lördag 26 mars 2011

”Hymlandets tid borde vara förbi” - Fria Tider

”Hymlandets tid borde vara förbi” - Fria Tider: "”Hymlandets tid borde vara förbi”
Publicerat 25 mars 2011 kl 22:13
Hjälper Sverige och dess politiker invandrare på bekostnad av svenskar och vilket förhållande har gammalmedia till ny media? Det undrar Johanna Jacobsson i sin senaste insändare.


På något sätt så känns det som att allt hänger ihop, samtidigt som allt hänger extremt löst.

Regeringen lyssnar inte på folket och media tystar ner. Samtidigt är de ibland lite snabba på avtryckaren, då det gäller att sabla ner allt som skrivs i alternativ media. Ibland får man känslan av att det finns en form av kamp mellan etablerad gammalmedia och alternativa nyhetsförmedlare på nätet. Verkar lite som att det ligger en hel portion prestige i botten och gror.

Och då främst från gammalmedias håll.

Säga vad man vill, men jag känner helt klart att dessa alternativa sidor fyller en funktion. Om inte annat så för att man får en annan sida av nyhetsrapporteringen. En sida som många gånger inte syns i ”mainstreammedia”. Röster som tystats får ett forum. Åsikter som inte anses korrekta av etablissemanget får komma upp till ytan. Jag vill inte vara tjatig men vissa människors agerande, uppenbara naivitet och tystande av vissa frågor har tvingat fram en alternativ mediarapportering.

Vilket egentligen är rätt så skrämmande, eftersom det betyder att vi inte lever i en reell demokrati.

Det talas om diskriminering, men bara av vissa människor. Det verkar som om våra politiker lever i en helt annan värld. Godkända kanaler gastar högt om hur utbredd vardagsrasismen är och återigen pekas det finger mot svenskar. Ett tyst och underförstått finger. Jag tror inte att gemene man är speciellt främlingsfientlig. Människor som människor och folk som folk liksom.

Det är lättare att diskutera integration och rasism om man lever i sin lilla bubbla på sitt lilla glasberg och inte har de problem, som faktiskt kan uppstå vid kulturkrockar, på alltför nära håll. När man inte för fjortonde gången kommer ner i tvättstugan och möts av en norpad tvättid och otömda luddfilter. När några ungar eldar i portuppgången och man påtalar detta för föräldrarna, för att mötas av ett ”Jag förstår inte”, från en person man vet har bott här i femton år. När man fixar jultallrikar på jobbet och får skit för att det är gris på tallriken. När man återigen knyter näven i fickan och får ta ett steg tillbaka.

Det är de små sakerna som irriterar. Det är det man möter dagligen som till slut gör att det nästan brinner i skallen. På bekvämt avstånd är det alltid förbaskat lätt att tycka ”rätt” och vara storsint.

Däremot står det idag klart att våra folkvalda är Sverige-fientliga. Kan man dra någon annan slutsats, när man läser om hur vi i princip blir offrade på det politiskt korrekta altaret? Papperslösa får allt och svenska folket får inget, kan man tycka när man sitter där med sin brinnande skalle efter ännu en natt av biltutande och gapande i närområdet.

Nu är ju visserligen inte allt svart eller vitt, men smärtgränsen har börjat krackelera i fogarna. Visst tycker jag att vi ska ta emot flyktingar, inte tu tal om annat, men någonstans får man ju ändå ta och sansa sig. Inse att smärtgränsen är nådd. Inse att man inte kan hjälpa hela världen på bekostnad av sin egen befolkning. Det gränsar i min värld till landsförräderi.

Gamla och sjuka får betala ett högt pris för att allt ska se bra ut och för att den som redan har ska kunna stoppa än mer i fickorna. När illegala invandrare får gratis sjukvård måste vårdavgifterna för svenskar höjas. Detta får mig att fundera. Visst är det så att pengarna måste komma någonstans ifrån, men är det egentligen okej att det alltid är de som har minst som måste betala? Är det så att för att kunna hjälpa människor på flykt, eller som ofta är fallet ”så kallad” flykt, så måste de som har minst få ännu mindre? Ska man ha dåligt samvete för att man tycker att hela grejen med att illegala invandrare ska ha en massa rättigheter är fullkomligt vriden?

Slutligen, nej jag är inte emot korrekthet. Varken politisk eller annan. Jag anser att en viss grad av korrekthet är en nödvändighet. Vi är väl ändå civiliserade och en balans är att eftersträva, men det är dags att vakna, lukta på verkligheten och säga som det är.

Hymlandets tid borde vara förbi.

- Johanna Jacobsson
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel
Arrogansen hos de utvalda4 dagar sedan Obekväma sanningar

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/hymlandets-tid-borde-vara-forbi Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
20 kommentarer

1.

Nu står dock alternativen klara för den svenske väljaren. Samtliga partier i Riksdagen förutom SD önskar att den katastrofala kursen skall fortsätta. De övriga partierna vill dessutom ge s.k. papperslösa rättigheter, som i ett anständigt samhälle endast tillkommer medborgare. Valet 2014 blir valet då väljaren kan välja mellan svenskvänlighet eller fortsatt landsförräderi.
Vendel den 26 mars 2011 kl 10:54 Svara
2.

Ja det som beskrivs som rasism, men som i själva verket är
realism det har gammelmedia svårt att ta till sig. Man har
väldigt lätt att stämpla all slags kritik mot invandringen
som rasism när människor reagerar mot horribla beslut.
Tony ingman den 26 mars 2011 kl 10:07 Svara
3.

undrar om man får kopiera denna underbara text och skicka till vanlig media och se om den publiseras….
lmob den 26 mars 2011 kl 08:16 Svara
4.

Inlägget var publicerat tidigare på PI.
bombardina den 26 mars 2011 kl 06:10 Svara
5.

De som okritiskt hyllar vår invandringspolitik och vill se en utökning av denna, har förmodligen ingen aning varifrån pengarna kommer och vilka de kommer på bekostnad av. Äldre personer som själva drabbas använder förmodligen aldrig Internet och ser därmed inte hur verkligheten ser ut. Yngre personer som älskar Big Brother och Let’s Dance, bryr sig inte ett dugg om nyheter, utan går helt efter de rapporter som omgivningen delger (lärare, fackliga förtroendevalda och kompisar med invandrarbakgrund). Vad medborgare i åldrarna 25-50 har för ursäkt vet jag inte.

Jag såg i går en dokumentär om Sudan, där landet nu kommer att delas efter en mängd oroligheter. Flera av de intervjuade sa i programmet att ”Vi försökte skapa ett bra land med mångkulturella förtecken, men det blev tvärtom och det är bara att erkänna misslyckandet”.
Det är snart bara svenska politiker och journalister som framhäver mångkulturens förträfflighet.
Stefan K den 26 mars 2011 kl 05:25 Svara
*

Jag håller med!
Dagens ungdom söker popularitet via ”Idol”, ”Big Brother” och andra IQ-befriade ”TV-blaj”!
Det gäller att bli populär till varje pris oavsett det gäller att visa ”tuttarna” eller ”göka” i TV-rutan!
Inte undra på att Sverige sjunker som en sten i begåvnings-ligan och Sveriges samlade IQ närmar sig arabisk nivå runt 70!
Lille Kurt! den 26 mars 2011 kl 08:13 Svara
6.

Johanna, det var det bästa inlägget jag någonsin har läst på våra alternativa media, håller med dig till 100%.

Är själv gammal moderatväljare, men nu får det fan i mig va nog??

SD 2014! (hoppas vi kan få bort Barbapappa innan dess)
Olle den 26 mars 2011 kl 03:37 Svara
*

Ska givetvis vara utropstecken i stället för frågetecken :-)

Nytt tangentbord! (där satt den)
Olle den 26 mars 2011 kl 03:41 Svara
7.

Svenska politiker har fyllt Sverige med lycksökare som i stor utsträckning lever på skattefinansierade bidrag. Vi kan inte ta emot fler nu utan att välfärden rasar samman. Detta kommer att resultera i att inte ens reella flyktingar kan tas emot.

Vi har tagit emot tillräckligt många nu. Inga fler, varken flyktingar eller ekonomiska invandrare, ska släppas in på åratal. Endast kvalificerad arbetskraft är önskvärd om Sverige ska förbli en välfärds-stat.
Anna R. den 26 mars 2011 kl 01:54 Svara
8.

Modigt av dig Johanna. Jag hoppas att du inte behöver lida för ditt inlägg i FT. Det brukar vara så, att har du åsikter som inte passar etablerade invandrar-kariotyper är du utanför samhället och därmed fredlös. Detsamma gäller uttalanden som går stick i stäv med det som en oidentifierbar massa av mediafolk har ”bestämt” vara det gällande för verklighetsbeskrivningen. Själv undrar jag om de ens har insikt eller tror på den verklighetsbild de skapar. Tyvärr är det den bilden som är den allmänna mensuran. Regeringen och partierna kan vi inte lita på, de föjer endast det som ”rapportörerna” beskriver som verkligheten. Dagens politiker kan nog inte ens stava till ideologi, men man är väl förtrogen med Gallups och PR. Det du skriver är inte gnäll, det är verkligheten. Opinionsbildarna kommer dock att framställa din verklighetsbeskrivning, vilken jag skriver under på, som gnäll och fobiska floskler.
'Svenne' den 26 mars 2011 kl 01:39 Svara
9.

Traitors in high places, hela etablissemanget vill förgöra det här landet i den globalistiska religonens namn.
Anonym den 26 mars 2011 kl 01:02 Svara
10.

Det är inte medias eller politikernas fel att det blivit som det blivit?
Media och politiker ser sig som opinionsbildare.
Vi har demokrati var 4år och dess emellan gör dom som dom vill.
Det har egentligen inte funnits alternativ att rösta på förens nu.
SD är kanske inte allt jag önskar, men ingen överstatlighet som
EU, Inte slösa pengar på krig och värna om svenskar först (även utlandsfödda som ser sig som svenskar)
Svenskar är så politiskt korrekta och det krävs mycket för att dom ska våga rösta efter hjärtat.
Och Globaliseringen har förstört Sverige.
Vi får se nästa val, om Rainfelt bedriver en minoritets regering idag så kommer dom knappast ha någon makt 2014.
Duvan den 26 mars 2011 kl 00:23 Svara
11.

Varför inte sluta ta emot flyktingar överhuvudtaget, Johanna? Att du fortfarande är för mottagning och samtidigt skriver en artikel som denna, väcker undran.
Nero den 26 mars 2011 kl 00:13 Svara
12.

Sjuklöver och Gammelmedia kommer knappast lämna makten frivilligt. De är inte bättre än Saddam Hussein eller Khadaffi på det planet. Och Svenska folket vägrar att vakna. Sov du lilla videung, kan man säga. Nej det måste nog bli rejält obekvämt för alla parter innan det vänder.
Curator den 25 mars 2011 kl 23:54 Svara
13.

Tack Johanna!

Bra text!

Mvh
Från Dalarna den 25 mars 2011 kl 23:44 Svara
14.

Etablisemanget är bara rädda för att Folk ska bli som i Finland, att många i stambefolkningen börjar spy galla över dom invandrade på gatan skyldiga som oskyldiga kvinnor som barn som beskrivs som bidrags utnjytjande, männen som pedofiler o våldtäktsmän ok det är delvis rätt men det är olyckligt när det igentligen är statens fel att dom tar emot”fel” folk inte dom som är i nöd och brukar vara ordentliga människor men dom som redan hemma lärt sig att utnjyttja folk och skaffa fram pengar att fly ut ur landet med som det har varit i alla år tyvärr.
Herman den 25 mars 2011 kl 23:14 Svara
15.

5,7% röstade på Sverigedemokraterna i det senaste valet. Det stora flertalet valde att lägga sina röster på de etablerade partierna. Regeringen lyssnar visst på folket. 7-klövern hymlar ju inte precis med vad de står för och har ju tydligen av majoriteten av svenska folket fått mandat att föra sin politik.

Det är inte de folkvaldas fel eller medias fel att det har blivit som det har blivit. Det är svenska folkets fel. Dvs de röstberättigade svenskar som valde att lägga sina röster på Sverigefientliga partier eller som för den delen inte röstade alls.

De har en liten chans att ställa tillrätta den oreda och misär de skapat i nästa val genom att rösta på ett Sverigevänligt parti i stället för att fortsätta knyta handen i fickan. Jag hoppas att de tar den chansen.
abpersson den 25 mars 2011 kl 23:13 Svara
16.

Bra skrivet!
Vem vill bli gammal i Sverige?
Politiker jobbar inte för folket, vem är deras chef?
Duvan den 25 mars 2011 kl 22:49 Svara
17.

Bra skrivet, en klockren analys ;)
mudder den 25 mars 2011 kl 22:47 Svara
18.

Mitt i prick. Bägaren börjar rinna över, så snart ser vi förhoppningsvis en uppstramning av alla tokigheter.
Renis den 25 mars 2011 kl 22:38 Svara

Lämna ett svar

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: