lördag 26 mars 2011

Ensamkommande är big business « Politiskt Inkorrekt

Ensamkommande är big business « Politiskt Inkorrekt: "Ensamkommande är big business

ENSAMKOMMANDE Kommuner som kan erbjuda boendeplatser får av Migrationsverket en schablonersättning på 1 900 kronor per barn och dygn för en belagd plats och 1 600 om den står tom. Och detta är big business för många aktörer som driver boenden.

Kommunägda vård- och behandlingsföretaget AB Vårljus, som ägs av 25 kommuner i Stockholms län. 2006 gjorde bolaget en vinst på 18,6 miljoner kronor. De fick sedan boendekontrakt och från 2007-2010 är deras samlade vinst 38,9 miljoner kronor exklusive reavinster. Men man har även förhandlat till sig ett bättre avtal som ger dem 2 150 – 2 175 kronor per dygn och plats. Oavsett om platsen är belagd eller ej. AB Vårljus har tack vare vinsten från boendena för ensamkommande flyktingbarn kunnat betala tillbaka ägartillskottet på 5 miljoner kronor, ge aktieutdelning samt dela ut gratifikationer till anställda.
Nytt boende

Nu föreslår Täby kommun att Vårljus ska få ansvara för driften av ett nytt boende för ensamkommande i Gribbylund vilket är en stadsdel i Täby. Boendet, en före detta dagverksamhet för svenska seniorer, ska nu renoveras.

Pengar fattas som sagt inte när det kommer till bluffande män från Afghanistan och Somalia som ljuger som sina åldrar och blir sedan betraktade som ”barn”, med mängder av rättigheter som följd.
24 mars, 2011 | Category: Inrikes
42 comments to Ensamkommande är big business
« Older Comments 1 2

*
gniden
25 mars, 2011 at 23:53 · Reply

De svenska seniorerna, vart tar de vägen. Gissar jag rätt om jag påstår att deras dagverksamhet var för dyrt, att det bantats ner till nästan inget eller rentav upphört. Jag skulle bli väldigt förvånad om seniorverksamheten flyttat till nya trevliga lokaler, fått mer personal och utökat verksamhet.
Sveriges framtid; analfabeter från MENA, med efterföljande bidragsparasiterande klan får kosta skattebetalarna vad som helst.
*
Berit
25 mars, 2011 at 19:18 · Reply

En före detta dagverksamhet för seniorer som det inte fanns pengar till ska nu renoveras och bli boende för ensamkommande skäggbarn från Alfganistan och Somalia och nu finns det gott om pengar!
Vi måste hjälpas åt att se till att få ett slut på dessa vansinnet sjuka politiker i alliansen det är diskriminering av högsta rang aldrig hade jag kunnat trott i min vildaste fantasi att det finns så sjuka politiker i Sverige aldrig?
*
Hasse51
25 mars, 2011 at 18:17 · Reply

”rasist propaganda”. Våra Socialdemokratiska politiker i Sverige mfl hävdar ”BESTÄMT” att vi TJÄNAR” på de nyanlända………..Jojomän.
o
Kollen
25 mars, 2011 at 18:34 · Reply

Om vi ”tjänar” på dessa,varför är man då så ovillig att ta fram dessa siffror som visar detta svart på vitt? Dom svänger sig med obevisade floskler som dom alltid gjort!. Dom behöver aldrig bevisa riktigheten i sina påståenden!.
*
igl123
25 mars, 2011 at 17:31 · Reply

Alla dessa pengar som kommuner får från Migrationsverket, var kommer de från? Jo, det är ju pengar som vi som jobbar betalar in via skatter.
Eller får vi pengar från t.ex. Somalia för att vi tar hit deras ”föräldralösa” barn?
Pengarna, dvs skattebetalarnas pengar far ju bara runt. Ge med den ena handen och ta med den andra…. det är ju i slutänden vi som jobbar som betalar hela denna idiotcirkus.
Kommuner får ju inte gå med vinst,det ska ju var ett sk nollsummespel, får kommunägda bolag det?
*
CyberT
25 mars, 2011 at 16:57 · Reply

Människohandel är ett ord jag använder mig utav vilket får de äldre att reagera och fundera lite när de tidigare svalt medians propaganda om att de är något gynnsamt.

Kommuner får mer pengar då de fuskar till sig fler invånare.
Låter ju jätte bra. Men någonstans kommer ju dessa pengar ifrån. Antingen skatt, eller offrat något annat i samhället. Pengarna är ju inte från tomma intet. Hur kan de då mena på att det är lönsamt, något som ger plus i ekonomin.
-Såvida det inte rör sig om dolda avtal med utländerna.
Handel… Köpa sälja byta.

Människohandel… Ett

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: