lördag 8 september 2012

Att vara svensk respektive somalier i Katrineholm « Avpixlat

Att vara svensk respektive somalier i Katrineholm « Avpixlat: Att vara svensk respektive somalier i Katrineholm

VI GILLAR BEHANDLAS OLIKA Katrineholm har vi skrivit mycket om. Det är kommunen som tagit emot horder av somaliska låtsasflyktingar och deras påstådda anhöriga, och många fler lär det bli. För flertalet av dessa betalar kommunen varje år, månad in och månad ut, slentrianmässigt ut försörjningsstöd med mångmiljonkostnader till följd för kommunens skattebetalare. För en svensk Katrineholmsbo som förlorar jobbet är det däremot betydligt mer trångt i farstun. Det har snickaren Joachim Nordin, 39, fått erfara.

Socialförvaltningen i Katrineholms kommun gör nu livet surt för Joachim som har en bil värderad till ca 5000 kronor. Den har de nitiska tjänstemännen beordrat Joachim att sälja, annars blir det inga pengar. Trots att förvaltningsrätten beslutat till Joachims fördel i frågan, dvs att han inte ska behöva sälja ett fordon som betingar ett så lågt värde för att komma ifråga för försörjningsstöd, framhärdar Katrineholms kommun och har beslutat driva ärendet vidare.

Joachim har en autistisk son som behöver göra regelbundna läkarbesök i Eskilstuna och sonen får panik av att åka kommunalt. Joachims fru är dessutom reumatiker och inte så rörlig. Förvaltningsdomstolen nämner även dessa omständigheter som skäl för att instruera socialförvaltningen att låta Joachim få behålla sin bil. Kommunen har dock inte velat lyssna på det örat utan kräver att Joachim för att få behålla bilen skaffar ett läkarutlåtande på att han har behov av den.

Socialförvaltningen kritiserar också att Joachim hyr ett källarförråd till de fem barnens vinterleksaker för modiga 60 kronor i månaden. Även det vill man att han gör sig av med innan det blir något ekonomiskt stöd från kommunen.

Joachim borde förstås inse att hans hemkommun är hårt ekonomiskt pressad och omgående sälja bilen så att pengarna kan gå oavkortat till ortens stora och ständigt ökande somaliska invandrargrupp. Här behövs varenda krona. Säkert är det någon i denna “utsatta grupp” som behöver en privatchaufför för barnens fotbollsträning eller någon som behöver få hemresan till Sverige betald efter att man varit på semester i landet man flydde från för att det inte gick att vistas där. Just somalierna vill nu dessutom att alla deras anhöriga som genom en prejudicerande dom i Migrationsöverdomstolen nu fått rätt att komma till Sverige ska få flygresan till Sverige betald. Så Joachim borde veta bättre än att vara så egoistisk och ställa så orimliga krav.

Aftonbladet
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-08, 16:23 (Uppdaterat 2012-09-08, 16:41) | Kategori(er): Ekonomi, Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 34 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
244 kommentarer 3330 gillar mottaget
Dela på
Visar 84 av 413 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
2 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


bud 0 minut sedan

Hur kan någon NORMAL väljare acceptera att de som betalt för sin försäkring (välfärdsförsäkring) genom skatt) blir ifrågasatta när de som inte betalt en enda krona GES bättre villkor?

Anders Nyman Just nu som svar till argatanten

Det har jag sett. Det bevisar tyvärr inte att Joachim blev utan ersättning som det handlade om från början. Avpixlat vet hur de får igång de sina.

Lennart Just nu som svar till edmund alin

Ja du vet ju hur det ser ut. Jag är inte avundsjuk på dig och dina jämngamla. Det säger sig självt att du blir arg när du ser att de får men inte du.

Det minsta man kan begära är ju att om flyktingar får pengar varje månad så ska du och alla de svenska ungdomar som har det knapert också få.

Det är ju så självklart tycker man men inte våra politiker.


Anders Nyman Just nu som svar till codatronca

Nästa gång kanske du vågar svara på ett av mina inlägg t.o.m.
Jag förstår ditt resonemang även om det förstås inte går att jämföra en nations ekonomi eller en kommuns ekonomi med en familj. Dessutom skulle ditt exempel förutsätta att det kom c:a 9 miljoner flyktingar till familjen Sverige.

PerWesch 6 minut sedan

Han får fundera på att börja jobba i Norge och fortsättningsvis slippa betala till det svenska experimentet.
3 personer gillade det här.

Karl Johan Lindevall 9 minut sedan

Detta exempel är också bara ett i den framtid som svenskar kan emotse , då den vansinniga invandringspolitiken blir allt mera horribelt . När Sveriges socialnämnder , eller rättare sagt , skattebetalarna ,skall för evig tid föda personer som aldrig kommer att här göra ett ärligt handtag. Det blir bara en tidsfråga innan alla Sveriges landsting får en sådan brist på medel att den vanlige svenskens medicinska trygghet är ett minne blott . Allt för den goda berikarkaderns välgång .
4 personer gillade det här.

matte_1978 13 minut sedan

Detta är bara början och då har inte anhörighetsinvandrarna börjat komma i full styrka än.
Vi kommer att se mer av detta där VI skattebetalare råkar i kläm bara för en massa välfärdshaverister har fuskat till sig ett PUT på falska grunder.
När någon som bidraget till välfärden måste bruka systemet blir denne diskriminerad p.g.a att man är etnisk Svensk. Hade det varit en Somalisk, religöst söndertrasad välfärdshaverist med en handikappad son hade vederbörande fått assistansbidrag, ny bil och extra stöd.
Men som alltid i detta samhälle så gäller det bara att samla en massa PK-poäng hos pressen och trampa på oss etniska svenskar. För vi kan inte nagla socialkärringarna och skrika rasister !

Fy f*n vad jag mår illa när jag läser om dessa välfärdshaverister som kommer hit för att parasitera på vårat välfärdssytem och utarma de tillgångar vi har.
5 personer gillade det här.

olandja 19 minut sedan

Jag har läst om invandrare som fått körkortet betalt av staten, för att dom lättare ska få jobb.
Nu läser jag om en svensk arbetslös, far till fem barn, som inte tillåts behålla bilen. En bil som är värd ynka fem tusen.
Det är ett sjukt samhälle vi lever i tyvärr.
8 personer gillade det här.

standigtundrande 20 minut sedan

Hade joakim o hans familj varit somalier så hade limousinen varit framkörd för länge sedan.

Det är nu dags att mailbomba katrineholms kommun för deras särbehandling av människor.
7 personer gillade det här.

edmund alin 22 minut sedan

jag är en 19 årig tjej som har det knapert ekonomiskt och får ingen hjälp av SOC eftersom dem anser att jag har föräldrar att bo hos (som har betalat skatt hela livet)... konstigt när jag ser alla "nysvenskar" äta ute varje dag o leva gott, ändå kränker dem mig när jag går nära plattan i sthlm och skriker "fin rumpa" osv.. :(
9 personer gillade det här.

Realisten70 3 minut sedan som svar till edmund alin

Då tycker jag du går till SOC och begär din lagliga rätt till hjälp. Eget boende med mera.
Det har man rätt till som 18-åring då föräldrar inte längre är försörjningspliktiga.

Fick SOC att gå in med all ekonomisk hjälp till min son som är 21.

Hade bakfickan full, så att säga, med argument om hur andra glider förbi i systemet men hade tur att tanten på plats var mänsklig.

Så pang på och häng på deras dörr på morgonen och stanna kvar i väntrummet tills du får komma in och prata med någon ansvarig.
Ber dom dig gå så lämna lugnt och fint utan att störa, man tjänar inget på att jävlas, och återkom en stund senare och sätt dig där igen.

Vad mer kan hända än att du blir avhyst från platsen.
Det är då man går till media och ber dom skriva för än så länge finns det faktiskt några som bryr sig om verkligheten.

Få ut informationen på annat håll. Typ här eller andra stora forum.

Se till att få folk att hjälpa dig att maila ansvariga på kommunen.
Alla handlingar som kommer in blir allmänna och folk får reda på verkligheten.

Sen en dag så kommer det ifatt dom och då finns all fakta där vem som är ansvarig.

Kämpa på !!!!
1 person gillade det här.

codatronca Top 10 24 minut sedan

När man som många här är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd !!!
2 personer gillade det här.

göran hagberg 30 minut sedan

Med de bidrag (våra skattepengar som staten stjäl för de nye) har de mer än råd med 20 kg kräftor.
2 personer gillade det här.

göran hagberg 36 minut sedan

Det är helt ofattbart att det svenska folket inte kan begripa hur de politiker de själva valt för dem bakom ljuset genom att stjäla de välfärdspengar som folket arbetat i hop under många år. Hur kan människor bli så enormt naiva som dessa svenskar är? Det politikerna gör är ju att på ett bedrägligt vis urholka den välfärd som vi har haft en gång i landet Sverige. Men det verkar inte bekymra Svensson och kompani,hur deras barn
och deras barnbarnsbarn kommer att få i sin framtid,den tanken verkar helt obefintlig hos svenskarna, utom för de som lägger sina röster på det enda parti som är svenskvänligt nämligen Sverigedemokraterna!
8 personer gillade det här.

bengterikj 37 minut sedan

Erik Ullenhag måste vara en av sveriges rikaste personer: "Kommunerna, där Ludvika och Smedjebacken är två av 30-tal som ställt upp på att vara öppna och toleranta till medmänsklig återförening av splittrade kärnfamiljer, är av Erik Ullenhag (FP) lovade 375 miljoner kronor för 2013 och 450 miljoner 2014 för utmaningarna som mottagandet innebär." (enligt DalaDemokraten, DD [Dagens Dubbel] )

Nu undrar man (dvs jag) varför inte Nadifa kan återförenas med sin make och sex barn i Etiopien. Hon har noll i inkomst, så det måste väl vara enklare att hon tar sig till Etiopien än att hon försöker få alla sju hit till Sverige.
5 personer gillade det här.

Mattis_01 39 minut sedan

Tigerkaka:

Lättare sagt en gjort.

När skatten dras direkt på lönen innan man ens har fått lönen på kontot.
5 personer gillade det här.

Tigerkaka 41 minut sedan

Jag har sagt det förr, jag säger det igen: Sluta betala skatt till detta vansinniga bidragssystem. 50% av skatteintäkterna delas ut i olika former av bidrag. Det är därför det är så snålt med resurser till åldringsvård, polis, järnvägssatsningar och försvar. Håll inne med din skatteinbetalnings till resurserna fördelas annorlunda.
6 personer gillade det här.

Troslos 44 minut sedan

Lördagkväll 3kg svenska kräftor och 1kg Färska räkor, avslutar med en cappuccino och en negerboll som dottern har gjort......

Det har iaf. inte dom nya invånarna råd med... eller???
2 personer gillade det här.

Buxen 49 minut sedan

Hur ser SD-läget ut i Katrineholm? Göran P kanske vill göra comeback inom SD.
8 personer gillade det här.

Uni Saki 40 minut sedan som svar till Buxen

Han tjänar säker en slant på migrations hystering
4 personer gillade det här.

PetterssonBendel 52 minut sedan

Jag vill bara kräkas.
Det sätt myndigheterna trampar på oss hederliga svenskar är inte längre subtilt eller går att motivera på något sätt. Det är tamejf-siken ett övertydligt och systematiskt översitteri.
Och samtidigt gullar man med de som skrattar åt oss och håvar in våra hårt intjänade pengar vi rånas på av staten.
13 personer gillade det här.

Lars-Ivar Carlsén 54 minut sedan

Kommunen finns på Twitter under @Katrineholm_se så fråga dom vad i h******e dom pysslar med?

Menar kan vänstern så kan vi fixa en twitterstorm eller hur?
8 personer gillade det här.

stephan4444 1 timme sedan

Man blir så matt! Egentligen borde man ju avhålla sig från Avpixlat-besök på helgdagar men det är svårt att låta bli när man hamnar framför datorn. Suck!
6 personer gillade det här.

codatronca Top 10 1 timme sedan som svar till stephan4444

Ja man blir ständigt på dåligt humör av alla "nyheter" som är så vansinniga så det finns inte ord. Inget är omöjligt längre att få höra !!!
9 personer gillade det här.

Karl Kapplin 1 timme sedan

Verkar som att Joachim är etniskt handikappad i det Nya Sverige. Otur för honom.

Vi behöver en reform i Sverige. En reform för försörjningsstöd.

Som det är i dag har vi parallella system. Ett system för sedan länge bosatta i Sverige och ett annat för aldrig tidigarre bosatta i Sverige. Vidare har vi ett system för så kallat inbillnings-svenskar (iSvensk) som Joachim, och ett helt annat system för så kallat 'svenskar'.

Oavsett om en person är iSvensk eller 'svensk' eller sedan länge bosatt i Sverige eller nyligen anländ, måste samma regler gälla för rätten att bli försörjd av stat och kommun. Vilket inte är fallet i dag. Uppenbart för var och en som har öron att se med och ögon att höra med.

Så länge inte exakt samma regler gäller för iSvenskar och 'svenskar' när det gäller rätten att bli försörjd av nån annan, kan det inte bli annat än pannkaka av alltihopa. Men det tycks vara Sveriges melodi. Upp som en välfärdssol och ner som en kaospannkaka. Åtminstone enligt det recept som riksdag och regering, kommuner och landsting, myndigheter och andra följer.
4 personer gillade det här.

codatronca Top 10 1 timme sedan

Tänk att det finns folk i Sverige som inte ser vad som händer i landet. Och målar upp en bild som INTE finns. De tar strid för det VANSINNIGA och beredd att gå i döden för att se sitt eget land raseras bit för bit. Undras just om de tänker lika ang.sin egen familj??? Man blir inte klok på detta !!
11 personer gillade det här.

leonen 1 timme sedan

Någon här som tror att denna kommun skulle vågat agera likadant mot en muslimsk nysvensk som var i samma sits.det skulle de aldrig våga göra för de vet så väl att då målas de ut som rasister.men nu är det en svensk det gäller och då är det andra spelregler som gäller.
20 personer gillade det här.

Mattis_01 46 minut sedan som svar till leonen

Inte någon annan kommun heller ute i landet.

Då skulle det bli DO direkt och vem som finns där samt på vilka sida de är på vet vi.
Som en domare i idrott skulle satsa pengar på odsett på matchen som han själv skall dömma.

LeoSpartacus 1 timme sedan

Vi har allvarliga problem i Sverige med hur svenska staten systematiskt nedvärderar och behandlar etniska svenskar på ett nedvärderande och kränkande sätt. Jag är berest och har sett mycket på vår jord, - i andra länder med en mer HÄLSOSAM inställning tar man SJÄLVKLART I FÖRSTA HAND om sitt eget folk!! Det är ungefär lika självklar att man tar hand om sin egen familj, fru/man/barn, föräldrar, syskon osv...inte taer man hand om grannens före sina egna?? När det kommer till stater har de enligt FN.s stadgar i första hand skyldighet att ta hand om egna hjälplösa människor, eller exempelvis arbetslösa!!
MEN detta är homolobbyns inom ex LO och politikerfrälsets käpphäst nummer ett!! GUD vad man bryr sig och kan göra sig ett namn inom dessa "myndigheter" genom att prata sig varma för ASYLINVANDRINGEN....Att den kostar 100tals miljarder euro bryr man sig inte om bara man för KRÄNKA OCH FÖRNEDRA ETNISKA SVENSKAR!!!!
Detta måste få ett slut, vi måste rösta bort packet 2014!!
5 personer gillade det här.

codatronca Top 10 39 minut sedan som svar till LeoSpartacus

Är det inte så att 6% anser att vi har allvarliga problem och 94% tycker allt är frid och fröjd????

Tony Hårding 1 timme sedan

Detta är bara början...
6 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 1 timme sedan som svar till Tony Hårding

Just det! Så glad att du inser det! Tänk om fler kunde vakna upp och smell the coffee!
5 personer gillade det här.

leonen 1 timme sedan

Det enda denna kommuns socialkontor tycks arbeta efter är att hålla svensken på mattan.
Men som sagt detta beslut kan aldrig hålla i en ytterligare överklagan.
Och vad inte kommunledningen tänker på,är att nu genom detta exempel så vaknar nog många katrineholms bor upp och kommer att stötta vårt Sd starkt i nästa val.
17 personer gillade det här.

codatronca Top 10 1 timme sedan

Verkar som vissa här tror att somalierna kommer hit med fickorna full av pengar som de är villiga att dela med oss. För inte tar de väl pengar från svenskarna????
7 personer gillade det här.

göran hagberg 1 timme sedan

När ska dessa förståndshandikappade kommunalpolitiker börja inse vem som röstat på tokdjävlarna så dom ger folket som gett dem sina röster det behov som föreligger hos dom egna. Somalia har ett satans stort land dit parasiterna bör sändas för att återuppbygga sina lerhyddor,här river och trasar dom endast i sönder vårt samhälle tack vare den komiska dåren Ullenhag.
23 personer gillade det här.

PetronellaP 49 minut sedan som svar till göran hagberg

Hallå! Du kan inte använda ett så grovt språk och tro att du ska bli tagen på allvar. I alla fall inte om du vill att SD ska bli ett stort parti.
Mvh/PP
2 personer gillade det här.

Anders Nyman 30 minut sedan som svar till PetronellaP

Jag påtalade också det men blev censurerad av Avpixlat även om jag inte använde otrevliga ord. Avpixlat borde lägga till i kommentarsreglerna att man inte får säga något negativt om Avpixlat. Det är oftast därför man blir censurerad.
1 person gillade det här.

Guest 1 timme sedan som svar till göran hagberg
Kommentaren är borttagen.

Lennart 1 timme sedan som svar till Guest

Bevisa det!

Sen är det intressant att man tar ett eller två inlägg och gör dom till norm för Avpixlat.

Anders, jag undrar, tänker du likadant och skriver du likadant om du ser ett inlägg på Aftonbladets hemsida som någon anonym skrivit?

"Underbar argumentation och invektiv som på sikt sänker såväl S som Aftonbladet"

8 personer gillade det här.

Anders Nyman 55 minut sedan som svar till Lennart

Det beviset kommer du naturligtvis att få valnatten. Ni kommer att vara kvar men personer som jag kommenterade hjälper verkligen inte er sak. Sd är nog ett parti att räkna med när de har rensat lite i leden.
2 personer gillade det här.

Lennart 38 minut sedan som svar till Anders Nyman

Du argumeterade ju inte för något du ej hade bevis för? Nu gjorde du ju just det...

"men personer som jag kommenterade hjälper verkligen inte er sak"

Det här är ju du och andra vänsterfolk väldigt medvetna om och ni jublar så fort likande saker skrivs.

Är man dessutom lite klurig så kan man som anti-SD logga in här och skriva skit med flit.

Men inte tror väl du att någon skulle vara så oärlig?

6 personer gillade det här.

Anders Nyman 37 minut sedan som svar till Lennart

Har faktiskt inte en aning. Du vet nog bättre i det fallet.

Dalle58 1 timme sedan

Katrineholmsborna ska straffas för sitt rassistiska pöbelvälde pengarna ska gå till dom utsatta Somalierna
4 personer gillade det här.

Integrationellt 1 timme sedan

Och Göran Dahlström förhandlade fram 40 miljoner med Erik Ullenhag i "solidaritetens och toleransens tecken"

Handlar inte om pengar? Nej nej

4 personer gillade det här.

codatronca Top 10 1 timme sedan

Om du är en familj på låt säga 5 personer,så har du en budget för den. Inkomster och utgifter som ska balanseras för att det ska funka. Men om det kommer säg 5 personer till, till denna familj ja då förstår väl de flesta hur det går med budgeten i exemplet jag tog. Så klart som korvspad att dessa snyltare som kommer till Katrineholm drar ner budgeten i kommunen. Att överhuvudtaget diskutera det är för mig lika vansinnigt som invandringen själv är det. Så slutkontentan blir att den befolkning som finns i Katrineholm och funnits där i årtionden får stryka på foten för dessa snyltare !!!
16 personer gillade det här.

naviclima 22 minut sedan som svar till codatronca

Prata med Anders Nyman han vet?
2 personer gillade det här.

codatronca Top 10 19 minut sedan som svar till naviclima

Hahahaha var han jag syftade på !!!

Sverigefritt 1 timme sedan som svar till codatronca

Bra! Detta är enlig mig en sanning som inte rimligtvis kan förvrängas.
3 personer gillade det här.

codatronca Top 10 1 timme sedan som svar till Sverigefritt

Tack för det och ja det är så det är !!! TYVÄRR
2 personer gillade det här.

barberaren 1 timme sedan som svar till codatronca

Invandrarrelaterade kostnader som aldrig blir (plus)intäkter för statskassan leder till en samhällsekonomisk katastrof. För att inte tala om hur den svenska samhällsmoralen härvidlag försämras.
9 personer gillade det här.

codatronca Top 10 1 timme sedan som svar till barberaren

Visst är det så !!
3 personer gillade det här.

lasse1 1 timme sedan som svar till codatronca

Men å andra sidan... så har de röstat fram situationen....

Nej.. höj kommunalskatten med några kronor och tala om orsaken..

Men... det törs tyvärr inte politikerna, utan de säger att höjningen skall gå till; skola, vård o. omsorg...

Ett gammal beprövad fras...
7 personer gillade det här.

Henrik Karlsson 1 timme sedan

ännu en snyfthistoria från aftonbladet.
5 personer gillade det här.

observer 1 timme sedan som svar till Henrik Karlsson

Håller med Henrik. En snyfthistoria från aftonbladet och ingenting annat. Försäkringskassan har gjort bedömningen att pojken inte har ett funktionshinder som berättigar till extra stöd. Så är det med den saken punkt slut.

Bobby Badfinger 1 timme sedan som svar till Henrik Karlsson

Du menar om denne skattebetalare som försörjt sig och familjen men nu blir tvungen till bidrag och måste sälja bilen ? Du måste fan vara dum i hela huvudet som inte ser att det är nåt jävligt fel i denna historia. Hade det gällt en bidragssomalier så hade väl du gråtit ut rasism.
16 personer gillade det här.

Korpralen 2 timme sedan

Det Joachim har upplevt skulle ytterligare 90 % av svenska folket behöva uppleva för att med egna ögon se och med alla sina sinnen uppleva statens och kommunernas svenskfientlighet, framför allt när man är i nöd och den totala bristen på empati och människovärdigt bemötande för att man som ekonomiskt nödställd är pursvensk och inte heter Mustafa, Muhamed, Aschmed el. likn. parasitnamn.
Om 90 % av svenska folket hade upplevt denna krassa svenskdiskriminerande verklighet hade inte "90 % röstat emot SD"!

(Däremot är det inga problem för staten att ösa 40 miljoner kronor i extra stöd till de somaliska familjerna i Katrineholm)


20 personer gillade det här.

Mattis_01 2 timme sedan

Socialen samt Försäkringskassan är precis lika dana kålsupare.

En handläggare på socialen som inte det minsta tar någon hänsyn samt bryr sig om att de har en autistisk son vet tydligen inte ett dugg vad det innebär för föräldrarna.

Därpå lägga sig i att de har ett källarförråd för ungarnas vintersaker är helt absurt.
Men de kollar allt vad man får samt inte får ha.
Frågan är om man ens får ha en dator hemma oavsett hur den är och ålder.

Det han skall göra är att skriva över bilen på en nära anhörig/ släkting fort som tusan.
Samma sak med förrådet att han där skriver över kontraktet på någon.

Sambon har en väninna och hennes dotter blev för ett tag sedan permitterad samt arbetslös.
När hon då inte heller hade arb. så länge att hon kunde få a kassan så blev det socialen.
Hennes bil som hon ägde så sade vi direkt till dem att skriv på stört över den på någon av er andra innan hon går till socialen. Vilket de även själva var inne på.
Så bilen skrevs omg. över på mamman varvid hennes föräldrar ägde varsin bil.
För att gardera sig så skrevs även hennes P plats över på grannen så att hon inte skulle ha någon när hon då inte ägde någon bil.

Tyvärr vet vi allt för väl vilka det är Prio 1 på med denna massinport som råder som det skall satsas pengar på oavsett vad det kostar.
När de är så mycket mer värda för att nu äntligen bygga upp landet som vad våra förfäder redan har gjort, mot oss som nu har eller arbetar samt även har rötter i landet.
Frågan är ifall vi inte är till en stor belastn. för samhället som det nu mera ser ut som.

(Redigerad av kommentatorn 56 minut sedan)
19 personer gillade det här.

Oxis 1 timme sedan som svar till Mattis_01

Somaliebarnen är oftast autistiska, sk. pensionsräddare, och på dem satsas lärare, stöd etc. och rekordsummor. Småaktigt av Katrineholms kommun och stå på dig Joachim!
9 personer gillade det här.

observer 45 minut sedan som svar till Oxis

Nu råder det inbördeskrig i Somalia sedan 20 år tillbaka. USA hade trupp där ett tag och åkte på spö rejält och tvingades retirera. Om man växt upp i en sån miljö så kan man nog bära på många hemska minnen....
1 person gillade det här.

Lennart 2 minut sedan som svar till observer

Du har rätt, vi måste hämta hit alla dessa stackars amerikaner som fått rejält med spö och blivit utsatta för så mycket hemskt där i Somalia.

ipincase 6 minut sedan som svar till observer

Minnen tillräckligt starka för att aldrig bruka våld mera är dom tydligen inte.
1 person gillade det här.

Mattis_01 1 timme sedan som svar till Oxis

Hur det är för svenska föräldrar tar de ingen hänsyn till för de är ointressanta oavsett att sonen har en nedsättning och att domstolen dömde till föräldrarnas fördel.
Med Somalier så hade detta aldrig inträffat.

Berikarna samt deras barn satsas det på som sagt som att få bo gratis på ett lyx hotell med pass upp betjänter som finns utanför dörren.
4 personer gillade det här.

barberaren 1 timme sedan som svar till Mattis_01

Intressanta synpunkter.
1 person gillade det här.

codatronca Top 10 2 timme sedan som svar till Mattis_01

För jäkligt att man måste trixa och dona för att överleva i detta sanslösa land !!
10 personer gillade det här.

codatronca Top 10 2 timme sedan

Gäller bara för oss vanliga svenskar att försöka överleva detta vansinne som pågår i vårt land. Har detta skett i ett annat land än vårat hade det nog tagit hus i helvetet !!! Säger som Afzelius sjöng en gång: Svensken är en trulig fan !!!
6 personer gillade det här.

GandalfGra 2 timme sedan

Någon som vet om man får granska socialkontor och deras anställda...är det offentliga papper eller råder det sekretess..?

Just sådana papper skulle vara väldigt intressanta nämligen att ur ett rättviseperspektiv undersöka och se om det begås oegentligheter eller om åtskillnad gör mellan etniska svenskar och invandrare rent allmänt och övergripande..!
10 personer gillade det här.

leonen 1 timme sedan som svar till GandalfGra

Allt är sekretessbelagt,och nu kommer nog många av er att ruttna nu när ni läser detta.
Det är nämnligen så att enligt en bekant jag har som arbetar på ett socialkontor så har en nysvensk rätt till högre s-bidrag än en svensk med motiveringen att de har högre levnadsomkostnader,kan det vara bidrag till hemresor och telefonräkningar plus dyrare livsmedel pga de äter inte fläskkött.men hur som helst så har de rätt till högre bidrag än den etnisk svenska personen som behöver hjälp.
och ingen har väl glömt heller detta med körkortet som den etniske svensken måste betala själv.
det är så man kokar över att det tillåts vara så.
21 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 2 timme sedan

Ja ni Katrineholmare, är det såhär ni vill ha det? Kanske ni tror att allt blir bra bara sossarna kommer tillbaka till makten? Ska bli intressant att se vad ni röstar på i nästa val, om det inte är SD så tycker jag inte ett dugg synd om er.
Den enda som sitter säkert och pöser och jäser och har det bra är väl Göran Persson, ja och självklart alla PK-journalister och PK.politiker förstås, än så länge kan tilläggas. Den som har möjlighet, främst dom med höga inkomster och som står för skatten, kommer naturligtvis att avflytta från den gudsförgätna orten och kvar blir en spökstad befolkad av svartklädda ruggugglor och khattuggande slashasar, Stort grattis!.
28 personer gillade det här.

olandja 2 timme sedan

Du tycker alltså att Avpixlat inte skulle ha tagit upp det här, det skulle ha mörkats även här.
Dessutom måste en svensk som söker försörjningsstöd söka ca 15-20 jobb i månaden, för att få sitt bidrag. Samtidigt finns det invandrare som lever på försörjningsstöd i åratal, utan att ens bemöda sej om att lära sej det svenska språket.
Om man inte kan svenska, så kan man ju knappast skriva några jobbansökningar!

(Detta var ett svar till Anders Nyman)

(Redigerad av kommentatorn 2 timme sedan)
22 personer gillade det här.

Anders Nyman 1 timme sedan som svar till olandja

Jag tycker att det var helt rätt av Avpixlat att ta upp detta. Det som förvånar mig är att de som vanligt är så säkra på sin sak och som vanligt inte kan backa upp detta med fakta.
1 person gillade det här.

argatanten 26 minut sedan som svar till Anders Nyman

Kommunalrådet i Katrineholm, Göran Dahlström (S), har vid ett flertal tillfällen aviserat att kommunen måste göra stora nedskärningar, om inte regeringen skjuter till pengar för anhöriginvandringen. Detsamma gäller många andra kommuner. Alla, eller nästan alla förstår ju att invandringen kostar och att detta drabbar någon annan i slutändan.
4 personer gillade det här.

olandja 47 minut sedan som svar till Anders Nyman

Varför tar du inte själv reda på fakta nån gång?
7 personer gillade det här.

barberaren 2 timme sedan

Allt hänger ihop förstår du, Anders.
Varje krona ingår i ett sammanhang.
Spenderas det för mycket på en sak så
blir en annan lidande.
Enkel matematik.
18 personer gillade det här.

Anders Nyman 1 timme sedan som svar till barberaren

Jättebra. Du förstår också skillnaden på statliga bidrag och kommunens pengar. Det känns bra.
1 person gillade det här.

naviclima 1 timme sedan som svar till Anders Nyman

Vi har ju nu hört att kommunerna blöder och du forsätter ditt trams?
12 personer gillade det här.

Anders Nyman 1 timme sedan som svar till naviclima

Läs gärna nationalekonomi.
1 person gillade det här.

naviclima 17 minut sedan som svar till Anders Nyman

Totalhaveri i Sveriges nationalekonomi det ser man dagligen, det borde du se också????
5 personer gillade det här.

Skurupsbo2002 - PiK 1 timme sedan som svar till Anders Nyman

Dags för dig att ta upp matteboken från 1an?
Visst är det skillnad på kommunens ekonomi och den statliga ekonomin, dock är båda baserade på skatter, dvs vi som jobbar betalar för det.
Eftersom det statliga stödet till kommunerna som tar emot dessa individer är tidsbegränsat är det inte bara för staten en makalöst stor ekonomisk förlust utan även för kommunerna.
6 personer gillade det här.

Anders Nyman 1 timme sedan som svar till Skurupsbo2002 - PiK

Självklart baseras all ekonomi på vad staten fördelar till kommunerna. Utöver det fördelas ytterligare pengar till kommuner som tar emot flyktingar. Sedan kan vi ju diskutera ytterligare hur en dålig politik kan urholka kommunens ekonomi oavsett flyktingar. Jag antar att du inte är intresserad av det. Kan bara konstatera att Sveriges tillväxt har varit oerhört stor sedan 70-talet. Ändå ökar arbetslösheten därför att arbetslösheten är ett politiskt beslut.
1 person gillade det här.

Skurupsbo2002 - PiK 52 minut sedan som svar till Anders Nyman

Det finns bra beslut, det finns dåliga beslut och sen finns det katastrofala beslut, att låta massinvandringen fortsätta är ett katastrofalt beslut.
Arbetslösheten är ett politiskt beslut, på sätt och vis har du rätt, massinvandringen är ett politiskt beslut, finanskrisen är det inte.
Skapa jobb är enkelt om man vill införa medborgarlön och kommunism, men det hoppas jag du inte förespråkar.

3 personer gillade det här.

Anders Nyman 48 minut sedan som svar till Skurupsbo2002 - PiK

Även finanskrisen är ett resultat av politiska beslut. Att investera i jobb istället för passivitet är väl bra. Det minskar massor av andra problem som kostar pengar. Alliansen har visat sig vara anhängare av bidragslinjen.
2 personer gillade det här.

Skurupsbo2002 - PiK 42 minut sedan som svar till Anders Nyman

Där har du ju ett stort fel, alliansen lider bara av politisk förlamning orsakad av politiskt korrekthet, de för en vettig arbetsmarknadspolitik som är avsedd att motivera folk att jobba istället för att leva på just bidrag. Det kontraproduktiva här är ju att massinvandringen varit skyhög under hela deras förra mandatperiod och är så fortfarande, något som givetvis rimmar illa med att man vill skapa jobb åt befolkningens arbetslösa.
Så åter igen hamnar vi tillbaka på invandringen som är för stor och påverkar vårt samhälle negativt. Första steget på lösningen är givetvis precis som SD säger, minska invandringen till ha

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: