söndag 27 mars 2011

Vänsterjournalist får smaka på det som är veklighet för många.

Vänsterjournalist pekade ut hockeyprofil som rasist – attackerades av huliganer - Fria Tider: "Vänsterjournalist pekade ut hockeyprofil som rasist – attackerades av huliganer
Publicerat 26 mars 2011 kl 23:21
Bonnierjournalisten Jonas Fahlman attackerades med mynt och flaskkastning av en uppretad hockeypublik, sedan han pekat ut Luleå hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström som rasist.
18
0
Retweet
0
Pusha

Det var i en artikel i Västerbottens Folkblad som Jonas Fahlman, tidigare medarbetare på TV4 och Expressen, hängde ut sportchefen Lars ”Osten” Bergström som rasist. Artikeln byggde på anonyma källor som påstods ha hört Bergström kalla Skellefteå AIK:s forward Yared Hagos för ”svinjävla neger” och ”negersvin”.

Artikeln uppskattades inte av Luleås publik. När Fahlman efter en match idag gick förbi Luleåsupportrarnas läktarsektion fick han petflaskor, glasflaskor och mynt kastade mot sig, uppger han till Aftonbladet.

– Det kändes som att bli beskjuten av en hagelsvärm. Det smällde i plexiglaset och kastades och smälldes och for flaskor mot mig, säger Fahlman till Aftonbladet.

Luleåfans ordförande Jimmy Renlund fördömer attacken men ställer sig samtidigt frågande till varför Fahlman valde att passera just framför fansen.

– Det finns ju läktargångar man kan gå igenom. Ärligt talat kändes det som att det bara var för att visa upp sig han gick där. Det var ju jävligt dumt gjort, säger han.

– Det känns som att han försöker skapa en hatstämning mot oss.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: