lördag 26 mars 2011

Forskning: Rosengårdsbränder spännande kommunikation - Fria Tider

Forskning: Rosengårdsbränder spännande kommunikation - Fria Tider: "Forskning: Rosengårdsbränder spännande kommunikation
Publicerat 26 mars 2011 kl 10:02
Dialog mellan brandmän, räddningstjänst och bosättare i Malmö-stadsdelen Rosengård är det bästa sättet att få ned det stora antalet anlagda bränder där, säger sig ny forskning ha utrönat.
5
0
Retweet
0
Pusha

Förutom den upprättade dialogen måste brandmän och räddningstjänst lyckas med att förmedla att de står på Rosengårds-bornas sida, något som inte verkar stå klart för alla i Rosengård, då polisen ofta kommer i samband med brandmännen och räddningstjänsten, uppger Carina Listerborn, docent i stadsbyggnad vid Malmö högskola.

Enligt Listeborn är det dock vanligt att ungdomar attackerar brandmän just för att lura till sig polisen, som man sedan går till attack mot.

De våldsamma konfrontationerna ser Listeborn som ett ”uttryck för kommunikation, någonting man vill säga”. Hon förklarar vidare att stenkastningen beror på att ungdomarna vill aktivera sig och sysselsätta sig och de tycker att den är ”spännande”.

Bosättarnas beteende, menar Listerborn, beror på ”utanförskap”.
Skribent

R

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: