måndag 21 mars 2011

Quislengar agerar.

De ska ta tillbaks folkdräkten från SD | Värmlands Folkblad: "Karl-Axel Branzell, ordförande för Värmlands hembygdförbund, och förbundet sekreterare, Bengt Stjernlöf, berättade i samband med stämman i lördags om att förbundet arrangerar en mångfaldsdag i Karlstad den 1 juni.
De ska ta tillbaks folkdräkten från SD

Karlstad

Värmlands hembygdsförbund vill sno tillbaka folkdräkten från Sverigedemokraterna Bland annat därför kommer en stor manifestation för mångfald att hållas i Karlstad 1 juni.

– Vi hoppas på att ett par tusen sluter upp, säger förbundets ordförande Karl-Axel Branzell när planerna offentliggjordes i samband med årsmötet på Värmlands museum i helgen.

Allt började med att Jimmie Åkesson och ytterligare några Sverigedemokrater klädda i folkdräkt tågade ut ur Storkyrkan då biskop Eva Brunne började prata om mångfald.

– Jag tyckte det var vanhedrande mot folkdräkten. Symboler får lätt ett överfört värde och smutsas lätt ner, säger Karl-Axel Branzell.

Bengt Stjernlöf fyller i:

– Man kan ju jämföra med flaggan som främlingsfientliga norpade tidigare. Då vågade knappt vanligt folk hissa flaggan.

För att ta tillbaka folkdräkten och verka för mångfald fattade årsstämman ett enhälligt beslut om att genomföra en mångfaldsdag den 1 juni, i samband med att Sveriges hembygdsförbund håller sin stämma i Karlstad.

Arrangemanget är från början en budkavle där Värmlands idrottsförbund springer första sträckan och arrangerar mångfaldsdagar på universitetet i början av maj. Studenterna på universitetet har också de mångfaldsdagar senare i maj och de följs därefter av ett arrangemang av ungdomsfullmäktige i Karlstad innan det är dags för Värmlands hembygdsförbund.

Man börjar på Stora torget med bland annat tal av landshövding Eva Eriksson innan det blir en marsch genom Karlstad och till Sandgrundsudden där tidigare landshövding Ingemar Eliasson talar.

Tanken är att samla så många människor som möjligt från så många olika nationaliteter som möjligt.

– Vi kommer att ta kontakt med invandrarföreningar, idrottsföreningar, mångfaldscentrum och många fler, säger Handelskammarens vd, Ulf Ljungdahl, som engagerats i projektet.

– Vi hoppas att de för med sig sina folkdräkter, sin musik och sina traditioner och vi tar med våra och att det blir en idyllisk förbrödring på Sandgrundsudden, säger Karl-Axel Branzell.

Ett pris kommer också att delas ut till någon som gjort något extra för mångfalden.
Jonas Brandt - jonas.brandt@vf.se
Publicerad: 2011-03-21 12:59

– skickat med Google Verktygsfält"

2 kommentarer:

Karpstryparn sa...

Skrev om det här igår, snacka om att Värmlands hembygdsförbund försvarar grova våldsbrott.

Karpstryparn sa...

http://karpstryparn.blogspot.com/2011/03/varmlands-hembygdsforbund-forsvarar.html