torsdag 26 januari 2012

Färre ska försörja allt fler | 5misslyckande2

Färre ska försörja allt fler | 5misslyckande2: Färre ska försörja allt fler



-

Färre ska försörja fler

Sverige och Europa står inför en demografisk utmaning där allt färre ska försörja allt fler. Att förbättra integrationen är därför en av våra stora utmaningar. De länder som lyckas i dag kommer att vara morgondagens vinnare, skriver EU-kommissionär Cecilia Malmström och integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Det man undrar över här är hur man kör med ”färre ska försörja fler” och följande får uppehålltillstånd

Beviljade uppehållstillstånd 2011

År 2011 har omkring 97 000 människor fått uppehållstillstånd i Sverige (enligt Migrationsverkets statistik från i november). Cirka 12 000 av dem har fått asyl som flyktingar. De flesta som fått uppehållstillstånd är arbetskraftsinvandrare och anhöriga.

Parallellt som nästan 100.000 får uppehållstillstånd ökar arbetslösheten hos invandrarna i landet

46 av 5550 flyktingar fick jobb

Reformen har en budget på 1,2 miljarder kronor om året, men knappt hälften av de pengarna har gått åt. Och av de 5550 personer som är inskrivna i programmet har bara 46 personer fått någon form av vanlig anställning.

Arbetslösheten ökar hos invandrarna

Invandrare har också ökat kraftigt bland de arbetslösa. En orsak är flyktinginvandring av utomeuropeiskt födda. Andelen som saknar gymnasiekompetens har på senare år stigit från 40 till 50 procent. Många riskerar att aldrig komma in i arbetslivet varnar AF.

35% utlandsfödda arbetslösa

Mer än var tredje registrerad arbetslös på Arbetsförmedlingen är utrikesfödd. Andelen har ökat dramatiskt. Från 22 procent för sex år sedan till dagens 35. Det visar siffror DN tagit fram med hjälp av Arbetsförmedlingen.

218.000 arbetslösa invandrare

På Arbetsförmedlingen finns i dag 218.000 inskrivna med utländsk bakgrund.

Var 3 ung invandrare arbetslös

– Det är tufft. Arbetsgivarna säger att de ska höra av sig, men gör det inte, säger arbetssökande Robin Ivars i södra Stockholm.

Han är en av 19 500 invandrare mellan 19 och 24 år som just nu saknar jobb. Gruppen har på kort tid växt kraftigt. 2008 var ungefär var femte invandrad ungdom utan jobb, i fjol var tredje, enligt statistik som Statistiska centralbyrån tagit fram åt TT

Tar invandrare 7-10 år att få jobb

-Det är så stora problem med flyktingmottagandet i dag. Det tar sju till tio år innan man är självförsörjande och vi har en stark koncentration till ett antal bostadsområden. Vi vill sprida flyktingarna över hela landet. Vi kallar det för ”Lex Vellinge”, ett tvång på att alla kommuner ska ta emot flyktingar, säger Anders Lago (S), kommunalråd i Södertälje

Skapar socialbidragsberoende

– Vi upplever att vi producerar socialbidragstagare på löpande band nu. Så kommenterar Åke Carlsson (C), kommunalråd i Uppvidinge kommun, Arbetsförmedlingens utvärdering av det nya systemet med etableringslotsar för nyanlända.

Det går tydligen inte så bra med att man tar in nya invandrare som ska försörja de gamla arbetslösa invandrarna?
Share this:

Twitter
Facebook

Like this:
Gilla
Bli först att gilla denna post.
Av 5misslyckande2
Inläggsnavigering
Ingen massinvandring

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: