söndag 27 mars 2011

Utlandsfödda bakom TBC-ökningen i Sverige - Fria Tider

Utlandsfödda bakom TBC-ökningen i Sverige - Fria Tider: "Utlandsfödda bakom TBC-ökningen i Sverige
Publicerat 26 mars 2011 kl 12:05
Den pågående massinvandringen har lett till att TBC än en gång fått fotfäste i Sverige, det visar nya siffror från Smittskyddsinstitutet

Antalet fall av TBC i Sverige har ökat kontinuerligt sedan 2003, en trend som fortsatte även förra året.

”Ökningen beror helt på migrationsflödet från länder med hög incidens av TBC”, uppger Smittskyddssinstitutet.

De flesta utlandsfödda personer som utvecklar tuberkulos har smittats i sitt hemland före ankomst till Sverige, men en del kan ha smittats på vägen hit och även efter att de kommit till Sverige.

Under 2010 upptäcktes ett kluster av fall på en flyktingförläggning i Östergötland som troligen smittats på förläggningen. Smittskyddsinstitutet anser därför att det är viktigt att alla nyanlända personer, även anhöriginvandrare, tidigt erbjuds hälsoundersökning efter ankomst till Sverige för att begränsa smittspridning i Sverige.

Utlandsfödda personer står för hela 85 procent av fallen.
Skribent

Rickard Asplund
08 559 24 558
rickard.asplund@friatider.se
Fler artiklar
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan
Twingly
Bloggar om denna artikel

* Länka hit och pinga din blogg hos Twingly! Då får du en länk tillbaka från oss!

Add this in the html page where you want the widget:
Twingly Blog Search link:http://www.friatider.se/utlandsfodda-bakom-tbc-okningen-i-sverige Bloggar om denna artikel


and this just before the ending body tag:


By using this widget you agree to the Terms of use.
Help | Feedback
20 kommentarer

1.

Tur att man är uppväxt i Norge och är vaccinerad mot TBC. Där vaccinerar de fortfarande alla barn.
Undrar hur det kommer att se ut i framtiden. Alla Sveriges unga drabbas av TBC, både Svenskar och invandrare. I Norge blir det bara invandrarna som drabbas. Hmm!!
Anonym den 27 mars 2011 kl 08:26 Svara
2.

Än mer berikning..
Nationalist den 26 mars 2011 kl 23:17 Svara
3.

Ännu en anleding att flytta i från stan.
BERGET den 26 mars 2011 kl 20:41 Svara
4.

Den 25/3 hade GP en halvsida om tilltagande spridning av tuberkulos (TBC) i Sverige. Möjligen insåg man sprängkraften i budskapet och gav artikeln en undanskymd plats i nätupplagan.
Varför man skött smittskyddet så dåligt i Sverige är oklart.
Här lämnar jag fältet öppet för alla paranoiker som misstänker krafter som vill bryta ner den svenska nationen. För vems eller vilkas gagn?
Men, vi ska i varje fall vara övertygade om att PK-folket kommer att fatta helt fel beslut och fel ståndpunkter. Den första är förnekelse samt bagatellisering. Men vi ska veta att den importerade TBC-n kan vara multiresistent mot de medel som används. Då har vi vridit klockan tillbaka till 1930-talet.
Tidigare generationer av svenskar kämpade framgångsrikt mot TBC. Medlen var hygien, isolering, vila och närande kost. Ledande i kampen var smittsskyddsläkare med stor makt, de kunde isolera smittade patienter. Sanatorier ansågs erbjuda ”frisk” luft, det viktigaste var nog isolering. Smittan spreds ju via kontakter,i trångbodda, kanske dåligt städade hemmiljöer.
Vaccination var ett stort framsteg men vi slutade med det runt 1975. På 1940-talet hade vi fått mediciner som kunde döda bacillerna. Befolkningen genomgick skärmbildning regelbundet. Hur ska vi pursvenskar kunna undgå smittan? Vi ska sköta vår hygien, undvika kontakter med personer som kan tänkas vara smittade och ge akt på vår hälsa. Rökning förvärrar TBC, snusa istället.
PK-folket kommer att uppmuntra segregeringen och låta stora grupper av migranter bo i ohygieniska lägenheter i ghettoområden. Intressant nog förvärras TBC av brist på vitamin D. Detta vitamin kan man få i sig med födan men bildas också i huden vid solning. Mörkhyade har svårt att bilda vitamin D på våra breddgrader, speciellt kvinnor som har heltäckande kläder.
Det fria skolvalet ska utnyttjas så att våra barn inte utsätts för smitta och dagis ska väljas noga.
Så vi måste satsa på prevention. Vi kan inte drömma om nya läkemedel. Möjligtvis kan vi utveckla känsliga blodprover för TBC. Viktigt är att migranter har dokumenterad identitet så att de inte kan fladdra runt anonymt i Sverige (DNA plus fingeravtryck). De måste vara dokumenterat smittfria (ha hälsopass) och detta kräver noggrann hälsoundersökning. Genomgår de behandling bör de isoleras vid nya sanatorier eller få medicinering på därför inrättade centraler och ta sina mediciner under uppsikt.
Framtiden kommer att bjuda ekonomiska och ekologiska kriser och vi måste planera hälsovården efter detta.
människa den 26 mars 2011 kl 18:55 Svara
5.

TBC. Aids. Kackerlackor. Upplopp. Stenkastning. Våldtäkter. Personrån. Bötning av barn. Bidragsberoende. Vägglöss. Islam. Trafficing. Rasism mot svenskar. Bilbränder. Barnäktenskap. Hederskultur. Analfabeter.
Vill du ha mer av detta ? Ditt alternativ; SJUKLÖVERN!
Särimner den 26 mars 2011 kl 18:17 Svara
6.

Befolkningsökningen pågår i uländerna oförändrat hög, ökat antal sjuka i svåra sjukdomar, svälten och fattigdomen i världen högre än någonsin och det ökar, invandringen pågår oförändrat och iländerna konsumerar för mycket el och annat. Blir ju inte något bättre på det sättet vad en enkel svensk förstår.
nuvetvi den 26 mars 2011 kl 18:03 Svara
7.

De ska inte erbjudas hälsoundersökning, de SKALL HÄLSOUNDERSÖKAS och har de HIV eller TBC skall de inte släppas in!
Treblinko den 26 mars 2011 kl 17:13 Svara
8.

Varför importera invandrare till Sverige som bär på TBC,HIV och flera andra farliga farsoter hjälp dom i sina hemländer i stället annars blir det katastrof för etniska svenskar fy för vad äckligt!
Vi i Sverige ska tydligen tillbaka till stenålder det tycker Reinfeldt med sin sjuka massinvandring och islamisering av Sverige.
AVSÄTT ALLIANSEN OMGÅENDE!
Berit den 26 mars 2011 kl 17:01 Svara
9.

Codex alimentarius,är den största hotet mot hälsan
wx den 26 mars 2011 kl 15:37 Svara
10.

Vi kan inte kränka deras mänskliga rättighet att ha TBC. Om vi gör det så stigmatiserar vi ju bara dom stackarna som kommer från svåra traumatiska krigshändelser. Bättre då att några pursvenskar offrar sig och dör i tuberkolos för solidaritetens skull.
Robin Shadowes den 26 mars 2011 kl 15:16 Svara
*

Precis, dessutom får vi inte glömma att TBC gör Sverige till ett mer spännande land! Vad hade vi annars haft? Förkylningar och sådana töntiga saker!
Bollfrans den 26 mars 2011 kl 16:02 Svara
o

Vi som gillar olika virus och möten mellan olika bakterier.
Robin Shadowes den 27 mars 2011 kl 01:42 Svara
11.

I torsdags var det världstuberkulos-dagen, det är väl därför sånt här poppar upp just nu.
Annars är ju TBC inget problem bland svenskar i Sverige, det är mest invandrare som smittar varandra inom samma familj.
De svenskar som får det är framförallt personer runt 70 år som smittades för många år sedan och sedan har viruset aktiverats igen.
Även HIV-sjuka med dåligt immunförsvar kan få det. Bland uteliggare förekommer det också.
Och om det skulle bli någon förändring kan nog smittskyddsinstitutet tala om vad som behöver göras.

Så att tala om farsoter och yttre hot är ganska överdrivet.
josefina den 26 mars 2011 kl 14:39 Svara
*

Så du menar att det mest är invandrare som smittar invandrare inom samma familj.
Barnen i dessa familjer går förmodligen i skolor som det finns svenskar på och deras föräldrar går i affärer där de träffar svenskar osv….
Vet inte vad din uppfattning om hot innebär,men jag tycker definitivt att det är ett hot mot hälsan att inte ta ökningen utav TBC på allvar.Att bagatellisera det som du gör är ganska naivt anser jag.
Sen skriver du… om det skulle bli någon förändring kan nog smittskyddsinstitutet tala om vad som behöver göras.
Förändringen har ju redan inträffat !
Vad är det som du inte förstår avseende rubriken..

Utlandsfödda bakom TBC-ökningen i Sverige !
Lars Pettersson den 26 mars 2011 kl 20:24 Svara
o

Om du klickar på Smittskydsinstitutet i artikeln så kan du själv läsa om TBC i Sverige och titta också på diagrammet, så kanske du känner dig litet lugnare.

Om TBC skulle smitta bland folk som går i affärer så skulle många fler svenskar ha hunnit få det nu, man har ju följt hur det varit de sista 10 åren.

JAG förstår rubriken även om den är litet missvisande. Men den betyder att TBC har ökat bland utlandsfödda.
Men de flesta har fått sjukdomen i sina hemländer.
josefina den 26 mars 2011 kl 22:36 Svara
+

I artikeln framgår inte vilken form av TBC som ökar, inte heller att det endast är en tiondel av de som smittats som utvecklar sjukdomen. MEN, Josefina, de som utvecklar sjukdomen är smittsamma, just i offentliga rum. TBC beror INTE på ett virus, utan på en bakterie som smittar via luften. Att svenskar utvecklar TBC efter 65-års ålder beror på att de tidigare smittats av bakterien, varit latent bärare, och nu när de börjar bli äldre försvagas deras immunsystem och sjukdomen som hållits i schack bryter nu ut. Faran kommer dock inte från Somalia, utan finns betydligt närmare oss. Bara en kryssning bort. Eller kommer med en svartarbetande balt.

http://www.smittskyddsinstitutet.se/smittskydd/arkiv/2007/nr-3-2007/olycksbadande-tbc-utveckling/

Googla även på TBC Ryssland för andra mysiga artiklar.
Frågvis den 27 mars 2011 kl 12:19 Svara
12.

Vadå erbjuda hälsoundersöktning? Det borde göras med tvång för att hindra att vi pursvenskar blir smittade av deras fersoter!!
bemmpa den 26 mars 2011 kl 13:53 Svara
13.

Vilken skräll…..
Arge Surfarn den 26 mars 2011 kl 12:41 Svara
14.

Det ska inte bara erbjudas undersökning, de ska TVINGAS till det. Svenska befolkningen skall ksyddas mot yttre hot i alla dess former inklusive importerade allvarliga sjukdomar!
FU den 26 mars 2011 kl 12:22 Svara
*

vi behöver även skyddas från islamiseringen som pågår ett påtagligt yttre hot
flumnisse den 26 mars 2011 kl 13:52 Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.

Namn

E-post

Webbplats

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: