lördag 28 januari 2012

Stjärnmålvakten ger Obama kalla handen | Sport | SvD

Stjärnmålvakten ger Obama kalla handen | Sport | SvD: Stjärnmålvakten ger Obama kalla handen

I somras var målvakten Tim Thomas den stora anledningen till Boston Bruins Stanley Cup-triumf. Men nu blåser det friskt kring Thomas. Anledning: han vägrade hälsa på president Barack Obama.
Tim Thomas.

26 januari 2012 kl 16:30, uppdaterad: 26 januari 2012 kl 17:39

Tim Thomas är känd för sin egensinnighet och för att gå sina egna vägar. Men frågan är om inte Thomas gjort det en gång för mycket. När Boston Bruins i början av veckan bjöds in till Vita Huset, för att presidenten enligt traditionen skulle få hylla laget för Stanley Cup-triumfen i somras, vägrade Thomas följa med.

Thomas förklarade att han inte gillar Obamas politik. Thomas har tidigare öppet deklarerat att han stödjer den konservative medieprofilen Glenn Beck, en Tea Party-favorit som nyligen uttalade sig om de norska ungdomar som mördades på Utöya: ”det var skottlossning på ett politiskt läger som påminner lite om Hitlerjugend. Jag menar, vem är det som anordnar läger för ungdomar som handlar om politik? Det är alarmerande”, ansåg Beck i ett radioprogram.

Och nu ifrågasätts den förre AIK-målvakten Tim Thomas i allt starkare ordalag.

Bruins general manager Peter Chiarelli avslöjar att han under två månaders tid försökt övertala Tim Thomas att följa med till Vita Huset, för att Boston skulle komma dit som ett lag, det i en klubb som hela tiden lagt stor vikt vid att spelarna ska sätta laget först. Andra källor inom laget säger till Boston Globe att det Thomas gjorde bara stryker under vad hans lagkamrater alltid vetat: att Thomas är en ensamvarg och att han ofta sätter sig själv före laget.

Nu spekuleras det också öppet om Thomas egensinnighet innebär att han nu gör sin sista säsong i Bruins.

Tim Thomas har ett år kvar på kontraktet och Boston Globe skriver att det som hände senast bara är toppen av ett isberg. Målvakten har, skriver tidningen, ”en personlighet som givit honom få vänner bland spelarna”.


1 blogginlägg
Twingly logo
1 blogginlägg länkar till den här artikeln
SvD-stalinist räddar ansiktet p …
Fria Tider

Ironi. Heard of it?

Janne Bengtsson

jan.bengtsson@svd.se Janne Bengtsson har varit aktiv medlem i det stalinistiska och sovjetvänliga Arbetarpartiet kommunisterna (APK), som bildades 1977 som en utbrytargrupp ur dåvarande VPK.


Fler artiklar av skribenten

Dölj kommentarer (47 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chef SvD.se Läs reglerna i sin helhet


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: