torsdag 26 januari 2012

Påverkar invandring brottsligheten?

Rekordmånga våldsbrott 2011

Publicerat 25 januari 2012 kl 16:47
Våld. Det blev som vanligt nytt rekord i våldsbrott när år 2011 nådde sitt slut, visar nya siffror från SCB och BRÅ som Affes statistikblogg har sammanställt.

Dela artikeln


4
År 2011 anmäldes 30 316 fler våldsbrott jämfört med 2004. Det är fler än det totala antalet anmälningar som gjordes 1975.
Även när man kompenserar för den ökande folkmängden i Sverige så stiger antalet brott kraftigt. Om vi 2011 hade haft samma brottslighet per person som vi hade 1975 så hade Sverige haft 35,2 miljoner invånare, enligt Affes statistikblogg.
Vad den ökande brottsligheten beror på är svårt att säga. En teori, som ofta framförs i media, är att så kallade ”ökade klyftor” och ”ökat utanförskap” leder till ökad brottslighet. Att man låtit nästan 2 miljoner människor från i huvudsak tredje världen invandra till landet anses dock inte ha något med saken att göra, enligt experter.

Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan

Bloggar om denna artikel

Skriv en ny kommentar

  • Image
  • Dela på:

    Twitter

Visar 26 kommentarer

  • Något intressant att notera är att från tidigt 1800-tal fram till mitten av 1900-talet såg man en stadig minskning av våldsbrottsligheten. 1830 hade vi en befolkning på runt 3 miljoner, och 50 fall av dödligt våld per år. 1950 var dessa siffror runt 7 miljoner och 60 fall. 2010 var vi uppe i 9,5 miljoner och drygt 330 fall. Det skedde då verkligen ett trendbrott under 60- och 70-talet. Är man utrustad med en gnutta sunt förnuft inser man att de främsta förklaringarna är massinvandringen och daltet inom kriminalvården. Normupplösningen och statens övertagande av föräldrarollen spelade nog en roll också.

  • HenrikHenriksen
    Ifølge venstresiden var det jo både gjenger, overfallsvoldtekter og barneranere i våre land på 50 og 60-tallet. Etniske svensker og nordmenn var visstnok som "like ille" som dagens ungdom og gatene var like utrygge da. At det finnes en liten overrepresentasjon blant våre nyankomne fra utlandet er ikke det reelle problemet, for slik kriminalitet "har vi alltid hatt".

    Det finnes dessverre mange mennesker der ute som tror på ovenstående.

    Det er bra sider som Fria Tider eksisterer slik at man kan vise til konkret økning og statistikk slik at man sakte men sikkert får avkledd disse mytene!

  • tigerone11
    Jag tycker jag känner igen kurvan , sammanfaller den inte exact med ökningen av utlandsfödda invandrare och
    barn till dessa.

  • vanlade
    Då måste vi alltså utvisa 1.2 miljoner utlänningar för att komma ner till nivån som rådde på sjuttitalet.


  • Mevlut75
    svenska tack!  inga utländska språk här tack! :)

  • loofon
    När du uppfostras på institutioner som dagis, fritids, skolor, osv så tappar du kopplingen till dig själv som individ.
    Du är ett nummer, eller i bästa fall ett förnamn, i gruppen som som vanligt är alldeles för stor.
    Ingen ger dig känslan av att just du är speciell. Vill du vara speciell och bli sedd så är det bästa sättet att bära sig illa åt. De som sköter sig, jobbar på med inlärandet, osv får ingen feed back, men de som missköter sig får hela samhällets uppmärksamhet och där sätts alla resurser in för att tycka synd om denna person.
    Det börjar som sagt tidigt och fortsätter hela livet långt upp i domstolarna ...

    Samhället har en anmärkningsvärd slagsida .. åt fel håll dessutom.

  • Alla utom Jerzy, Beatrice och Fredrik vet det. Jerzy sitter hemma och petar i stora näsan och hittar på nya lögner medans Beatrice ställer dagens baginbox eller sin "kickifestis"på bordet och har inte en susning om nåt i vindimman. Fredde skiter i allt bara han får prata om sin farfarsfarfarsfar eller hur det nu var. Sverige är fantastiskt.

  • Cavatus, I blog in English for international readers on cavatus's blog, but also in Swedish for my compartriots on aktualia.wordpress.com
    Måste man våldta för att man är fattig? Även antalet våldtäkter har ju ökat med nästan 10 % till över 6000 under 2011. Har haft en twitterdiskussion med en vänsterextremist som hävdar att "ja, man blir kåtare om man är fattig och utsatt".

  • Sovhjärnan
    Fråga honom om man blir dummare och dummare ju mer åt vänster man går på skalan.

  • Elbolaget
    Fria Tiders syrliga galghumor när den är som bäst :-)  "Att man låtit nästan 2 miljoner människor från i huvudsak tredje
    världen invandra till landet anses dock inte ha något med saken att
    göra, enligt experter."

  • bowlaren
    Självklart har den höga invandringen bidragit till den ökade brottsligheten.
    http://svenssonsfunderingar.wo...


  • Helt parallellt med invandringen!
    Förvånad? Ikke ett smack!
    Och Statschefen sitter på aslet,och tycker att det är helt ok!

  • Sanningsvaegrare
    I SR Ekots rapportering kring de nya sifforna så hade antalet  butiksrån gått ner. Jo. Slut. Det var det. Inget mer.

  • jannejakan
    Sveriges Radio - fri och neutral media? Pyttsan. Den styrande elitens megafoner rakt igenom. Jag tror Sverige är den absolut mest intelligenta diktaturen genom alla tider, över 90 procent av invånarna lever i villfarelsen att vi har demokrati.

  • ensampappa
    Det jag tycker är intressant är VARFÖR svenska regeringen vill förstöra landet. Vad exakt vinner man på det? Okej de får mutor under borden, det är ju ganska självklart, finns ju naiva idioter som inte kan tänka sig att sådant förekommer i Sverige, men nu tillbaka till verkligheten, vad tänkte politikerna göra sen då? tänkte de åka iväg till något annat land sen när hela landet är förlorat? Tror de att det inte ska drabba deras familjer på något "magiskt" sätt? Ett magiskt tänkande kanske? VARFÖR är den största frågan. Själv tror jag det handlar om främmande maktövertagande helt enkelt. Att Svensk regering består av marionetter utan egentlig makt och att makten istället kommer från USA och "globala" myndigheter. Sen är frågan VARFÖR där också. I korta perspektivet handlar det förstås om att slippa tuff konkurrens från Sverige och resten av Europa när USA går ner i källaren (tack vare social misär, för många svarta i populationen där som leder landet på dekis, resten av vita spelar med på notorna och förvandlar sig till whitetrash). Men i det långa perspektivet då? Tror man att det kommer fixa sig på ett "magiskt" sätt här också? Om nu Europa går ner i källaren och USA kommer gå ner i källaren? Okej då kommer Kina Indien Brasilien etc vara rika. Men har man egentligen löst något då för USAs del? Nu tror jag ju såklart att USA kommer göra allt för att Kina, Indien och Brasilien förblir de u-länder de är, de också, genom krig eller annat skit.


  • Mevlut75
    USA har ingen chans mot Kina i långa loppet.. och det vet dom. Det har däremot Europa, i det långa loppet (men som en jämbördig handelspartner till Kina) pga Europas fördelaktiga läge där man kan exportera landvägen och ha en naturligare och närmare relation till Asien än USA kan nånsin kan få. Plus att USA har extremt låg export och hög import (med en sån handelsbalans kan inte en valuta överleva mer än högst 20 år till) och alla krig som skuldsatt dem över öronen. EUs kris är temporär och beror mest på ett par länder som strular. USAs är permanent och beror på att landet är helt impotent, omodernt och bankrutt under ytan.

    En orsak att förstöra Sverige med massinvandring av lågutbildat fattigt folk kan vara att i ett land med en större resurs fattiga och utsatta så blir folk mer desperata efter jobb och gör vad som helst - tex går med på kraftigt sänkta löner för att konkurrera ut andra arbetssökanden.... Och låga löner är bra för storföretagen!

  • Per Sverige
    Trevligt med statistik. Undrar om ökningen har att göra med olika religiösa gruppers intågande i Sverige? Eller det är svenskens fredagsfylla som har utvidgats?

  • Kurvan blir ännu mer intressant om man jämför med våldsutvecklingen i USA under samma tid.
    http://megafrontier.com/wp-con...
    Alla som titter på detta två kurvor måste bli förbannad först och sedan förstå att vi kan och måste göra något.

  • http://www.dba-oracle.com/imag...
    Här är en annan kurva som visar samma sak. Även antalet mord sjunker drastiskt i USA just nu, och har sjunkit med 75% på bara 20-25 år. Varje år så slås nya "rekord" i hur få mord det begås i USA, medan i sverige så är utvecklingen precis tvärt om. Det är märkligt att svensk media ALDRIG rapporterar om detta faktum, att våldet minskar i USA så kraftigt. Kanske för att det väcker obekväma frågor om vår egen våldsutveckling

  • Vilka sjuka visioner har våra politiker som förtränger bort effekterna av extrem massinvandring?

    Sverige är på väg att bli som gamla Öst Europa och balkan i vissa områden + MENA

    Man har lyckats förstöra Sverige på knappt 35 år! För vad?

    Om vi inte ska få pension - Varför ta hit massa kriminella arbetslösa invandrare?

  • Mevlut75
    östeuropa??  skojar du??   åk till Polen min vän!  inte utänning så lång ögat kan nå!  Bara ljushyade polacker överallt! 
    med undantag för en och annan tysk eller svensk turist...

  • visselpipa
    Rekordinvandring mandatperioden 2006-2010.
    http://www.migrationsverket.se...ållstillstånd+1980-2010.pdf

    Rekord i brott 2011.

    Utanförskapet stabilt och med stadig puls.
    http://www.ekonomifakta.se/sv/...

    2005: 1,122,100 personer
    2006: 1,100,600 personer
    2007: 1,040,900 personer
    2008: 1,029,600 personer
    2009: 1,140,200 personer
    2010: 1,120,500 personer

    Tack Moderaterna!

  • Enligt "experter" ja. Samma experter som ständigt och jämt har fel.

  • Tomas1975
    Anmälningsbenägenhet är orsak som ofta framförs av gammelmedia, och jag tror den påverkar ganska mycket. Enligt en enkätundersökning kan man bortse från det och få fram bättre siffror.

    Utsatt för något våld 1980-2007:
    http://www.scb.se/Statistik/LE...

    Siffrorna visar en ökning på ca 100% sedan 80-talet. Precis som gammelmedia och 7-klövern ignorerar den ökande kriminaliteten ska inte "vi" överdriva den.

Reactions

Trackback-länk
Senaste nyttHeta ämnen
Senaste kommentarer
Annons
Till Inkorrekta Butiken
Statistik
Gilla oss på Facebook
Senaste webbtv
Vi tackar
Holländska · Erik B · Curator · Marcus Aurelius · Loffe · dacke · Clarkkent · fr.oskar h · Figaro · Fj5glqs3br · Stefan · Jern&betong · Gunnar l · · Ejron · Åke · Pontus å · Jan Georgsson · Grettir · Bo Johannes · Taxiåkaren · Erik Bergstr · Håkan · Tomas Omaely · Vikingen · Slasher · Magnus · jakob d · Tyr · Jörgen · Gåva · Curator · Ensamstående · Fingal O · NudasVerit · HonestJohn · sexleksaker · Nisse12 · Ålkraft · FredrikR · Suverän! · Broozooz · Nils A · Jan Lillie · Mats Bern · Bo Str. · Hemförsäkring · Bob · loqu · S.Lind · BLE · Joel · Pettson · Tjalle · Thord B · Robban · Erik Andersson · Mrmadmax · Rutger · Patrik b · Peterb dk · Witold · Casper · Näcken · Oxy · Surfa Anonymt · goderian2 · Sätermannen · Christian · Kalle · Markus · karan49 · teura.org · Julia Caesar · Nicke

Skriv till oss

redaktion@friatider.se

Vi besvarar alla brev inom några timmar

Annonsera

Företagsannonsering
Du kan köpa per CPM, fast pris, per plats etc i alla format som syns på sajten.

Privatannonsering
Privatannonser listas under Köp & Sälj

Skicka brev

Du som vill skicka material till oss per post kan använda vår postbox:

Fria Tider
Box 329
114 79 Stockholm

Inga kommentarer: