onsdag 23 mars 2011

Arvidsjaurs kommun fick rätt mot Migrationsverket « Politiskt Inkorrekt

Arvidsjaurs kommun fick rätt mot Migrationsverket « Politiskt Inkorrekt: "Arvidsjaurs kommun fick rätt mot Migrationsverket

ENSAMKOMMANDE Ärendet handlar om en flerårig tvist mellan kommunen och Migrationsverket angående ersättningar till gode män som har ansvar för ensamkommande.

Enligt förordningen om statlig ersättning för asylsökande med flera har Arvidsjaurs kommun rätt till ersättning från Migrationsverket för kostnader för god man. När de gode männen i sina uppdrag gjort resor eller behövt anlita tolk har överförmyndaren låtit kommunen ta den kostnaden direkt, i stället för att de gode männen själva ska behöva ligga ute med belopp på flera tusen kronor. Detta har inte Migrationsverket godkänt, och beslutet har motiverats med att det har varit kommunen som stått som fakturamottagare, inte god man. Man har därför nekat Arvidsjaur utbetalningar på över 100 000 kronor under 2009 och 2010.

Kommunen gav sig inte och överklagade samtliga beslut. Nu har Förvaltningsrätten i Umeå givit Arvidsjaur rätt i två domar och därmed upphäver man Migrationsverkets beslut. Enligt förvaltningsrätten har kommunen rätt till ersättning även när kommunen direkt betalat godtagbara kostnader som uppkommit med anledning av den gode mannens uppdrag. Migrationsverket har därför inte haft stöd för att avslå ansökningarna, heter det i domskälen.
23 mars, 2011 | Category: Inrikes
5 comments to Arvidsjaurs kommun fick rätt mot Migrationsverket

*
Foxel
23 mars, 2011 at 16:47 · Reply

Norrbottenskommuner får 993500 kr per yngling och år(2010) från Migrationsverket.Dessutom extra för assistenter kockar m fl 1.2-1,3 miljoner per individ/år. Uppenbarligen har Migrationsverket tyckt att detta är nog! Men nej!
Hur länge skall denna galenskap få fortsätta. I hemlandet har ynglingarna en årslön på 3-4000 kr om de lyckats få ngt arbete.Kostar 240 årslöner här!
Bra form av uhjälp?Eller tror våra politiker att dessa analfabeter berikar vårt land. Uppenbarligen.
o
Dvargen
23 mars, 2011 at 17:24 · Reply

Uhjälp snarare lottovinst!
*
Micke H
23 mars, 2011 at 16:07 · Reply

Jag tycker att känns mest som att man beklagar sig för kostnader när det flyktingar. Om nu flyktingar vore en sån jävla tillgång och berikande så skulle man inte behöva läsa om såna här händelser. Kanske börjar kommunerna inse att ekvationen med generös invandring och välfärden inte går ihop? Stoppa allt mottagande av flyktingar utöver kvotflyktingarna så är problemen lösta. Någon arbetskraftsbrist har vi inte nånstans i landet.

Den dagen den sorgen liksom.
*
Allemand
23 mars, 2011 at 15:52 · Reply

Löjligt, det är jag som betalar i allafall.
*
Huginn
23 mars, 2011 at 15:29 · Reply

Skriver ngn tidning om detta – länk

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: