tisdag 29 mars 2011

Riskerar få leva i ovisshet om utvisningstidpunkt – Får PUT « Fria Nyheter

Riskerar få leva i ovisshet om utvisningstidpunkt – Får PUT « Fria Nyheter: "Riskerar få leva i ovisshet om utvisningstidpunkt – Får PUT

Shikar Said Sulaiman, uppgett födelseår 1993, sökte asyl i Sverige som ensamkommande den 19 september 2008. Han visade upp ett förfalskat irakiskt medborgarskapsbevis men migrationsverket godtog ändå att acceptera att han kommer från Irak. Shikar berättade en historia enligt vilken hans far blev mördad av terrorister 2005 och att familjen därefter haft försörjningsproblem under de tre år de levt tillsammans i Irak efter mordet. Shikar berättade även att två av hans kamrater blivit kidnappade, men inte varför och vad det har med honom att göra. Shikar, som uppger sig vara kurd, ska även ha blivit utsatt för diskriminering av araber i skolan. Shikar ska ha tappat bort sin mamma i Turkiet under flykten till Sverige. Migrationsverket kunde inte finna att de angedda skälen var tillräckliga för uppehållstillstånd och beslutade 11 mars 2009 att låta utvisa Shikar.

Migrationsdomstolens dom
Migrationsdomstolen i Malmö håller med Migrationsverket om att Shikars skäl inte är tillräckliga för att han ska få uppehållstillstånd som flykting eller skyddsbehövande i övrigt. Migrationsdomstolen finner inget skäl att betvivla att Shikar tappat bort sin mamma och att hans enda kvarvarande släkting i Irak är en moster som han inte känner. Migrationsdomstolen anför slutligen, något oklart vad som egentligen avses, att:

”Mot den bakgrunden kan det bli svårt att inom rimlig tid verkställa ett utvisningsbeslut till Irak. Det kan inte anses förenligt med principen om barnets bästa att Shikar under lång tid ska leva i ovisshet rörande när och hur verkställighet skall ske. Till detta skall läggas att Shikar i Irak och under flykten till Sverige genomgått upplevelser som, utan att var skyddsgrundande, får anses som mycket svåra för ett barn.

Vid en samlad bedömning finner migrationsdomstolen således att det i målet föreligger sådana särskilt ömmande omständigheter att uppehållstillstånd skall beviljas på denna grund”


Fotnot
Rättens ende jurist, Monica Felding, var oense med de tre nämndemännen och ville utvisa Shikar.
Ladda ner domen (UM 1662-09)
34
4

i

Betygsätt artikeln

Quantcast

* Share this:
*
*

Detta inlägg postades den lördag, 7 november, 2009 kl 10:21 i kategorin Asylärenden, Migrationsdomar. Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Både kommentering och pingning är för närvarande avstängt.
6 kommentarer till Riskerar få leva i ovisshet om utvisningstidpunkt – Får PUT

1.
talibanen skriver:
07 november 2009 kl. 11:40

Ska man våga ta en vild gissning på att hans mor som genom ett mirakel hör av sig inom en snar framtid och vill komma till Sverige och bo med sin käre son, och då tar hon också med hela tjocka släkten.

Vi Svenskar föräras med att få försörja en hel familj som kommer att kosta oss skattebetalare tiotals miljoner under sin livstid.
2.
gohomenow skriver:
07 november 2009 kl. 12:31

Ytterligare en skäggig lögnhals som försöker dupera Migrationsverket.
3.
knottx skriver:
07 november 2009 kl. 12:33

Denna politiskt tillsatta migrationsdomstol sammansatt av 3 kvinnor en man kan man väl inte förvänta sig nåt annat utslag
4.
gustafjanson skriver:
07 november 2009 kl. 15:38

Migrationsdomstolarnas bedömningar MÅSTE å det snaraste granskas av en oberoende instans (alltså utan politiskt tillsatta halvidioter) för att säkerställa den högre grad av rättssäkerhet som var avsikten med domstolarnas tillskapande. Som det är nu verkar var och varannan positiv (för den sökande) dom vara grundad på känslomässiga och luddiga bedömningar där lagstiftarnas intentioner åsidosätts och där ”det är så syyyynd om….” är det starkaste argument som framförs. Vilken instans är det som överklagar till Migrationsöverdomstolen? Migrationsverket? Om dom är så beredvilliga att få sina avslag provade av dom sju riksdagspartiernas invandringsälskande representanter, varför driver man inte fler ärenden till Migrationsöverdomstolen där det i alla fall är utbildade jurister som dömer? Dom kan i alla fall förhoppningsvis läsa och förstå en lagtext……Nämndemannasystemet med politiskt tillsatta ledamöter är ju ur rättssäkerhetssynpunkt helt sinnessjukt, här kan dessa muppar sitta och härska över folks väl och ve utan att kunna en enda paragraf i svensk lag! Detta blir ännu mer påtagligt när det gäller domar i asylärenden. Här är det INGENTING! som hindrar att politiska hänsyn är den enskilt starkaste faktor som spelar in när dom avkunnas. Fullkomligt vansinnigt!
5.
naimlap skriver:
07 november 2009 kl. 16:28

Hela världen hånler i smyg, åt Snällesvennes och Hulda swinjas dumstollar.
6.
miggan skriver:
07 november 2009 kl. 17:01

Jag kan förstå att den ende juristen var emot detta eftersom Migrationsöverdomstolen (Kammarrätten) i en tidigare dom 2007 sagt att svårigheter att verkställa ett avvisnings/utvisningsbeslut inte är ett skäl att bevilja uppehållstillstånd. Domarna i Kammarrätten är praxisbildande, vilket innebär att man måste följa dem. Jag gissar att de övriga är politiker, okej får googla… Hmmm så vitt jag kan bena ut det så är Julia Jahnke folkpartist, Fredrik Salomonsson är moderat liksom Monica Thomhave Jeding. Bägge moderaterna är politiker i Lomma i Skåne. Julia Jahnke hör också hemma i Skåne, i Burlöv. Inte så konstigt eftersom de sitter i Migrationsdomstolen i Malmö.

Sedan så kan man ju fundera på vem som betalat hans resa hit när han säger att han inte har några nära släktingar kvar i Irak. Dessutom borde en språkanalys ha gjorts för att placera honom mer exakt. Falska handlingar tyder på att han inte kommer därifrån han uppger sig komma ifrån. Kanske ett kunskapstest på Kirkuk också borde ha gjorts. Fast han fick ju ändå avslag så det var nog onödigt.

*
Search
*
Om Fria Nyheter
Fria Nyheter är en politiskt obunden nyhets- och informationsportal som står för en demokratisk värdegrund. Fria Nyheter vänder sig emot odemokratiska företeelser i samhället liksom kriminalitet och politisk korrekthet.
*
*
Sidor på Fria Nyheter
*
Tipsa vänner och bekanta
Mun till mun är den bästa marknadsföringen.
Bookmark and Share
*
Prenumerera via E-post

Skriv in din e-postadress för att prenumerera på Fria Nyheter.

*
© UPPHOVSRÄTT
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck, plagiat eller annan kopiering är förbjuden.
Vi ser att många medier besöker och läser Fria Nyheter dagligen vilket är mycket positivt. Du som är journalist får gärna använda dig av information från Fria Nyheter om du har fått vår tillåtelse samt hänvisar till oss som källa.
Medier som läser Fria Nyheter
*
Twitter
*
Facebook
*
Senaste nytt
o Fem års fängelse för sexuella övergrepp mot barn
o Ensamkommande ”barn” misshandlar personal i Härnösand
o För senaste nytt besök nya Fria Nyheter!
o Fria Nyheter 2010
o Fria Nyheter bygger nytt
o SD kan ge de rödgröna makten… om de vill
o S stänger inte ute SD från utskotten
o JK friar SD-kuriren
o Expressenledare-Rättsröta med SD-domare
o Sverige är det EU-land som tar emot flest kvotflyktingar
o Lars Ohly-Gör upp om flyktingpolitiken
o Två personer gripna efter Federleyöverfallet
o Media problematiserar bara SD-nämndemän i domstolarna
o Vila i frid PK-Media
o Insändare : Sverige, de oheliga alliansernas förlovade kungarike
*
Visa artiklar efter datum
november 2009 m ti o to f l s
« Okt Dec »
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
*
Artiklar efter kategori
*


– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: