tisdag 22 mars 2011

Media i ett nötskal: Gärningsman ”blond med blå ögon” « Politiskt Inkorrekt

Media i ett nötskal: Gärningsman ”blond med blå ögon” « Politiskt Inkorrekt: "Media i ett nötskal: Gärningsman ”blond med blå ögon”

SIGNALEMENT Nyheten är tyvärr vardagsmat i Sverige. En omaskerad yngling kliver in i en godisaffär på Korsgatan i centrala Göteborg på söndagskvällen. Därinne viftar han han med ett pistolliknande föremål, får trisslotter och okänt belopp kontanter och flyr sedan på cykel. Han söks sedan av polisens patruller. Som sagt, vardagsmat.

Men sedan är det lite annorlunda med signalementet. Vore det en utländsk gärningsman från valfritt land skulle media inte förmedlat detta på en enda punkt. Bara att polisen har fullgott ett signalement.

Men nu var det en ‘svensk’ yngling. Och då heter det:

Han är mellan 16 och 20 år, 175 centimeter lång, blond med blå ögon.

GP
21 mars, 2011 | Category: Inrikes
57 comments to Media i ett nötskal: Gärningsman ”blond med blå ögon”
« Older Comments 1 2 3

*
Sveavarulv
22 mars, 2011 at 11:10 · Reply

Hon fick ett liten sweet brev från mig nu att precisera hur hon tänkt där:) Man måste börja slå dem på läpparna varje gång de behandlar folk olika. Rättvisa framförallt :)
o
NorthernCross
22 mars, 2011 at 11:22 · Reply

Jag mailade också henne imorse, tror du att vi får något svar?
*
Tony Ingman
22 mars, 2011 at 10:26 · Reply

Men det är rätt så korkat att skriva så, för då vet ju alla att när
det inte skrivs ut något sinngnalament så är gärningsmannen av utländsk
härkomst. Man kan ju inte precis påstå att jounalister är inteligenta!
*
anders040
22 mars, 2011 at 09:44 · Reply

Hurra hurra hurra, en etnisk svensk, det var verkligen en god nyhet, jag trodde blonda svenskar var utrotade sedan länge, hoppas killen hittar en blond flickvän och att dom får många barn ( ironi ) vem gärningsmannen är i vanliga fall när man läser gammelmedia är inte svårt att förstå, utlänning inget signalement, svensk gärningsman då kommer beskrivningen fortare än en Somalier till Sverige. Sedan vem som gjort artikeln i gp säger det mesta om hur pk sverige fungerar idag.

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: