onsdag 19 september 2012

“Somalierna har en "enorm" förmåga, de är ett entreprenörsfolk” «sa M

“Somalierna har en enorm förmåga, de är ett entreprenörsfolk” « Avpixlat: “Somalierna har en enorm förmåga, de är ett entreprenörsfolk”

SKATTEMILJONER Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) är i Somalia med anledning att landet valt en ny president, den första permanenta på 20 år. I sitt möte med honom måste hon bära slöja.

Carlsson ser en ljusare framtid för landet och tycker att Sverige bör överväga mer biståndsmiljoner, något presidenten också framförde. Bara i år får Somalia 256 miljoner kronor i bistånd via FN av Sverige. Presidenten tycker dock att miljonerna ska gå direkt till regeringen och inte via något ombud. Men en FN-undersökning i somras visade att sju av tio biståndsdollar till Somalia överhuvudtaget inte går att redovisa vart de har tagit vägen. Rapporten pekade ut personer på högsta nivå, bland annat den förra presidenten som nyss har röstats bort.

Men Gunilla Carlsson ser ändå inga problem med det även om hon funderar på alternativa sätt att dela ut mer biståndsmiljoner.

– Somalierna har en enorm förmåga, de är ett entreprenörsfolk. De är också människor som har kommit ut ur krig och vill ta sitt eget ansvar. Därför är det viktigt att biståndet inte står i vägen utan underlättar det här somaliska ägarskapet. Jag tror vi alla behöver ta oss en funderare, säger Gunilla Carlsson.

Hon ser en ljusning med den nya politiska processen, presidentens trovärdighet, det förbättrade säkerhetsläget och allmänt byggande.

– Det känns som att det är en ny möjlighet för det mycket sargade somaliska folket, efter 20 år av krig och mörker är det lite ljus nu och det gäller att vi är med och assisterar, säger Gunilla Carlsson.

SR

Somalias nyvalda president lovar nolltolerans mot korruption i fortsättningen…

SR
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-19, 12:17 (Uppdaterat 2012-09-19, 12:21) | Kategori(er): Ekonomi, Islam, Islamism, Politik, Utrikes, Video / audio

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 8 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
255 kommentarer 3426 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 458 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


farsartat 3 minut sedan

Är det inte dags att sätta hela 7-klövern i en bananbåt till Somalia?!

Jakanda 14 minut sedan

Yes, korrekt men är det så att alliansen och samtliga svenska politiker vill ha kriminalitet som yrke? pga jobbrist?
1 person gillade det här.

rinkeby 16 minut sedan

– Somalierna har en enorm förmåga, de är ett entreprenörsfolk. -Men då behöver dom ju inget bistånd.. Om vi skall skicka något dit så är det deras landsmän som vi kan skicka tillbaka.
2 personer gillade det här.

ELenaSundstromskansson 17 minut sedan

Somalier är ett entreprenörs folk och det är jag som är jultomten !
2 personer gillade det här.

Oberst 19 minut sedan

"Somalierna har en enorm förmåga". Gäller det de somaliska männens sexualdrift?
1 person gillade det här.

farsartat 6 minut sedan som svar till Oberst

Ja, "pinnen" verkar stå hela tiden.

ELenaSundstromskansson 9 minut sedan som svar till Oberst

Kan det månne vara så att freulein Gunilla varit nere och testat deras förmågor ?
Eller är det rent av en upptäckt förvärvad i Rinkeby.
2 personer gillade det här.

Michael_58900 29 minut sedan

Sverigedemokraterna borde lägga en motion i riksdagen om att kostnaderna för invandringen till Sverige utreds, och att vedertagna internationella redovisningsregler tillämpas vid beräkning och redovisning av intäkter och kostnader. Önskar inte de övriga politiska partierna (7-klövern) i riksdagen stödja en sådan motion, då hoppas jag att Sverigedemokraterna utnyttjar riksdagens utredningstjänst till fullo, för att få fram alla kostnader (ta fram ”liken” ur garderoben), så att Svenska folket en gång för alla får ta ställning till frågan om invandring från U-länder.
Vi kan inte längre låta dessa ansvarslösa politiker (7-klövern) fortsätta att ”mörka” kostnaderna för massinvandring från U-länder. FÅR INTE SVENSKA FOLKET HELA SANNINGEN PRESENTERAT FÖR SIG, hur skall Svenska medborgare då kunna ta ställning i migrationsfrågor, och i slutändan även rösta bort ansvarslösa politiska partier och politiker.
Till er journalister som läser detta: NI borde SKÄMMAS eftersom dessa frågor om migrations kostnader borde Ni ställt till 7-klöverns politiker för flera decennier sedan.
4 personer gillade det här.

kungen100 39 minut sedan

tänk att här har vi lösningen för hela sveriges problem . änligen någon som gör något. vilket
initiativ vilken räddning in i fördärvet , tack tack!!!!!!!!!!!!!!!!
2 personer gillade det här.

Johan Rydberg 48 minut sedan

Om somalier vore entrepenörer skulle stadsdelar som Rinkeby, Tensta och Hjulsta i nordvästra Stockholm vara exempel pa framgang.

Pust!Majoriteten av somalierna i dessa omraden lever pa socialbidrag och star enligt gängse socialtänstterminologi "langt ifran arbetsmarknaden ".Detta innebär pa mer konkret svenska att sannolikheten att de nagonsin blir självförsörjande ärobefintlig eller i bästa fall minimal.
3 personer gillade det här.

Svensk_Rondellhund 49 minut sedan

Om dom nu är så driftiga, varför stannar dom inte i sitt hemland och bygger upp det till ett fungerande samhälle?
Svaret är att dessa männisor inte klarar att bygag ett samhälle utan vill bli försörjda av oss skattebetalare, man vill bara ha, inte bidraga till systemet!
6 personer gillade det här.

visselpipa - 휘파람 49 minut sedan

...

likabarn 53 minut sedan

Det låter bra! Då kan dom ta tillbaka sitt ovärdeliga humankapital som läckt ut ur landet för att vara kreativa här. Good for them! Dom behöver stabilitet.
3 personer gillade det här.

svinland 1 timme sedan

Det här tar fanimig priset!
Nu vill Negerkungen ha 256miljoner i egen ficka.
Han måste ju skratta inombords när en vitkärring
får krypa inför honom!
Han vet att av ngn anledning så vill Sverige
ställa upp med miljarder för hans folk.

Äppelhxxxxxt vad fan menas med detta?
Är det här du har dina rötter?
Någon måste intervjuva hans fylleristpappa
dom ska ju tala sanning,alkisarna.
För sonen ljuger,kanske därför han super?
Och frugan drog.
Finn din pärla i en koskitshydda Pengaregnfält!
1 person gillade det här.

bredsida 1 timme sedan

Självklart skall vi skänka alla miljoner vi kan till entrepenörslandet Somalia där finns ju framtiden
alla har väl hört talas om den somaliska tekniken om hur man på ett säkert och finurligt sätt kapar ett handelsfartyg och eftersom svenska pensionärer får 50 kronor mer i månaden så har ju alla fått ta del av den svenska generositeten,kan livet bli bättre.
2 personer gillade det här.

Gnurduff 1 timme sedan

Vad bra att Somalier är duktiga där hemma , då kan dom bygga upp sitt land så som vi gjort en gång i tiden . Här i Europa så är dom inte alls duktiga och kan då åka hem snarast möjligt så våra kvinnor och de äldre får det något lugnare ! ! ! Både Iran o Irak var ett " normalt " land på 60-talet och behöver återställas nu , listan kan byggas på mer men jag ids inte . . ;-)
1 person gillade det här.

Jazzil 1 timme sedan

Om hon MÅSTE ha slöja på sig, är det inte samma sak som att muslimer i Sverige INTE får ha slöja på sig i arbete, banker etc?

Åter är det Islam som ska styra vart man än kommer. Föraktet mot oss svenskar är skrämmande.
5 personer gillade det här.

Oxis 1 timme sedan

Hörde beskrivningen! Entreprenörer - jo, när det gäller att snylta på Sverige, svenskarna och alla bidrag är de verkliga födgenier. Det är kanske det Gunilla Carlsson är ute efter. Eller är det nyodlingar i khat (men det måste väl drivhus till?) och kamelfarmer som gäller?
För mig får somalierna helst vara entreprenörer i Somalia, inte här.
Förstår inte denna rent ut sagt sjukliga faiblesse från etablissemanget vad gäller detta folkslag som inte verkar tillföra jordklotet något utom pirater.
5 personer gillade det här.

Sverigefritt 1 timme sedan

Beskrivningen ovan tycker jag inte alls stämmer överens med somalier.
3 personer gillade det här.

Pandizz 1 timme sedan

Carlsson lider total brist på verklighetsuppfattning. Man blir såå trött på dessa naiva politiker som blir förda bakom ljuset, lätta att lura i det mesta.
Jag har tidigare bott i Göteborg ( flyttade därifrån för ett par månader sedan av förklarliga skäl) och vad företagsamheten är hos dom somalierna som dräller omkring där,( hasar sig fram, tjattrande och kaffepimplande hela dagarna) det kan man fråga sig. För att inte tala om kvinnorna, ja dom kanske är företagsamma när det gäller att yngla av sig det är det enda.
5 personer gillade det här.

Oxis 1 timme sedan som svar till Pandizz

Karlarna är nog så företagsamma med att se det att det blir yngel också!
3 personer gillade det här.

Gnellspiken 1 timme sedan

De har onekligen bidragit till att höja Sveriges BNP, samt att genom att andra arbetar få sitt uppehälle tillgodosett med råge.
Så visst måste de tillskrivas ett visst mått av entreprenörsskap.
Men om det sedan är av den sort som bör uppmuntras råder väl delade meningar om.
2 personer gillade det här.

MAX_RADIKAL 1 timme sedan

Entreprenörsfolk ??
Gunilla Carlsson måste verkligen leva i en drömvärld undrar hur hon blev sån ? hon kränker mej jag har ju en helt annan bild de är lata odugliga till annat än krig kriminalitet och bidragsparasitera
6 personer gillade det här.

Ruben Kuben 1 timme sedan

"Sverige bör överväga mer biståndsmiljoner" säger hon... Jag tycker vi istället ska överväga att skicka hem alla somaliska "nybyggare" och "entreprenörer" som i dag framlever sina liv bekvämt försörjda av oss dumma svenska skattebetalare här i Sverige. Då slår vi ju två flugor i en smäll! Vi sparar en massa bidragspengar och Somalia får tillbaka sina nybyggare! Genialt om ni frågar mig...
5 personer gillade det här.

znabel 2 timme sedan

Jag kan tala om att de flesta av de somalier jag träffar dagligen i mitt jobb, lämnar mkt att önska- entreprenörer kanske de är... I bidrag/fusk/utnyttjande möjligtvis.
12 personer gillade det här.

Piemonte 2 timme sedan

"Somalierna är ett entreprenörsfolk"

Herregud vilket hycklande dravel! Om somalierna vore ett framgångsrikt entreprenörsfolk skulle inte landet vara ett underutvecklat inferno som domineras av rivaliserande klaner. Vad syftar människan på när hon svamlar om "entreprenörsfolk"? Jag KRÄVER att hon preciserar vad hon menar! Menar hon att de gör sig en förmögenhet och skapar välstånd genom sin driftiga och uppfinningsrika piratverksamhet? Floskelharangerna blir mer och mer märkliga när hycklande och desperata politiker ska försvara invandringshaveriet.
10 personer gillade det här.

Mannen 2 timme sedan

Somalia håller sakta men säkert på att bli ett land igen, där behövs "entreprenörfolk", vi behöver dom inte.
7 personer gillade det här.

WaylonJennings 2 timme sedan

Hahaha, entreprenörer, jag det måste vara att lura myndigheterna på bidrag. Då är dom uppfinningsrika.
9 personer gillade det här.

Blaator 2 timme sedan

Vintern efter Sovjetunionens fall intervjuades en talesman för Finlands Försvarsmakt i SVT om riskerna för att ekonomisk kris och ren svält i Leningrad/Petersburgområdet skulle leda till stora flyktingströmmar mot finska gränsen. Han svarade att det kan nog finnas risk för svåra förhållanden och att Finland i så fall skulle tvingas assistera med utspisning. "-Men det får vi i så fall göra där. Inte här". Den föresatsen borde Sverige göra till sin.

Istället uppvaktar svenska politiker diktaturföreträdare här och där och läser in sig på exakt vilken titulatur som skall användas till Den Höge Excellensen.

Med tanke på hur många uppgivet förföljda somalier som Sverige bereder skydd och asyl, borde vi snarast vara i fullt krig med den regimen och den Svenska Afrikakåren redan luftlandsatt.

Svenskt bistånd brukar stoppas i regimernas fickor. Det är bara att ta Tanzania och Zambia som exempel. Pengarna utbetalas exempelvis till organisationer och företag som skall prestera olika saker. Dessa är emellertid i händerna på regimföreträdarnas släktingar. Reinfeldts ätteleggar lever påvert i jämförelse med biståndsmottagarländernas ledarbarn som med full hovförvaltning och transportcentral "studerar" vid olika prestigeskolor och -universitet.

Det naturliga hade varit att Gunilla Carlsson eller annan svensk företrädare protesterat mot regimens åtgärder som driver en stor del av befolkningen på flykt. Några klara och ytterst råa personliga hotelser mot det somaliska ledarskiktet hade också varit på sin plats. Inreseförbud i EU. Konfiskering av konton och andra tillgångar. Relegering från studieanstalter i EU. Förbud för inresa för att söka medicinsk vård. Narkotikadomar. Kanske försvinnanden rentav. Hemskheter som reflekterar det somaliska samhället och som man där kan förstå. Don efter person. Hård mot de hårda.

Nu verkar det snarast som om Gunilla Carlsson befinner sig i Somalia för att rekrytera nästa generation svenskar och komma överens om hur svenska skattebetalares pengar skall överlämnas till "Deras Excellenser" i det somaliska ledarskiktet.
2 personer gillade det här.

CygnusVG 2 timme sedan

Varför stannar dom, med sin enorma förmåååååga, inte i sitt eget land då, och bygger upp det nu när det inte är krig där längre?!
5 personer gillade det här.

knugen69 2 timme sedan

Och jag ser inga problem,
bara möjligheter att skänka Gunilla Carlsson till Somalia.
6 personer gillade det här.

David Källman 2 timme sedan

Det är fullständigt ofattbart att sådana här individer får representera en nation.

8 personer gillade det här.

GustavIII 2 timme sedan

Tänker hon på somalierna som pirater? Men det funkar inte i Sverige!

(Redigerad av kommentatorn 2 timme sedan)
6 personer gillade det här.

Oxis 1 timme sedan som svar till GustavIII

Tänk dig somaliska pirater i Stockholms skärgård eller i den bohuslänska skärgården. Gunilla Carlssons våta dröm?

HA2010 2 timme sedan

"Somalierna har en enorm förmåga, de är ett entreprenörsfolk." Jaha du,det är därför som landet ligger i toppen av utveckling internationellt ,va? Sicken idiot!
"Jag tror vi alla behöver ta oss en funderare, säger Gunilla Carlsson." Näää du Carlsson, Bara du. En riktigt allvarlig funderare över det mentala tillståndet!
15 personer gillade det här.

Eva Jonsson 2 timme sedan

Ja vad ska hon säga, sanningen är nog snarare att det är extremt svårt att "lyfta" ett land med Biståndspengar, att dom behöver pengar förstår jag, men upplysta männisor vet att pengarna sällan hamnar där dom ska och det vet Gunilla Carlssom också......
6 personer gillade det här.

Stig Nordlander 2 timme sedan

Som gäst i Somalia var det försås rätt av biståndsministern att bära slöja. Men det var samtidigt ett perfekt tillfälle att klargöra att vi i Sverige inte inte har denna klädsel, och att detta ska följas även av gäster och människor som har för avsikt att bosätta sig i vårt land.
11 personer gillade det här.

Oleg_Datsishin 3 timme sedan

Deras största förmåga verkar vara att stoppa svenska skattebetalarnas pengar i egna fickor. Både i Sverige och i Somalia....;)
4 personer gillade det här.

brisslan 3 timme sedan

Den där Carlsonskan, hon är en riktig svenska, som alla kan lura, skjorta har hon inte så, det får bli trosorna av.
6 personer gillade det här.

Magnus32 3 timme sedan

Uttalandena är troligen en del av planen för att försöka putsa på somaliernas (med all rätt) skamfilade rykte. Vi har sett fler på sistone.
Behöver man - lågt räknat - sju år för att bli självförsörjande är man allt annat en en entreprenör. Den enda enorma förmåga somalierna tycks ha är att producera många barn som sedan andra tvingas försörja.
Carlssons uttalanden förefaller mest desperata och ska ses mot bakgrunden mot att allt fler svenskar får upp ögonen för att invandringen från Somalia i princip bara medför kostnader och problem.
8 personer gillade det här.

codatronca Top 10 3 timme sedan

Hahahaha entreprenörer ??? Hur naiv får man bli som minister???
9 personer gillade det här.

observingtheobvious 3 timme sedan

Nu när alla problem är tycks vara under kontroll i Somalia är det också dags att alla somalier som finns i Sverige genast återvänder till sitt hemland för att hjälpa till med uppbyggnaden. Och samtidigt kan Sverige ta bort biståndet helt till dem. De har kostat oss nog, inte minst den biståndspolitik som bedrivs på hemmaplan.
6 personer gillade det här.

codatronca Top 10 3 timme sedan som svar till observingtheobvious

Ja och eftersom många sägs vara entreprenörer så skulle det passa Somalia perfekt !! Så åk hem Somalier och bygg upp ert eget land nu !!!
7 personer gillade det här.

Birrus Marco 3 timme sedan

Det ända entrepenörsskap dessa människor har är att expandera innevånarantalet för att på sikt medverka till muselmanernas herravälde över demokrati och västerländska värderingar.
1 person gillade det här.

zigge1083 1 timme sedan som svar till Birrus Marco

Detta är ingen hård kritik, men jag har sett att det svenska språket misshandlas ofta här på AP Ordet enda, blir ofta ordet "röv" eller ända.

Bluegrass_1 3 timme sedan

Al Shabab-milisen är snart besegrade i hela Somalia, de kontrollerar bara i dagsläget en stad. Ändå väljer Sverige att just nu när situationen i Somalia är bättre än på mycket länge, ge uppehållstillstånd till rekordmånga somalier.
3 personer gillade det här.

CombatSanta 3 timme sedan

Entreprenörer? Det finns säkert en och annan. Dock inte tillräckligt många för att motivera ens en hundradel av den massinvasion vi har haft till Sverige.

En bekant till mig har jobbat som biståndsarbetare i just Somalia. Har har vid flera tillfällen berättat om hur lata dessa människor är. Dom vill helt enkelt inte jobba.
6 personer gillade det här.

Pelle Svanslös 3 timme sedan

Ja visst är de ett stort entreprenörsfolk. Google, Apple och diverse rymdforskare mfl darrar inför den kommande konkurrensen från det nya Silicon Valley...
Gunilla Carlsson gör mig besviken, jag har inte tidigare uppfattat henne som så helt vettlös som många andra politiker.
12 personer gillade det här.

evolution2000 3 timme sedan

Vad gör Waberi i försvarsutskottet? Borde inte han vara näringsminister? Eller sjöfartsminister?....eller varför inte jordbruksminister?
Att förslösa en sån oerhört driven
entreprenörstalang på att sitta och läsa militära statshemligheter dagarna i ända?
10 personer gillade det här.

herrn 3 timme sedan

Jomen hon har ju helt rätt!!

Visst är somalierna fantastiska entreprenörer!

10 000-tusentals har ju ordnat sin och familjen och alla barn och släktingars försörjning utan att behöva göra ett handtag!
24 personer gillade det här.

Oxis 1 timme sedan som svar till herrn

Och fixat flyget hit! Det är mer än jag förmår göra på min pension - dvs. fixa flyget bort från Sverige. Så där ligger jag i lä, det medger jag gärna.

Gostasson 3 timme sedan

Gunilla Carlsson!
Du säger att "somalierna har en enorm förmåga och att de är ett entreprenörsfolk".
Det betyder i klartext att du kan peka ut folk som inte har dessa egenskaper och vilka är då dessa?
Sanningen är att över 75% av somalierna är analfabeter. Och det är knappast de läs och skrivkunniga som har anledning att flytta till försörjning i Tensta, eftersom de tillhör sitt lands elit.
6 personer gillade det här.

evolution2000 3 timme sedan

Det beror nog lite på hur man definierar "entreprenörskap"?

När Al - Shababs radiokanal nyligen lanserade en koranciteringstävling för barn, och första priset var 100 dollar och....en AK 47, andrapriset däremot, var futtiga 50 dollar....och en AK 47, medans den stackars tredjepristagaren fick hålla tillgodo med 20 dollar och..en handgranat. ( Källa BBC), så kanske det kan falla in under Gunilla Carlssons vidlyftiga tolkning av "entreprenörskap"?

6 personer gillade det här.

Dimitri Papastavrou 3 timme sedan

Hej
Det är i sanning mycket skönt med en oscensurerad tidning . Den politiska korrektheten som råder i Sverige känns ofta olidlig. Senaste exemplet var den psykopatiske T-bane rånaren vars bild hamnade till sist i tidningar. Polisen och Pressmbudsmanne var mycket bekymrade över det, skurkens personliga integridet hade blivit lidande. Inte ett ord om offret, som vanligt. Tack!
4 personer gillade det här.

Bengrot 3 timme sedan

Det är ju synd att de duktiga entreprenörerna stannade i Somalien och att bottenskrapet flydde hit.

Gunilla Carlsson, du är inte trovärdig för en sekund!
15 personer gillade det här.

surkart 3 timme sedan

Om de nu är ett entreprenörsfolk, varför i helv,, är de då här och till 90% lever på bidrag. Det här folket är väl det mest bidragsugande och utnyttjande av sjukvård och socialhjälp som någonsin importerats och det säger väl inte lite!?

(Redigerad av kommentatorn 3 timme sedan)
13 personer gillade det här.

arvid skoglund 3 timme sedan som svar till surkart

Bidragsentreprenörer är väl också entreprenörer. Det måste vara det som moderattanten menar....

Politiker....att de bara orkar. Inte ett uns skam i kroppen. De är inte så urbota korkade att de tror på vad de säger själva. Bara fullständigt skrupelfria.

Men en sak är bra med dumma uttalanden som dessa. Ju fler de blir desto större chans att den sovande delen av befolkningen reagerar. Likt droppen som urholkar stenen
1 person gillade det här.

Funtaren 3 timme sedan

Jag missade detta förut: har ni tänkt på vilken fruktansvärd rasism som ligger bakom ministerns yttrande? Utmåla ett helt folk som entreprenörer med enorm förmåga! Det är ju så att hon borde avgå!
4 personer gillade det här.

malstar 3 timme sedan

Jag har då aldrig sett en ända huclebeklädd kvinna från Somalia jobba någonstans. däremot ser jag dom daglig dags på den Vårdcentral där jag arbetar. där kommer dom ofta för besvär som trötthet ont i ryggen osv allt för att slippa sitta i skolan 2 timmar/dag på SFI. Sedan ska det beställas tolkar trots att dom varit här ett antal år. Är detta entepenörskap??
3 personer gillade det här.

Sverigefritt 1 timme sedan som svar till malstar

Usch vilket lurendrejeri.

Elbolaget 3 timme sedan

Eftersom somalier är en så dådkraftig och duktig grupp, tycker jag att vi kan skicka tillbaka samtliga somalier till Somalia idag. Vilket bistånd! Humankapital i bästa tänkbara valuta!
18 personer gillade det här.

Strutsfarmen 3 timme sedan

"Jag tror vi alla behöver ta oss en funderare, säger Gunilla Carlsson."

Gunilla borde först fundera varför hon har ett huckle på huvudet.
19 personer gillade det här.

Magnus A 3 timme sedan

Jag är emot att Sverige är naiva som nu, med korta handläggningstider där en stor del av de som kallar sig somalier är från andra länder och fuskar, med största sannolikhet för att få del av svenska bidrag, eller att vi ska tolka behovet för somalier att lämna sitt land som större än vad andra västländer gör.

Somalia hävdar chefen för Telegraphs utrikeskorrespondenter, David Blair har stabilaste politiska situation sen 1991, med ordning på politiska institutioner:
http://blogs.telegraph.co.uk/n...

Biståndsministern även här om att hungersnöden är över:
http://www.gp.se/nyheter/varld...

Även bland somalier finns en och annan entreprenör, och fler ska såklart lockas fram. Allmänt bör, jämte att det blir svårare att få PUT, bidrag sänkas. Över decennier 100 000-tals invandrade somalier torde ge lokal segregation och risk för religiös radikalism.

Hets mot somalier som vidriga (bl a på denna sajts kommetarsfält) är dock vidrig och oacceptabel. Allt ska beskrivas och förklaras objektivt.

(Redigerad av kommentatorn 3 timme sedan)
5 personer gillade det här.

Elbolaget 3 timme sedan som svar till Magnus A

Det är naivt och nära på löjligt korkat att tro att det som händer oss med massinvandringen, kulturmarxismen med mera, med mera har sin orsak i naivitet!


Magnus A 3 timme sedan som svar till Elbolaget

Va? Vill du inte nå framgång med att utmana gentemot "antirasister" skraja politiker med fakta, utan istället hävda att de är delaktiga i någon hemlig konspiration? Lycka till!

Även här gäller detta: Allt ska beskrivas och förklaras objektivt.

(Redigerad av kommentatorn 3 timme sedan)

Elbolaget 3 timme sedan som svar till Magnus A

Ja visst. Sakligt och objektivt. Ingenting sakligt tyder på att orsaken är naivitet.


Magnus A 3 timme sedan som svar till Elbolaget

Jag håller med om att rädslan för att ha föra en vettig invandringspolitik till en del beror på kulturmarxism som styr nymarxistisk och eller liknande forskning, och genom att prägla den akademiska världen satt tryck på eller präglat utbildning av de i media och andra yrken som påverkar samhälle, som politiker, lärare och kanske t o m poliser.

Men det är bara en bakomliggande orsak och ska kritiseras sakligt för sig (varför finns förresten så lite kritik mot t ex kritisk teori, som används på våra universitet?). Gentemot de som marinerats av detta behöver vi inte gnälla på orsaken (ska inte de skuldläggas för), utan vi ska istället påpeka att invandring av 100 000-tals somalier ger än mer segregation och religiös radikalisering, ställa krav på att somaliska invandringen nu stryps osv. Börjar de som ska påverka att gnälla på konspirationer, "7-partiet" och liknande förtjänar de att puttas åt sidan som tokar.

Att skapa debatt med sakliga argument för att somalisk invandring begränsas till kanske måttlig anhöriginvandring (inte den massiva MP önskar!) kan, om det lyckas, leda till att dagens ca 50 000 somalier via invandring ökar med bara ett par 10 000-tal de närmsta 10 åren. Vi trappar ner till "låg europeisk nivå". Detta istället för, om inget ändras, ökningen blir åtminstone 150 000 somalier.

Denna Avpixlat-bloggpost nämner lite fakta som jag även länkade. Bara att påpeka att de prognoser migrationsverket har på enorm ökning av somalisk invandring innebär ett scenario som inte längre är befogat utifrån humanitära åtaganden.

oldwitch 3 timme sedan

Det stämmer! Inte vem som helst kommer på en affärside att åka runt halva jordklotet för att mjölka godtrogna och snälla idioter på pengar och skaffa lyxliv
(med somaliska mått så klart) för sig själv och hela släkten.
9 personer gillade det här.

Ritzzar 3 timme sedan

Dagens skämt eller?
5 personer gillade det här.

3 timme sedan

Det är antagligen därför som Somalia ser ut som det gör.
5 personer gillade det här.

dempa69 4 timme sedan

Om jag hade fria tyglar att strunta i lagstadgade löner, arbetsgivaravgifter, försäkringar, pensionsförsäkringar, arbetstider och genusprojekt. Ja, då skulle jag säkert verka på samma planhalvor som pensionsräddarna. Men om jag skulle starta eget, för egna pengar då, så skulle EN missad skatteinbetalning ge mig problem, big time, och jag har inte släktingar som "köper" verksamheten och låtsas som det regnar.
8 personer gillade det här.

frenologen 4 timme sedan

entrepenörsfolk... undrar om Gunilla tror på det själv.
7 personer gillade det här.

Constricktor 4 timme sedan

"Revisorsassistenten?"

Gå gärna in på Google och skriv "Toppmoderat skattefuskade" (år 2006)

Efter att ha läst det så kanske det finns fog för det gamla uttrycket "Att sätta räven som hönsvaktare"

Det finns många rävar i de fina salongerna samt 94% höns utanför.

7 personer gillade det här.

obestridlig 4 timme sedan

hehe, fan va dåligt. Somaliska raketforskare där har vi framtiden, dom ser till att man som svensk får räkna med uppskjuten pension.
8 personer gillade det här.

CygnusVG 1 timme sedan som svar till obestridlig

HA HA... klockrent... bästa kommentaren idag! ;D

Nicklas Åkerman 4 timme sedan

Undrar om Rainfeldt var medvete om den somaliska invasionen när han varnad om att vi måste arbeta tills vi är 75?

Skall man tro bistådsministern så borde vi kunna gå i pension när vi är 55!
10 personer gillade det här.

Oxis 1 timme sedan som svar till Nicklas Åkerman

Han hade nog kläm på vad framtiden innebär - somalierna i landet, livstids försörjning - svenskarna, arbetar till 75 för dem som överlever - tala om av staten beordrat slaveri för ursprungsbefolkningen.
1 person gillade det här.

MetalHeadViking 4

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: