måndag 3 september 2012

Dags att göra upp med rasismen « Avpixlat

Dags att göra upp med rasismen « Avpixlat: Dags att göra upp med rasismen

INSÄNDARE Detta inlägg i debatten är menat vara i utbildningssyfte, då jag i går såg en herre vid namn Kurdo Baksi som kallade en känd konstnär och islamkritiker för rasist vid ett tiotal tillfällen, och gav honom även namnet ”den rasistiske konstnären”. Kan en man sitta i svensk television och helt oemotsagt svänga sig med termer han inte förstår, då är det dags att reda ut begreppen.

Kurdo Baksi är en man känd som debattör och samhällskritiker, och har gjort sig ett namn på att så fort tillfälle har givits klaga på fel i det svenska demokratiska systemet, rättssystemet eller till och med på svenskarna själva. Då debatterna inte riktigt har gått hans väg har han alltid haft en väg ut – att spela rasistkortet. Kallar man någon rasist, eller rent av skriker det tillräckligt högt, så får man oftast tyst på motståndaren och får media och politiker på sin sida.

FNs definition av rasdiskriminering, hämtad från Wikipedia:

…varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet.

Jag känner att om vi ska få Kurdo att förstå detta är vi tvungna att ta ett pedagogiskt exempel han kan relatera till. Om man tycker att kritik av islam = man hatar muslimer = man är rasist så är det antagandet FEL. Islam är en religion, och man kan kritisera religionen utan att kritisera människorna som utövar den. Man är inte rasist om man kritiserar en religion (se definition ovan). Även om man direkt hade kritiserat människorna så är man fortfarande inte rasist, eftersom man kritiserar dem för religionen, och inte på grund av ras, hudfärg, härstamning, nationellt eller etniskt ursprung.

Exempel på rasism: Man våldtar, rånar, misshandlar eller talar illa om någon etnisk grupp, ras eller hudfärg. Ett klockrent exempel på rasism kan vi ta ifrån mannen som påstår sig ha grundat Expo, Tobias Hübinette:

Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!

Ett mer tydligt exempel på rasism går inte att finna.

Tillbaka till Kurdo som har sagt:

Statsministerns son på FB; “Jag föredrar “fester utan blattar.” Moderaternas twitteransvarig kallar Nalin för #klappturk. Vart är M på väg?
Källa

Detta analyserar jag som att ordet i fråga (blattar) avser hudfärg eller etniskt ursprung, och det är i meningen att dessa människor antingen ska tyckas illa om, eller att de är mindre värda. Helt rätt, Baksi, det där var rasism. Likadant är det rasistiskt att vilja skapa en underklass av lönedumpare, men man vill inte vara nära dessa människor utan placerar dem i grupper i betongghetton. Äpplet faller inte långt från trädet.

Likadant är det rasistiskt att som vänstern vilja massimportera folk av annat etniskt ursprung för att använda som valboskap. Till exempel Jan Helin på Aftonbladet talar sig varm för att gilla olika, men han bor i ett fint icke-multikulturellt område (som de flesta på Aftonbladets ledarredaktion), och har förståelse för att ”folk vill bo med sina egna”. Rasism. Man utnyttjar folkslag för sin egen politiska agenda, men vill inte ha med dem att göra.

Vi har konstaterat att kritik mot islam inte är rasism, så vi tittar på ännu ett exempel. Om man upprepade gånger klagar på svenskar och allt svenskt, då klagar man på en etnisk folkgrupp (ja, även om vissa delar är invandrade och uppblandade är fortfarande majoriteten en homogen etnisk grupp). Kurdo Baksi är alltså mer rasist än Lars Vilks. Kurdo har även uttalat följande då Runar Sögaard uttalde kritik mot Mohammed:

- Muhammed var ingen pedofil eftersom det var ett legitimt äktenskap. Pedofili är på en annan nivå, till exempel när man köper sex av barn.

Det är ok enligt islam att gifta sig vid 7 års ålder och att ”fullborda äktenskapet” vid 9 års ålder, och om man ifrågasätter detta, som enligt gällande svensk lagstiftning är pedofili, är man rasist enligt Kurdo. Om en enda person påstår att övergrepp har gjorts mot Somalier i Forserum river media ned himlen, och det ska upprättas polishusvagnar på torget, men om en etnisk grupp blir utsatta för tre rån dagligen i en stad, eller man systematiskt överfallsgruppvåldtar kvinnor från en etnisk grupp då ska man saken tystas ned, eftersom det är ”fel” etniska grupp som är förövare och offer.

Man kan kalla det svenska systemet för ”strukturell rasism” för att skuldbelägga allt och alla, men ett lysande exempel på strukturell rasism är när lagarna i ett land inte gäller en etnisk grupp, till exempel kan inte svenskar bli diskriminerade eller utsatta för rasism här. Nej, min bäste Kurdo Baksi, islam förtjänar sin kritik, och som vi har utrett här är du rasist och pedofilförespråkare. Den strukturella rasismen, och även övrig rasism berör oftast svenskarna. Svenskarna, som troligen är det mest toleranta och minst rasistiska folket på jorden. Det är dags att KROSSA RASISMEN.

Warhen
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-03, 17:11 (Uppdaterat 2012-09-03, 17:11) | Kategori(er): Debatt/krönika, Insändare

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 67 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
237 kommentarer 3155 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 107 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


mittmotto Top 10 0 minut sedan

Bra skrivet Tack

Nicklas Åkerman 1 minut sedan

Varför inte skriva direkt till turken och berätta vad ni känner?

http://debatt.svt.se/2012/08/3...

farmorulla 6 minut sedan

Vore intressant att veta om herr Baksi skrev på uppropet för den lilla flickan i Pakistan som hotades av muslimer att brännas levande för att hon bränt sidor ur Koranen! Det verkade vara väldigt få muslimska namn på listorna! Tycker herr Baksi att det är ett humant och rättfärdigt beteende att straffa en liten utvecklingsstörd tös på 11 år för någonting som hon saknar förmåga att förstå! Det är vedervärdigt men tyvärr helt i linje med islams sharialag! Hoppas bara att det har någon effekt att 1 miljon människor från den fria världen protesterade mot detta!

slundberg11 12 minut sedan

O.T.
GP fortsätter att hävda att Sverige behöver invandrare, både högutbildade och för jobb svenskar inte vill ha ?
Den svensk som nekar till ett jobb, ska bli utan ersättning, samma gäller för alla invandrare.
Tycker någon att han/hon "är för fin" för ett visst jobb, ska dom vara utan jobb och ersättning !

Nemesisdivina 15 minut sedan

Finns det någon egentligen som tar denna babblande Kurdo Baksi på allvar?
2 personer gillade det här.

toalett 5 minut sedan som svar till Nemesisdivina

Ja tyvärr.

fransolsson98 16 minut sedan

Tänk om vi skulle behandla alla dessa rödgardister och andra improduktiva lika illa som stalin gjorde mot flera miljoner oliktänkare i f.d. Ryssland, då kunde man prata om både rasism och diktatur, eller hur Iran, Turkiet och Iraq gjort mot det som kallas för kurdistan och dess invånare där mord och tortyr var vardagsmat.

impossiblemission 17 minut sedan

Egen definition.

Det vet väl alla vid det här laget att stenkastarvänstern har helt egna definitioner på rasism.
Vänsterns företrädare och bloggare anser sig ha tolkningsföreträde t.o.m. framför FN.
Om man så slår dom i huvudet med FN-stadgan så kommer dom ändå att förneka.

I alla andra fall så gäller också vänsterns synsätt och om man inte accepterar detta så får man finna sig i att få en sten i päran.

Det är vänsterdemokrati i ett nötskal, det är också islamsk "demokrati" så det är inte så konstigt att de båda passar så bra tillsammans.

Tänk er en historisk tillbakablick.

Tänk er ett samarbete Pol-Pot med Mohammad eller Stalin-Mohammad eller varför inte alla tillsammans avtoppade med Kim il Sunfamiljen , Idi Amin, Mao
dom har ju alla ett gemensamt skuldkonto till mänskligheten.
Det är väl bara naturligt att lilla Kurdo vill tillhöra avkommorna till denna historiska elit.
PS. Jag har inte glömt andra likasinnade förbrytare men dom var liksom inte kommunister.DS
1 person gillade det här.

min-klon 18 minut sedan

Det är så att alla folk är tryggast i sitt eget hemland om fred råder, så är saken den att invandrare inkluderat muslimer känner inte i förorterna den trygghet heller som de skulle göra i sina hemländer om fred rådde, eftersom det finns många olika grupper.

Muslimerna dock är en grupp som har det tuffaste och råaste svärdet och de har alla tvångsideologin islam gemensamt och de är skyddade av sin stora grupp, men intoleransen och förtrycket mot dem själva från sina egna växer också desto mer ju längre tid går.

Sist får vi också ärligt säga att skulle det inte varit för bidragen så skulle vi sätt att över 90 % färre invandrare skulle kommit hit de senaste 2-3 decennierna. Unga ensamma män skulle troligtvis inte kommit en enda.

Undertaker73 19 minut sedan

Baksi är väl pedofil? åtminstone försa han sig ju på Agenda.
2 personer gillade det här.

min-klon 9 minut sedan som svar till Undertaker73

Han har definitivt inga problem med religions och kvinnoförtryck. Han är en av alla islamiserarna som utnyttjar välfärden och demokratin tlll att stampa ned oss under deras skosulor.

min-klon 22 minut sedan

Säkert är att det finns några- upp till flera hundra tusen invandrare i Sverige som också förstår vart detta galenskap fortsätter leda till, och bär på en smygande o gnagande oro, tack vare denna galna verkstad som pågår i sverige..... och funderingar uppstått att denna politik kan komma att jaga hem dem, deras barn o barnbarn tillbaks till fädernas födelseländer.

Lika så invandrare som desto fler massor av svenskar har redan varit flyktingar i sverige efter att flyttat till bättre orter från intolerans och brottslighet, men samma verklighet började nå dem dit de flyttat också. Jag känner redan till massor som har drabbats en andra gång.

Själv har jag levt i två olika förorter i över 41 år och lever för ärlighet och sanning. Har mött massor av invandrare genom åren som också klagat om den tragiska förändringen som blivit i ex denna förort. Intoleransen, hatet och brottsligheten har låtits härja detta till ett fängelse de facto, där utelivet är högst otrevligt och otryggt.

Eftersom jag tillhör den nordiska gruppen så tillhör jag en speciellt utsatt grupp, och är MYCKET besviken över att svensk media och politik kramar intoleransen, rasismen och hatbrottsligheten som pågår mot oss.
2 personer gillade det här.

Mullog 29 minut sedan

Var det inte Kurdo, som i ett infall av total galenskap uppmanade sina "landsmän" att döda svenskar, när det framkom att svenska vapen sålts till turkiska armén?
1 person gillade det här.

Patrik 30 minut sedan

Rasism - är en term som är kopplad till rasers egendoms- och arvsrätt - inte enbart till allmänna mänskliga rättigheter !

Det är inte en åsikt om en ras som gör dig till en rasist utan vad du gör mot rasen sett till dess relevanta rättigheter.

Enbart etniska svenskar, mycket gamla inhemska minoriteter, och i viss utsträckning etniska Européer har automatisk eller semi-automatisk arvsrätt till Sverige. Detta är ett moraliskt faktum. Övrigas rätt att vara i Sverige måste prövas på en individuell basis.

Kurder och muslimer har ingen arvsrätt till Sverige. De bjöd in sig själva hit i modern tid och de har själva visat två saker. För det första är deras kulturer obehagliga och inkompatibla med svenskarnas Sverige. För det andra så är deras massiva närvaro i Sverige och höga barnafödande ett hot mot den svenska etniciteten. Om rollerna var ombytta så skulle det skrikas rejält om kolonialism och etnisk rensning i FN. Men den antivita rasismen, den kan man odla fritt minsann. T.o.m. på nivå av etnisk förintelse. Det måste upphöra. Om orden som talar om självklara sanningar förblir verkningslösa måste vapnen fram.

.

2 personer gillade det här.

codatronca Top 10 38 minut sedan

Baksi ska inte sitta här och kackla om rasism. För honom är alla rasister som öppnar käften !!
5 personer gillade det här.

svenne39 40 minut sedan

I muslimernas ögon är vi svenskar otrogna hundar
som man inte frivilligt tar i hand.
Att stena folk och förtrycka kvinnor och inte ta oss
otrogna svenskar i hand är naturligt för dem.
Detta Kurdo Baksi är RASISM.
Därför har jag inga problem att kallas för rasist.
9 personer gillade det här.

Vendela 44 minut sedan

Kurdo är inte bara rasist och pedofilförespråkare. Hans hätska utfall mot blonda, blåögda, långa
svenska män vittnar om stora komplex gentemot den gruppen. Kurdo kan aldrig bli lika snygg,
eller lång som svenska män, han vet det och det gör honom bitter...
6 personer gillade det här.

frejja 45 minut sedan

Om man vill framhålla att Muhammed var pedofil måste man samtidigt tänka på att han levde på 600-talet. Vi vet inte hur den tidens värderingar såg ut, hur vanligt det var med den giftasåldern på flickor.

Och kan vi ens veta flickans exakta ålder. Än mindre vid vilken ålder äktenskapet "fullbordades".

Vad jag vet hade han flera fruar, alla vuxna kvinnor, någon som var äldre än han. Det brukar inte pedofiler vilja ha.

Att ständigt dra upp att en person som levde för flera hundra år sedan var pedofil börjar bli tjatigt.

2 personer gillade det här.

NissenN 3 minut sedan som svar till frejja

Spelar väl ingen roll hur sagans värdering var, det är ju i nutid dårar ser upp till sagofiguren som den ofelbara!

slundberg11 40 minut sedan som svar till frejja

Sagor, alltihop, precis som Bibeln.

hk 46 minut sedan

Som sagt, begreppet rasism har förlorat allt innehåll. Används numera ungefär som "kontrarevolutionär" det värst man kunde vara i de socialistiska paradisen... man småler bara...

(numera stol innehavare av en Rondellhund signerad Vilks!!)
2 personer gillade det här.

Eufrat 53 minut sedan

Ju oftare ordet rasist missbrukas desto fortare blir det utslitet och oanvändbart. Sedan har vänstermupparna ingenting att komma med längre och då vinner vi.
4 personer gillade det här.

SellShark 54 minut sedan

Hatten av för denna artikel!!!!!!

SD 2014 - inget tjafs...
5 personer gillade det här.

tankfull 56 minut sedan

Jag tycker man ser samma folk jämt i TV-soffor och debatt program. En liten liten klick människor som ska tycka åt oss allihop.En riktig ankdamm.Tala om medias öppna sinne.
12 personer gillade det här.

Sean Allenius 58 minut sedan

Jag skulle vilja utvidga den här diskussionen, låt oss inte stirra oss blinda på den här enstaka kurden utan se på kurderna som helhet i Sverige.

Då är min fråga: Vad gör vi för att dom ska återvända till Kurdistan?
6 personer gillade det här.

FG2 1 timme sedan

Applåd! Den bästa definitionen av rasism jag har läst på länge. Tack Warhen! På sättet du också tar udden av Kurdo Baksi är lysande. Baksi hör till de personer som minst förtjänar offentlig uppmärksamhet över huvud taget. Han tillhör de sällar som inte tillför debatten något i någon form. Han förmår bara skrika rakt ut och allt som kommer ur honom är infantilt och hatiskt .
11 personer gillade det här.

R. v. Frensen 1 timme sedan

Tack för insändaren! Blev också lika upprörd, när såg programmet. Och ingen rättade till Baksi!
Fullständig begreppsförvirring i en sida och utbredd rasism i annan sida är allmänt spridda i landet. Att man kallar alla islamkritiker för rasister, är blivit regel. I något konstigt sätt kallar man inte ateister, vilka kritiserar alla religioner, för rasister. Ingen logik där :-)Samtidigt är det helt legio, till och med meriterande, att kränka, förtala, smutskasta och diskriminera vissa folkslag (svenskar), eller raser (vita europeer) och deras kultur i hjärtats lust. Man rentav tävlar i media och i politik, vem är bäst på det. Och man kallar det "antirasism" :-)
5 personer gillade det här.

raimosvensson 1 timme sedan

baxa ut baxi
3 personer gillade det här.

fransolsson98 1 timme sedan

”Ställ alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år längst ner i anställnings-hierkarin de närmaste femåren.”Zoran Alagic (Lärarnas riksförbund) & Kurdo Baksi
7 personer gillade det här.

bensin 39 minut sedan som svar till fransolsson98

Jag är 198 cm lång, blond och blåögd och invandrare. Intressant att Baksi vill ställa oss invandrare längst ner i anställningshierakin, är han rasist? ^ ^
5 personer gillade det här.

slundberg11 1 timme sedan som svar till fransolsson98

Hemförlova Kurdo Baksi, med anhang !
6 personer gillade det här.

min-klon 1 timme sedan

Jag undrade i början varför Vilks överhuvudtaget ställde upp, men han insåg förstås att SVT och andra media skulle följt på och skällt desto mer som hundar på Vilks, men skäll skulle han få på direktsändning också.

Det såg bra bisarrt ut också. Vilks som är mycket utsatt och så sätter SVT en bekväm o-demokrat, lögnare, extremist och terroristkramare att skälla som en hund på Vilks. Säger sannerligen mycket var SVT själv står.
8 personer gillade det här.

Karl Johan Lindevall 1 timme sedan

Kan en svensk anses som racist om han reagerar på allt kreti och pleti som kommer utifrån ? Kan en svensk kallas racist för han reagerar negativt på alla lögner och bedrägerier som frodas bland de berikare som kommit in till vårt land ? Kan en svensk kallas racist för han reagerar på alla brott som ( media vill mörka ) utföres av våra berikare . ? Kan en svens kallas racist för han reagerar på det fruktansvärda belopp som kastas ut på våra berikare utan någon motprestation ?.
5 personer gillade det här.

krykoz 1 timme sedan

Kurdo Baxi har aldrig haft ett hederligt arbete under den tid han har levt i (på) Sverige.
Hans "yrke" har varit debattör.
8 personer gillade det här.

allnicknamestaken 1 timme sedan

OK, en gång för alla, varför inte erkänna att vi alla är lite rasister
lite till och från. Men vad har det för betydelse egentligen, jag har
trampat i Svensk mark hela livet lika så mina anfäder det känns helt
rätt att tycka illa om människor som armbågar sig in i vårt system och
bara kräver kräver. Råkar dom flesta komma från samma land eller
tillhöra samma "ras" så "so be it" då tar jag rasistkortet utan snack
och jag kommer att strö lite salt på det och tugga i mig det utan att blinka.

Jag vill ha lugn och ro slippa känna oro när ungarna är ute på kvällarna
inte låsa dörren i tid och otid. Alla som har råd och möjlighet att
bekosta en resa till Europa och Sverige har också råd och möjlighet att
skapa sig ett liv i sitt hemland. Om dem gjort sig omöjliga där rent
politiskt eller genom kriminella handlingar så får dom stå sitt eget
kast och ta skiten själv.

Ska vi känna empati för några så är det dom som inte har råd/pengar för
att skapa sig ett bättre liv alla andra som bara är här för att utnyttja
vårt system kan bara åka hem.

9 personer gillade det här.

Not2LateIHope 1 timme sedan

Gnällkurden Pucko Baksi är jag bara såååå trött på. Han får mediautrymme o ser rasism överallt.
Sin egen, för andra uppenbara rasism, den missar karln helt. Att gnälla på svenskar i alla möjliga medier går bra.

Kurdo du ska få ett gott råd, alldeles gratis o allt: Ta din glappande käft o resten av ditt kurdiska lekamen o förpassa dig till valfritt ställe UTANFÖR Sverige!
Vi svenskar orkar inte lyssna på din sk*t längre, comprende?
15 personer gillade det här.

slundberg11 1 timme sedan som svar till Not2LateIHope

Skicka han till Turkiet, med kärringen !
8 personer gillade det här.

Kretschmer 1 timme sedan

Om man nu tycker att Sverige och svenskarna är ett rasistiskt land och befolkning. Varför i hela glödvarma kommer man hit då?
JO, gör ingenting, njut av välfärden.
Det som retar mig mest är att en svensk inte kan bli utsatt för rasism, bara utföra.

Stegade fram till en kiosk, stod i kön . Sen när det var min tur i det svenska kösamhället för svenskar så släpptes en person fram som av utseendet måste bo nära solen, av en likasinnad affärsidkare. Bad f.nstyget att fara år fanders och förbannande mig själv men lovade att inte göra om misstaget. Gått förbi i flera år nu.
13 personer gillade det här.

Pocher 1 timme sedan

Lugn bara lugn - vem i h...e förutom slaskspymedia och deras bumbuddies i svenska sjuklövern bryr sig ett vitten om vad gatsoparen baksi tycker och anser? Han representerar ytterst just en sådan kulturberikare som vi hade mått 1000 ggr bättre av att aldrig ha fått hit! Inget har han tillfört. Inget kommer han heller att någonsin uträtta för SVERIGE. Han är en oönskad gäst. Som ett fyllo som somnat i din soffa och inte vill gå hem. Enda chansen är att ställa rullsyltan på fötter, vända hans ändalykt mot dig och sedan placera en stor doja därstädes och se honom försvinna genom den dörr som tidigare så generöst tog emot den otacksamme gästen! För svensk är han inte och kommer aldrig att bli! En GÄST är han - och en oönskad sådan dessutom! När påminde någon honom om det sensat? JAG gör det mer än gärna!
20 personer gillade det här.

spiderbeam 1 timme sedan

Läderlappen är en tragisk figur! Han skriker som en rabiat "kärring" varje gång han framträder i TV.
7 personer gillade det här.

Korpralen 1 timme sedan

Kurdo ska bara knipa käft om rasim. Han representnerar själv en fokgrupp som kommit hit och mördat fyra svenskar enbart de senaste 10 åren:
Tommy Berg mördades i Filipstad av en kurd 2002
Lena Wänergrip-Stendahl, 26 år, mördades i Linköping av en kurd 2009
Patrik Sandberg, 21 år, mördades i Göteborg av kurden Shiwan Sardar Najmadin 2009
Beatrice Fredriksson,16 år, mördades i Västerås av den irakiska kurden Barzan Kamal Othman 2010

Till och med en sån som Baksi kan nog inse att mord är den grövsta formen av rasism.

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
30 personer gillade det här.

MarreMarre 1 timme sedan som svar till Korpralen

Baksi må vara en dåre, men han har inte mördat någon, och att försöka få honom att framstå som medansvarig till andra kurders brottslighet stämmer väl in på den definition på rasism som står i artikeln ovan.
4 personer gillade det här.

NissenN 59 minut sedan som svar till MarreMarre

Hur vet du att han inte har mördat?
1 person gillade det här.

MarreMarre 42 minut sedan som svar till NissenN


Det finns inga domar för mord mot Baksi.
I Sverige låter vi det som domstolar kommer fram till gälla som tills vidare gällande sanning i sådana frågor, och vidare gäller att människor betraktas som oskyldiga tills motsatsen bevisats. Det är en fin gammal rättsprincip med rötterna i romersk rätt.
1 person gillade det här.

NissenN 24 minut sedan som svar till MarreMarre

Hur vet du att det inte finns några domar mot Baksi? Har du kontrollerat SAMTLIGA LÄNDERS brottsregister?

Om man skall betraktas som oskyldig till motsatsens bevisats, hur kan man då häkta eller ens åtala någon INNAN dom har fallit?

Var det inte Acalas vänner som gick ut i media och gick i god för han? Det gick väl sådär!

Korpralen 1 timme sedan som svar till MarreMarre

Det var lite utanför ramarna kanske men jag ville bara ta upp exempel på att även kurder kan vara rasister och att dessa yttringar i form av fyra mord är rasim på en helt annan nivå än det Kurdo kallar för "rasism".
11 personer gillade det här.

MarreMarre 1 timme sedan som svar till Korpralen

Bra att du tog det så. Naturligtvis så väntar vi alla på den dagen Baksi skriver böcker och gör TV-program om de omfattande problem som finns i den kurdiska gruppen i Sverige; problem som förvisso i många fall har kulturella orsaker, men det kommer aldrig att hända. Det är det argumentet jag tycker ständigt ska köras ner i halsen på honom.
3 personer gillade det här.

diskriminerad_svensk 1 timme sedan

Jag tycker att Kurdo Baksi borde utvisas. Han förtjänar inte att bo i Sverige. Familjen och släkten kan ha ta med sig.
23 personer gillade det här.

magnetic_fields 1 timme sedan

Dock att inläggen på den här sajten, och kommentarerna, är riktade mot just det -
människorna bakom religionen.
2 personer gillade det här.

KS73 1 timme sedan

"Kurdo Baksi är en man känd som debattör och samhällskritiker"

Om det ändå vore så väl ändå, men ska man vara korrekt bör det stå:

Kurdo Baksi är en man känd som kverulant och rättshaverist.
16 personer gillade det här.

POIL 1 timme sedan

En sak som man ska vara rädd om är ORDET!
Idag slarvar vi mer än någonsin när vi utrrycker oss både i tal och skrift.
IT världen inbjuder till att förkorta eller värre förvanska ord.

Ett exempel.
Ordet: NEGER
Detta ord står med i alla äldre ordlistor och används ofta då en svart man beskrivs i ex. årskrönikor.
Ett svart par - han/hon har vad jag vet alltid kallats för neger och negress.

Det är att det är NIGGER som är det s k nedvärdernade ordet.
Detta användes av slavhandlarna när många afrikaner skeppades över
Atlanten för att säljas som slavar.

Ett annat ord är FÄRGADE.
När jag besökte Seattle ocg San Francisco sommaren 1969 fick jag lära mig
av mina släktningar som bodde där att detta ord (COULERD) inte var lämpligt att använda.

Att vi idag har yngre människor som snedtolkar ord för vad dessa stått och står för och vad jag vet står än i dag får den äldre generationen däribland jag ta på oss.
Vi borde tagit ansvar och lärt ut de rätta värderingsgrunderna.
Därav har vi idag extremistgrupper som ibland satt hela alfabetet ur spel.
Poliser skriver en anmälan om att "en neger var synlig på brottsplatsen" blir själv anmäld för hets mot folkgrupp.
Ursäkta men var det inte bättre att kontakta och lära känna den enskilde polisen som skrev detta innan man bildar sig en uppfattning om han/hon har sådana värderingar och synen på medmänniskor och därefter besluta sig.

Jag återkommer än en gång att vara rädda om ORDET och dess innebörd.
Om man tar till det STÖRSTA ORDET vid första tillfället - vad ska man då ta till nästa gång.

Att varje språk har en utveckling är sig helt rätt.
Men ordet UTVECKLING betyder inte alltid att det går frammåt.

Att göra upp med rasismen kan tolkas på många sätt.
Och där är en infödd svensk jämfört med en invandrad person lika goda kålsupare när det gäller att misskreditera den andra parten.
BLATTE - SVENNE exempelvis

Det är en liten del av befolkningen som gör det men de väcker stor uppmärksamhet.

1 person gillade det här.

PETER NYMAN 1 timme sedan

baksi och hans Expo stöder PKK-terrorismen som nu även mottager stöd från Syrien,vissa förmåner spiller även över på kurder i SVERIGE detta enligt Turkiska media.
Om vi tittar på rasism är det onödigt i baksi fallet.Den IQ karläggning som gjorts med statistisk säkerhet,talar om att kurder är så många hundra placeringar under oss.Då det är fastslagit så kan det inte visas i SVERIGE,men det gör att vi inte behöver visa någon respekt för en OSS mentalt underlägsen som baksi Kurder utmärker sig även i den islamistiska värden som dDOM som står för högst andel skamvåld i den islamistiska värden,skulle jag visa DOM respekt ALLDRIG
9 personer gillade det här.

ImTheManInTheBox 1 timme sedan

"- Muhammed var ingen pedofil eftersom det var ett legitimt äktenskap.
Pedofili är på en annan nivå, till exempel när man köper sex av barn."

Om man säger en sån sak så är man sjuk, på riktigt. Om man försvarar pedofilen Muhammed och dessutom inte ens fattar vad pedofili är, så är man riktigt j*vla rökt i huvudet. Skrämmande människa.
20 personer gillade det här.

Grodan81 1 timme sedan

Jag vet inte riktigt hur man ska ta denna Kurdo-figur egentligen, ska man ignorera idiotin eller ska man gå i svaromål? Ibland känns hela Kurdo som en enda stor halmdocka gjord för att ta fokus från riktiga problem och sysselsätta Sverige-vänner med nonsensdebatter. Kanske är han en del av Lars Vilks konstprojekt för islam, i såfall spelar han sin roll utmärkt.
5 personer gillade det här.

min-klon 1 timme sedan

Utmärkt av dig Warhen. Vi tackar o bockar.

Det är vi många som vetat ett bra tag redan att Kurdo Baksi är en falsk och väldigt extrem människa ur demokratiska ögon sätt. Men Kurdo Baksis lögner och extremism, att få gapa ut det i just sverige är ju inga problem, eftersom sverige just är landet som djupt sålt sin själ för elitens agenda.

Det är många fler vid det här laget som förstår att detta värlsmästarstil på att köra över sitt eget land och folk har aldrig handlat om omsorg för världens människor heller. Självklart bryr man sig inte mer om världens människor än om sitt eget heller, det finns dock många lätt-lurade människor och naiva sådana som tror det handlar om bryende, och de förstår inte att de är lögnens och ondskans duktiga.

Media och politik har ju inte heller upplyst för dem om hur elakt och ont situtionen redan är för mängder av människor som har fått otrygga liv, och med massor fler som har också fått förstörda liv efter grova rån, misshandels och överfallsvåldtäkter, och är ständigt rädda att vistas ute. För det handlar ju om att samma verklighet sysslar politiken med att bädda för hela sverige, så elakaste konsekvenser tystar man så mycket som möjligt.

Och alla som vet och är ärliga om den nya verkligheten skall bara hålla tyst då samma media och politik ser ju till att alla är rasister om man talar om den nya verkligheten.

Politik och media-samarbete i Sverige handlar om lögner, hat, hot, alltså fascism mot alla som är ärliga för sveriges, svenska folkets inkluderats invandrarnas bästa för ett sverige där trygghet, tolerans och mänskliga rättigheter främjas och vårdas genom ansvarsfull politik.
8 personer gillade det här.

DeWaallt 1 timme sedan

Vissa kulturberikare behöver varken ha utbildning eller vara språkbegåvad för det enda man behöver lära sig säga är ordet rasist o man blir genast en media ikon mm.
Idioter som får fritt spelrum i media blir även sveriges ansikte utåt världen o då är det inte underligt att man tycker sverige är hemvist för allehanda pajasar.
15 personer gillade det här.

Swemyth 1 timme sedan

Bra artikel!
10 personer gillade det här.

micklaren 1 timme sedan

Kurdo Baksi imbecillen från Batman är ingen debattör eller samhällskritiker, han är en svenskhatande gaphals, en lögnare och gnällspik på samma gång.
Det är bara pinsamt att man låter den där rättshaveristen fritt få svänga sig i media.

Det verkar inte som om han mår särskilt bra med allt det hat han kastar ur sig.
Han borde ordineras någon form av medicin för sin mentalsjukdom
27 personer gillade det här.

SomEttGem 1 timme sedan

Väl skrivet!

Sen som de flesta numera vet så heter det inte klappturk utan klappkurd

Uppkomsten till denna term finns väl dokumenterat på youtube där klappkurden endast skulle fått konkurrens av duracellkaninen

http://www.youtube.com/watch?v...

Nalin Pekgul - We make it clap [klappturken]


5 personer gillade det här.

Vallon_46 1 timme sedan

Här kommer ett till exempel på Kurdos dåliga omdöme:
http://www.sydsvenskan.se/opin...

"De närmaste fem åren skall alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år ställas längst ner i anställningshierarkin, i universitetskorridorerna, på tidningsredaktionerna och i bolagsstyrelserna."

Kurdo Baksi vill alltså sålla ut arbetssökande efter hår- och ögonfärg, och rensa bort de som inte har rätt färg.
Så vem är rasist??
32 personer gillade det här.

Anders Nyman 1 timme sedan

Som sagt. Helt kontraproduktivt att använda ordet rasist eftersom den personen möter bortförklaringar och sedan hamnar i en diskussion kring definitionen av ordet rasist istället för att diskutera frågan. Ibland skrivs det t.o.m. debattartiklar och insändare där personer vill ta avstånd från ordet rasist. Jag kommer aldrig att använda det ordet. Det är bättre att direkt visa på de generaliseringar som i folkmun kallas för rasism.
3 personer gillade det här.

svullo 1 timme sedan

man är tydligen rasist om man inte gillar islam, kristendomen är helt ok att ogilla, då kommer inte rasistkortet fram, så kontentan ena religionen är helt ok att ogilla, men den andra så är man rasist, om man ogillar , klart som korvspat eller hur ?
13 personer gillade det här.

folket 2 timme sedan

Var det inte katastrofen Mona S som tog Baksi under sina vingar?
11 personer gillade det här.

Znabb 2 timme sedan

Kurdo Baksi är faktiskt en rasist med gällande definition. Kurdo Baksi vill dölja detta faktum med att utmåla sig själv och andra indvandrare som offer (vilket nog en jä... massa inte håller med). Kurdo talar nedlåtande om både "svenskar" och andra invandrare hela tiden och han gör karriär på det.
13 personer gillade det här.

Hans Blücher 2 timme sedan

Fattar inte vad karlen gör här överhuvudtaget. Har han tillfört nåt annat än gnäll&gny?
22 personer gillade det här.

Caesar2014 2 timme sedan

"Skrikturken" Kurdo Baksi anser jag vara en äcklig liten parasit som får alldeles för stort mediautrymme.
Hans hat mot svenskar som inte tycker som han själv, verkar inte ha några gränser.
Likaså hans hat mot SD. Finns det någon debatt där han inte skrikit och försökt överrösta andra debattörer.
Passar inte vårt sätt av "demokrati" (eg. demokratur) så får han väl åka hem då...Nej men våra pengar och beskydd hatar inte (denna förmodade inavlade) kurd...

Att skrika rasim, främlingsfientlig och andra saker - medan man själv kallar någon för glasögonorm. Det är bara prov på s.k. "kurdisk härskarteknik" i en debatt... *fniss*
Det är sånt självmål att man måste bara skratta.

Detta bevisar ju att släkt-avling inte är att rekommendera Fast det vet vi ju redan i det civiliserade Västeuropa sedan 120-130 år tillbaka i tiden.

Många zigenare och kurder sysslar med sådant fortfarande..Men så...
(Ja, ut och spana på deras glin, så ser ni för er själva...)
Och deras kulturer, bildningsnivå och förmågan till att bete sig som en homo sapiens sapiens är därefter ganska begränsade..

Så "klappturken" och "skrikturken" är inte direkt en begåvad duo- som vänster-PK-Maffian vill påskinna.
15 personer gillade det här.

Ludde73 2 timme sedan

Gillade denna krönika! Bra info också, att Tobias Hübinette sagt dessa saker visste jag inte. Skrämmande! Nej dags att kräva att dessa ord, rasism och främlingsfientlig definieras då inte PK-media ens vet vad de betyder.
10 personer gillade det här.

rinkeby 2 timme sedan

Japp så är det... Även om alla redan vet att Kurdo är en hopplös nolla,,, oavsett hans etniska, religiösa eller politiska bakgrund...
10 personer gillade det här.

Rebeckass 2 timme sedan

Det räcker att nysa i samma rum som en invandrare för att bli stämplad som rasist.
20 personer gillade det här.

one_minute 2 timme sedan

Då kan man i vevan fråga sig vad som orsakar rasism.
Frustration kan ge upphov till aggression och när det verkliga objektet för aggressionen är oåtkomligt (exempelvis regeringen som finns långt in i maktens skumma korridorer, alltså oåtkomliga för allmänheten som oroar sig över den allvarliga utvecklingen med massintag av utomeuropeiska invandrare i samhället), en regering som utsätter befolkningen för ett multikultiexperiment utav sällan skådat slag och som är påfrestande för alla medborgare, kan frustrationen istället riktas mot personer på individnivå eller till viss del grupper.

Regeringen Reinfeldt har det övergripande ansvaret för att inte frustration och aggression ska ta fart eller rättare sagt tippa över och orsaka våldsamma kravaller.
8 personer gillade det här.

nufardomgesigsnart 2 timme sedan

Mycket bra skrivet. Skulle vllja se replik för Baksi. Troligtvis skulle ha anse din text rasistisk :)
Han är en pajas som nog inte har alla knivar i lådan känns det som.
12 personer gillade det här.

fransolsson98 2 timme sedan

Rödgardisten Lars Ohly kallade mig för "kapitalistrasist" igår på twitter och det måste bero på att han rök eller druckit något skit.
Och med LO och hans partis historiska bakgrund med bl.a. Stalin och alla som blev mördade av Stalin så skulle jag sitta stilla i båten.
Jag uppmanade Lars O Till att skaffa sig ett hederligt arbete och då gick han i taket riktigt ordentligt den rödgardisten!
32 personer gillade det här.

Malaccasea 1 timme sedan som svar till fransolsson98

Tack för detta ditt inlägg, bra sagt och skrivet! Låt bara Lars O gå i taket. Spelar ingen
som helst roll. Står man och uppmanar folk att ta till olagliga metoder för att bekämpa
ett demokratiskt parti--då förtjänar han mkt högt blodtryck. En kommunist som han är inte
rumsren. En liten människa som inte förstår så mycket av livet tydligen. Lars O och
Kurdo B kan ta varann i hand och krypa in i skuggorna--där passar dom bättre.
15 personer gillade det här.

fransolsson98 1 timme sedan som svar till Malaccasea

Dom är som prostiterade alla dessa improduktiva och rödgardister som gör allt för att få behålla sina ersättningar som dom får från dom Svenska skattebetalarna.
Alla dessa borde tvingas ut på riktiga hederliga dagsverken för sitt uppehälle så att dom fick känna på verkligheten för en gångs skull.
2 personer gillade det här.

slundberg11 1 timme sedan som svar till fransolsson98

Skulle aldrig funka. Dom vet inte vad kroppsarbete är, en gång ! Dessutom blir våra asylsökande "ännu mer arbetslösa", isf.
2 personer gillade det här.

VredensDruva 2 timm

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: