söndag 4 mars 2012

Shariadomstolar på frammarsch i väst « Avpixlat

Shariadomstolar på frammarsch i väst « Avpixlat: Shariadomstolar på frammarsch i väst

SHARIA Gunnar Sandelin, socionom och journalist som skrivit flera – för svenska förhållanden – kontroversiella artiklar (bland annat denna) och Karl-Olov Arnstberg, professor i etnologi, har tillsammans författat en debattartikel i Göteborgs-Posten idag där de muslimska domstolarnas frammarsch i väst avhandlas.

I Storbritannien finns sedan många år ett parallellt rättssystem med i dag ett 90-tal shariadomstolar som tillåts att fatta beslut i familje- och affärsangelägenheter. Även om domarna formellt sett enbart är rådgivande, ges de legal status bland muslimer, såväl i väst som i det ursprungliga hemlandet. Imamerna får därmed ett mycket starkt inflytande.

En kvinnas vittnesmål är bara värt hälften i förhållande till en mans. Familje- och vårdnadstvister avgörs regelmässigt till männens fördel och kvinnor i haltande äktenskap är inte tillåtna att inleda en ny sexuell relation. Detta är några av de oönskade konsekvenserna av en mångkulturell ideologi, som myndigheter verkar för också i Sverige.

Den brittiska organisationen One Law for All driver sedan 2008 en omfattande kampanj mot sharia i Storbritannien. Bland annat rapporterar organisationen att det i England under bara ett år ingåtts fem äktenskap med flickor i åldern nio till elva år. De spårar också tydliga länkar till islamismen i Iran.

Grekland är det enda europeiska land där shariadomstolar existerar inom ramen för det statliga rättssystemet, en kvarleva från det tidigare osmanska imperiet. Det muslimska kravet på sharialagstiftning växer emellertid i såväl Europa som USA.

I stället för mångkulturalism talas det därför inom EU allt oftare om juridisk pluralism. I Belgien finns sedan förra året en shariadomstol i Antwerpen, där den radikala muslimska gruppen Sharia4Belgium vill skapa ett landsomfattande parallellt islamiskt rättsväsen. I Tyskland sade i februari Jochen Hartloff, socialdemokratisk justitieminister i förbundslandet Rheinland-Pfaltz, att han ville föra in en muslimsk rättsskipning i civilmål, en ståndpunkt som renderade honom skarp kritik från kvinnorättshåll. I Norge öppnade Tor Langbach, chef vid Domstolsadministrationen, i september 2011 upp för att ge muslimska konfliktråd officiell status, men justitieminister Knut Storberget tillbakavisade förslaget med motiveringen att rättsväsendet bör vara religionsneutralt.

De muslimska ledare som för fram kravet på juridiskt självbestämmande är vanligtvis också verksamma som aktivister inom den islamiska rörelsen. Muslimska brödraskapets chefideolog Yusuf al-Qaradawi har uttalat att alla muslimer bör eftersträva att bygga upp sina egna samhällen, annars kommer ni att smälta som salt i vatten. Ett sådant identitetsbevarande kräver att muslimer i väst ges möjlighet att inrätta offentliga institutioner som drar en gräns mot omvärlden. Kravet på shariadomstolar är således ett delprojekt i målsättningen att avskilja muslimer från icke-muslimer i en islamiskt organiserad offentlighet. Medan ledare och intellektuella i väst siktar in sig på kommunikation mellan olika kulturer säger Al-Qaradawi rent ut att dialogen med eliten i väst går ut på att bereda mark för islam.

Sveriges regering konsulterar ofta Sveriges muslimska råd, där flera rådsmedlemmar tillhör eller sympatiserar med Muslimska brödraskapet. I praktiken innebär det att staten erkänner en islamistiskt präglad organisation som företrädare för landets alla muslimer. Vi har frågat ledande jurister men några uttalade ambitioner på att i Sverige upprätta godkända råd eller domstolar med sharia som bas känner de inte till.

Maryam Namize, ordförande i One Law for All, besökte i februari Stockholm. Hon angav sin egen politiska hemvist som långt till vänster vilket är av betydelse att veta när hon berättade om muslimska områden i Storbritannien som styrs av imamer, med stöd av den postmoderna vänstern.

Denna vänsters företrädare, som agerar efter devisen min fiendes fiende är min vän, försvarar islamismen och lierar sig med den politiska eliten i Syrien och Iran i stället för att vara förankrad i arbetarklassen i hemländerna och i de muslimska staterna. Hon underströk att deras tal om islamofobi bereder väg för islamistiska krafter. I Storbritannien har denna oheliga allians resulterat i vad motståndarna till shariadomstolar kallar för sekulära fatwor och tyst inkvisition mot oliktänkande.

Undertecknad journalist var den ende i yrkeskåren som var närvarande på Namizes föreläsning. Varför?

GP
Print Friendly
Share
2012-03-04, 15:01 (uppdaterat 2012-03-04, 15:13) | Kategori(er): Debatt/krönika, Inrikes, Islam/religion

18
Disqus

Gilla
Ogilla
och 12 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
122 kommentarer 1391 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 120 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
2 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


Anna Svensson Top 10 4 minut sedan

detta är fruktansvärt, men inget vi inte vet. Tyvärr så blundar hela media- och makt"eliten". De väljer att stillatigande låta islamiseringen accelerera medan de förklarar för oss att detta bara är en myt. Hur dumma tror de att vi är?

Mullog 8 minut sedan

Jag vill också ha egna lagar och domstol!
1 person gillade det här.

tornuggleman 10 minut sedan

Vad bra.
Då kan man piska och hugga av händer o ben på förövare.

Då vet ju vi alla vilka som stympas eller genomgår lidandet...

Och istället för Idol eller Schlagerfestivaler, roar vi oss med offentlig stening på lördagarna.


1 person gillade det här.

Gunnar 11 minut sedan

Jag träffade Gunnar Sandelin 1978 på Björnkulla Vårdhem i Huddinge. Han var då kurator där. En mycket god medmänniska. Jag var på den tiden vårdare på samma arbetsplats. Också i dag lyfter jag på hatten för Gunnar som har ett för svenska förhållanden osedvanligt starkt civilkurage. Tänk om vi andra också vågade göra som Gunnar Sandelin och Lars Wilks, då skulle skutan vändas rätt snart. För det är tyvärr så att om vi inget gör nu snart så sjunker vi alla till botten och drar med oss allt det fina som tills nyligen varit varumärket Sverige; demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet, laglydnad, svensk kvalitet, barnets rätt, djurskydd, miljövård, att ta ansvar, att självklart vittna vid brott och att vara vänlig och att lita på varandra.

Det är hög tid att börja tala med varandra om vad som händer i Sverige, med grannen, goda vänner, familjen och på jobbet. Min gissning är att majoriteten av svenskarna är trötta på det fullskaleexperiment som pågår som en konsekvens av 1975-års riksdagsbeslut. Aningslösa politiker kunde inte då förutse denna utveckling. Dagens politiker har målat in sig i ett och samma hörn och behöver nu hjälp att lyftas ut i verkligheten igen.
3 personer gillade det här.

raimosvensson 41 minut sedan

om ej våra lagar gäller då kan vi skita i allt
6 personer gillade det här.

tornuggleman 7 minut sedan som svar till raimosvensson

Våra "lagar" ???

Hela rättsystemet är genomruttet och korrupt !
Skulle vara mer rättvist om mutsystemet infördes...
1 person gillade det här.

Veronika_A 55 minut sedan

Sålänge alla vuxna individer frivilligt väljer att underkasta sig dessa medeltida lagar, och fritt kan välja bort dem, då ser inte jag några problem med privata sharia-domstolar.

Tänk på att vi alla fritt kan välja att följa en viss livsstil, såsom att bli frimurare, veganer, eller sadomasochister. Väljer man att lämna den livsstilen, bör ingen kunna hindra det. Och vill man som kvinna skilja sig ur ett muslimskt äktenskap, då bör man fritt kunna välja bort de för kvinnan EXTREMT ogynnsamma vilkåren som gäller under sharia.

Lev & låt leva - men enbart 1 lag över alla andra, tack!
1 person gillade det här.

Cavatus 1 timme sedan

Läs här hur Paul Weston, partiledare för British Freedom Party, beskriver situationen i Storbritannien. Det är förfärande att läsa.

http://europenews.dk/en/node/5...

3 personer gillade det här.

BhuddasKompis 1 timme sedan

Sharia praktiseras i alla fall till en viss grad i Sverige, utan specificerade islamiska domstolar och råd. Man använder den vanliga domstolen. Inom ramen för internationell privaträtt tillämpas islamiska familjelagar etc. i svensk domstol.
4 personer gillade det här.

SM811 1 timme sedan

Så här kan det gå om shariadomstolar får härja fritt.
http://swedenconfidential.word...
3 personer gillade det här.

Funtaren 1 timme sedan

Gunnar Sandelin är en hjälte! Jag är förvånad att GP tog in artikeln, men jag antar att Alexasiffrorna skrämt upp dem.

Emellertid är jag tyvärr pessismistisk när det gäller om detta kan ge något. Svensk elit är för djupt nere i sina skyttegravar för det.
8 personer gillade det här.

Vaestgoete 2 timme sedan

Att det finns halvofficiella shariadomstolar i Storbritannien var ingen nyhet för mig men jag hoppas och tror att många av de västsvenskar som läste artikeln till söndagsfrukosten kommer motsätta sig att något liknande slår rot i Sverige. Man måste inte vara sverigedemokrat för att se det dåliga i att samhället godkänner olika regler för olika religioner.
4 personer gillade det här.

svullo 2 timme sedan

Sverige hade väl sharia när häxbränningarna förekom här och på andra håll i europa, fast det hette inte sharia, men det påminner starkt om det, kvinnorna som blev anklagade för att va häxor kunde väl knappt vinna en rättegång, precis som sharia, fast här har vi lämnat detta på historiens soptipp sen hundratals år tillbaka i motsats till islam
6 personer gillade det här.

Grisselman 2 timme sedan

Sharialagar och religionsfrihet går inte ihop. Det är lika dumt som att ersätta lagboken med bibeln ch anända prästerna som dommare.
4 personer gillade det här.

UNObserver 2 timme sedan som svar till Grisselman

Faktum ar att "Svenska Kyrkan" med familjen Hammar i spetsen redan kapitulerat till forman for en satanisk lara!
Mitt namn for svenska praster av idag ar "Prast-javlar" da det verkar vaxa ut horn o svans pa allihop. Titta nasta gang en Stor-javul (biskop) gar upp i Storkykans predikstol!

"Svenska Kyrkan stoder sharialagar som alternativ". Sagt av Arkebiskopen.
5 personer gillade det här.

Vaestgoete 2 timme sedan som svar till UNObserver

Desto mer anledning att stanna i kyrkan och röstaröstarösta i kyrkovalet så att 68-prästernas strypgrepp på kyrkan kan brytas. I ett sådant val kan relativt små insatser ge stora resultat. I förra kyrkovalet röstade 11,8% av de röstberättigade.
5 personer gillade det här.

u28903094 3 timme sedan

Jaså alliansen konsulterar muslimska rådet i frågor angående Sverige det visste vi inte men nu förstår vi varför det ser ut som det gör i Sverige.

Ett rungande nej till sharialagar i Sverige.
De muslimer som inte vill anpassa sig till Sveriges lagar res till era hemländert ni har inte i Sverige att göra.
12 personer gillade det här.

Sansear 3 timme sedan

Gunnar Sandelin är så vitt jag förstår en av dessa journalister som PK valt att bojkotta då de vågar anse annorlunda än PK i vissa frågor. Intressant ändå att GP vågar ta in något han skriver
7 personer gillade det här.

UNObserver 3 timme sedan

En "chefsimam"pa en gransplats i Libyen trodde jag var dansk sa han beklagade arr de inte hadde samma goda forutsattningar dar som i Sverige. Pa min fraga vad han menade fick jag ett klart svar: I sverige arbetar vi direkt med regeringen. Vi har folk i de flesta partier som foljer vara anvisningar. De ar overhoghet over polis o domstol sa vi kan ga fran topp och nedat!

Att mina fingernaglar gjorde blodiga spar i mina hander nar jag tyst gick darifran kanske beskriver min sorg over en regering i fritt fall!

Radda Sverige, Rosta ratt, Rosta SD 2014!
17 personer gillade det här.

Grisselman 2 timme sedan som svar till UNObserver

Mina fördommar blir mer och mer sanning ju längre tiden går. Läskigt r bara förnamnet
5 personer gillade det här.

PetronellaP 2 timme sedan som svar till UNObserver

Det finns inget alternativ om vi vill behålla vårt sekulärt demokratiska välfärdssamhälle.
5 personer gillade det här.

Münchener Post 3 timme sedan

Undfallenheten kan inte bli tydligare än när pk-mobben menar att räcker vi bara Intoleransens anhängare "en utsträckt hand" i form av sharia så blir allt lugnt sen.
Inget kunde vara mer fel. Vi accepterar därmed hela deras fascistoida världsbild som göds av Islams alla förvridna föreställningar där frihet, sekularism, jämställdhet, demokrati och mänskliga rättigheter är okända begrepp.
Den utsräckta handen blir obönhörligt avhuggen där Intoleransens ideologi får minsta inflytande.
5 personer gillade det här.

razzamatazz 4 timme sedan

Jag vill kunna göra vad jag vill utan att det får konsekvenser. Jag vill också ha "juridisk pluralism".
1 person gillade det här.

PetronellaP 3 timme sedan som svar till razzamatazz

Ja, då får du bli fredlös och leva utanför samhällets lagar. Inte särskilt bekvämt.
3 personer gillade det här.

razzamatazz 3 timme sedan som svar till PetronellaP

Det är ju därför jag vill ha juridisk pluralism, lagar som ger mig rätt att bete mig precis som jag vill. Om det behövs så kan jag hänvisa till nån helig hittepå-bok.
1 person gillade det här.

PetronellaP 3 timme sedan som svar till razzamatazz

Är du allvarlig eller är du mycket ung? Anarki leder till samhällsupplösning och kaos.
2 personer gillade det här.

Magentan 1 timme sedan som svar till PetronellaP

Men självklart är "razzamatazz" ironisk!

Fredrik Gulin 4 timme sedan

Dags att kraftsamla och driva ut sharian och deras anhängare ut ur Europa innan även vi blir tvingade att omfattas av det.
12 personer gillade det här.

andrejdokic 4 timme sedan

Varför försvann min kommentar där jag beklagade mig över disqus och dom som lägger in filtrerade ord som förstör oskyldiga inlägg??????

________________
Tillägg 17:25

Nu verkar disqus släppt igenom mitt inlägg.
Rätt ska va rätt, slipper folk tro att jag käkat en del av klagomuren till frukost. :-)
2 personer gillade det här.

Talibananas 4 timme sedan

Vi kan se fram emot ett shariasystem parallellt med det rådande nämndemannasystemet i Sverige, det så kallade batiksystemet. Slutligen kan vårt nuvarande system kasta in batikhandduken och lämna över, frivilligt eller med våld, till sharia. Inget särskilt lockande scenario. Integration, hallå? Vi assimilerar oss åt islam. Oooooh så toleranta vi är.
9 personer gillade det här.

tokless 4 timme sedan

med tanke på hur det är i Sverige och hur det döms när det gäller muslimer så har vi väl redan sharia i Sverige. Med tanke på muslimen som sitter i migrationsdomstolen som tydligen avvisat kristna pga för att de just är kristna så undrar man ju...
13 personer gillade det här.

GomorronSverige 4 timme sedan

Till signaturen Dinchek:

Bara för att den svenska lagen inte alltid är den bästa ska vi väl inte
införa sharia som baseras på vidskepelse med ursprung i en öken.
"Profeten" Muhammeds vanföreställningar ska inte bli lagar här.

Många oskyldiga har dömts genom åren av sharia. Ingen påhittad gud har
något som helst att göra med vem exempelvis en kvinna väljer att ha en
relation med eller ej.

Dessutom innebär sharialagar att sådana som Lars Vilks döms till döden.
"Profeten" Muhammed beordrade själv mord på oliktänkare och poeter som
skojat om honom och hans dårskaper.

Sharia innebär även att islam ska genomsyra hela samhället och att andra
grupper i samhället blir andra klassens medborgare under
apartheidliknande former. Sharia är alltså något av de värsta politiska
system som människan uppkommit med.
14 personer gillade det här.

folkkultur 4 timme sedan

För att raljera lite... För en svensk som flyttar utomlands gäller "att ta seden dit man kommer", medan det för invandrare till Sverige gäller "att man tar med seden dit man kommer".
23 personer gillade det här.

Dinchek 4 timme sedan som svar till folkkultur

Personligen har jag tagit seden dit jag kommer, men visst är cevapcici aldrig fel.

och det är inget fel, greken äter t ex säkert Gyros och chilenaren tapas.
1 person gillade det här.

Patrik 4 timme sedan

Denna utveckling måste bekämpas med alla medel. Även om sista utvägen blir med våld.

13 personer gillade det här.

PetronellaP 4 timme sedan

Svar till knoll2 nedan (discus krånglar):

I ett demokratiskt, humanistiskt och förnuftstyrt Sverige kan vi självfallet inte ha dödsstraff.

(Redigerad av kommentatorn 4 timme sedan)
6 personer gillade det här.

knoll2 4 timme sedan som svar till PetronellaP

Hur kan du säga att vårt land är förnuftsstyrt med den regering vi har? Hur är det med demokratin tycker du fungerar den verkligen fullt ut?
4 personer gillade det här.

PetronellaP 4 timme sedan som svar till knoll2

Nu var det inte riktig det jag skrev.

Vår svenska sekulära demokrati bygger på bl a reformationen (1500-talet googla!), humanism (har flera innebörder, googla!) och upplysning (upplysningstiden fr o m 1600-talet, googla!).
Demokratin kan aldrig bli fulländad, men trots att Sverige betraktas som en mogen demokrati återsstår mycket att göra.

Återinför ämbetsmannaansvaret, inför en författningsdomstol, förbättra revisionen av stat, landsting och kommun. Några viktiga saker att börja med.
6 personer gillade det här.

chief_karlsson 2 timme sedan som svar till PetronellaP

Jamen Petronella....är Du nu där och föreslår Författningsdomstol igen?
Jag har ju sagt till Dig att den inte behövs....
Vi har fullgod redundans i redan existerande institutioner!
Det har jag ju visat på tidigare...och ingen hade i slutändan någon speciellt avvikande åsikt!

PetronellaP 2 timme sedan som svar till chief_karlsson

Minns inte att jag läst något av dig angående frågan om författningsdomstol.

Av det jag har läst in mig på i samhälls- och i den politiska debatten under de senaste åren framgår det väldigt klart att bla en politiskt oberoende FD skulle hålla styr på regeringens och riksdagens klåfingrighet i lagtillämpning och "rundning av grundlagen" i t ex beslutet om svenskt medlemsskap i Lissabonfördraget.
2 personer gillade det här.

chief_karlsson 2 timme sedan som svar till PetronellaP

Bästa Petronella!
Jag ber om ursäkt för mitt ordval!
Det var inte med Dig jag förde polemiken om Författningsdomstol utan jag vill minnas att det var med signaturen Berit...för cirka fem veckor sedan...
Jag hoppas Du inte missuppfattat det på det viset...det var verkligen inte min mening!
Däremot kvarstår jag naturligtvis i min uppfattning att någon speciell Författningsdomstol finns det inget behov i Sverige eftersom dess funktioner allaredan finns täckta i Grundlag, riksdagsordning och förekommande institutioner!
Om Du spårar på mina aktiviteter under min profil så hittar Du säkert min argumentation om det så skulle vara att Du är speciellt intresserad i denna fråga!
med vänlig hälsning
kjk

PURSVENSKEN53 4 timme sedan som svar till PetronellaP

Vi kan mycket väl ha dödstraff bla för LANDSFÖRRÄDERI.
5 personer gillade det här.

knoll2 4 timme sedan som svar till PURSVENSKEN53

Ojojoj hur går det då med regeringen?
3 personer gillade det här.

PURSVENSKEN53 4 timme sedan som svar till knoll2

Det är ett självklart svar på den frågan åt pepparn och inte bara regeringen det finns ett antal hundra tusen medlöpare i detta land som också ligger skrynkligt till.
4 personer gillade det här.

knoll2 4 timme sedan som svar till PURSVENSKEN53

Ja tyvärr så gör det ju det. Idag är det ett skällsord att vara patriot i Sverige. Det är bara i USA som det är något fint.
2 personer gillade det här.

PetronellaP 2 timme sedan som svar till knoll2

Hm, det är väl snarare begreppet "nationalist" som det idag anses fult att vara.
Har läst i PK-medier att det kan vara ok att vara "patriot".
Föreslår att vi byter ut nationalist mot patriot. Det kan vi alla med stolthet vara utan att bli beskyllda för att vara rasistiska högerfaschister.
2 personer gillade det här.

intemeranu 3 timme sedan som svar till knoll2

Nja, Frankrike, Baltikum, Finland, de flesta ostasiatiska länder, Sydamerika är det helt OK att hylla och ära sitt land. Säg till en fransman att han beter sig ofranskt, ska du få se på gnistor. Eller en amerikan att han är oamerikansk. OJ!!!

Det är bara i Sverige det är fiiiint att vara osvensk.
2 personer gillade det här.

Mariah_Magdalena 4 timme sedan

Därför att övriga journalister tycker att det var bättre förr.
Och allra bäst var det år 800 e.kr.
5 personer gillade det här.

Dsdsfdfs 4 timme sedan

Om du eller jag lyssnar på t.ex. Ultima Thules låt "Fädernesland" är det nog inte helt omöjligt att en och annan tår fälls. För en kulturberikare förefaller den dock troligen precis som deras muslimska unga-bunga-läten gör för oss. Vi är inte kompatibla, kort och gott. När ska folk fatta en så enkel sak? http://www.youtube.com/watch?v...
1 person gillade det här.

knoll2 4 timme sedan som svar till Dsdsfdfs

Det är inte utan att man fäller en tår över att ens land har blivit så besudlat. Jag tillhör den generationen som växte upp med röda stugor med vita knutar och allting var så vackert i vårt land. Då mötte man aldrig folk med hucklen som kacklar på ett obegripligt språk. Aldrig läste man i tidningen om gängvåldtäkter. Inte kastade folk stenar på ambulanser, brandkåren, polisen eller bussarna. Jag vet inte att en skola brann ner varje dag eller att våra gamla rånades och lurades. Inte satt det folk och tiggde runt våra butiker. Alla litade på varandra och man kunde gå hemifrån utan att låsa dörren. Hade man tappat något eller glömt kvar en pryl så lämnades den tillbaka. Vi hade respekt för varandra och vi var ett folk som höll ihop. Sedan kom mångkulturen och raserade vårt land. Jag måste nog ändå få säga att det var bättre förr. Jag må vara en bakåtsträvare men i det här fallet är det rätt.

(Redigerad av kommentatorn 4 timme sedan)
12 personer gillade det här.

Svensk_Riddare 4 timme sedan som svar till knoll2

Visst var det bättre förr på så många punkter. Staden jag bor i är förstörd av mångkulturen och allting som medföljer i form av ökade kostnader,bidrag,mord,våldtäkter,bränder,stölder,snatterier,skolor och sjukhus lägges ner.Butiker slår igen då stölderna blir för mycket. Denna fina staden som jag växte upp i var en gång i tiden fri från invandrare och kravmaskiner (Muslimer) det var en fin trygg och säker stad,där man hade ytterdörren olåst och de äldre var fredade,inga mord föregicks och ingen försäljning av illegala substanser förekom,som du säger så litade man på varandra. Man kunde betala med kontanta medel på bussarna och överallt annars i samhället.Bankrån förekom inte heller. Och sen gjorde så klart mångkulturen sitt intåg och staden massinvandrades av muslimer zigenare invandrare och alla slags skojare och lycksökare,och sen dess har staden bara förfallit och är idag en spillra av sitt forna jag.

Jag kan ge mig tusan på att många fler städer runtom i sverige har och har haft samma utveckling,och många fler städer står på tur för att även de få sin del och förfalla så sakteliga.Hela sverige tyckes förfalla och ingen stad är fredad,ingen stad är längre säker.

Jag mår mycket illa och gråter tårar över denna hemska utveckling som vi svenskar nu beskådar,hur våran framtid nedsolkas och förstörs,hur våra pensioner ätes upp,hur de äldre behandlas,hur dåligt många svenskar mår.Över hur hela sverige som land ruttnar inifrån.

Jag tycker det var mycket bättre förr och jag saknar det gamla sverige,jag saknar tiden då att vara svensk betydde att man var litad på och man blev respekterad vartän i världen man kom men med massinvandringen så har svenskars rykte blivit förstört då utländska terrorister benämns vara äkta svenskar.Jag saknar så mycket av hur det var förr i tiden.
10 personer gillade det här.

intemeranu 3 timme sedan som svar till Svensk_Riddare

Jag förstår precis hur du känner.

Om 10-15 år finns inga kvar längre som kan berätta hur Sverige tidigare fungerade.

Om man inte vet vad man förlorat, kan man aldrig sakna det. Vi som upplevt det homogena, välfungerande och sammanhållna land som Sverige en gång var bär en ständig sorg och längtan tillbaks dit i våra hjärtan. Det är som en ond dröm som inte går att vakna ur. Det är ingen tvekan om att botrsett från en del tekniska och medicinska framsteg, var allt bättre förr.
2 personer gillade det här.

PetronellaP 4 timme sedan

Fler självständiga intellektuella tänkare som Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin behövs i ett fritt och sekulärt demokratiskt Sverige.
12 personer gillade det här.

san_ell 4 timme sedan

Det är bara en tidsfråga till vi etniska svenskar är andra klassens medborgare i shariakontrollerade zoner i Sverige.
14 personer gillade det här.

aryballus 4 timme sedan

Bort med sharia! Ned med islamism, leve det kristna konungariket Sverige!
25 personer gillade det här.

chief_karlsson 2 timme sedan som svar till aryballus

Bort med sharia! Ned med Islam...leve den sekulariserade Republiken Sverige!
1 person gillade det här.

aryballus 2 timme sedan som svar till chief_karlsson

Ja du får ju tycka vad du vill, vi lever ju ändå i ett fritt land, tror jag.Men det är den sekularism som republikanerna inom socialdemokratin och vänstern omhuldar som gjort riket renons på historisk medvetenhet och lämnat det öppet för islamifiering.Tror du att t.ex Vatikanstaten skulle låta sig utsättas för samma trojanska häst? NÄ!

chief_karlsson 2 timme sedan som svar till aryballus

Bäste aryballus!
Jag uppfattar det som om vi står så pass långt ifrån varandra i grundläggande värderingar att all polemik i just detta skulle te sig tämligen meningslös!
Med andra ord: Jag delar inte Din uppfattning...men jag är beredd att blöda för Din rätt att framföra den!
1 person gillade det här.

katarina broman Top 10 4 timme sedan

Det är bara en tidsfråga innan detta införs i Sverige! Det är någonting för "vanliga människor" mycket otäckt som pågår därute! Makthavare inom EU är alla med i detta spel och vad dom säger till folket ska tas med en nypa salt. Journalister, åtminstone på gräsrotsnivå är bara nyttiga idioter. Inom några år när folk har vaknat är det försent
11 personer gillade det här.

Tomas O'Maely 4 timme sedan

Där går gränsen.
Inget islamistiskt skit av det slaget i Sverige.
9 personer gillade det här.

tokigare 4 timme sedan

Om / När våra hjärndöda politiker ens tänker tanken "sharia, ja tack" så blir vi tvungna att ta till gatorna och protestera riktigt riktigt högljutt. Sharia har ingenting med norden eller nordisk kultur eller ens något nordiskt land att göra. Att erkänna stening och hedersvåld i profeten Muhammeds namn känns ju ganska overkligt i ett samhälle med självständiga och tänkande människor. Att blota varje muslim över Odens altare och måla varje svensk stuga röd med deras blod samtidigt som vi fixar de vita detaljerna med de vita avgnagna benen är väl kanske inte riktigt rätt väg att gå, men det känns faktiskt mer verkligt och genuint än sharia-lagar i Sverige...... eller? (denna kommentar skall ses som den är ,ironisk med andra ord)
7 personer gillade det här.

Borgaren 4 timme sedan

“Juridisk
pluralism”???? Det är ett sånt där
ofattbart, skrattretande, uttryck som man hade väntat sig från Aldus
Huxley eller George Orwell. Skulle vara
interessant att höra en ärkesåsses syn på saken. Men tydligen begriper inte de
styrande idioterna i EU-länders regeringar att detta är bara ett steg i den
totala islamiseringen. Ge dom en tum, så
tar dom en mil. Som det är på väg nu så
kommer Sverige att bli det första Europeiska kalifatet, med islam hägrande över allt och alla. Men för all del, är det det ni vill
ha, så rösta på såcialdemokraterna.
9 personer gillade det här.

chief_karlsson 2 timme sedan som svar till Borgaren

Ärkesossen ber härmed att få svara:
Begreppet "Juridisk pluralism" motsvaras närmast av begreppet "Partikulär Lagstiftning" som det beskrives och definieras inom Max Weber´s Rättssociologi.
Den håller än idag...likasom hans Religionssociologi med dess karakteristik av Islam...
Liksom för övrigt även Karl Marx´ analys av de inneboende mekanismerna i det kapitalistiska systemet och dess socioekonomiska konsekvenser!

svullo 3 timme sedan som svar till Borgaren

det är ett borgeligt styre i Sverige, och ha varit det sen 2006, du glömmer det hela tiden, tycker du borgarna sköter detta bättre än sossarna ? och det var borgeligt 1976-1879, 1982-1985,1991-1994, 2006-2014 ?. jag har inte märkt nån större skillnad i nån av dessa perioder i denna fråga, har du ? ge nåra exempel då
1 person gillade det här.

chief_karlsson 2 timme sedan som svar till svullo

Svullo!
Bry Dig inte om honom...han bara är på det viset...ohjälpligt!....men det är rätt skoj att käfta med honom!
1 person gillade det här.

Svensk_Riddare 5 timme sedan

Shariadomstolar och hela förbaskade islam har ingen plats i städer och länder att göra.

Shariadomstolar vill muslimerna ska ersätta vanliga svenska domstolar då de därefter mycket enklare kan göra som de vill med oss svenskar. Islam och dess domstolar skapar rädsla farhågor och en vrede över att detta helt öppet får fortgå.
16 personer gillade det här.

Kretschmer 5 timme sedan

Är detta Sveriges framtid. Då är det dags att öppna dom militära förråden.

(Redigerad av kommentatorn 4 timme sedan)
14 personer gillade det här.

PetronellaP 3 timme sedan som svar till Kretschmer

Det är dags för SD att starta en tankesmedja som är vassare än de andra.
3 personer gillade det här.

chief_karlsson 2 timme sedan som svar till PetronellaP

Petronella!
Det behövs ingen tankesmedja för att uppenbara det allaredan uppenbara!
1 person gillade det här.

PetronellaP 2 timme sedan som svar till chief_karlsson

Såvitt jag begriper ägnar sig tankesmedjor ut att föra ut sina budskap dvs marknadsföra, lobba för vissa åsikter. Eftersom SD fortfarande ligger långt under tio procent av väljar opinonen, behöver SD i hög grad marknadsföra sina åsikter till breda väljargrupper.
1 person gillade det här.

chief_karlsson 2 timme sedan som svar till PetronellaP

Petronella!
SD behöver inte marknadsföra sina åsikter....dom kommer att marknadsföra sig själva när det uppenbara som allaredan är uppenbart även blir uppenbarat för dem som ännu inte delat nämnda uppenbarelse!

Magentan 1 timme sedan som svar till chief_karlsson

Det börjar bli bråttom nu!
1 person gillade det här.

pellesverige 5 timme sedan

Äh, problemt är att dom inte dömer sina egna på rätt sätt,
stening, hand-huggning, å allt annat gott
4 personer gillade det här.

bowlaren 5 timme sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: