onsdag 23 mars 2011

Den våldsamme och aggressive nye svenske mannen « Politiskt Inkorrekt

Den våldsamme och aggressive nye svenske mannen « Politiskt Inkorrekt: "Den våldsamme och aggressive nye svenske mannen

INSÄNDARE Vad är det som har hänt med den svenske mannen? Den lite blyge, ärlige och jämställde svenske mannen har i ökande grad blivit en hustrumisshandlare och terrorist. Ryktet flyger över världen om den svenske mannens anmärkningsvärda förändring. Hur han slåss för Al- Shabab och allehanda islamistiska terroriströrelser, spottar på irländska servitriser och ser till att Sverige ligger på topp i våldtäktsligan. Det senaste är hans import av fru, som blir föremål för sexuellt våld och misshandel. Hans förändring är i sanning monumental. Eller?

Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, har kommit ut med en rapport som uppmärksammades i en artikel i Aftonbladet 16 februari: ”Fler ”importerade” fruar utsätt för hot och våld”. AB skriver ”2008 kontaktades kvinnojourerna av 515 kvinnor som kommit till Sverige och gift sig efter en nyligen etablerad kontakt med en svensk man. Året därpå steg siffran till 552”.

Nästa dag har Aftonbladet en artikel i samma ämne, nu illustrerad med en bild av thailändska Anna. ”Kvinnor rättslösa när männen slår”. Man skriver: ”En del kvinnor lockas eller luras av män boende i Sverige, till äktenskap eller sammanboende och sedan utsätts de för fysiskt och psykiskt våld. Det handlar om allt från misshandel till ren målvaktsverksamhet där kvinnans identitet används till tvivelaktiga ekonomiska affärer”.

För att ytterligare understryka att det är thailändska kvinnor och svenska män får vi så i Aftonbladet ännu en artikel, nu om Anna från Thailand (17 februari) med överskrift ”Vågade inte gå till polisen”. År 2000 slutade hon jobbet som städare på ett sjukhus i Bangkok och kom till Sverige för att leva med en svensk man. Och först var det bra och man fick en dotter tillsammans. Men hon började känna sig isolerad och fick veta att det blev för dyrt om hon skulle lära sig svenska. 2002 kom hon till kvinnojouren med strypmärken runt halsen och blåmärken på kroppen. Idag lever hon med en ny man. Mannen själv har hämtat sin fjärde kvinna från Thailand.

Så hittar jag en artikel i ÖC 17 februari ”Importfruar ofta fast i våldsrelationer” där man faktiskt har med en liten statistisk figur som visar var importfruarna kommer ifrån. Ja, och kan ni tänka er, inte var det bara från Thailand inte. Surprise, surprise! Vi har Irak, Somalia, Thailand, Turkiet, Iran, Serbien, Kina, Kosovo, USA och Eritrea, Ryssland, Syrien, Filippinerna, Afghanistan mm mm bland kvinnoexportörerna. Corren inleder med att berätta om afrikanska Aisha som lockades till Sverige av en ”serieimportör” som snart utsatte henne för såväl misshandel som grovt sexuellt våld. ”Hon flydde till oss för ett år sedan men är nu tillbaka hos sin man och väntar ut de två åren som måste gå, säger Ann-Sofie Sterio på kvinnojouren i Borlänge som mött kvinnan”.

Östgöta Correspondenten har faktiskt en informativ artikel i ämnet. Trots att man anger att importfruar ”ofta” är fast i våldsrelationer. Av 13 696 kvinnor som kommit på snabb och etablerad anknytning har 552 sökt hjälp hos kvinnojourer. Och ”hon väntar ut de två åren som måste gå”? Ja, möjligheten finns också om äktenskapet misslyckats att åka hem? Det låter som om det blivit en mänsklig rättighet att stanna i Sverige. Och i och med den ”historiska migrationsöverenskommelsen” så har det väl det.

Missförstå mig inte. Varje kvinna som kommer hit med förhoppningar om ett tryggt liv tillsammans med en man, och sedan möter våld och förnedring, är en tragedi. Naturligtvis ska man göra allt för att förebygga detta. Och alla kvinnor lever inte under förhållanden där det är möjligt att åka hem heller.

Men nu kallas det alltså importfruar och har en otrevlig baksida. För några månader sedan skrev tidningarna om samma fenomen och då kallades det så vackert för kärleksinvandring.

Den här gången har Aftonbladet varit mycket noga med att överhuvudtaget inte nämna i sina artiklar att dessa importkvinnor till största delen kommer från Irak, Somalia, Thailand, Turkiet, Iran och Serbien m m.

När det handlar om misshandel, våld och utnyttjande av kvinnor då är det svenska män. När det gällde den s k kärleksinvandringen så var den så underbart mångkulturell? Då var allt så mysigt och gulligt och trevligt och kärleksfullt. Inte ett öga var torrt.

Jag gjorde en helt ovetenskaplig undersökning i min närhet om vilka man trodde dessa importfruar var.” Thailändskor gifta med svenskar” var svaret hos 100 % av de tillfrågade. Men av 13 696 kvinnor som kom år 2009 var 2 277 thailändare (både kvinnor och män i den här siffran). Det finns alltså 10 000 till att välja på. Så det kan inte bara vara thailändskor.

Jaha, vän av ordning får väl gå till Roksrapporten ”Fruimporten fortsätter.” Där man direkt kan konstatera att deras statistik lämnar en hel del övrigt att önska. Om man vill veta något om kvinnornas ursprungsland är detta vad som finns: ”2008 års siffror visade att några länder sticker ut när det gäller importkvinnornas hemländer: I topp låg Thailand varifrån mer än dubbelt så många kvinnor (36 st) kom jämfört med tvåan Ryssland (17 st) Därpå följde Irak, Iran och Filippinerna. Även 2009 var Thailand det vanligaste ursprungslandet. Av de 53 jourer som svarade på frågan om vilket land flest kvinnor kommer ifrån uppgav nära hälften (25 jourer) Thailand. 10 angav Iran som vanligaste ursprungsland, 9 Irak eller Ryssland”. (Roks rapport, Fruimporten fortsätter)

Alltså 2008 var det 36 thailändska av 515 kvinnor och 2009 25 thailändska av 552 kvinnor.

”Begreppet fruimport används för att beskriva situationen när en svensk man inleder en relation med en utländsk kvinna i syfte att utnyttja henne – som arbetskraft eller hushållerska, för uppassning och sex”, enligt Roks.

”Både svenska och utländska män gör sig skyldiga till fruimport. Män med svensk bakgrund tar vanligtvis hit kvinnor från sydostasiatiska länder, som de träffat under resor eller via kontaktförmedlingar, medan män med utländsk bakgrund ofta gifter sig med kvinnor från sina hemländer som de mött under besök där”.(Roks rapporten)

I statistikdelen har Roks ett sammelsurium med hur många män som har svensk eller utländsk bakgrund. Man skulle här kunna tro att det är ungefär 50-50. Vilket jag inte alls tror på, utan att få se tillförlitliga siffror. Det Roks kallar statistik är inte mycket att skryta med. Det verkar helt enkelt inte som om varje kvinnojour för en tillförlitlig statistik? Sedan har vi också det Roks kallar serieimportörer. Vi får här läsa historien om en sådan. I debatten låter det som om det fanns ganska många. Då vill jag veta exakt hur många Roks träffat på.

Det går inte att ur Roks statistik få fram hur många svenska män det handlar om heller. Men jag roade mig med ett litet sifferexperiment för år 2008. Om man räknar dessa 36 thailändskor och lägger till alla 17 ryskor och till och med 20 (fiktiva) filippinskor så kommer vi trots det inte upp i mer än 73 kvinnor för svenska män? Jag utgår här från Roks egna ord att det är mest asiatiska kvinnor för svenska män.

Från min utsiktspunkt ser det ut att vara omkring 15 % svenska män? Hur går det här ihop sig? Själv hade jag faktiskt tippat på omkring 25 % svenska män. Dessutom hade bara 53 jourer svarat på den här frågan av 74 stycken år 2009. Varför har inte alla svarat? Vad är det här för skrattretande statistik?

Vad det här till en del handlar om är invandrade ”svenskar” eller deras giftasvuxna barn, som åker till hemlandet för att skaffa hustru alternativt man. Så därför har vi en stor del av denna invandring. Här överväger kvinnorna som kommer med 11 906 och männen är 7 914, när det gäller nyetablerade anknytningar. Jag utgår från att det är irakier, somalier och turkar mm mm som åker och hämtar fruar. Eller döttrar som ska giftas bort. En intressant detalj är hur många som åker till det land man flydde från och hämtar hem en hustru eller man. Framförallt gäller det irakier, somalier och afghaner? Hur är det egentligen med den fara man svävade i? Det är ju inte utan att man funderar på hur människor som flytt för sitt liv kan åka tillbaka för giftermål och semestrar?

Men vad har Aftonbladet för intresse av att vi tror att det bara är svenska män och thailändska kvinnor? Det är bara svenska män som våldför sig på kvinnor i deras artiklar, något annat framkommer aldrig. Det är nedvärderande för svenska män och thailändska kvinnor. Man väljer att förtiga en bra bit av sanningen, vilket numera är helt etablerat inom media. Baksidan av den omhuldade mångkulturen ska tydligen döljas till varje pris.

Svenska män och ”svenska” män. För numera är alla svenska män. Det är fruktansvärt skamligt att hela tiden skriva om svenska män. Dessa svenska män som bara blir mer och mer våldsamma för varje år? Det är så skamligt mot alla de svenska män som aldrig lyft en hand mot en kvinna. Vi kanske kan börja med att ta reda på hur svenska dessa män egentligen är? Man har nämligen lite olika utgångspunkter när det gäller äktenskap och jämlikhet, de svenska och de ”svenska” männen. För att kunna tro på Roks och att det är 50 % svenska män vill jag se tillförlitliga siffror på det. Överhuvudtaget vill jag se siffror från Roks. Med tanke på att Wikipeda klassar Roks som kvinnoseparatistiskt (vad nu det är?) och radikalfeministiskt känns rapporten som en enögd betraktelse som media har anammat som den stora sanningen. Och jag har inga som helst illusioner att de svenska männen allihop skulle vara några skinande helgon. Men jag tror inte på Roks proportioner. Till att börja med. Se till att ni skaffar tillförlitlig statistik så får vi se hur det egentligen ser ut.

Dessutom har media och feministerna hamrat in att alla kvinnor är offer. Kvinnor och utlänningar har alltid offerstatus i Sverige. Tanken att en kvinna skulle kunna gifta sig med en man och dumpa honom, för ett uppehållstillstånd, verkar aldrig ha föresvävat en journalist? Det är en slags perverterad rasism och förminskning av icke-svenskar att tro att utländska kvinnor inte förstår någonting och är ständiga offer.En kvinna som vill ha ett bättre liv och erbjuds det av en man, tar emot det, och sedan vill hon kanske inte ha honom de där två åren. Hur lätt är det då inte att ta reda på att våld utgör en grund för att få stanna här? Kanske man redan vet det innan man åker. Kanske hjälper socialen och kvinnojouren till med lägenhet och annat om man är ett offer? Men alla tycks köpa Roksrapporten rakt av.

Kan man få se ett reportage om män som blivit lurade av utländska kvinnor, eller svenska kvinnor som tar hit unga män? Eller ett balanserat reportage om fruimport med research bakom. Och en godtagbar statistik.

Roks är alltså kvinnoseparatistiskt och radikalfeministiskt. Vad jag förstår innebär det riktig hardcore feminism. Män är talibaner och djur. Och det lustiga är att denna rörelse som alltså kallar sig feministiskt inte har ett enda ord att säga om muslimska män och den kvinnosyn som därav följer?? Vi har ju denna underbara kärleksinvandring och med den följer också tvångsäktenskap och barnäktenskap och män som åker till sitt hemland för att gifta sig med en kvinna av den rätta sorten. Och den rätta sortens kvinna kan inte ens stava till jämlikhet mellan könen eller ens tänka sig ha en egen mening om någonting. Man slänger över henne ett skynke och dumpar henne i köket. Det hade varit intressant att få Roks syn på den saken. För att inte tala om utländska mäns överrepresentation vid våldtäkter och kvinnovåld. Konstigt nog har jag aldrig hört kvinnorörelsen andas en stavelse om det?

En kvinnorörelse som inte säger ett ord om muslimska kvinnors villkor i Sverige, eller utomeuropeiska mäns överrepresentation vid kvinnovåld och våldtäkter är helt enkelt överspelad, bortfintad och oskadliggjord.

Magica de Hex
22 mars, 2011 | Category: Insändare
59 comments to Den våldsamme och aggressive nye svenske mannen
« Older Comments 1 2 3

*
Paris.Sheraton
23 mars, 2011 at 01:05 · Reply

Undrar hur genuint svenska män i Sverige ser på sig själv och sin person? Är de ärliga till sig själv,

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: