torsdag 5 januari 2012

Sju åtalade för misshandel med tortyrinslag i Örebro | Realisten

Sju åtalade för misshandel med tortyrinslag i Örebro | Realisten: Sju åtalade för misshandel med tortyrinslag i Örebro
Av Redaktionen

Örebro Sju personer åtalades på måndagen för bland annat människorov, grov misshandel, övergrepp i rättssak och olaga hot sedan de misshandlat en man under flera timmar.

De åtalade är 19-årige Farok Ahmad Akra, 18-årige Gabriel Danho, 20-årige Ahmed Yassin Gaal, 19-årige Abdelmoumenne Amin Ghezali, 19-årige Nabil Nasir Hassan Abdalla Mohamed, 19-årige Abdelkarim Nour och 21-årige Tommy Persson.

Den 11 oktober 2011 hade Abdelkarim Nour bjudit hem en man till sin lägenheten på Diktargatan i Örebro. När mannen kommit in i lägenheten låste Abdelkarim Nour dörren och de övriga sex personerna som hållit sig gömda i angränsande rum stormade fram. Mannen blev omgående nedslagen på golvet och fick sedan mottaga flera sparkar mot kroppen och huvudet.

De sju bakband sedan mannen och tryckte in ett par blöta kalsonger i hans mun. Därefter fortsatte de sju att sparka på mannen när han låg bunden på golvet. Efter ett tag lyftes han i badrummet och placerades i badkaret. Där brändes han sedan på flera ställen över kroppen med ett strykjärn. De sju turades även om att slå honom med strykjärnet och knytnävarna, samt piskades han med datakablar. En av männen högg dessutom den bakbundne mannen i benet med en skruvmejsel.

Delar av den utdragna misshandeln har filmats av gärningsmännen själva.

Farok Akra och Abdelkarim Nour är enligt åklagaren de två som varit mest aktiva i misshandeln.

När polis kom till lägenheten hotade Farok Akra en av polismännen med att han avser skjuta denne och avrätta hans familj. Han försökte i samband med detta även ta polismannens tjänstevapen. Samtidigt angrep Nabil Mohamed polismannen, tog dennes batong och utdelade flera slag med batongen mot polismannen.

Farok Akra fortsatte att vara ytterst våldsam och sparkade senare till en kvinnlig polis inne på polisstationen. Flera av de andra inblandade i den grova misshandeln gjorde sig också skyldiga till våldsamt motstånd genom att kränga med kropparna och försöka ta sig loss från poliserna i samband med gripandet.

De sju åtalas även för en rad andra brott.

Farok Akra åtalas bland annat för att under knivhot ha rånat en man, vid ett annat tillfälle ha misshandlat en kvinna, samt vid ett tredje tillfälle ha misshandlat och försökt knivhugga en man.

Yassin Gaal åtalas för att ha stulit datorer till ett värde av 41 000 kronor från Risbergska skolan.

Nabil Mohamed åtalas för häleri då han kört runt i en stulen bil värd 250 000 kronor, som han enligt egen utsago köpt av en icke namngiven person.

Åklagaren har inte yrkat på att någon av männen skall utvisas.



– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: