måndag 7 mars 2011

Erik Ullenhag frotterade sig med Mehdi Ghezalis moskévänner « Politiskt Inkorrekt

Erik Ullenhag frotterade sig med Mehdi Ghezalis moskévänner « Politiskt Inkorrekt: "Erik Ullenhag frotterade sig med Mehdi Ghezalis moskévänner

TVIVELAKTIGT MÖTE Den 26 januari besökte integrationsministern Erik Ullenhag (FP) Örebro. Förutom ett besök på IUC, Ideellt Utvecklingscentrum, tog man även tillfället i akt att frottera sig med styrelsen och imamerna i moskén på Epiloggatan 1 i Vivalla. Temat för mötet var: Vägar till integration. Redan det är en motsägelse i sig – när man fått klart för sig vilken inriktning moskén har och vilka vänner imamerna har på bekantskapslistan.

Som alltid häpnar PI över hur okunniga regeringens olika ministrar är när de trampar runt i strumplästen i diverse (källar)moskéer. Tobias Billström har suttit ovetande på bönegolvet i Helsingborgs sunnitiska källarmoské. När inte Billström är där bjuder man in ökända salafistiska radikala imamer, som osar om judar och hyllar paradiset samt martyrer.

Denna gång är det Ullenhag som får stå med dumstruten på. För sunnitiska Örebro-moskén har också radikala salafistiska imamer, däribland tre av dem på bilden. De två i soffan till vänster och han med röda jackan.

SR Örebro – lyssna på intervjun/se bilden

Moskébesökare med terrorkopplingar

Ullenhags folk kunde gott göra lite research innan man ger sig ut på friarstråt, så de vet vilka personer man har att göra med:

Talespersonen och styrelseledamoten Aisar Al Shawabkeh, som intervjuas i radioinslaget, är vän med en viss ”Kubasvensk”; Mehdi Ghezali. Mannen som gripits flera gånger i jihadistiska miljöer utomlands samt suttit fängslad på Guantanamo, men alltid släppts. Han misstänkts ständigt för samröre med Al Qaida. En av Ghezalis kompisar som han greps med i Pakistan är Munir Awad som sitter häktad misstänkt för förberedelse till terroristbrott i Danmark.

Aisar Al Shawabkeh har under uppväxten spelat fotboll med Mehdi Ghezali i ungdomsåren. Mehdi bor i Örebro och besöker också frekvent moskén och är även välkänd av övriga imamer och styrelsen.

Ministrarna i sin strävan efter röstfiske tenderar även att missa de kritiska frågorna. Ullenhag talar vackert om integration. Då kunde han ju frågat imamerna i soffan vad de tycker om homosexuella i samhället. Om de då hade givit honom ett ärligt rakt svar skulle han förmodligen rest upp och gått därifrån. För imamernas åsikter i det ämnet skiljer sig inte från en annan frekvent moskébesökare.

Det handlar om salafisten Hussein Al-daoudi. Han ligger bakom företaget Al Risalah Skandinavia, som driver den islamistiska friskolan Al-salamskolan i Örebro. Det är mannen som satt i Uppdrag Granskning nyligen och hävdade bestämt i att det inte existerar några homosexuella muslimer. Al-daoudi sa att en riktig muslim inte gör så och att han aldrig sett något sådant förekomma. Dessa uttalanden är DO-anmält av RFSL Ungdom samt till Skolinspektionen.

På Wiki finns följande om skolan:

”Skolchef är Hussein al-Daoudi och rektor är Matz Liljeson. Al-Salamskolan tar emot 100 000–150 000 kronor per år i bidrag från en närbesläktad stiftelse till Al-Haramain Islamic Foundation, en saudisk missionsstiftelse som företräder den wahhabitiska formen av islam och som står med på FN:s terrorlista. Al-Haramain har, enligt USA, gett finansiellt stöd till flera av al-Qaidas grenar. I utbyte mot bidragen tillåts stiftelsen utse imamer och skolledare till Al-Salamskolan.

Roger på Muslimska friskolan grävde fram en del om denne man under hösten.

Hussein Al-daoudi drev tidigare en sträng koranskola på Rosengårdsskolan i Malmö för några år sedan. Han kom från en tjänst på den muslimska friskolan Al Elowm al-Islamiaskolan, som fick stängas efter polisanmälningar och islamistisk undervisning, följt av SÄPO:s förhör med lärarna på skolan. Dessa elever gick på fredagar till den stora moskén i Malmö för att be. När Al Elowm al-Islamiaskolan stängdes tog Islamic Centers VD Bejzat Becirov över elevunderlaget och startade den muslimska friskolan Ögårdsskolan. Islamisten Hussein Al-daoudi hade även kopplingar till den islamistiska källarmoskén driven av Islamiska Kulturföreningen i Malmö (upphovet till Rosengårdskravallerna dec 2008). Al-daoudi försvann sedan ett tag till Saudiarabien. Därefter öppnade han den muslimska friskolan i Örebro.

Hussein Al-daoudi har under flera år haft kontakter med wahabister i Saudiarabien. Han är också styrelseordförande i norska Alnor och inblandad i den kommande moskén som var tänkt att byggas i nordnorska Tromsø. Denna moské pekas ut för wahabistiska terrorkopplingar. Norska regeringen har dock stoppat saudiska shariaförespråkare från att finansiera bygget. En av grundarna i Norge har även varit aktiv i terroristnätverk, något norsk media avslöjade under hösten.

Han vägrar också att ta kvinnor i hand.
Mer om Tromsö-bygget och de extrema salafisterna

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: