tisdag 17 januari 2012

Invandrargäng slog nära på ihjäl svensk tvåbarnspappa som avstyrde misshandel | Realisten

Invandrargäng slog nära på ihjäl svensk tvåbarnspappa som avstyrde misshandel | Realisten: Invandrargäng slog nära på ihjäl svensk tvåbarnspappa som avstyrde misshandel
Av Redaktionen

Stockholm Den 18 september 2011 misshandlades två svenskar grovt på Swedenborgsgatan på Södermalm i Stockholm. En av dem var nära att missta livet. Nu har domen mot de tre gärningsmännen meddelats.

Bråken inleddes med att 16-årige Jack Braun Thessing frågade en 20-årig svensk man om han kunde få en cigarett vid. Han sträckte fram sitt cigarettpaket och Jack Braun Thessing tog då tre cigaretter ur paketet. Den svenske mannen påpekade att han bara avsåg bjuda honom på en cigarett och ett verbalt gräl utbröt. Efter en stund ringde Jack Braun Thessing upp sin kamrater och bad dem att komma till platsen.

16-årige Fadi Haddad och 18-årige Alexander Gebrail slöt upp på platsen och alla tre gick till angrepp mot svensken. Svensken gjorde motstånd och lyckades dra ner Fadi Haddad på marken, men de övriga två stod samtidigt och sparkade honom i ryggen och mot huvudet.

Flera personer stod bara och såg på, men en 34-årig svensken tvåbarnspappa som bevittnade misshandeln ingrep och försökte avstyra misshandeln genom att dra de sparkande invandrarna från 20-åringen.

Fadi Haddad, som tränar Thaiboxning, slog då 34-åringen så hårt i ansiktet att han tappade medvetande, föll baklänges och slog huvudet i asfalten. Mannen kunde mycket väl ha avlidit i samband med fallet som orsakade en skallfraktur och två hjärnblödningar.

34-åringen låg medvetslös på sjukhus i fem dygn innan han vaknade upp. Förutom de fysiska skadorna lider han av allvarliga psykiska men efter misshandeln. Han uppvisar posttraumatisk stressyndrom, paniksyndrom med agorafobi (stark rädsla för att vistas på platser med folk) samt depression och har bedömts vara i behov av långvarig psykiatrisk behandling.

Fadi Haddad döms för denna misshandel och misshandeln av den 20-årige svensken till ungdomsvård.

Jack Braun Thessing och Alexander Gebrail döms för grov misshandel till ungdomsvård respektive villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst.

Samtliga tre är trots sina ringa ålder tidigare dömda för flera brott.



– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: