torsdag 24 mars 2011

Den mångkulturella dogmens dödförklaring « Politiskt Inkorrekt

Den mångkulturella dogmens dödförklaring « Politiskt Inkorrekt: "Den mångkulturella dogmens dödförklaring

MÅNGKULTURENS DÖD En ovanligt, för svenska förhållanden nästan häpnadsväckande, rak och politiskt inkorrekt debattartikel publicerades i måndags i Skånskan. En herre vid namn Ulf Bergström, boende i Frankrike, skriver om dödsförklaringen av det mångkulturella samhället som flera stora europeiska ledare förkunnat under den senaste tiden. Läs och njut av detta ytterst sällsynta undantag – något liknande lär inte ske snart igen.

Först Angela Merkel (Tyskland) och nu David Cameron (UK). Bägge regeringscheferna har dödförklarat utopin om ett fungerande mångkulturellt samhälle (the Guardian). I södra Europa har det aldrig varit en fråga. I Frankrike finns bara en kultur, den franska och i östra Europa tar man inte emot invandrare, mycket p.g.a. att man erfarenhetsmässigt vet att integrationen inte fungerar. I Rumänien t.ex har romerna inte integrerats efter 800 år (!)
David Camerons attack på mångkulturalismen häromdagen var likartad med Tony Blairs utspel år 2005 (strax efter bombningarna i London) Blair sa då bl.a att « de extremistiska minoriteterna har nu penetrerat varje europeisk stad där de nu predikar sitt hat mot det västerländska samhället och vår livsstil . De spelar på vår tolerans och goda natur som att det är vårt beteende som skall ändras. Detta är en katastrof »
I sitt tal menade Cameron att endast grupper som befrämjar integration kommer att få bidrag och att de skall granskas mycket noga; tror de t.ex på mänskliga rättigheter också för kvinnor och folk av andra trosuppfattningar?

[...]

I Danmark, Holland, Belgien, Schweiz, Österrike är man inne på samma linje som Storbritannien, Frankrike och Tyskland; när du bosätter dig i en ny kultur anpassar du dig efter den. Sverige verkar stå mycket ensamt i uppfattningen tvärtom, dvs. att svenskarna skall anpassa sig efter invandrarna.

Fast ledande politiskt korrekta politiker och journalister menar ju att det är så det skall vara. Ett klassiskt exempel är Mona Sahlin, känd för att tala utan att tänka, när hon uttalade sig i det turkiska ungdomsförbundets tidning Euroturk i mars 2002:
”Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådan töntiga saker.”
Detta självförakt från det politiskt korrekta etablissemanget har bl.a. beskrivits av den brittiske journalisten Roland Huntford i hans bok ”Det blinda Sverige ” och filosofen/författaren Roger Scruton som kallar det ”oikofobi” (från grekiskans oikos ”hem” , fobi ”rädsla” alltså självförnekelse.

[...]

Vi har samma förstadsproblem som i Sverige, sociala problem som främst skapas av en stigande arbetslöshet och som tyvärr kommer att fortsätta att stiga. Skillnaden är att man hanterar situationen annorlunda här och det tragiska med svensk invandringspolitik är att den utgår från en dold agenda som syftar till en social omstörtning av samhället med förebilder från gamla diktaturer som DDR, Sovjet och Kampuchea. En politik som inte har fått debatteras eller ifrågasättas.
Alors, Gud bevare oss från dessa politiskt korrekta apostlar! Amen

Skånskan
23 mars, 2011 | Category: Asyl Migration, Debatt, Inrikes, Politik, Utrikes
59 comments to Den mångkulturella dogmens dödförklaring
« Older Comments 1 2 3

*
likabarn
24 mars, 2011 at 10:55 · Reply

Jag upprepar: Vad är viktigast? Jämställdhet mellan könen eller religionsfrihet in absurdum? Vi har vid ett flertal tillfällen hyrt möteslokaler i Stockholmsmoskén på Söder. Bra rum, god mat och trevligt bemötande. Där respekterar vi givetvis deras dress code, som inte är särsklit strikt faktiskt. Inga skor och inte linne och urringning. Det senare stöter man på i kyrkor och katedraler också. Eftersom vi inte är muslimer måste vi vara på kvinnovåningen. Det som gör mig upprörd är att kvinnorna måste stå bakom ”galler” vid bönen och får inte beblanda sig med männen. Det var länge sedan vi levde efter devsien ”Kvinnan må tiga i församlingen”. Det finns ingen vilja att utvecklas. Männen har det för bra. Allt ansvar för familens heder vilar på kvinnorna, som i sin tur ska veta sin plats. Toppenläge för den manliga delen av muslimska samhället.
*
Mrs Thatcher
24 mars, 2011 at 10:18 · Reply

Mp i högform. Ta hit hela Nordafrika.

http://www.expressen.se/debatt/1.2376872/bodil-ceballos-och-peter-radberg-flyktingar-behover-sverige-som-fristad
*
lasse1
24 mars, 2011 at 09:34 · Reply

Sanningen kommer allt närmre, och vad gör våra svenska politiker?
Främst då Reinfeldt med sina alliansvänner, och sossarnas trogna importör, Mona Sahlin på den samlade vänsterkanten.

Jo, man förser Sverige med bestående massarbetslöshet, utanförskap, bidragsberoende, gigantiska problemområden, miserabla skolresultat, samt inte minst, en allt stigande brottslighet och kriminalitet.
Allt detta skall och bör förtigas med politikernas goda minne.

Sverige kommer för var dag så går, allt längre bort från det s.k. svenska folkhemmet, som det bara anstår en naiv svensk politiker.

Den massiva mottagningen är alltjämt påhejat av c:a 95% av den svenska valmanskåren.
Morgondagen får betala för dagens misstag.
Ingen vill/törs tillmäta massinvandringen något större intresse, p.g.a. att bli stämplad som främlingsfientlig och rasist.

Enkelt uttryckt o. sammanfattat….”Sverige blir uppätet på sikt”.

« Older Comments 1

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: