torsdag 6 september 2012

Avpixlat

Avpixlat: Mordet på Täbyflickan: Misstänkt häktad

MORD Det brutala flickmordet i lördags i Täby har chockat grannarna, flickans skolkamrater och övriga Sverige. I går häktades den misstänkte mannen på sannolika skäl för mord vid Attunda tingsrätt. Han var dock inte själv närvarande vid förhandlingarna. Istället ligger han svårt skadad på sjukhuset efter att ha hoppat från tredje våningen i samband med gripandet, enligt uppgift. Själv förnekar han mord men medger grov misshandel och vållande till annans död.

Det var i lördags som det unga mordoffret Hannah Bennet, 13 år gammal, befann sig hemma på tredje våningen på Örnstigen i Näsby Park i Täby norr om Stockholm. Någon gång på eftermiddagen strax efter 15-tiden sker det otänkbara. Hennes granne Liam Hamilton, född 1981, rusar då upp från andra våningen där han bor med sin yngre bror, Tomas Hamilton, född 1984, och tar sig in i flickans hem. Enligt uppgifter ska Liam Hamilton retat sig en längre tid på “oljud” från grannarna och denna dag riktades ilskan mot en ovetandes Hannah.

Läs mer »
Share
Publicerat 2012-09-05, 18:31 (Uppdaterat 2012-09-05, 19:04) | Kategori(er): Brott, Inrikes | 269 kommentarer och 4 reaktioner
“Det är som att vara kvar i Somalia”

DET NYA SVERIGE Den 11 mars 2007 sände SVT Rapport ett inslag om flyktingmottagningen som slog rekord och vart dessa hamnar. Inslaget, och framför allt uttalandet av en Fatima Obaid som trivdes utmärkt i Malmö där det kändes precis som i Irak, har blivit en klassiker. Idag kan Avpixlat presentera en ny sådan.

Västnytt rapporterade igår kväll om Falköping där man vill ha mer statliga pengar för att täcka de ekonomiska behoven anhöriginvandringen skapar. Liksom Fatima i Malmö trivs Hassan Prince väldigt bra i Falköping, som känns precis som hemma i Somalia.
Share
Publicerat 2012-09-05, 18:23 (Uppdaterat 2012-09-05, 18:25) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Video / audio | 277 kommentarer och 21 reaktioner
Bojerud tar över Petzälls riksdagsplats

POLITIK Efter den före detta Sverigedemokraten William Petzälls tragiska frånfälle på lördagen står det nu klart att 68-årige Stellan Bojerud tar över hans riksdagsplats.

Bojerud har ett förflutet som chef och forskare på Försvarshögskolan och är pensionsavgången arméofficer med överstelöjtnants grad, militärhistoriker samt ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien. Han har tillhört såväl Moderaterna som Centerpartiet men är sedan 2009 Sverigedemokrat. I riksdagsvalet 2010 kandiderade Bojerud på plats nummer 22 på Sverigedemokraternas riksdagslista och var sedan oktober 2009 invald i partistyrelsen som suppleant för 2009/11.

Läs mer »
Share
Publicerat 2012-09-05, 18:13 (Uppdaterat 2012-09-05, 18:13) | Kategori(er): Inrikes, Politik | 128 kommentarer och 3 reaktioner
Mauricio Rojas om den svenska invandringspolitiken

KLARSPRÅK Sakine Madon, redaktionschef på Newsmill, publicerar idag en intervju med Folkpartiets tidigare integrationspolitiske talesman Mauricio Rojas, som blev både utfryst och mobbad för sina – med svenska mått mätt – ovanligt rättframma och verklighetsförankrade tankegångar kring den svenska invandringspolitiken. Rojas menar bland annat att det i Sverige är välfärdsstaten och fackföreningarna som bär lejonparten av skulden för spänningar mellan etniska svenskar och invandrare.

Rojas sågade nyligen integrationsminister Erik Ullenhags (Fp) senaste kostsamma projekt med avsikt att få rätsida på den havererade svenska invandringspolitiken. I intervjun med Madon varnar han för att problemet är stort och att “det latenta hot som extremt utanförskap utgör mot samhällssammanhållningen är inte att leka med”.

Läs mer »
Share
Publicerat 2012-09-05, 16:42 (Uppdaterat 2012-09-05, 16:42) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik | 160 kommentarer och 7 reaktioner
Kärlek istället för våld någonsin?

Hera Lamppu MaduroKRÖNIKA En av er läsare fick upp min blick för något från förra krönikan som jag vill ta upp (jag läser allt vad ni skriver). Om SD istället för att prata om migrationspolitikens uppenbara brister istället hade pratat om att man vill ha nolltolerans mot våld så hade man kanske fått ett helt annat mottagande av väljarmajoriteten, eller? Vad tycker ni SD:are om det?

Men SD har kanske insett själva att det är en bra strategi, de profilerar sig ju nu som det enda parti som på allvar vill göra något åt det ökande våldet, övriga partier verkar mest tycka att dessa problem är något man får ta. Hedersmord och gruppvåldtäkter, könsstympning och självmordsbombande. Våldsam kriminalitet osv. (Svenskar begår också brott men varför ska vi ta hit människor som är våldsbenägna och inte kan/vill arbeta när vi har nog med vårt eget?) Även om man är fattig, lever på bidrag och bor i förorten behöver man inte utöva våld mot andra. Jag har inte blivit kriminell av att växa upp i förorten även om det knappast var kul att växa upp där, det är också tufft att arbeta sig uppåt men det går, alla möjligheter finns i Sverige.

Läs mer »
Share
Publicerat 2012-09-05, 13:42 (Uppdaterat 2012-09-05, 13:42) | Kategori(er): Debatt/krönika, Hera Lamppu Maduro, Inrikes | 335 kommentarer och 8 reaktioner
Vänsterpartistisk kassör stal flera hundra tusen ur partikassan

FÖRSKINGRING Som vänsterpartist förmodas man vara antikapitalist och avsvära sig mammon som gud. Vissa planhushållningsivrare verkar dock inte så kinkiga på den punkten när det gäller dem själva eller så är det bara att man inte tar så hårt på det där med äganderätten, i varje fall inte andras. I Västerås misstänks nu kassören i Vänsterpartiets lokala partistyrelse ha försett sig med stora belopp ur partikassan. Sammanlagt handlar det om hundratusentals kronor.

Misstankar har funnits mot kassören en längre tid och nu har styrelsen beslutat att polisanmäla honom. Ärendet ligger nu hos åklagare och brottsrubriceringen är grov förskingring. Kassören själv kan inte ge någon förklaring till hur pengarna har försvunnit och har inte gjort några medgivanden. Misstankarna mot mannen stärks dock av att han de senaste åren har deklarerat för så låga inkomster att han rimligen inte har kunnat leva på dem och att han har en trasslig privatekonomi med stora skulder hos kronofogden.

VLT
Share

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: