fredag 25 mars 2011

Facket och Expo lierar sig mot demokratiskt invalda SD « Politiskt Inkorrekt

Facket och Expo lierar sig mot demokratiskt invalda SD « Politiskt Inkorrekt: "Facket och Expo lierar sig mot demokratiskt invalda SD

DEMOKRATUR I valet 2010 uppgav 20 procent av LO:s medlemmar i en opinionsundersökning att de kunde tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna. Även i Byggnads valenkät fick SD höga siffror: 10,4 procent. Det riktiga siffran för LO-medlemmarna blev sedan 5,5 procent, vilket är en fördubbling jämfört med valet 2006. Att LO-medlemmarna har egna åsikter och inte åtlyder direktiven uppifrån går så klart inte för sig – nu ska fyra fackförbund och Expo dra igång ett gemensamt projekt mot ”rasism” som går ut på att de ska besöka landets yrkesgymnasieskolor för att försöka stävja detta fritänkande innan det rotar sig alltför mycket.

Sedan sommaren 2010 har Byggnads varit en del av projektet ”Stoppa rasismen i skolan, arbetsplatser och gymnasieskolor” tillsammans med Expo och flertalet LO-förbund.

Och nu ska satsningen utökas – Byggnads, Transport, Elektrikerna, IF Metall samt Expo ska öka intensiteten i projektet och framledes även inkludera arbetsplatser i åsiktsfostrandet.

– Vi vill ha en samtal/dialog med våra medlemmar, killar och tjejer. Det är oerhört viktigt att man pratar om det och inte lägger locket på. Vi måste diskutera och samtala kring värderingar och vad vi som fackförening står för säger Johan Lindholm, Byggnads vice ordförande.

Undersökningar utförda på de yrkesförberedande programmen och resultaten i – föga förvånande då skolelever kanske är den mest utsatta gruppen för den så kallade mångkulturen – skolvalen visar att mellan 20 och 60 procent röstade på SD.

Varför tror då Lindholm att SD får så pass fina siffror?

– Det är en otrygghet som breder ut sig i samhället. Unga människor känner att de inte får plats riktigt. Det är svårt att få tag på en bostad, ett jobb och en trygg anställning. Unga är satta på undantag. Det får dessa konsekvenser, säger Johan Lindholm.

– Vi måste vara självkritiska naturligtvis när man ser signaler och röstetal. Det är något som vi borde ha gjort, men inte har gjort. Vi har all anledning att vara självkritiska som alla andra, säger Johan Lindholm.

Projektet ska pågå i ett år och tanken är att satsningen ska drabba cirka 30 000 gymnasieungdomar.

– Vi har ett nyval 2014 och alla har ett ansvar att arbeta mot främlingsfientlighet. De ungdomar som går i skolan nu är förstagångsväljare 2014. Den här trenden måste brytas, säger Juhani Kulo vid IF Metall till Socialdemokraternas nyhetstidning Aktuellt i Politiken.

Byggnadsarbetaren
AiP
Dagens Arbete
25 mars, 2011 | Category: Inrikes, Politik
87 comments to Facket och Expo lierar sig mot demokratiskt invalda SD
« Older Comments 1 2 3 4

*
kalle008
25 mars, 2011 at 19:24 · Reply

Är det verkligen lagligt att fackförbiund plus Expo besöker skolor och bedriver propaganda?

Finns det någon som vet?

Hur vore det med lite propaganda från SD? Skulle inte det också passa?
*
nuvetvi
25 mars, 2011 at 18:55 · Reply

Folkpartiet är väl det parti som förbjuder alkohol, men tillåter knark?
*
Berit
25 mars, 2011 at 18:40 · Reply

Man skämms verkligen för er som sitter i olika fackföreningar i Sverige, varför ska facket och expo liera sig mot demokratiska SD?
Får ni inte behålla era höga löner och sitta kvar på era postar om ni inte jamsa med är det orsaken,jag känner inte igen mönstret ni har ALDRIG haft sådana idiotiska tankar tidigare frågan är om ni är hotade?
Både ni och 7-klövern har samma tankar som SD det visade politikerna tydligt i Uppdrag granskning med Janne Josefsson när han filmade med dold kamera och det skulle ni också göra om det gjordes mot er!
Det enda som kommer att ske är att SD blir ännu starkare de enda som har ett klart och sunt tänkande.
*
s29
25 mars, 2011 at 18:15 · Reply

Sossarna har fortfarande efter 40 år inte fattat att den s.k. främmlingsfientligheten är ett resultat av deras idiotiska bidragspolitik.
*
Tomas F
25 mars, 2011 at 17:58 · Reply

Att socialismens indoktrinerade följeslagare inte tillåts att tänka själva är bara vad vi kan förvänta oss. Att människor ur dessa grupper trots allt vågar ställa frågor och i val visa sin oro är en sund utveckling. Att socialismens idéer om förmynderi och åsiktsförtryck fortfarande florerar i samhället är dock tragiskt.
Att ungdomar ska utsättas för EXPO:s kommenderade propaganda utan att kunna protestera är än mer tragiskt. Den som vågar blir föremål för föräldrasamtal och rektorsämbetets inkvisition. Den som kan den förbjudna konsten kritiskt tänkande är självklart rasist.
”Häxor” som kunde simma var som bekant precis lika skyldiga!
Sanningen är alltid lögnarens största fiende!
*
rimbo
25 mars, 2011 at 17:49 · Reply

Dessa försök att omvända ungdomar som lever i verkligheten är dömt att misslyckas som tur är.
*
Krister
25 mars, 2011 at 17:27 · Reply

Denna för Sverige katastrofala islamisering började som ett utopiskt projekt av socialdemokraterna 1975 när man avskaffade kraven på personliga asylskäl för att man ville visa världen att det etniskt relativt homogena Sverige kunde ta sig an ett storslaget multikulturellt projekt. När man sedan insåg att det riskerade att gå över styr minskades invandringen drastiskt 1989. Istället tog folkpartiet initiativet till att åter öppna Sveriges gränser. Det var 1991 och sedan dess har en överbudspolitik om vem som är mest generös utspelat sig och dragit in allt fler aktörer. Vänsterpartiet har anklagat socialdemokraterna för en inhuman flyktingpolitik och krävt öppna gränser och samma krav har formulerats av Miljöpartiet. Under nittiotalet nåddes en kritisk gräns, det vill säga att tillräckligt många rikspolitiker, makthavare och opinionsbildare anslöt sig till den multikulturella ideologin. Med politikernas ställningstagande följde ledarskribenterna på de största dagstidningarna och politrukerna inom fackföreningarnas medlemstidningar, undan för undan trängdes oroliga synpunkter på migrationen undan. Till sist ville ingen skyllas för att vara rasist och pressen har lydigt följt de politiska påbuden. Minns ni förresten hur utskälld Expressens chefredaktör blev 1993 efter att ha publicerat människors åsikter om den snabbt ökande kriminaliteten från invandrare. Sista gången det var någon som helst debatt i Sverige var folkstormen mot södermoskén.
Men efter att maniskt ha svartmålat kritikerna av invandringspolitiken (har aldrig handlat om flyktingar) från riksdagens talarstol och från de liberala och socialdemokratiska tidningarnas chefredaktörer och kulturskribenter tystnade debatten i tio år tills Sverigedemokraterna dök upp i valrörelsen. Sista kortet spelades ut –alla som är emot islamiseringen är nazister– skanderade socialdemokrater, kommunister, folkpartister och miljöpartister och så helt plötsligt centerpartiets nya partiledning. När till sist moderaterna omformulerade sitt budskap till de nya moderaterna så tog man efter socialdemokratins slagord, inklusive den generösa invandringspolitiken. Den efterföljande smutskastningen av alla som visat oro inför samhällsutvecklingen är orsaken till Sverigedemokraternas framgångar som är det enda parti som har lyft frågan om de oerhört negativa följderna av massinvandringen från muslimska länder. SD har som inget annat parti lyssnat till vad folket faktiskt tycker i denna fråga. De har även med all rätt kritiserat svensk straffrätt och att politikerna idag bryter mot svensk lagstiftning för att öka invandringen och att man i lönndom förändrar skrivningarna i grundlagen. Jag har tappat allt förtroende för politrukerna i LO borgen. En gång stod facket på det arbetande folkets sida men sedan 20 år har man valt att ställa sig på det politiska etablissemangets sida.
Fråga till alla LO medlemmar här på PI: Ska vi lämna facket nu?
*
Tobleråna Sahliv
25 mars, 2011 at 17:20 · Reply

Jag antar att SD också är inbjudna att tala för samma elever? Eller, vi lever ju i Sverige…
*
nuvetvi

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: