fredag 21 september 2012

Nicolai Sennels: Den sorgliga bristen på solidaritet bland kristna « Avpixlat

Nicolai Sennels: Den sorgliga bristen på solidaritet bland kristna « Avpixlat: Nicolai Sennels: Den sorgliga bristen på solidaritet bland kristna

DEBATT Den danske psykologen och islamkritikern Nicolai Sennels riktade i en text på Jihad Watch förra året en uppmaning till kristna i västvärlden att stå upp för och vara solidariska med sina trosfränder som lever under betydligt mer otrygga omständigheter i islamdominerade delar av världen. Vi återpublicerar idag artikeln i svensk översättning, i samråd med Sennels och mot bakgrund av den tilltagande osäkerhet för dessa kristna som den “arabiska våren” medfört och nu senast utpekandet av kopter som upphovsmän till den satiriska film om Muhammet som den senaste veckan har rört upp muslimernas känslor.
Nicolai Sennels

Nicolai Sennels

En aktuell studie visar att 105 000 kristna mördas varje år på grund av sin tro. Med andra ord mördas en kristen var femte minut därför att han eller hon är kristen. De av oss som inte bara håller oss till politiskt kastrerade (icke-PK för “politiskt korrekt”) tidningar och nyhetskanaler är fullt medvetna om det blodiga förtrycket av kristna i muslimska länder. Kristna är också föremål för religiöst motiverade hot i sina egna länder. Bland de otaliga exemplen kan nämnas Holland, där marockaner skriker “En hund mindre!” på kristna begravningar.

Det är chockerande att se hur lite kristna gör åt detta. Det mest naturliga att göra för en kristen troende, en kristen ledare eller kristen organisation vore att kräva av muslimska ledare och organisationer att de manar till ett stopp för religiöst våld mot kristna. De borde kräva att imamer ogiltigförklarar de många koranverser som predikar hat och uppmanar till våld och mord på tillbedjare av Jesus.

Många människor förväntar sig att betydligt fler kristna skriver brev till redaktörer, demonstrerar utanför moskéer, uppmanar media att rapportera mer om problemen osv. Lokala församlingar borde skriva öppna brev till de lokala muslimska organisationerna, anmoda dem att offentligt ta avstånd från varje form av religiöst motiverat våld – inklusive tillämpliga delar av sina egna nedtecknade religiösa texter.

Jag tänker inte säga “skäms på er” för att ni inte står upp för era systrar och bröder. Det är något som jag överlåter till de av dagens och framtidens generationer kristna som åtnjuter mindre säkerhet än ni gör att säga. När man vänder den andra kinden till är man också tvungen att vrida på huvudet och titta åt andra hållet. Att titta bort kanske inte drabbar en själv, om man lever i en säker miljö. Men att svika människor i nöd – till och med sina kristna trosfränder – är genant och fegt och får kristendomen att framstå som oduglig i situationer när allt inte är lika tryggt.

Ingen annan religiös grupp bidrar mer till offer för krig och naturkatastrofer än de kristna. De är en gåva till världen och ett föredöme för oss alla. Att skydda trosfränder från förtryck och våld borde vara ett minimikrav. Den sorgliga bristen på solidaritet bland kristna måste upphöra, även om ett ställningstagande innebär en personlig risk eller ett offentligt uttalande förnärmar dem som vill skada dig.

Kristendomen är världens största religion. Den lade den kulturella grunden för det rikaste, mest fria och mest medkännande samhället i världen. I motsats till muslimer är kristna respekterade för sina gärningar och värderingar. Det är dags för denna jätte att vakna.

Nicolai Sennels

Ursprungligen publicerad den 16 juli 2011 på Jihad Watch.

Översättning: Mats Dagerlind

Relaterat

Robert Spencer intervjuar Nicolai Sennels: “Muslimer får lära sig att vara aggressiva, osäkra, ansvarslösa och intoleranta”
Nicolai Sennels – muslimer och västerlänningar
Nicolai Sennels: Muslimsk demografi
Nicolai Sennels: Islamonausea, inte islamofobi
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-21, 09:34 (Uppdaterat 2012-09-20, 21:36) | Kategori(er): Debatt/krönika, Islam, Kristendom/judendom, Religion

20
Disqus

Gilla
Ogilla
liked this.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
260 kommentarer 3445 gillar mottaget
Dela på
Visar 4 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Robert Svensson 1 minut sedan

Att kräva att muslimska ledare upphäver de koranverser som påbjuder våld mot kristna är väl ganska meningslöst så länge den heliga lögnen taqqiyya finns. Muslimska ledare har rätt att ljuga hur mycket som helst inför de otrogna. Slutsats: Vi kan aldrig lita på vad de säger. Vi får bedöma dem efter vad de gör.

geeezen 8 minut sedan

Så sant som det är sagt!

Karl Schwed 12 minut sedan

Muslimanerna tar varje chans de kan bara för att få spränga en skolbuss eller starta ett krig...

Så är det bara!

:0(
1 person gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 12 minut sedan

islam utför massmord på kristna och kommer undan med det,det är galet.

Kristna som håller ihop i grupp är chanslösa då den mordgalna sekten islam kommer svingande/skjutande som riktiga fullblodsgalningar.

Kristna människor i alla delar av världen är hårt utsatta från ondskan som är islam.
1 person gillade det här.– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: