tisdag 4 september 2012

Insändare i Södermanlands Nyheter som aldrig blev publicerade | Ocensurerat – Ordet fritt på riktigt

Insändare i Södermanlands Nyheter som aldrig blev publicerade | Ocensurerat – Ordet fritt på riktigt: 2012 – ett jubileumsår

För 1 300 år sedan inledde en morisk, islamsk armé sin blixtsnabba erövring av Spanien. Inom några år hade de erövrat hela iberiska halvön med undantag av baskiska områden i Pyrenéerna och några små kristna riken i norr. Sedan fortsatte de norrut tills de stoppades vid Poiters i nuvarande södra Frankrike år 732.

Muslimerna döpte landet till Al-Andalus och det har beskrivits som islams guldålder och i den muslimska kulturen beskrivs Al-Andalus nostalgiskt som en symbol för tiden när islam överglänste andra kulturer.

Det påstås att de kristna och judarna behandlades väl och det stämmer delvis men bara för dem som erkände muslimerna som herrar och accepterade att vara andra klassens medborgare. Det förekom ständiga konflikter mellan olika grupper och Al-Andalus var absolut inte något mångkulturellt paradis.

År 1212 tvingade en kristen koalition under Alfons VIII av Kastilien muslimerna att dra sig tillbaka och den muslimska dominansen bröts. Det sista muslimska fästet i Spanien, i Granada, höll ut i ytterligare 300 år sedan upphörde al-Andalus att existera.

Vi borde i år fira 800-års jubileum av ett av historiens viktigaste slag. Det var då den muslimska dominansen i Södra Europa bröts och vi slapp vara oroliga för en muslimsk invasion av den kalla nord…fast där kan jag ha fel, det är svårt att veta vad som pågår just nu, det verkar inte bättre än att vi frivilligt låter oss ockuperas och dessutom betalar för det.//

-Pettersson skickade denna insändare till Södermanlands Nyheter den 21 augusti 2012 men som vanligt fanns inte plats för lite islamsk historia…

Inga kommentarer | etiketter: al-andalus, iberiska halvön, morerna | postat i Islam, Utrikes
Sep 2 2012
Tjuvaktiga zigenare

Av Pettersson

Tidningen Expo berättar att för några år sen handlade programmet Nattcafé om fördomar mot romer. Samtliga gäster tyckte det var lika hemskt med alla osanningar om ”tjyvaktiga zigenare”. Gott så. Men inte en enda fråga om bakgrunden till fördomarna ställdes. Och det ironiska var att när programmet var slut och gästerna gått hem, hade allt porslin stulits från redaktionen. I dag ångrar programledaren Siewert Öholm att han inte berättade om händelsen i nästa Nattcafésändning. Vad det handlar om är att inte se ner på människor och omyndigförklara dem, utan bevärdiga dem med att få svara på kritiska frågor på precis samma sätt som andra.

- Eftersom samtliga gäster tyckte det var hemskt med alla ”osanningar om tjuvaktiga zigenare” så undrar Pettersson om dessa gäster verkligen träffat några zigenare.

Denna insändare fick Södermanlands Nyheter den 15 januari 2011, trots källan var de inte intresserade. Märkligt.

Källa: Expo

Inga kommentarer | etiketter: expo, nattcafé, romer, siewert öholm, tjuvar, zigenare | postat i Brottslighet, Inrikes
Sep 1 2012
Det fanns en tid

Det fanns en tid då journalisterna i våra olika medier i varje fall försökte leva upp till samhällets krav på korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

Våra medier är fulla av journalister med bakgrund i 68-vänsterns, den rörelse som har 1968 som symbol och växte fram under 1970-talet och som trodde att de stod på de svagas sida. Till skillnad från vänsterrörelsen i början på 1900-talet som mest bestod av arbetare så bestod 68-vänstern av intellektuella.

Många av dessa intellektuella hamnade på journalisthögskolan och så småningom högt upp på olika redaktioner, dessa vänsterromantiska åsikter följs upp av yngre förmågor, sugna på att få fast jobb, nya journalister som fått inpräntat i sina gener att deras uppdrag inte är att bedriva korrekt och allsidig nyhetsförmedling utan att få lyssnarna, tittarna och läsarna att tycka rätt i rätt frågor.

De får lära sig att ”felaktiga åsikter” ska gallras bort, personer med felaktiga åsikter ska kritiseras och de rätta lyftas fram. Jämför exempelvis hur invandringskritiska bombas med kritiska frågor och slagord som islamofob, rasism osv. medan några riktigt kritiska frågor om islam sällan ställs till imamer. //

Pettersson skickade denna insändare Södermanlands Nyheter den 16 januari 2011 men att kritisera journalister och islam samtidigt var nog lite optimistiskt.

Inga kommentarer | postat i Islam, Journalistik
Aug 31 2012
Svart eller vitt

Har ni sett den svarta flaggan som många muslimer viftar med när de demonstrerar på olika håll i världen. Den svarta flaggan symboliserar de områden (”Dar al-Harb,” svenska ”krigets hus”) där man för krig för att införa islam som statsreligion och sharia som rättssystem. Den svarta flaggan är en ren krigsförklaring i mot de länder där den höjs. Den är symbolen för Jihad. Märk väl att det är vi som lever i krigets hus, vi är de otrogna inte mer värda än hundar. Vi är andra klassens medborgare i dessa muslimers ögon.

Att det sedan faktiskt finns miljoner trevliga och sympatiska muslimer i världen är oväsentligt och har ingenting med ideologin islam att göra. De är goda människor trots islam, inte tack vare islam. De väljer helt enkelt att strunta i Allahs och Muhammeds befallningar på samma sätt som de flesta av oss struntar i Guds och Jesus befallningar.

Men glöm inte att Islam inte är fredens religion, vad som än sägs. Islam är värre än nazismen och jag får hoppas vi slipper se dem hissa den vita flaggan. Den vita flaggan symboliserar nämligen ”Dar al-Islam” på svenska ”islams hus”. Det betyder att dårarna har segrat och det har de som mål att göra över hela Västeuropa till att börja med.//

Pettersson skickade denna insändare till Södermanlands Nyheter den 4 februari 2011. Det var inte intressant att publicera. SN ville heller inte göra ett reportage om den svarta Jihad-flagga som länge hängde på en fasad i lilla Somalia, Brandkärr i Nyköping, SN:s hemstad.

Inga kommentarer | etiketter: fredens hus, krigets hus | postat i Islam


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: