onsdag 4 januari 2012

Aktivitetsrapport från Göteborg | Revolutionära Fronten (RF)

Aktivitetsrapport från Göteborg | Revolutionära Fronten (RF): Aktivitetsrapport från Göteborg
Publicerad av Redaktionen - tisdag, 12 juli 2011

Revolutionära Fronten har alltid varit en organisation som värderat det praktiska politiska arbetet högt och framöver kommer Röd Agitation med jämna intervaller börja publicera aktivitetsrapporter från Revolutionära Fronten. Detta gör vi för att ge allmänheten mer insyn i i vårt dagliga politiska arbete och vi hoppas att på detta sätt sporra arbetare, förortsungdomar och andra socialister att aktivera sig i kampen för ett bättre samhälle. Nedan följer en sammanfattning från aktiviteter i Göteborg en kortare tid tillbaka:

Den senaste månaden så har Revolutionära Fronten i Göteborg ägnat sig åt stora propagandaspridningar i Göteborg. Budskapet har spridits i våra förorter och även i centrala delar i Göteborg. Det har främst spridits

klistermärkenmen det har även skett flera olika sprayningar i staden. Även i Borås och Alingsås har det skett regelbundna propagandaspridningar.

Antifascistiskt så fokuserades det mycket på den nazistiska demonstrationen som ägde rum 21 maj på hisingen. Läs mer här.

(RF med kamrater bryter igenom en av många polislinjer som polisen misslyckades hålla under 21 maj)

Det har även skett antifascistiskt arbete som vanligt vid sidan av större händelser. Under nationaldagen så patrullerade olika grupper från RF staden för att leta upp nazister som tänkt ”fira” nationaldagen. Precis som de senaste åren i Göteborg så vågade sig inte några organiserade nazister sig ut på gatorna för att sprida sitt budskap. Men även fast man inte tagit steget in i en nazistisk organisation så betyder det inte att man kan gå runt i nazistiska kläder i Göteborg hur man vill. Detta fick två stycken nazister bevittna utanför centralstationen i Göteborg på nationaldagen när en patrull från RF fick syn på dem. Det har även skett flera olika konfrontationer i Göteborg och även i Andra orter i närheten.

Natten mellan lördagen och söndagen den 11 juni så begav sig aktivister från RF ut till Hönö där nazisten Frida Hjelm bor. Frida är aktiv inom Svenskarnas Partis avdelning i Göteborg som består av ett fåtal personer. Trots flera varningar av RF innan Frida tog det riktiga klivet in i partiet så ställde Frida upp i omvalet som kandidat för Svenskars Parti i Västra Götaland. Frida bor fortfarande hemma i familjens villa på Hönö och hon blev väl medveten om att bara för att man bor hemma och dessutom på en så kallad ”säker” ö så spelar det ingen roll för oss i RF. På plats så kastade aktivister från RF in sten och en rökbomb genom fönstret till familjens villa vilket resulterade att hela huset fick utrymmas när brandkåren väl kom på plats. Detta var en grövre varning och vi hoppas att Frida Hjelm hör av sig till oss och meddelar att hon hoppar av den nazistiska sekten Svenskarnas Parti. Annars kan hon räkna med framtida aktioner. Om vi får svar från Frida om att hon har hoppat av Svenskarnas Parti och tar avstånd från sin nazistiska bakgrund kommer självklart denna artikeln tas bort från hemsidan, avhopp belönas alltid.

(Frida bakom polis när Svenskarnas Parti deltog i SDU’s demonstration i Göteborg, april 2011.)

Frida Sofie Hjelm
19920219-5062
Hemvärnsvägen 57
47542 HÖNÖ
Dela på nätet

Facebook
MySpace
Twitter
Google Bookmarks
Digg

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: