torsdag 19 januari 2012

Varifrån kommer allt hat? « Avpixlat

Varifrån kommer allt hat? « Avpixlat:


mittmotto Top 10
Jag röstade SD men känner inget hat, däremot känner jag ett ansvar inför mina barn och att dom skall få en bra framtid, För att nu inte tala om mina barnbarn, vill att alla barn skall få bästa möjliga start här i livet.

Att känna ansvar är inte att hata.

Känner även ett ansvar för att förvalta det mina förfäder lämnat över till mig att förvalta och dom kände inte heller hat, utan ansvar och byggde upp för framtiden.





OPINION Varifrån kommer allt hat? Detta var kontentan av en recension av en bok av Magnus Linton (”De hatade”) som sändes i P1 under veckan. Exemplen vispades ihop och plötsligt var några stenkastande svenska barn, dödligt våld mot romer i Centraleuropa och givetvis Anders Behring-Breivik olika komponenter i samma helhet. Självklart gjordes kopplingar till migrationskritiska partier i Europa också, för den som händelsevis inte hade förstått budskapet.

Därmed känner jag att frågan har hamnat hos mig, eftersom jag röstade på Sverigedemokraterna förra valet och därmed skulle utgöra en del av denna oformliga massa av hat. Jag ska säga något som kanske förvånar en och annan, nämligen att jag inte känner något hat alls. Möjligen upplever jag en sällsam kombination av indignation och munterhet över att jag tydligen betraktas som mindre vetande av landets kulturredaktioner, komiskt med tanke på att jag råkar ha bättre koll på läget än politrukerna på till exempel Aftonbladet. Det som möjligen irriterar mig är att man i Sverige kan göra karriär på att antingen vara dum (Åsa Linderborg) eller spela dum (Erik Ullenhag), men man får stå ut med det.

Liksom väldigt många svenskar umgås jag dagligen med utlänningar och kan ni tänka er att jag inte hatar en enda av dem och inte deras släktingar heller. Och jag anser inte heller att det var detta valet 2010 handlade om, huruvida man hatar utlänningar eller inte. Frågan börjar ju däremot aktualiseras huruvida vi ska ha någon migrationspolitik över huvud taget. Enligt flera etablerade riksdagspartier är det tydligen helt i sin ordning att som migrant undanhålla sina ID-handlingar och på alla sätt förhala sin egen asylprövning för att sedan gå under jorden och leva illegalt (eller som ”papperslös”, som det heter på nysvenska) tills man kan åberopa att barnen har rotat sig.

Jag anser att det ska finnas spelregler som gäller alla och inte en stor gråzon för dem som vägrar följa reglerna, för de flesta en självklarhet i alla andra sammanhang. Jag tycker inte att det ska löna sig att obstruera och förhala processen och jag tycker inte att det ska löna sig att vägra följa myndigheternas beslut. Låt mig framhålla att jag inte hatar dem som ljuger oss upp i ansiktet, jag är övertygad om att de har sina skäl. Men jag lade min röst på ett juste, trovärdigt och förutsägbart system som inte inbjuder till skojerier. Detta har man i till exempel Norge och Danmark och det är nyktert förnuft vi talar om, ingen avlägsen utopi, även om det kan kännas så i just Sverige.

Och när jag följer svenska media och svensk politik så undrar jag vem det egentligen är som piskar upp hat. Det är riskfritt och helt legitimt att utan vidare avfärda Sverigedemokrater som odemokratiska, ”as”, nazister och allsköns pack. Grova vinklingar, glidningar och halvsanningar är helt i sin ordning och är inget som direkt bromsar karriären, snarare tvärtom. Och jag är inte förvånad över att halvkorkade individer som lyssnat för mycket på P3 tycker sig ha moraliskt rätt att rent fysiskt ge sig på Sverigedemokraternas företrädare. Det är ju bara den rasistiske ”andre” som man kan projicera, just det, sitt hat emot.

Men frågan var ju. Varifrån kommer allt hat?

Hadoque
Print Friendly
Share
2012-01-18, 15:10 (uppdaterat 2012-01-18, 13:54) | Kategori(er): Debatt / krönika, Invandring/mångkultur, Politik

4
Disqus

Gilla
Dislike
and 73 others liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
99 kommentarer 1105 gillar received
Dela på
Visar 80 av 95 kommentarer
Sortera efter: Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Vankelhane 21 timmar sedan
När man ser Anna Hedenmo i SVT Rapport med glödande hat i ögonen indignerat prata om "hatet i samhället", eller SSU'are med glödande hat i ögonen mota bort Sverigedemokrater som ville vara med på en minneshögtid, så förstår man att en stor del av samhällets elit nog inte riktigt har förstår sin roll i detta hav av hat!
87 people gillar det här.

Rådulv Vendelkråka 3 timmar sedan som svar till Vankelhane
Sanningen är inte alltid en vän.
Men på besök kommer den alltid!
1 person gillar det här.

DreamingAnew 21 timmar sedan
Jag känner hat. Främst mot de personer som påstår att vi européer eller vita personer behandlar invandrare dåligt. När det i själva verket är så att 99% av allt våld mellan etniska grupper kommer från invandrare och drabbar européerna. Jag känner faktiskt ett ENORMT hat mot dessa lögnare och förrädare.
66 people gillar det här.

AliAnsen 21 timmar sedan
Det finns mycket som tyder på att det mesta av hatet vi ser i Sverige, kommer från muslimer i MENA-länderna.
61 people gillar det här.

Rådulv Vendelkråka 3 timmar sedan som svar till AliAnsen
Endast religioner
har rätt att döda miljoner

Allah är bra
om du en dikatatur vill ha

Om du bakåt i tiden vill färda
skall du imamens hat uthärda

Gud är bara fantasi
det kan du säkert stoppa upp i

hyfs 21 timmar sedan
Hatet? Nix. Vrede och frustration ser jag mycket av. Vi gamla utrangerade tanterna som lämnats kvar här i ghettot, med rollator och liten hund, för att försvara Europa mot folkvandringen, vi hatar inte. Men uppgivna är vi. Sorgsna. Arga. Ibland svär vi.

Har ju inte pengarna att fly, som alla vi känt en gång gjort. Vi skakar på huvudet, kikar på höghusen mitt emot. "Det är ju bara muslimer här. Folk talar ju bara arabiska här. Också de nya där, de ser skumma ut. Afghaner, kanske. Och de där svarta - ja vi får ju aldrig veta vilka av dem, det är som rånar äldre, så vi måste ju passa oss och vara på vår vakt för alla."
"Jaja. Ja nu får man in, hunden vill ha mat."
49 people gillar det här.

Evita 21 timmar sedan
Hatet finns hos PK. Mina starkaste hatminnen från PK är Jan "vi gillar olika" Helin när han debatterade om barnvåldtäkterna i Husbybadet med nån från SD. Jag har aldrig sett så hatfulla ögon. PK är en sinnessjukdom.
49 people gillar det här.

Etniskt_handikappad 22 timmar sedan
Min gissning är att det mesta hatet kommer från vänster planhalva...
48 people gillar det här.

Cavatus 21 timmar sedan
Den gamla klyschan "den som sa't han va't" passar nog alldeles utmärkt i det här sammanhanget. På psykologspråk kan man tala om projicering.
45 people gillar det här.

DragonenSWE 21 timmar sedan
Detta är tyvärr människans natur. Vi är flockdjur, styrd av ledaren för gruppen, att tillhöra den "rätta" sidan som överför all sin egna skuld och hela jordens orättvisor på de som vågar att ifrågasätta, i tron att de rentvår sig själva, en slags galen biktning av modernt och vidrigt snitt. Alla galna idéer som kan skuldbelägga de andra räknas som gångbara i kampen om att vägra se sina egna svagheter och dåliga sidor. Projektion av värsta sorten, alla medel är tillåtna!

De som kommer ihåg minns säkert den lilla flickan Linnéa i orten Bjästa, söder om Ö-vik, som blev våldtagen på en skoltoalett. Hon blev totalt utfryst, hatad och trakasserad av ett helt samhälle som istället hyllade våldtäktsmannen, en helsvensk kille som gick i samma skola. Den som lyckades med att få samhället att hata denna stackars flicka var gärningsmannens mamma via sitt kontaktnät och FB. När media började rota i händelsen vände pendeln istället mot mamman av samma lilla samhälle och den var minst lika vidrigt hätsk. Men Linnéa var tvungen att flytta från Bjästa ändå för situationen var ohållbar.

Vad jag menar är att varje våg av hat eller mobbning ursprungligen startas av en person som sitter i en nyckelposition och som lätt kan påverka andra då man kanske är tex en förtroendevald politiker eller lärare eller liknande, varför inte en imam som på fredagsbönen uppviglar sina anhängare till ett fundamentalt förakt mot det samhälle och människor som lever där. Vi vet ju att muslimer skapar problem efter fredagspredikningarna och man kan ju undra varför!? Man missbrukar sitt förtroende ur en samhällssynpunkt i tron om att man gör rätt. Problemet är att man inte vet om man har rätt eller inte. Det handlar om åsikter, inte sanningar.

Den som startade ett "vi-och-dom" när det gäller kritik av invandringspolitiken var en viss socialdemokrat;

I riksdagens flyktingpolitiska debatt i maj 1997 sade Pierre Schori: "- Rasism och främlingsfientlighet ska kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken."

Detta är ett solklart fall av maktmissbruk av Schori och vi ser resultatet av denna persons uttalande fast idag som ett slags fundamentalt motto, vedertaget som sanning!

Gruppmentaliteten hos människan kommer alltid att finnas och detta kommer att fortsätta i all evighet och tar sig olika skepnader. Vore jag inte ateist så skulle man kunna säga att Djävulen håller i spakarna.

Det enda sättet vi kan motverka detta är att vi själva skapar en egen uppfattning, att kritiskt ifrågasätta det man ser och hör. Att med sitt sunda förnuft avgöra vad som känns rätt eller fel. Detta är nyckeln till ett balanserat och sammanflätat fungerande samhälle. Sunt förnuft och den gyllene regeln, att behandla andra som du själv vill bli behandlad, är botemedlet mot hat och okunnighet.
45 people gillar det här.

Nemesisdivina 21 timmar sedan
Skulle Ullenhag spela dum? Kar´n är ju så dum, att går han in i vebon, går sågbocken ut....
44 people gillar det här.

bagera 19 timmar sedan som svar till Nemesisdivina
Ja tror nog Ullenhag är en klok ung man som så småningom kommer att förstå att han hade fel i det mesta, som ung begriper man kanske inte bättre än så här. När Ullenhag är klar med sin "potträning" kommer han inse hur tokigt han tänkt.
8 people gillar det här.

KungFy 14 timmar sedan som svar till bagera
Ung och ung....
Karl'n är ju 40 år men ser ut som 17 (komplimang?).
Måhända har även intellektet avstannat i utveckling i samma ålder.
3 people gillar det här.

Gere 3 timmar sedan som svar till KungFy
Om inte annat har han omdöme som vissa tonåringar....andra tonåringar är betydligt mognare.

KS73 20 timmar sedan
Jag tror du har fel, Hadoque, när du påstår att Erik Ullenhag spelar dum. Det finns inget tvivel om, enligt min mening, att Ullenhags dumhet är absolut äkta.
43 people gillar det här.

mittmotto Top 10 20 timmar sedan
Jag röstade SD men känner inget hat, däremot känner jag ett ansvar inför mina barn och att dom skall få en bra framtid, För att nu inte tala om mina barnbarn, vill att alla barn skall få bästa möjliga start här i livet.

Att känna ansvar är inte att hata.

Känner även ett ansvar för att förvalta det mina förfäder lämnat över till mig att förvalta och dom kände inte heller hat, utan ansvar och byggde upp för framtiden.
44 people gillar det här.

Vendela 20 timmar sedan
Det politiskt korrekta systemet föder rädsla och undergivenhet.
Rädsla för att mista sin politiska position eller jobbet som
journalist gör att människor gör vad som helst för att få vara kvar
i stugvärmen. Man dagtingar med sitt samvete, sina åsikter och
principer. Det som blir kvar är en människa utan egen vilja som
gör vad som helst för "chefen". Säger ledaren hata sverige-
demokraterna, så hatar den lydige sverigedemokraterna.

Ledaren däremot ser en ung, kunnig, skicklig politiker i Åkesson
som hotar hans egen position. Hans avsky mot SD och främst
mot Åkesson bottnar mer i rädsla för att den unge politikern
håller på att förvandla hans stora plan för Sverige till ett korthus
som när som helst kan rasa samman.

Rasistanklagelserna är ett medel för att få igång sina jag-svaga
medarbetare och journalister som producerar krigsrubriker i ämnet.

Det kommer inte att lyckas. Jimmie Åkesson är en framtidspolitiker.
Han har också ett osedvanligt mod, liksom övriga sverigedemokrater.
Det kommer att behövas. Ju större framgångar för SD, ju mer hat
kommer pk-Sverige att producera.

Ingen människa orkar bära omkring så förtärande känslor hur länge
som helst. Hatet förtär sig självt så småningom, men det kommer
att bli en mycket tuff period fram till nästa val...

39 people gillar det här.

Varfor60 18 timmar sedan som svar till Vendela
Detta var mitt i prick! Hela det politiska etablissemanget är rädda för Jimmie. De målade in sig i ett hörn när de avgav trohetslöfte till PK religionen. Nu känner de att tiden är för SD och emot 7 klövern.
10 people gillar det här.

Vendela 17 timmar sedan som svar till Varfor60
Definitivt, Sverigedemokraterna är framtiden, PK-iter tillhör då-tid.
PK är inne i förnekelsefasen och försöker blunda bort vad de ställt
till med. Åkesson med alla modiga sverigedemokrater kan rädda
detta arma land. Med vår hjälp förstås...
9 people gillar det här.

Elsa 21 timmar sedan
Hatet kommer ifrån dem med beröringsskräck,för den sanning som SD har om verkligheten.
33 people gillar det här.

Berlin91 19 timmar sedan
Väl skrivet!

Det finns dessvärre hatets offer i vårt land. Förutom SD-are är det våra gamlingar vars mediciner, sjukvård, service och mat politiker sparar på för att gynna nyanlända främlingar. Varför hatar politiker värnlösa gamla svenskar?

Andra offer för hat är unga kvinnor. Våldtäkter sker dagligen men offren får varken upprättelse eller hjälp. man varnar inte andra unga kvinnor heller, våldet och antalet offer mörkas i media. Vådttäktsmän får löjligt låga straff och blir inte ens utvisade. Kan man mäta allt detta lidande som svenska tjejer utsätts för?

För drygt ett år sen ställde sig en ung svensk flicka framför ett tåg i Uppsala, hon orkade inte leva efter våldtäkten och rättegången. Gärningsmannen var en invandrare, han fick ett kort straff för han var ung. Varför hatar våra politiker unga svenska tjejer och offrar dem så lätt?

Varför hatar våra politiker Sverige? varför håller de på att byta ut Sveriges befolkning? Varför åderlåter de svensk ekonomi - genom att släppa in lycksökare och genom att skänka bort våra pengar till EU? Så mycket hat mot sitt eget land och sitt eget folk!

32 people gillar det här.

Vendela 18 timmar sedan som svar till Berlin91
Jag minns henne och tänker på henne då och då.
Samhällets företrädare, politiker, domstolar m.fl
svek henne. Om de inte gjort det utan dömt den
som med sina kompisars hjälp utförde den brutala
våldtäkten, till ett långt fängelsestraff, kanske hon
levt idag. Gärningsmannens ungdom var viktigare
än den unga tjejens. Hon blev bara fjorton. Ja, varför
hatar våra politiker oskyldiga våldtäktsoffer?...
18 people gillar det här.

ichthyostega 18 timmar sedan
Varifrån kommer allt hat?

Det enkla svaret är: TRETTIO ÅR AV:

-VIT SKULD.
Dvs idén att dagens svenskar är indirekt ansvariga för alla brott begångna av andra människor med vit hudfärg under de senaste 500 åren.

(En kombination av arvssynd och rasism egentligen: En svart person, född och uppvuxen i sverige, har ingen del i skulden. Det gäller BARA vita människor. Och det enda sättet som finns för en vit svensk att söka bot och bättring är att konstant nedvärdera sin egen kultur)


-KULTURRELATIVSM.
Dvs axiomet att alla kulturer är lika värda. De som dristar sig till att inte hålla med har per definition fel och är antingen xenofober eller okunniga.

(Anledningen till att det här kulturrelativisttramset får fortsätta är att okunniga människor tror det finns en koppling mellan ras och kultur, dvs en människas genetik avgör hur han kommer fungera kulturellt.
Det räcker ju att konstatera att adoptivbarn som uppfostrats i sverige som svenskar också blir svenskar. Och om en svensk bebis skulle växa upp i Somalia, ja då skulle han också tugga Khat.

Den oskärpte PK-stollen kan därför aldrig medge att en kultur skulle kunna fungera sämre än en annan, eftersom det skulle vara rasisistiskt.)
30 people gillar det här.

trygon 21 timmar sedan
Problemet med ett ökat hat, från båda politiska kanterna, är att den politiska mittfåran blivit "adlad". Man har nått dit adeln tidigare var. Ett stånd av politiker som kör sin egen agenda. När man i en demokrati upplever att politikerna, oavsett vilket parti man egentligen röstar på, inte lyssnar på vad väljarna vill, utan endast tittar till sina egna ambitioner, då har man inte längre demokrati. Det är där vi idag står, med massiv frustration i en massa frågor där allt fler upplever att politikerna inte längre lyssnar, eller rent av blundar för problemen.

Kanske är det största stötestenen i Sverige att "Vi gillar olika" snarast blivit "Vi gillar att olika grupper har olika regler". För varför ska en invandrargrupp som aldrig dragit ett strå till stacken ha bättre ekonomi, slippa grundläggande krav som identitetshandlingar? Få gräddfil i rättsystemet och hyllas i media som uthängda och jagade stackare? Gällande de "stackars" romerna, så är det precis som med kurder och några andra folkgrupper. Ingen vill ha dem. Överallt där de förekommer stiger ju vissa former av brott. Dessutom kan man ju i olikhetens tecken, även strunta i vanlig skolgång numera om man är zigenare.

Så hatet är inte hat. Det är en djupt rotad frustration över orättvisor som finns i samhället. Frustration över att alla inte behandlas lika. Att det inte ställs lika krav på alla i samhället. Frustration över att politiker slutat lyssna på sina väljare. Frustration över att media slutat med journalistik utan övergått till att börja likna ett propagandamaskineri.

För den som vill ha mer bra läsning: http://www.expressen.se/nyhete... . Där kan man faktiskt läsa om att extremvänstern är ett allt större problem. Även om innehållet i sig kanske inte är det mest nydanande då mycket redan varit publicerat på Avpixlat, är det ändå fräscht att se det i den oftast okritiska kvällspressen.

Fast det kanske bara är jag som är hatisk?
30 people gillar det här.

jonason 21 timmar sedan som svar till trygon
Och varför MÅSTE man gilla olika - alla människor tycker inte det utan ogilla olika - får dom verkligen ogilla olika utan att bli utsatt för "hat" från dom som gillar - ja vad skall jag skriva - dom som gillar olika , gillar inte olika som i sin tur inte gillar olika.
7 people gillar det här.

Znabb 20 timmar sedan som svar till trygon
Finner det mycket lustigt och som vanligt hycklande att: "
Till högern söker sig fler från arbetarklassen och från ekonomiskt utsatta miljöer. Det är ett större socialt ”stigma” att söka sig till extremhögern som gör att aktivisterna riskerar att fastnar i ett längre, kanske permanent, utanförskap, säger hon.

Hos extremvänstern finns fler med medelklassbakgrund och från intellektuella kretsar. Samt en hel del invandrarungdomar"
5 people gillar det här.

Gere 3 timmar sedan som svar till Znabb
Intressant, men knappast förvånande.

Medelklassungdomarna i extremvänstern växer upp och vistas i priviligierade miljöer, där kontakten med mångkulturen är minimal.

Arbetarklassungdomarna har inte råd att flytta från utsatta områden, och konfronteras dagligen med mångkulturens avigsidor.

Denoroligedemokraten 21 timmar sedan
Kommer att tänka på "Debatt" när de avhandlade "Näthatet". Aftonbladets Karin Magnusson var en av dem som hördes mest. Jag tror inte att hon skrek lika mycket när en av hennes kollegor några dagar senare twittrade "Jimmie Åkesson - jag hatar luften du andas!".
29 people gillar det här.

Allan Sethsson 21 timmar sedan
Bit inte den hand som föder dig är en gammal devis.
Det är just det alla 7-klöverpolitiker och media gör.
De sparkar på oss som föder dem, och kastar allehanda förnärmande epitet på oss.
För att vi vill ha sanningsenliga svar på fullständigt legitima frågor.

För övrigt: bra skrivet av Tintins polare.
29 people gillar det här.

invandrare1957 19 timmar sedan
Tack bra skrivet. Hälsade på praktikanten jag ska ha 14 dagar från nästa vecka önskade honom välkommen. Till saken hör att han har arabiskt ursprung. Hata hur ska jag kunna hata den grabben även fast jag är emot den här invandringen. Man måste ju kunna skilja på saker den jag hatar det är vår regering att dom förstör den fina svenskheten och bygger upp ett multikulti samhälle som den här grabben också kommer att lida av. Har haft en svensk grabb i ett par veckor nu och den här grabben jag har nästa vecka jag kommer att ge honom precis lika mycket som dom andra. Det jag blir förbannad över det är när dom är lata o ointresserade då blir jag förbannad men det är mest svenska grabbar som har varit det. Hat det bygger media o politiker upp inte vi vanliga invånare. Utan man styr oss med ordet rasist men det är snart över.
27 people gillar det här.

Tintinonline 18 timmar sedan
Massinvandring av vita icke troende muslimer till mellanöstern och ni ska få se på ett riktigt hat istället!
26 people gillar det här.

kweenkristin 18 timmar sedan
Jag har också undrat varifrån allt hat kommer som man sett i Sverige. I samband med att Palme började ändra Sverige och splittra landet och började visa solidaritet till hela världens folk istället för sitt eget så började konstiga saker att hända i Sverige. Man började jaga svenskar och kalla dem för främlingsfientliga och krävde att de skall kriminaliseras om de sade saker som regeringen inte tyckte om. Landet började översvämmas av invandrare från inkompatibla kulturer som krävde bidrag, bostäder och hälsovård och stort tålamod från svenskarna som fick stå ut med rån, misshandel och våldtäkter från de nya gästerna.

Det finns invandrare som anpassat sig bra i det nya landet och integrerat sig väl och de måste också visa stort tålamod tillsammans med hårt pressade etniska svenskar när de sliter ihop skattepengar till de kattuggande, skol- och bilbrännande och stenkastande invandrare som kräver stora bidrag.

Människor kan börja bli oroliga, men nu har etablissemanget fått en syndabock när sverigedemokraterna valts in i riksdagen och det var mycket passligt att de kom just nu när Palmes världssolidaritetsdrömmar håller på att krackelera. Nu kan regeringen och media peka på en passlig orsak till allt eländet som leder misstänksamheten bort från Palmes lärjungar. Nu när stenarna flyger och bilarna brinner och kriminella gäng stryker omkring och anfaller människor så kan PK- etablissemanget säga "se på Sverigedemokraterna hur de splittrar samhället och delar upp människor i vi och dom" och folk känner sig lättade eftersom det är skönt att ha en syndabock att hata.
22 people gillar det här.

invandrare1957 17 timmar sedan som svar till kweenkristin
HAHA nu är du väldigt nära sanningen.
3 people gillar det här.

kweenkristin 17 timmar sedan som svar till invandrare1957
Det är lättare att skylla på budbäraren än att medge sanningen
7 people gillar det här.

invandrare1957 16 timmar sedan som svar till kweenkristin
Det är ta mig f-n sant.
3 people gillar det här.

Not2LateIHope 19 timmar sedan
Hat är ett nypåfunnet ord att kasta i ansiktet på folk med icke accepterad avvikande åsikt. Jag känner inget hat! Ok, det ska va det lilla då..som enkom riktar sig mot det skrå som har mage att kalla sig politiker.

Jag känner inget hat mot dom invandrare som kommer hit, dom gör bara vad jag själv förmodligen gjort i deras ställe. Min uppdämda ilska (ilska, inte hat) är endast mot dom som tror sig vara politiker men som i själva verket experimenterar med vårat land o folk o våra resurser. Dom röstades fram i tron att dom skulle bevaka våra intressen, folkets o nationens intressen men som bevakar sina egna intressen i första hand o främlingars intressen i andra hand. På sista plats kommer dom som står för utopierna, dvs vi, folket!

Detta måste få ett slut, gärna idag men absolut senast 2014 (om landet finns kvar då)!
22 people gillar det här.

bagera 21 timmar sedan
Islam är roten till mycket ont, Så länge ett folk kan döda varandra för att bevisa vilken som har rätt tro så länge kan det aldrig bli fred mellan människor.
22 people gillar det här.

Rådulv Vendelkråka 21 timmar sedan
OLIKA barn leka SÄMST
22 people gillar det här.

Anna Svensson Top 10 17 timmar sedan
tack Hadoque, åter ett klockrent inlägg - och frågan du ställer borde besvaras av dem som tillåter att landet håller på att gå under. Men de är för upptagna med sitt svammel och med sin egen, högdoterad karriär, som inte innefattar att bry sig om folket och dess vilja
20 people gillar det här.

Patrik, Ängelholm 21 timmar sedan
"Hat" är nyspråk för kritik av massinvandringspolitiken.
Oklart om sanningsministeriet eller kärleksministeriet ligger bakom.
20 people gillar det här.

Stig Hansson 21 timmar sedan som svar till Patrik, Ängelholm
Måste väl vara kärleksministeriet kan jag tycka, sanning är slaveri.
3 people gillar det här.

tornuggleman 19 timmar sedan
Jag känner inte hat mot parasiter.
Det är bara en del av mänskligheten som har denna omoraliska tro att allt skall vara gratis, ligga på sofflocket mellan rån o socialen.
Ägnar kvällarna åt att ge svenska sexupplevelser de aldrig ant fanns !

Jag tycker att alla muhammedaner är äckliga.
Blev uppfostrad i engelsk anda, där araber o hedningar var de absolut lägst stående varelserna.
Och har aldrig under mina intensiva 58 år haft någon som helst anledning att tycka annorlunda
Och med deras absolut sjuka och bakåtsträvande kultengegemang dessa förvirrade människor ägnar sig åt.
Att varje dag tillbe någon som skall födas av en man ?
Jag har aldrig velat o vill aldrig åka till ett sådant land man nu strävar efter att förvandla Sverige till.
Det vore bäst att skicka tillbaka alla sektdyrkare. Dessa har så mycket gammalt groll med i bagaget, vilket vi inte vill ha i vårt land.
Men med idioter som tycker att vi ska binda upp oss med EU ännu mer och gå med i Eurosamarbetet... Äh, hur skall man då räkna med att de skulle våga se det vi ser ?

Riksdagen och Regeringen skulle låta SVENSKA folket avgöra om vi ska ha ännu fler socialbidragstagare (arbetslösa) , inte få vara "svenskar", vara lugn o säker på gator, gångvägar och Taxibilar (vilka oftast körs av...)

Nej, jag hatar inte ! Jag ser gärna dessa sk kulturer på Discovery där de hör hemma.
Men här hör inget sånt hemma.
Ska inte jag få tycka eller säga detta ?
Skulle jag nu jämföras med Breivik för mina åsikter ?
Inte skulle jag döda oskyldiga.
Och absolut inte för att en "präst" i "Tjotta Hejti" beordrar mord på oliktänkande kulturarbetare i andra länder med andra lagar och har en fredlig religion att leva efter.

Jag är en människa som anser att ALLA i landet skall få åtnjuta våra rättigheter.
Men att könstympa alla barn - flickor som pojkar - , inte tillåta en kvinna/flicka att själv få uppleva frivillig kärlek. där männen i familjer t o m mördar de sina...

Kalla mig gärna rasist för att jag inte tolererar eller sympatiserar med denna kultur, vilken redan i SVENSK lag är reglerad. För SVENSKAR som inte är sektdyrkare.
Och att alltid behöva lyssna på klagosång och allt lidande muhammedanerna går igenom.
Rent BS !
Anledningarna rent historiskt har handlat om tolkningen av koranen. Denna Gröngölingsbok som ger svar på allt och rättfärdigar alla övergrepp.
Och så kallar man det "religion". Det är inget annat än en samhällsfarlig sekt, där mindre skolade blir indoktrinerade o sedan tror de har kunskap...


Jag är inte samhäälsfarlig, inte idiot, inte rasiost, inte hatisk...
Men jag tycker heller inte om den otäcka förändring av Sverige jag nu ser och upplever i Fredriksdal i Helsingborg.
Ett av alla dessa undebara multi-kulti-områden våra politiker tvingar på oss.
Dessa områden politer, redaktörer o poliser skyr själva.
19 people gillar det här.

Gere 3 timmar sedan som svar till tornuggleman
Väl skrivet, Tornugglan!

Louise Abrahams 15 timmar sedan
Jag känner ett stort förakt för Sveriges politiker sedan Palme och snarare ¨¨ar det en glödande ilska ôver de inkompetenta, mesiga politiker som vi nu har i vart land. De borde sta till svars för sina handlingar i domstolen i Haag efter sina mandatperioder pa grund av svek av sitt fosterland.

Regeringen bestämmer allt och folket tillfragas aldrig vad de tycker. Sverige är som en enda stor familj utat sett där det begas övergrepp mot befolkningen genom det självsvaldiga och förnedrande sättet att hantera rikets angelägenheter. Endast nagra fa har makten - resten är en skock far pa väg till slaktbänken...... I vems namn vi ska offras vetef-n!

Detta âr svensk demokrati.

Som tur är - vet fler och fler europeiska länder att Sverige är ett land som de inte vill efterlikna da det gäller bl a invandringspolitik!!! Detta gôr mig glad - för manga har trott att Sverige är det snälla, mesiga landet i norr där allt är frid och frôjd.
Den sociala välfârden ligger mycket lägre niva än den gjorde tidigare. Andra länder har gatt förbi Sverige.

Men för att upprepa Renfelts mantra: "Vi" (han och övriga kompisar och medarbetare) har ordnad ekonomi; Att statsskulden minskar hjälper ju inte de som mest behöver hjälp bland svenskarna - det är bara ett sätt att hävda sig. En massa lögner är allt som statsministern gömmer sig bakom. Och en del far nickar godtroget och bräker vidare.....
Ainsi de suite..... Osv....
Själv tror jag inte pa ett ord som denne falske man uttalar - kanske är det därför som han säger sa lite??? Han kanske inte tror pa det han säger heller???
Han är den största mes jag skadat som gar i ett par skor!!!!!
16 people gillar det här.

Argusögat 21 timmar sedan
Måste dock säga att jag verkligen hatar dessa kravmaskiner, mer och mer... Det är inte ett ogillande - det är rödglödgat hat!

Sjukt, var ordet...!
16 people gillar det här.

Karlsson82 15 timmar sedan
Appropå P1. Jag brukar lyssna på "God morgon världen" på söndagsmorgonen. Där finns det stående inslaget "panelen" där 3 representanter från media får diskutera aktuella nyheter. Alla riksdagspartiers media är representerade utom SD:s. Nu när Avpixlat blivit så stort på nätet borde inte P1 kunna neka Avpixlat att representeras av t.ex. Dagerlind. För Sveriges radio är väl politiskt obunden?...
15 people gillar det här.

ML46 15 timmar sedan som svar till Karlsson82
Sveriges radio politiskt obunden, nej du gosse den etern har sossarna styrt ända sedan dom satt orubbade vid makten.. Därav har svenska folket blivit inmatade och hjärntvättade på deras politik dagarna i ända..
2 people gillar det här.

igl123 15 timmar sedan
Varifrån kommer allt hat?
Jag tycker det kommer från Aftonbladet, Expressen och Svenska Dagbladet bl.a.

De skriver hela tiden om den s.k främlingsfientligheten. De förstorar upp saker för att
sälja fler lösnummer antar jag!

Jag röstade på SD förra valet och jag är absolut inte hatisk eller främlingsfientlig.

Jag kritiserar den invandringspolitik Sverige har och det innebär inte att jag är varken
hatisk eller främlingsfientlig.

Jag bara undrar över saker svenska politiker inte törs svara på???

Hur vi ska komma tillrätta med problemen med att invandrare inte får jobb och inte lär sig språket, så att de kan få jobb och försörja sig själva.
14 people gillar det här.

Tollessss 9 timmar sedan som svar till igl123
Sluta betala bidrag. Som i USA.
En reporter frågade där var är alla invandrare?
Han fick svaret; att de arbetar, vi har inte råd att försörja dem.
7 people gillar det här.

Leibnitz50 16 timmar sedan
Åter!!!

I riksdagsdebatten satt reinfelden åter på sin bak-- sa nada när samhällsfrågor som integration och Denna systematiska vägran att debattera med sd och samhälsfrågor har han satt i system-
Vilket odemokratiskt haveri från en företrädare som slall representera sveroge - han visar bara förakt för det demokratiska och folks rättmätiga intresse att få saker och ting belysta -
Sitta å hålla tyst är numera reinfelds agenda -- Han ahr blivit dryg och dryg!

14 people gillar det här.

gealdrigupp 16 timmar sedan som svar till Leibnitz50
Åkesson tittade rakt in i kameran, och sa några väl valda ord till folket.
"Alla insåg att han talade sanning".
16 people gillar det här.

Ann-katrin Sahlqvist Top 10 18 timmar sedan
Sjuklövern hetsar folk till ilska över orättvisorna man blir utsatt för eller anklagelser
Man blir rasande när det alltid utrycks i brottsammanhang att det är en svensk
Utförs ett mord är det svensk. I alla lägen av misshandel är det svensk
Allt negativt som händer i svergie är det en svensk som står anklagad
Väldigt konstigt Innan all massinvandring kom till för typ 30 40 år sedan stod det alltid vart människan kom från. men aldrig nu för att inte kränka andra
Men det är helt ok att alltid, ständigt, varje dag kränka svensken som är oskyldig
Det är precis som att säga Det var en man från irak som utförde dådet, fast det var en svensk
Vad skulle det då få för reaktioner
Inte undra på att folk blir förbannade o även utvecklar hat Regeringen är specialister på att skapa intriger
14 people gillar det här.

Stolpe 19 timmar sedan
Kommer ihåg en "debatt" mellan Elisabeth Ecco Homo, en homosexuell präst och Åke Gren. Ordet "hat" upprepades säkert 20 ggr under ca 30 minuters samtal. Inte en enda gång kom orden ifrån Mr Green, sorry Gren!

Det är en väl så inövad taktik ifrån främst PK.

Jag vet till 100% att Gren inte hatar någon människa på denna jord. Visst, han uttalade sig lite hmm.......plumpt, men hat, nej. Icke PK....ja!
14 people gillar det här.

MorbrorGul 20 timmar sedan
Hatet frodas i det vacuum som svensk elit skapat mellan sig och oss, det svenska folket, som aldrig varit annat för dom, än en plus- och minusfaktor.

Folkföraktet i Sverige är sedan gammalt en rotad institution, samhället frågar aldrig vad dess medlemmar tycker, undantaget valen, då dom hjärntvättats att rösta på dumskallarnas sammansvärjning där uppe.

Hatet ja, det kommer naturligtvis av att vara fullständigt ignorerad i sitt eget land, av dom som vi betalar lön för att företräda oss, dom som borde värna allas vårt bästa, men i praktiken sysslar med något helt annat ..
14 people gillar det här.

Gunther Grötleben 21 timmar sedan
Stenkastande barn, en Anna Hedenmo med glödande ögon, en Göran Greider med egen soffgrop i morgonsoffan + en bokpromotertande Magnus Linton. med självrättfärdigande ögon.
Roligt så det förslår, för de som förstår...
Som Fawlty Towers in real. Fattas den komiska poängen., så¨ man fattar att allt var en fars.
14 people gillar det här.

Tollessss 20 timmar sedan
Marxisterna har fått se sina teorier krossas varje gång dessa prövats av verkligheten.
1 Arbetare förena Er i alla länder. Definitivt krossad 1918.
2 Franfurtskolans teorier om kulturkamp krossad och jagad på flykten till USA 1933
3 Kulturmarxismnen i USA krossades av MacCarty på 1950 talet
4 Kulturmarxisternas 68 revolt med Woodstock och protesterna mot Vietnamkriget dog med Pragvåren.
Nu är det arbetet som Alva och Gunnar Myrdal påbörjade här efter sin vistelse i USA som får problem när verkligheten i form av resultatet för väljarna börjar skönjas. Liksom i USA har förändringarna drivits inom kultursvären och med anpassning av lärarnas utbildning. Det har varit ett försiktigt och långsiktigt arbete som drivits utan att den underliggande agendan, att förändra samhället i socialistisk riktning, framhållits. Oturligt nog för marxisterna har det gått för bra för Sverige och i takt med det har välståndet gjort att väljarna inte sett något behov att forsätta demonstrera på 1a maj och andra politiska alternativ än socialister har fått allt fler röster. Lösningen blev och är att importera röster från socialistiskt präglade länder, Jugoslavien, Chile och sedan förföljda kommunister från Mellanöstern. Palme införde kommunal rösträtt för att imigranterna skulle få tidig demokratiträning som ett led.
Nu tränger sig verkligheten på väljarna som börjar protestera och Kulturmarxisterna börjar inse att de även denna gång förmodligen måste acceptera att, trots allt deras arbete, tänkande och argumenterande, utvecklingen kommer ta en annan riktning än vad de strävat efter. Utan att de kan göra något åt det.
Det är självklart att de känner ett oförsonligt hat mot de människor som nu sviker dem, som de måste uppfatta det. Dessa mäniskor som marxisterna kunnat påverka sålänge de inte talat om för dem vad de verkligen stävade efter. Internationalens gränslösa land.
13 people gillar det här.

hysterisk65 21 timmar sedan
Ska væl tillæggas också att personer som kommer hit inte bara førhalar processen. Dom tar æven upp platser før riktiga flyktingar. Dom kostar, som dom flesta vet,vældigt mycket pengar som skulle kunna hjælpa ex svæltande barn i afrika, om vi haft en lite mer solidarisk invandringspolitik. Dessa egoister ær enligt mig "parasiter". Sedan så kommer ju detta nya etablisemang som får sin inkomst av snyltande sk flyktingar. Parasiternas parasiter. Man tar sig før pannan.
13 people gillar det här.

Nacka 21 timmar sedan
Bra skrivet.

Nej jag är inte främlingsfientlig, jag är korkade politikerfientlig.
13 people gillar det här.

Rådulv Vendelkråka 21 timmar sedan som svar till Nacka
Och jag är massmordsfientlig och våldtäksfientlig
12 people gillar det här.

TorgnySund 21 timmar sedan
Den som inte räds det politiskt korrekta, säger att ordet hat är det man känner för dagens 7-klöverpolitik.
13 people gillar det här.

Facit 14 timmar sedan
Svenskt ljugande pk-media jämställer en ansvarslös massinvandring med främlingsfientlighet och/eller rasism. Det är lika korkat som att en kattälskande människa som inte vill ha en ansvarslös massinvasion av katter i sin bostad, skulle per automatik vara katthatare och nazist.
12 people gillar det här.

gealdrigupp 19 timmar sedan
Men frågan var ju. Varifrån kommer allt hat?

Stadsministern & co?
Public Service/ Media?
Svenska folket?

Själv har jag aldrig känt hat mot någon eller något.
Själv har jag otaliga gånger blivit hatad av okända på nätet?

Jag älskar kvinnor och tycker om de flesta män.
Jag är älskad av kvinnor och omtyckt av de flesta män.

Tidningarna och Public Service verkar hata mig och mina inlägg då de ofta tas bort.

Svaret på din fråga blir... Jag vet inte?
12 people gillar det här.

kjellan11 13 timmar sedan
All kriminallitet alla skjutninga i Malmö mm där kommer hatet från men det är inte så många Svenskar som hatar det är vi som blir hatade
11 people gillar det här.

Obstinat 17 timmar sedan
Alla epoker har sitt hatobjedt och just nu är det de som är kritiska mot invandrarpolitiken och i synnerhet SD.
11 people gillar det här.

IngeSpan 20 timmar sedan
Magnus Linton är syndikalist, skriver för Arbetaren bland annat under pseudonymen Anders Persson. Vem förväntar sig att han ska tycka något annat än att Sverigedemokraterna var orsaken till att Behring-Breiviks galenskaper?

Bild på Magnus Linton: http://bayimg.com/oALoDAaDP
10 people gillar det här.

Znabb 20 timmar sedan
Tyvärr kommer dem aldrig förstå att det är dom som står för hatet. Men vi vet för det är vi och främst SD-representanter som vet vilka som står för allt hat idag. Nästan varje dag kan man läsa eller se hur oönskad man är i etablerade medier. Dom med makten piskar upp hatet och de som inte försåt bättre tar till sig budskapet och tar till våld - precis som 100-tals gånger tidigare genom historien. Svensk media, politiker, och löst folk ter sig vara mer odemokratiskt lagda 2012 än 1912. Det är sorgligt.
10 people gillar det här.

kristendhimmi 20 timmar sedan
Undrar hur många är det som skall läsa hans bok efter den otroligt påkostade reklamkampanjen som han har fått i svensk media?
Detta är ett beställningsjobb i en sann PK-anda. Givetvis får både Ungern och Nederländerna egna kapitel tillägnade. .

Jag tycker att vi skall ignorera alla dessa politiska pamfletter som ges ut titt som tätt. Dessa vidriga politiska verk är ett bevis på den djupa avgrunden mellan det kulturella etablissemanget som har skaffat sig gräddfil till bokförlag, dagstidningar och tv-kanaler och resten av befolkningen. Dessa böcker tillför inget i debatten, deras syfte är att svartmåla högerkrafter runt om i Europa och få oss att rösta på etablissemangets favoritpolitiker vars enda syfte är att förgöra Sverige.

Det "rosa" etablissemanget förfogar över en otrlogi effektiv propagandamaskin i form av tidningar, bokförlag, dagspress och TV-kanaler. Vad har vi? Flashback och Avpixlat samt ett antal eldsjälar som driver egna bloggar. För att försvara oss själva behöver vi fler kommunikationskanaler. Finns det några som kan tänka sig att dra igång ett sådant projekt? Vi behöver radio- och TV-kanaler, tidningar som belyser baksidor av: statsfeminism, multikulturalism, nyliberalism och många andra ideologiska nymodigheter som leder oss till avgrunden.
10 people gillar det här.

Gunther Grötleben 21 timmar sedan
Stenkastande svenska barn och en Anna Hedenmo, med glödande ögon, + en rufsig Göran Greider med en egen grop i morgonsoffan och en bokpromoterande Magnus Linton gav oss ett gott skratt innan lunchen i alla fall.
Det är nyttigt att skratta,

10 people gillar det här.

Rådulv Vendelkråka 3 timmar sedan
Politisk extremism är inte att kritisera dagens mångkulturella samhälle.
Det som är extremt är att acceptera det.

Veckans "Alla Barnen" historia:

Alla barnen heter Muhammed
utom Rut, henne slängde dom ut
från tionde våning, till hennes stora förvåning
8 people gillar det här.

rebecka1 6 timmar sedan
Hatet produceras av den självutnämnda elit som frustreras av att verkligheten vägrar underordna sig deras drömmar.
8 people gillar det här.

lebus 17 timmar sedan
Bra skrivit!!
8 people gillar det här.

Suecote 16 timmar sedan
En sak slog mig just: icke-ordet "papperslös" kan man väl bara använda för en toalett som spolar vatten och blåser varmluft i arslet på en - ren utan papper! Papperslös!
7 people gillar det här.

seglaren 6 timmar sedan
Hat är något som tillhör det mångkulturella, det är importerat. Jag har aldrig hört en Svensk säga till en nybyggare: jag hatar dig eller jag skall knolla din mamma och doda din släkt. Sånt språk och brist på hjärnceller tillhör nybyggare det är sånt som dessa har tillfört Sverige.........

Hundra tusentals nybyggare vaknar varje morgon och har hat mot oss Svenskar för att de inte har allt som vi har, de fattar inte att vi har det vi har för att vi jobbar för det. Nybyggare tror att deras fru kan gå hemma och drälla de klarar inte ens av att uppfostra sina barn utan låter dessa springa runt vind för våg och trakassera Svenska ungdomar. Dessa nybygga

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: