onsdag 28 mars 2012

61-årig svensk misshandlad av invandrargäng – svävar mellan liv och död | Realisten

61-årig svensk misshandlad av invandrargäng – svävar mellan liv och död | Realisten: 61-årig svensk misshandlad av invandrargäng – svävar mellan liv och död
Av Redaktionen

På söndagseftermiddagen den 18 mars blev 61-årige Carl-Eric brutalt misshandlad av ett gäng unga invandrare på Kortedala torg i Göteborg.

Carl-Eric hade varit inne i Hemköp som ligger i anslutning till torget för att handla. När han kom ut såg han hur en grupp invandrare stod och trakasserade och hetsade hans hund. Han tillrättavisade invandrarna som plågade hunden, men det föll uppenbarligen inte god jord.

Sju till åtta invandrare gick till angrepp mot Carl-Eric och började slå och sparka mot honom. Carl-Eric drevs bakåt av den massiva misshandeln och hamnde småningom på kanten till fontänen på Kortedala torg. Där sparkade invandrargänget till honom så att han föll över kanten och landade livlös på botten av fontänen.

Det stoppade emellertid inte invandrargänget. De hoppade efter, allihop, och började sparka på den livlösa kroppen. Sju till åtta invandrare, stod samlade och stampade och sparkade på Carl-Erics huvud, allt inför ögonen på ett stort antal vittnen som knappt reagerade.

I dag ligger Carl-Eric på sjukhus. Han har inte vaknat till medvetande sedan han föll över kanten till fontänen för tio dagar sedan och svävar fortsatt mellan liv och död.

Läkarna bedömer hans hjärnskador som obotliga, så även om Carl-Eric överlever kommer han sannolikt aldrig att kunna resa sig igen.

Carl-Eric fick sitt liv berövat eftersom han som svensk sade till en grupp invandrare att inte plåga hans hund.

Polis har fått namnförslag på de inblandade i misshandeln och förra fredagen greps 20-årige Sardar Omar och hans 16-årige bror Sidad Omar. Båda var tidigare inblandade i ett mål där en grupp invandrare den 5 september 2009 kastade sten och visade rumpan mot poliser i Kortedala. Målet är fortfarande öppet och ingen av bröderna har dömts.

Det är även oklart huruvida de var inblandade i den grova misshandeln av Carl-Eric. De är ännu inte avskrivna, men släpptes nyligen efter beslut av kammaråklagare Carl-Henrik Andersson.

Polisen i Göteborg rubricerar misshandeln som försök till dråp. De säger sig även ha goda förhoppningar om att kunna gripa de skyldiga inom kort.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: