torsdag 5 januari 2012

Ökning av hot och våld inom akutvården

Ökning av hot och våld inom akutvården

Ökning av hot och våld inom akutvården

VÅRDKAOS Hot och våld från patienter och deras ledsagare har blivit ett allt större gissel för vårdpersonalen på landets akutmottagningar. På många håll måste man ha ständig väktarbevakning. överfallslarm, övervakningskameror och låsta dörrar under kvällstid är mer eller mindre obligatoriskt. Vårdpersonal utbildas i självförsvar. Detta problem uppmärksammar Dagens Nyheter idag i två artiklar. Som av en händelse “glömmer” Kristoffer Örstadius som skrivit artiklarna att med ett ord nämna att det är invandrargrupper som står för en helt övervägande del av hoten och våldet. I stället svamlas det om att vi svenskar skulle ha blivit mer krävande och oroliga som vårdkunder.

På bl.a. akuterna vid Skånes universitetssjukhus i Malmö och Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge får vårdpersonalen lära sig självförsvar som en följd av att man blivit en alltmer utsatt yrkesgrupp där hot och våld numera tillhör vardagsrutinerna. Men samma trend kan konstateras även på andra platser i landet. DN har kontaktat femton sjukhus i landet och rapporterna om en ökning av hoten och våldet är samstämmiga. Det är heller inte ovanligt att vårdpersonal kommer till skada i dessa sammanhang.

Verksamhetschefer som DN talat med berättar om hur hela undersökningsrum fullständigt demolerats, om vårdpersonal som skadats i handgemäng med patienter och deras anhöriga och om ett hårdare samhällsklimat. Man vittnar också om att detta är ett relativt nytt fenomen och att vårdpersonal tidigare var en skyddad arbetsgrupp som bemöttes på ett respektfullt sätt. Man berättar också om hur man måste skapa genomtänkta flyktvägar för personalen, installera överfallslarm och övervakningssystem, samarbeta med polisen, utbilda de anställda i konflikthantering och skyddsteknik och mycket annat.

DN-journalisten Kristoffer Örstadius vill dock inte berätta att problem av det här slaget är ojämförligt störst i invandrartäta orter och allra värst i den mångkriminella gangsterstaden Malmö. Den enda grupp han vill peka ut är personer med missbruksproblem, i övrigt förklaras detta vårdhaveri av hot och våld med att vi svenska vårdtagare generellt skulle ha blivit mer krävande och våra anhöriga mer oroliga och att vi därför börjat hota och misshandla personalen när vi t.ex. söker för en enklare åkomma och blir hänvisade att i stället uppsöka en vårdcentral.

Detta är naturligtvis kvalificerat skitsnack och även om Örstadius baserar dessa påståenden på citat så har han antingen inte brytt sig om att fråga efter vilka grupper det är som uppträder på det här hotfulla och våldsamma sättet och/eller så har han strukit sådana politiskt inkorrekta utsagor från intervjuerna när han sammanställt sina artiklar. Svenskar som blir irriterade av att vänta länge på att få vård har vi haft i alla tider. Berusade personer likaså. Däremot har vi bara i några decennier haft massinvandring från avlägsna delar av världen. I spåren av denna ser vi hur problemen ökar lavinartat på en lång rad områden i samhället och svensk akutvård utgör förstås inget undantag.

DN
DN

Print Friendly
Share

Skriv en ny kommentar

Visar 80 av 244 kommentarer

Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
  • Redan i början av 2000 talet så såg jag vid ett besök på min närvårdcentral att en vakt stod i vårdcentralens vänterum. Den vårdcentralen lades ned av sossepoliitk som styr i GBG och dess förorter.. Den andra vårdcentralen som ligger en bit bort är mer tryggare för vårdgivarna med låsta dörrar innan man kan komma in till korridor där rummen för undersökningar finns, efter att man suttit i väntrummet till receptionen som har pansarglas.

    Kan tänka mig att det går riktigt härligt till där ofta. Jag är sällan där ju. Det som dessa förortsvårdcentraler inte gör att göra väsen av katastrofen till media. Men det är bra att det upplys om situatiojen på andra håll så kanske flera orter börjar också bli ärlia om detta nya härliga mångkultur med islam som den största pärlan som älskar frihet, demokrati och hundar eh eh..
  • Skeppsgossen 10 minuter sedan
    I HD 5/1 finns en artikel om akuten i Malmö. Där kan man läsa att all personal har överfallslarm, att det finns larm som går direkt till polisen, att personalen utbildats i självförsvar etc. "Det fanns inget av det här på den gamla akuten", konstaterar ställföreträdande enhetschefen Sture Normark. (Förmodligen därför att det inte behövdes - Skeppsgossens kommentar.)
    Vi får också veta att när skottskadade patienter kommer in till akuten har de ofta sällskap av polisen, som även är på plats om det finns risk för konflikter mellan exempelvis rivaliserande gängmedlemmar. Ibland kan situationen vara så våldsam att polisen måste vara med när patienter behandlas. Sture Normark igen: "Jag har varit med om att en patient behandlats med handklovar."
    Vid ett tillfälle bevakades akuten av 20 poliser med automatvapen när skottskadade patienter kommit in. "Det var helt absurt, ska jag som sjuksköterska dirigera ut 20 tungt beväpnade poliser, då tänkte jag 'vad är det som händer i Malmö'?"
    .
  • min-klon 1 timme sedan
    Förräderiet pågår mer eller mindre i alla demokratier, även i USA. Men USA i det stora hela är bara bråkdelen drabbad av islamiseringens följder huittills, eftersom den utgör betydligt mindre del av det Amerikanska folket.

    Detta hutlösa ondska med islams hjälp har bl.a. med olja och avtal att göra plus ideologier och elit som sysslar för ny världsordning. Vänstern är sin egen skitiga lekstuga som bara vill ha islam som kamrat att förnedra Kristendom, Judendom, Israel och USA och kapitalismen för att bädda för sig själv. Vänstern har kunnat mäktigt hålla på då den är en nyttig idiot för eliten.

    Naturligtvis skulle inte demokratiers elit annars böjt sig för denna mäktigt intoleranta 600 tals väsen som islam är frågan om, om det inte varit för avtal och agenda.
  • Jag har planerat min karriär (jag jobbar i staten) så att jag hamnat på positioner där jag har så lite kontakt med och utsatthet för invandrare som möjligt.

    Jag rekommenderar mina vänners barn att inte ta utbildningar där stat, kommun eller landsting blir Din arbetsgivare, t ex lärare, bibliotekarie, läkare, sjuksköterska. Att vara handläggare på Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Skatteverket osv. kan vara livsfarligt hur korrekt Du än gör Ditt jobb. Har sett alltför många yrken och utbildningar bortkastade pga hot och trakasserier.

    Ska Du ha trygghet i arbetslivet så faller många bättre (främst offentliga) yrken bort helt enkelt. Du måste i så fall ha tur eller vara väldigt skicklig och inte minst väldigt påläst så att Du själv kan välja stad och område där Du arbetar.
  • min-klon 1 timme sedan
    Akutvården har dock sannerligen blivit mycket jobbigare för alla. Inget som bekymrar falska,, cyniska och arroganta makthavare som har bästa välfärden för sig själva och de sina.

    Hutlöst långa väntetider och är det svårare sjuka, och äldre svårt sjuka framförallt som får plågas i vänterummen utan riktig säng att vila i under ex 8 timmar är för tragiskt.

    Väntetiderna har blivit mycket längre. Gamla bör vara friska att orka vänta i 6-8 timmar.

    Och det är bara något som passar inte riktigt in i Sverige- denna nya trend som går bärsärkargång inne i vänterummen och i vårdrummen. Visar ingen tålamod och respekt. Såna skall bara sitta bakom lås o bom. Men det är såna också i detta Sverige i fritt fall som får styra Svenska folkets trygghet och möjligheter till sämre, och det får förvärras år efter år, och våra makthavare fortsätter vara PK-helveten.

    Det är inget annat än hårt mot hårt som gäller, och ärlighet om mångkulturens mäktiga baksidor med islam som är den överlägset största boven som syndar för mäktigt Vi och Dom tänkande- med att inte respektera individens rättigheter att få bli fullvärdiga fria medlemmar av demokrati och frihet... att intolerans får inte finnas i Sve för att beröva barnen på religionsfrihet och kärleksfrihet o.s.v. . Då skulle inte stora lasser av intoleranta förtryckare lockas komma hit. Då skulle mest bara de komma som kommer att respektera våra lagar o regler för individens rättigheter.

    Våra förrädare har svikit oss alla. Sverige borde inte blivit ett av världens populärste länder för intoleranta att flytta till. Men ingen hjälp ifrånSverige mot den världsmäktiga intoleransen som förtrycker runt hela världen som massmördarens Muhammeds erövringsmekanism.
  • Sanningsvaegrare 1 timme sedan
    Den timide, konfliktskygge, evigt köande och systeminrättande svensken har alltså från en generation till en annan totalt förändrat kynne och blivit en varelse som utan tvekan, när någonting upplevs gå denne emot, ställer till med uppträdanden i offfentliga miljöer som sjukhus, vägarbeten, osv. osv. Kanske det kanske. Eller kanske inte.
  • zuperBuzz 1 timme sedan
    Apropå våldet på akuten i Malmö:
    Som jag alltid har sagt: "Skåningar är inte att leka med. Där svallar blodet rött och hett".
    ;-)
  • mj_mj_mj 2 timmar sedan
    Tänkte bara ge lite av mina erfarenheter som en vanlig svensk född på 80-talet.

    Har fått följande "allvarliga" upplevelser med invandrare.

    10 år gammal - nerslagen av ett gäng på 10 man för vi vann över dom i fotboll :)
    13 år gammal - nedslagen av 3 invandrare + knivhotad utanför "fjortisdisco"
    14 år rånad - nedslagen av 8 man - rättegång men "ledaren" flyttade till släktingar i danmark i samband med detta ingen åtgärd. - ett gäng på 50 man från dennes skola kom till vår dåvarande skola för att plocka oss (min polare som var med vid incidenten, som tur var fick ngn i klassen ett mess att dom var på väg så vi han slänga oss på moppen och sticka illa kvickt innan dom kom, dom dundrade rakt in i skolan och slängde sig in i klassrum och letade efter oss - det komiska är att vi åkte på kvarsittning för skolk, sug på den :)
    15 år akuten knivskuren med snygga är på arm och hals.
    16 år vanligt hederligt slagsmål med endast 1 som tyckte jag såg kaxig ut - han fick på nöten :)

    och detta är endast dom "allvarliga" incidenterna, folk i allmänhet uppfattar mig som en trevlig prick :)

    (Edited by author 2 timmar sedan)

  • Just det. Dom avundsjuka rasisterna blir väldigt hånfulla och även aggressiva mot en Svensk ung man om han ser bra ut. Dom behöver bara håna och även misshandla och självklart råna.

    Enligt många så såg jag bra ut och visst började många olika Araber genom åren sjunga, och vissla och även spotta när de passerade mig, och hån-glo ut. De behövde trycka ned en. Du skulle sätt i början av 90 talet när jag ett tag var ihop med en Iransk kvinna som hade sin släkt kvar i Iran. Det var så besvärligt för många Araber att jag var ihop med en Iransk kvinna så de bara måste håna.
  • Ingen rök utan eld, är ett gammalt talespråk. Givetvis skall en institution som tillhandahåller vård och omvårdnad vara förskonat av allt vad våld innebär, det är sedan gammalt inpräntat inom den kristna världen allt sedan Florence Nightengale.

    Men vad jag samtidigt vill lyfta fram att all personal inom sjukvården inte går utan skuld. Med det menar jag att jag själv stött på personer som är högst olämpliga att arbeta inom en sådan institution. När man kommer till sjukvården gör man det för att man är dålig av en eller annan orsak och då behöver man inte bemötas av en personer med attitydsproblem. Själv råkade jag ut för detta så sent som två veckor sedan på SUS i Malmö avd 75. När jag sedan tog upp detta med den läkare som undersökte mig fick jag där oväntat medhåll. Det fick mig att tänka att det nog förekommit en del klagomål på den receptionisten sedan tidigare.

    Jag har tidigare stött på samma typer av individer inom apoteksvärlden förr, nu är den delen privatiserad och det gör att personalen är mer än tidigare nödgade att vara trevliga i sitt bemötande då man nu har fritt val. Kanske borde privatisera mera inom sjukvården också.
  • Nästa gång tar du med dold kamera, finns att köpa på Claes Ohlson, Teknikmagasinet eller Kjell & Co. En ser ut som en penna du kan ha i bröstfickan, spelar in bild och ljud.
    En annan modell ser ut som en larmdosa till bilen och kan ta bilder eller video med ljud. Några 100.lappar kostar dessa. Kör på, ut på YouTube och meddela Avpixlat så får hon byta jobb eller ny bra utbildning.
  • Det är ett otrevligare klimat som också gör surare personal.
  • Med alla utländska läkare som strömmar in i Sverige, borde det inte vara några problem att öppna privata kliniker som hanterar olika kulturer på korrekt sätt.
    Saknas det spetskompetens så har jag hört att det finns massor av taxichaufförer som är utbildade inom kirugi? Eller är det en omvänd myt?
  • HAHA , Svenskarna har blivit mer vårdkrävande och oroliga !!! "Svenskarna" ???? Hahaaa
  • invandrare1957 7 timmar sedan
    Snart står valet törs man åka till akuten med risk att bli mera skadad. Men klart efter dom trevliga utländska läkarna som jag har träffat på akuten i Södertälje så dör jag hellre än åker dit. Har vi fått det Sverige vi förtjänar tror inte det.
  • Var inne för lite cancer. Luskade lite. Det var inte svårt att kicka igång rara Sjuksköterskor.
    Det nya Sverige. Jo en tackar. Inte mitt nya Sverige i varje fall.
  • DN fisar vidare. Inget nytt på denna front.
  • Ännu en av alla dessa journalister som springer runt med huvudet uppkört i r*ven , ett av flera symptom som indikerar att man har drabbats hårt av den svårbotade PK-sjukan , och det gäller ochså våra tillika PK-politiker och annat löst hjärndött PK-folk . För övrigt . . Eftersom alltför många av våra "ny-svenskar/papperslösa" verkar gilla att leva för sisådär 1400 år sedan så kan man ju skicka iväg dom till nån "specialist" som behandlar dom enligt en ca. 1400 år gammal "läkar-bok" så att dom kan känna sig riktigt som hemma och därmed slippa all denna "fruktansvärda strukturella rasism" som dom dagligen blir utsatta för här i vårat "genomrasistiska" avlånga land . . Annars så finns det ju en alldeles ypperlig lösning för alla dessa "individer/medmänniskor" med sina "lite speciella kulturella yttringar/religiösa inslag" . . ÅK HEM DÄR NI HÖR HEMMA . . X( !
  • Exempelvis den muslimpappan som gick fram till fönsterrutan på en förortsvårdcentral där systern står bakom disken och ville få vård till sin dotter. Vi var ca. 7 väntandes i väntrummet. Systern sade till han att han måste ringa akuttid, annars kan han åka till akutmottagning längre bort. Denna pappa var naturligtvis ingen missbrukare, utan en vanlig temperamentsfull pappa som ska inte i kuffarlandet behöva tåla regler som gäller för andra.

    Han spottade på systern och skrek h.ra o.s.v.

    Dottern en 8 åring. Snacka om vilka skitpappor det finns. Men det värsta ändå är att dottern berövas på friheten. Bortgifts o.s.v. Döttrarna tvingas vänja sig och acceptera den djupt ångestfulla situationen. Och när de själva inte får friheten så blir de tvångets försvarare. D.v.s. islams försvarare.
  • Exempelvis den muslimpappan som gick fram till fönsterrutan på en förortsvårdcentral där systern står bakom disken och ville få vård till sin dotter. Vi var ca. 7 väntandes i väntrummet. Systern sade till han att han måste ringa akuttid, annars kan han åka till akutmottagning längre bort. Denna pappa var naturligtvis ingen missbrukare, utan en vanlig temperamentsfull pappa som ska inte i kuffarlandet behöva tåla regler som gäller för andra.

    Han spottade på sysern och skrek hora o.s.v.

    Dottern en 8 åring. Snacka om vilka skitpappor det finns. Men det värsta ändå är att dottern berövas på friheten. Bortgifts o.s.v. Döttrarna tvingas vänja sig och acceptera den djupt ångestfulla situationen. Och när de själva inte får friheten så blir de slvaeriets försvarare. D.v.s. islams försvarare.

  • man fattar ju inte hur någon kan hota dem som är till för att hjälpa folk och som gör sitt bästa för att rädda liv
  • Svensk_Rondellhund 15 timmar sedan
    Svensken blir allt våldsammare!
  • Jag bor i Thailand. Jag kan aldrig vara Thailändarna till last i något sammanhang, eller på något sätt agera negativt utan att åka ut med huvudet före. Det är deras land. Därav namnet Thailand. Har jag inte minst 100 000 sek på banken får jag inte uppehållstillstånd trots att jag har både barn och fru här. Thailand betyder Thailändarnas land, och jag trivs som fisken i vattnet. Inte minst därför att jag slipper gå beväpnad vilket jag oftast kände mig tvingad till i Malmö. Jag kan inte äga mer än 49% av ett företag och kan inte äga land. Ofta får jag betala dubbelt av vad en Thailändare får betala för samma sak. Det stör mig inte ett dugg. Detta är deras land och passar inte galoscherna så får jag väl flytta hem till minusgrader och Islam. Valet är lätt. Jag jobbar på för att bli Thailänsk medborgare, lära mig språket, historien och så vidare. När jag flyttade hit sade folk att det som hände här kunde man inte berätta i Sverige, ingen skulle tro på en. Något har hänt. När jag berättar för Thailändarna vad som händer i Sverige - så tror de inte på mig... Berättar jag att ambulansen eller brandkåren på Rosengård behöver eskort av polis kan de inte förstå. Säger jag att polisen själv behöver eskort av polis blir det helt obegripligt för dem. I Thailand hade ett överfall på polis handlagts av flygvapen, arme, säkerhetstrupper eller vad som helst. Troligtvis hade dock alla Thailändare inklusive barn, gamla, hundar, katter och alla andra gett sig på dem så fort att saken tog slut där. Sverige är fantastiskt och jag sätter en månadslön på att mitt DNA är mindre ursvenskt än Herr Reinfeld. Sätter der Führer emot? (din månadslön är något större...)

    (Edited by author 16 timmar sedan)

  • Konstigt att de INTE förstår med tanke vad som sker i provinserna:
    Pattani, Yala och Narathiwat.

    Muslimer som utför samma terror i de provinserna som sker i delar av Sverige och många andra delar av världen.

    Senast igår (3:e Januari) så sprängde muslimerna två thailändare i Pattani:
    2012.01.03 Thailand, Pattani - Two Thais on their way to a party are disassembled by a Muslim bomb.

    förra året strax efter jul så sprängde de en thailändsk lärare i luften och skadade en annan:
    2011.12.27 Thailand, Yala One person is killed when Muslim 'insurgents' bomb a group of teachers and their security.

    och strax innan jul så sköt de ihjäl en bybo i Yala:
    2011.12.21 Thailand, Yala A villager is shot and killed by Muslim 'insurgents'.

    de kanske skulle kolla upp vad som sker i Södra Thailand där malaj-muslimerna flyttar in och utför terror, ännu värre än i Malmö.

    http://en.wikipedia.org/wiki/S...

    (Edited by author 14 timmar sedan)

  • I de provinserna är nästan alla muslimer. Så kan det bli även i Sverige när muslimerna blir i majoritet i stad efter stad, men troligtvis inte eftersom vi kommer acceptera Sharia och allt annat de vill ha. Det gör dock inte Thailändarna - därav konflikten. Däremot är konflikten lokal - det hade inte varit svårt för dem att spränga en bomb på ett diskotek i centrala Thailand, men de inser att med Thailändarnas mentalitet så finns det kanske inte något södra Thailand kvar om det skulle hända. Muslimer i övriga Thailand håller mycket låg profil.
  • Härligt skrivet Nihov. Du är en God människa. Hade reinfeldt en tiondel av din ärlighet, ditt förnuft och vilja så skulle moderaterna kunnat vara ett betydligt bättre parti.
  • Det var riktigt bra skrivet. Tack.
  • Var tusan har jag lagt den där burken med Radar?
  • Sådana upplopp har förekommit i och utanför sjukhuset i Malmö flera gånger. Då har det framkommit att det varit invandrarsläkter. Polis har fått tillkallas för att skingra de upprörda hoparna. Det har också skrivits om att man fått bygga om och ändra lokalerna just för sådana våldsamheter.

    Jag kan inte påminna mig ha läst om liknande där svenskar varit förövarna. Säkert har det alltid funnits en och annan svensk som burit sig illa åt men en stor skillnad är att då har han säkerligen varit ensam, medan invandrarna har hela släkten med sig och då blir det skillnad.

    Jag har också läst och fått berättat att utöver våldsamheter blir det andra problem. Vid besök kommer det så många besökare, som har mat och annat med sig, som tar upp hela sjukrummet och håller sådant väsen att de andra vårdtagarna i salen blir ordentligt störda av det. De har också svårt att acceptera rökförbud utan röker lite var som helst i sjukhuset.

    Det är nu alltså ytterligare kostnader för invandringen, nämligen ombyggnader, säkerhetsårgärder, vakter, utbildning av personal o.s.v.
  • Under rubriken: Akuten rustad för våld, så rapporterar SVT idag om den alarmerande situationen i Malmö. Inte ens DNs reporter kan väl avfärda den rubriken som en myt.

    http://svt.se/svt/jsp/Crosslin...

  • Det vore (såklart) väldigt intressant att se det statistiska sambandet mellan grad av invandrare i ett område, andel vårdkrävande invandrare versus svenskar och ökningen av de anmälda hot inom vården i detta område.

    Sambandet troligen väldigt starkt, motsvarande fakta att 3 av 5 som drunknar var påverkade av alkohol.

    Tyvärr finns nog inga officiella siffror på de parametrar som behövs för att statistiskt säkerställa sambandet, lika lite som staten kan redovisa krona för krona vad jag får för att betala statlig inkomstskatt.

    Man har alltid talat om politikerförakt. Journalistförakt borde snart också vara en etablerad företelse, när det ska vara så f*rbannat svårt för yrkesgruppen att beskriva ett äpple som ett äpple. Lägg ner och beskriv verkligheten för vad den är, istället för detta systematiska nertystande, ljugande, förskönande och totala omskrivninshysteri som råder. Jag har tröttnat sedan länge och jag är ingen arg, marginaliserad ung man heller...så fick jag det sagt också.
  • logitechflyer 17 timmar sedan
    Åsa "Maskrosfrisyren" Romson låter hälsa att: visst har Sverige blivit ett mer spännande och rikt land på sistone.
  • Knut_Zweistein 17 timmar sedan
    På samma sätt så sätts allt fler väktare in på ICA och andra butiker. Inte bara pga stöld utan även för personalens säkerhet.
    Beror även det på att svenskar blivit mer krävande eller beror det på missbrukare eller möjligen på deras närhet till migrationsverkets bostäder?

    Eftersom migrationsverket står för kostnaden för väktarna så är svaret givet.

    Inser inte politiker och massmedia snart att de själva är de största bovarna?

    (Edited by author 17 timmar sedan)

  • ÄR det så alltså??? Att migrationsverket står för väktarna? Då behöver man ju inte ens fundera över om det är gamla svenskar, missbrukare eller "andra" (som man snart inte vågar kalla för någonting)
  • I ena fallet är det Konsum (inte ICA) i Oskarshamn:
    "Snatterier och bråk på Konsum har ökat dramatiskt. Polisen har ofta fått tillkallas och nu har Migrationsverket hyrt in en vakt till butiken."
    http://www.barometern.se/nyhet...

    I det andra fallet är det en ICA-butik i Borgholm på Öland:
    "Ica i Borgholm förstärker med vakt"
    [....]
    "– Stölderna har ökat under hösten och vår personal har lagt väldigt mycket tid på att jaga dem som försöker stjäla. Därför har vi hyrt in ett vaktbolag på försök fram till jul, säger butikschef Camilla Teern.
    Hon uppger att personalen har känt sig otrygg och att även kunder har drabbats av stölder inne i butiken på senare tid."
    http://www.barometern.se/nyhet...

    I det senare fallet framgår det inte om Migrationsverket är med och betalar för vakten, men att de ökade stölderna beror på en asylmottagning i närområdet är helt klart då man haft en hel del problem och allvarliga incidenter där. Även där har man numera hyrt in ett vaktbolag:

    "Har brottsligheten i Borgholm ökat sedan flyktingarna kom till Lundegård?
    – Vi ser en ökning, men då ska man också tänka på att folkmängden i Borgholm har ökat med 600 personer. En del av dem begår brott och syns det i statistiken. Precis som vi ser en ökning på somrarna. Den absolut högsta brottsligheten har vi här på somrarna, runt midsommar och då finns det ingen flyktingförläggning här.
    En av brottskategorierna som har ökat är snatterier. En del av dem utförs av kriminella människor som bor på flyktingmottagningarna i kommunen.
    – Det, och så har vi fått en ökning av bilar med tveksam bakgrund. Det är bilar som är avställda eller har körförbud eller förekommer i brottsutredningar. Det är inte de som bor på Lundegård som har bilarna, men de får besök av släkt och vänner från hela södra Sverige. Merparten av bilarna som kommer dit är intressanta för oss."
    http://www.barometern.se/nyhet...

    Samma saker kan man läsa om händer på andra orter med asylmottagning, bl a i Lindesberg:
    "Våg av stölder – polisen sätter in extrabevakning"
    http://www.lindenytt.com/page/...

    osv. osv.
  • Ökning av hot och våld inom akutvården är ännu en myt.

    Sorgligt kan man kanske sammanfatta läget i vårt arma våldtagna land.
    Sverige-ett bevis på att ett land kan sönderfalla moraliskt, kulturellt och inte minst ekonomiskt på bara några årtionden och Cecilia Malmström vill att eländet ska lanseras i alla EU-länder?
  • Vi har här att göra med individer vars hjärnor har retarderats av inavel p.g.a. skadad arvsmassa.
    Detta som en följd av den flitigt förekommande sysselsättningen av att avla barn med sina kusiner.
    Att Sveriges begåvningsreserv sjunker som en sten i varje undersökning är inget som vi etniska svenskar kan lastas för.

    “Den som gör sig kvitt en dåre har gjort ett gott dagsverke”
    Franskt ordspråk
  • Accepte.
  • Är dom inte nöjd med att stå i kö som alla vi andra ska dom inte någon vård alls.
  • CaesarApostata 18 timmar sedan
    En lösning på problemet: förbjud problemgruppen att sätta sin fot på sjukhus och vårdmottagningar utan hand- och fotbojor, och låt dom därtill eskorteras av två beväpnade vakter.

  • Kan någon nämna något positivt som massinvandringen för med sig?
    Jag kan inte komma på något
  • Flottig kebab . . ;) ?
  • Glöm för guds skull inte ZLATAN!!!! ;)
  • Dadlar, med det har ju inte att göra med massinvandringen utan med importen av varor.
  • Vi utvecklar ju vårt svenska språk med nya ord! Som exempel, hedersvåld, hedersmord, gruppvåldtäkt, maktlekar, papperslösa, mm

    Många Svenska ord har fått en ny popularitet och innebörd, så som h*ra, kn*lla, mm skulle man ju tro efter hur populära dom blivit av våra nybyggare.
  • PK-svar: .... kebab.... pizza.... öööh, thaimat. Hip-hop.... Cornelis var holländare! Kungen är fransk! Ernst Kirchsteiger då, är han svensk, va? Se där invandringens välsignelse. Och dessutom pågår ingen massinvandring - en miljon nybyggare vart tionde år är inte alls "massor", utan bara en liten droppe bland världens alla miljarder människor.
  • u28903094 19 timmar sedan
    Det är kriminella invandrare som står för våldet inom vården och inga andra!
    Ingen ska försköna de kriminella invandrarnas uppträdande i Sverige.
  • Egentligen vill de vårdsökande inte ha någon hjälp som jag förstår det, sätt ut dem i någon öken så får de klara sig själva.
  • Jo jag hörde det där med missbruksproblem LOL Jo vi vet att Khat är ett stort problem bland invandrare speciellt från Somalia.

    Ingen ska komma och försöka tala om för mig att detta är ett "Svenskt problem," det är helt och hållet invandrarrelaterat.
  • En stilla undran - går det till så här på sjukhusen i mellanöstern och Afrika, eller beter sig våra kära invandrare sämre när det kommer hit än vad det skulle ha gjort hemma?

    Någon som vet? Om svaret är ja (de beter sig sämre här), så skulle man ju vilja förstå varför. Det kan inte vara så att ingen av dem ser att deras beteende skiljer sig från etniska svenskars - det är så uppenbart - är då skälet att de anser sig ha rätt att bete sig annorlunda, dvs. sämre? Eller anser de att det är viktigare att just de får sjukvård än att någon annan får det? Jag fattar inte.

    När man pratar om kostnader för invandringen, räknar man då med kostnader för alla dessa överfallslarm, förstärkta dörrar, självförsvarskurser osv? Det borde man göra.
  • I hemlandet så får de en påle uppkörd i du vet var om de håller på på detta sätt, i Sverige där man istället för att ta till med hårdhandskarna och skrämma skiten ur dessa invandradetöntar (ja de må verkar tuffa på ytan men är riktiga töntar när det kommer till kritan, finns iofs ett fåtal hårda killar men 90% är lätt riktiga töntar, vidare så beter sig inte hårda killar på det här sättet de är säkra i sin manlighet, dessa 90% är extremt osäkra).
    Hade man riktiga straff så hade du fått se riktiga mönster invandrare, som sagt de är predatoriska då de tar tillfället i akt, släpper du guarden runt dessa så ses det som en svaghet och det attackeras direkt.

    De är mycket som en flock vilda hundar. Behandlar man de som hundar och disciplinerar de som hundar så skulle man lösa problemet. Nu väljer man att behandla dessa barbarer som civiliserade människor trots att de är helt ociviliserade och resultatet ser du här i artikeln och i så många andra artiklar på Avpixlat. Man behandlar inte barbarer på samma sätt som man behandlar andra då barbarer ser det som ett tecken på svaghet, barbarer respekterar bara makt. Det är därför Staten måste sätta ner foten mot dessa töntar och verkligen trycka ner dessa i skorna så att de slutar ta sig ton. Som sagt de gamla beprövade metoderna fungerar jättebra på tredje världen folk.
  • Det vore intressant att höra vad Jimmie Åkesson skulle tycka om ditt inlägg.
  • Mycket bra frågor. Har inga svar men är väldigt nyfiken på svaren...om det är någon som vet!
  • Kul att kommentera hon som bloggat om detta, hon verkar ju gå på DNs myt att det är missbrukare endast.
    http://bloggis.se/Diana/114945

    Faktum är att det är nog bara missbrukare som vill ut och ta sig en dos heroin igen som då när läkarna försöker hindra dessa kan dom inte kontrollera sig. Egentligen inga onda människor som mördar folk, utan nog vill slå sig fria för att sedan ta nästa spruta.
  • Någon får ta med henne till ett av dessa sjukhus på studiebesök.
  • Åhh...herregud. Snacka om naiv.
  • Stefan1970 19 timmar sedan
    Om media talade om sanningen för folket så skulle nog folk börja fundera vad det är vi tar emot och hur tacksamma dom är för att vi tar emot dem.
  • Ta en valfri dag och gå till akuten på Huddinge sjukhus, där kan man räkna % på klientlet som sitter o väntar på "akut" vård... skulle tippa att de ligger på 65% invällare, 35 % etniska svenskar.(kanske tillochmed högre andel invällare)
  • Fattigknegare 20 timmar sedan
    Jag önskar att 7-klövern kunde lyssna lite på Gandi. "Ett land byggs på moral och inte politik" så sa han!

    När vårt land översvämmas med folk som inte har vår, kultur, moral så har det nu blivit ett sjuknade skepp där folk allt mindre känner igen sig i!

    Vi Svenskar har alltid haft överlag en bra moral, jobba, se till att man klarar sig själv så man inte ligger samhället till last. Men den kultur som är värd att bevara, som dom som invandrar ska komma in i bespottas av våra riksdagsmän såväl av Fredrik till allas vår Mona Muslim!

    Vårt land byggdes på god moral, hårt arbete, göra rätt för sig, men det utnyttjas nu av allt för många lata parasiter som tar sig till vårt land utan flyktingskäll.
  • Verissima, Truth is absolute 20 timmar sedan
    Hot oh våld inom psykiatrin är inget nytt och bör väl inte räknas med.
    De nybyggarna som hamnar där är troligtvis de som är här av god orsak. KRIG.
    Post Traumatisk Stress Syndrom har aggresivitet som en av de vanligaste symptomerna.
  • Hur kan alla vara så säkra på att det är invandrare som står för hoten och vålden? Finns det någon källa på det? Att komma med något enstaka exempel räcker ju inte.

    Jag tror att den största anledningen till bråken som uppstår heter alkohol.
    På andra plats kommer övriga droger.
    Och på tredje plats psykiska problem.
  • Hej
    Den är Inte officiell ännu , ja lägger ut länken när (om) den kommer , vill du ha spänning åk till Akuten MAS vilken dag som helst
  • Ja det finns källa på det, under hösten 2010 gjordes en undersökning på Kvinnokliniken summa övervägande del muslimer som stod för hoten. därefter zigenare och sista procenten knark/alkoholpåverkad.
  • Nu skulle det ju handla om landets akutmottagningar.

    Jag har googlat men hittar inget.
    Och det har visst ingen annan gjort heller.
  • Säker är man inte utan riktigt underlag. Dock finns det en lång historia och kunskap i andra länder i Europa , länder med mycket lång historia av invandring från framför allt muslimska länder.En sak har jag stor erfarenhet av , muslimers totala ignorans och även totala avsaknad av hänsyn till sina medpatienter. Dessvärre har de även problem med handhygienen.

    (Edited by author 17 timmar sedan)

  • Dålig handhygien?
    Som troende muslimer ska de väl tvätta sig flera gånger om dagen i samband med bön.

    Att de skulle vara ignoranta och sakna hänsyn blir ju mest subjektivt tyckande, sådana omdömen kan man väl göra om vem som helst.

    Och hur det än är med det så behöver väl inte just muslimer stå för bråken som uppstår på akutmottagningar. Särskilt inte som större delen av Sveriges befolkning består av icke muslimer.

    Men det vore intressant att veta fakta om hur det egentligen ligger till.
  • Det kan man om man upplevt det själv.
    Jag har egen erfarenhet från Prematur avd på Söder sjukhuset i Gbg. En hel klan med Somalier "svävade in" och tog plats i de allmänna utrymmena...så vi andra gick ut.
    När personalen bad att halva klanen skulle gå därifrån så att även vi andra skulle få plats så blev det ett JÄVLA LIV!! Detta var 1989.
    1994 var jag på förlossningen. Denna gång på ett mindre sjukhus än de i Gbg.
    Där var en Somaliska som låg och skulle föda barn, men var för trång.
    Då såg mannen till att få dit sin klan för att övertyga barnmorskan om att hans kvinna skulle minsann föda normalt. Det spelade ingen roll att både kvinnan och barnens liv var i fara.
    Då, för 18 år sedan, vågade barnmorskan (tack och lov) att stå på sig. Övrig personal ringde till polisen som fick ut klanen.
    Som du säkert känner till så har det sedan början av 90talet kommit hit ett ANTAL fler av dessa klaner. Så det är inte så svårt att räkna ut att det INTE är missbrukare som bär sig åt på akutmottagningarna.
    Frågan är ju också hur mkt läkare och barnmorskor VÅGAR stå på sig idag. Finns väl risk för att dom blir anmälda för diskriminering om dom gör sitt jobb!!
    Det är så FRUKTANSVÄRT skrämmande hur det har blivit. Och värre kommer det att bli....tyvärr.
  • Nu beskriver du händelser som skedde för mycket länge sedan det första för 22 år sedan. Och inte från en akutmottagning som ämnet gällde, det ställe på ett sjukhus där jag antar att det förekommer mest bråk.

    När det gäller förlossningar har jag hört att somaliska kvinnor är mycket rädda för att göra något operativt ingrepp, som t.ex kejsarsnitt. Så det var kanske mer rädsla än behov att bestämma när mannen protesterade.
    Och inte blir det lättare om språket gör att man kanske inte förstår varandra.

    Att så många från släkten kom till den prematura avdelningen berodde väl på att man har det som tradition. Att det inte går att genomföra på ett svenskt sjukhus är en annan sak, men då får man förklara det och hjälper det inte får de avvisas med hjälp av polis som man också gjorde.
    Hur ofta det förekommer idag vet jag inte. När somaliska kvinnor går på kontroller under garviditeten så får man väl tala om för dem att de bara får ha sin man med under förlossningen så de vet vad som gäller när de åker in för att föda. .

    Och jag tror faktiskt fortfarande att alkohol är en stor anledning till bråk som uppstår på landets akutmottagningar.
  • Freija du lever i en annan värld min granne som är barnmorska och som jag känt i 12 år
    tror jag mer på, ex en muslimsk kvinna har fött ett barn in på KK stormar 5 personer varav 2 av männen sätter sig på sängen bredvid där en annan kvinna just ammar sitt barn och vrålstirrar på hennes bröst , mycket vanligt inte trevligt eller hur. så sluta nu och försvara detta beteende, alkohol är inte orsaken på lejornparten av de anmälningar som görs!
  • Ja, det var ju ett olämpligt beteende, men med risk för att verka tjatig så säger jag ännu en gång att det är akutmottagningar den här debatten handlar om.
  • Ja, "tron kan försätta berg".
  • En del av oss har sett det själva. Vi inser förstås att det inte räcker som argument för att övertyga någon annan. Men vi är själva övertygade.

    Sen är det inte 'invandrare' generellt som är problemet utan bara den del av dem som man inte kan ha i möblerade rum. De flesta är hyggliga och har inget att frukta av oss på avpixlat. Tvärtom är många av oss själva invandrare.
  • hur man kan vara säker?

    1. därför att alla ökade säkerhets- och övervakningsrutiner i regel har premiär i invandrartäta områden (malmö).

    2. det finns en hel del människor som möter denna vardag: läkare, kirurger, sjuksköterskor, psykiatriker, ambulans- och taxiförare, vaktmästare, barnmorskor osv - det är rätt många människor det handlar om. berättelser om hur verkligheten ser ut sprider sej oavsett vad DN utelämnar i sina artiklar.
  • Avpixlat har tidigare lagt ut och länkar till tidningsartiklar där man kunde läsa VILKA som stod för hoten och trakasserierna i sjukvården. Det var "nysvenskar" som bar sig riktigt illa åt. Både på förlossningsavdelningar och akuter mm.
  • Nej på 3e plats kommer nog arbetslös invandrare med höga krav och dålig anpassning till vår kultur.
    Först på 4e kommer troligvis psykiska problem.
    Men jag har ju bara pratat med några personer vid KSS i Skövde som nämndes i artikeln.
  • Nostalgikern 21 timmar sedan
    Det är säkert värst på MAS i Malmö. Den här enormt allvarliga problematiken är helt relaterat till massinvandringen från FEL LÄNDER! Även hot och våld mot lärare har ju ökat enormt i omfattning. Som vanligt när det gäller ökad och ny brotslighet med invandraranknytning blir det rökridåer och locket på.. Man kan bara hoppas att många naiva och ovetande förstår dessa samband!
  • OK, det är mycket viktigt detta med FEL LÄNDER. Jag skulle våga mycket på att västeuropeiska länder ger i stort sett problemfria invandrare, Östeuropeiska ger fler, och länder i MENA och Afrika ger MÅNGA.

    De problem man talar om förekommer säkert bland svenskar också, men konstigt nog gav det aldrig upphov till rubriker och åtgärder före 1980 eller så.
  • Man skulle ta sig till någon akutmottagning i malmö med en mobil med kameran på och fått såna här incidenter på film och sedan lägga ut på nätet . Det är så sjukt som man spy,,,Hur kan dessa människor behandla vårdpersonal på det här sättet!!!!
  • Man blir inte förvånad direkt , jag är uppväxt på 80 och 90 talet då i min hemstad landskrona faktiskt var en bra och trygg stad på den tiden. men som på många andra platser runt om i Sverige så har våldet i vårt samhälle bara ökat och ökat och det är bara att tala klarspråk - det beror på att Sverige har tagit emot många invandrare. Hur många svenska gäng springer omkring och rånar invandrare , rånar butiker, mördar sina systrar, fruar på grund en sjuk så kallad hederskodex?? I malmö har fem personer skjutits till döds på en månad, utan tvekan handlar detta om kriminella invandrarkillar/män som är förövare!! Jag skäms verkligen över att Sverige har blivit ett tillhåll för allehanda kriminella invandrare som inte bryr sig ett dugg om att att lever i Sverige och har heller ingen som helst avsikt att assimilera sig till vårt samhälle!
    Jag minns en man med arabiskt ursprung som blev intervjuad i dokumentären om Landskrona . där de pratade om Sverigedemokraternas framgångar i staden, Han sa att det måste bli lättare att utvisa folk som begår brott!! En lagändring måste komma till stånd, att kunna upphäva ett medborgarskap om personen i fråga begår brott!
    För mig är det så fruktansvärt kränkande och visar en otrolig brist på tacksamhet för vårt land när Sverige först tar emot invandrare och sedan agerar de på detta sättet.. Only in Sweden kan detta fortgå . Det ska daltas och organisationer från höger till vänster ska "förklara" för oss okunniga att det beror på fattigdom, rasism . segregation osv osv
    I grund och botten beror det på värderingar och moral som har sin grund i kulturen man lever i.
    Det spelar ingen roll om en man från t e x afganistan har en ekonomutbildning om han är uppfostrad med medeltida värderingar där kvinnor ses som mindre värda!!
    Segregation i vårt land är självorsakad av framförallt muslimerna själva . De har inte släppt sina kulturella och traditionella värderingar utan de fortsätter att leva som de alltid har gjort i sina hemländer!!

Inga kommentarer: