torsdag 6 september 2012

10misslyckande | Just another WordPress.com site

10misslyckande | Just another WordPress.com site: Rinkeby

Varför försvaras detta experiment som på förhand var dömd att misslyckas? Är det för lönedumpningar? Skapas utanförskapsområden medvetet för att dumpa lönerna hos invandrarna i områden som Rinkeby?

Rinkeby: Wikipedia

Rinkeby var ett stadsdelsområde i Västerort i Stockholms kommun som omfattade stadsdelen med samma namn och hade cirka 16 000 invånare. 67 procent av befolkningen i Rinkeby hade utländsk bakgrund, av dessa var ungefär hälften utländska medborgare. Rinkeby är omtalat redan 1347, och det var en by med flera gårdar. Det moderna Rinkeby byggdes från 1968 och framåt, under det så kallade miljonprogrammet.

De speciella förutsättningar som fanns i Rinkeby gjorde att Stockholms kommun tidigare valde att låta stadsdelsområdet endast omfatta en stadsdel. Den 1 januari 2007 gick dock Rinkeby samman med Kista och bildade Rinkeby-Kista.

Arbetslöshet Rinkeby 2011:

Arbetslösheten varierar mycket mellan stadens stadsdelsområden. I oktober 2011 var det högst andel arbetslösa i Rinkeby-Kista med 7,4 procent

Högst andel personer i program med aktivitetsstöd var det i Skärholmen med 3,4 procent. I Rinkeby-Kista låg denna andel på 3,0 procent medan det var under 1 procent på Norrmalm, Östermalm och Kungsholmen.

Rinkeby – social utmaning

Varför väljer du just Rinkeby?

- Det finns några stadsdelar, Rinkeby hör till dem, liksom Bergsjön i Göteborg, Rosengård i Malmö, ett par stadsdelar i Södertälje, som är enorma sociala utmaningar. Det har gått något åt rätt håll, om man går 15 år tillbaka i tiden, men det är fortfarande områden där varannan inte har ett jobb att gå till, säger Erik Ullenhag.

Rinkeby: Fattiga mer arbetslösa och utslagna

- Studiebesök i all ära, men det här blir en slags underklassafari. Människor som bor där är trötta på att ses som någon slags utställningsföremål, eller att man kommer dit och tittar som om det är någon slags cirkus. Det här är områden som alla andra, men människor är fattigare, mer arbetslösa och utslagna. Det är politiken som måste förändras, säger Kalle Larsson.

Rinkeby – Ett gigantiskt misslyckande

I Rinkeby går bara en procent av barnen i Kulturskolan – 21 pojkar och 26 flickor. ”Det är ett gigantiskt misslyckande”, säger kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).2010 deltog många fler, 244 Rinkebybarn, i Kulturskolans aktiviteter:

musik, teater, dans, bild och form. I innerstaden har antalet barn i Kulturskolan däremot ökat och i Hägersten-Liljeholmen var de hela 86 stycken fler 2011 än året innan.– Det är nästan det största kulturpolitiska misslyckandet i Stockholm, att Kulturskolan har blivit så mycket smalare och tappat så många barn. Den kulturella segregationen är ett stort problem, säger Ann Mari Engel (V), vice ordförande i kulturnämnden.

Kulturskolan är en tröskel till kulturen och en enormt viktigt möjlighet, särskilt för familjer i utsatta områden, anser hon. Och orsaken till misslyckandet är, enligt Ann Mari Engel, de sparbeting den borgerliga majoriteten under flera år har lagt på Kulturskolan.

– De har skurit ned och koncentrerat Kulturskolan så att barn måste ta t-banan flera stationer. Den uppsökande verksamheten i skolorna är borta. Avgiften har höjts till 900 kronor per termin, säger hon.

– Vi har avsatt 12,8 miljoner kronor till åtgärder i fem utpekade ytterstadsdelar. 8,6 miljoner går till biblioteken och 3,2 till Kulturskolan, säger Madeleine Sjöstedt.

Av 10misslyckande
Mar 7 2012
Katrineholm Kommun

Kartläggningen är för 2012

Katrineholm Kommun är extrem massinvandring i ett nötskal där ansvariga blundar förnekar förtränger och ljuger om extrem bostadsbrist och arbetslöshet. Lösningen är att fylla på med fler?

Vi ställer frågan var logiken är att köra över och tvinga en kommun ta emot när Kommunalrådet själv säger det finns inga bostäder, redan skyhög arbetslöshet? Vad vill man uppnå? Vad vill man bevisa? För vem?

400 somalier

Till Katrineholm i Södermanland väntas uppemot 400 somaliska flyktingar när Sverige nu till sommaren lättar på reglerna för anhöriginvandring.

Har inte råd

Men Göran Dahlström, socialdemokrat och ordförande i kommunstyrelsen, säger att man inte har råd med någon familjeåterförening.

Finns inga bostäder

– Vi måste hitta ett system som blir bättre än vad det är i dag, annars kommer det att gå fullständigt åt skogen i de kommuner som ska klara hela mottagandet, säger han. De måste ju komma. Men då ska man veta att det är 400 personer som ska komma till Katrineholm. Och det finns inte en enda ledig lägenhet, säger Göran Dahlström.

Redan hög arbetslöshet

Tillbaka i Katrineholm säger kommunalrådet Göran Dahlström att kommunen redan i dag har en hög arbetslöshet och många människor på försörjningsstöd. Det, säger han, äter upp de kommunala skattepengarna eftersom försörjningsstödet är de pengar som ska betalas ut först. Risken finns att man i kommunen måste välja mellan att dra ner på övriga verksamheter eller höja skatten. Han ser gärna en inflyttning till Katrineholm, men då måste de ha ett jobb och kunna betala skatt.

Arbetslöshet Katrineholm

26,4%

Så vad är retoriken köra över Katrineholm där kommunalrådet för en gångs skull är ärlig och säger som det är med 400 somalier det inte finns jobb och bostad åt? Ska dom få några månaders praktik och sen arbetslös i flera år? Process för att dumpa ner lönerna? Annat?
Av 10misslyckande
Mar 7 2012
Södertälje Kommun

Kartläggning från 2007 – Hur tror ni det ser ut idag?

Södertälje: Besparingar

Det är SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, som kommit med årets sista skatteprognos för landets alla kommuner och landsting.

Enligt den får Södertälje 19 miljoner kronor mindre i skatteintäkter i år och 15 miljoner mindre nästa år än vad kommunen räknat med i sin budget.

– De närmsta åren tror jag blir otroligt tuffa för alla kommuner. Och jag tror att det är stor risk att det kan bli ännu värre om ett par år, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Lago (s).

Södertälje: Fler flyktingar än USA

Södertälje kommun, med drygt 80.000 invånare, tar emot fler flyktingar från Irak än vad USA och Kanada gör tillsammans. Minst 1.200 flyktingar väntas i år, anhöriga inte inräknade. Nio av tio kommer från Irak.

Minst 1.500 personer bor i dag på madrasser, alltså inneboende hos släkt och vänner. Det tror kommunalrådet Anders Lago.

Han säger att etniska svenskar i dag flyttar från Södertälje. Av de 3.500 som i fjol lämnade kommunen är en förhållandevis liten del utlandsfödda

Bistånd: 200 miljoner

Av de 200 miljoner som staten ger Södertälje i ersättning för flyktingmottagande går som det nu är 70 procent åt till att klara själva försörjningen för dem som kommer. Bara 30 procent satsas på den viktiga introduktionen i samhället.

Var det något att år 2007 då skryta inför USA kongress vi tar emot fler flyktingar än USA och Kanada tillsammans? Hur ser det ut idag?

Södertälje arbetslöshet:

6,9%


Av 10misslyckande
Mar 7 2012
Växjö Kommun

Kartläggningen täcker från 2010

Växjö

106 655 374 kronor. Under de senaste fyra åren. Beloppet beskrivs som den merkostnad Växjö haft för att ha tagit emot flyktingar.

500 somalier

I år kan antalet människor som söker uppehållstillstånd som anhöriga i Sverige komma att öka med 45 procent, i Kronoberg räknar man med att uppemot 500, framförallt somaliska barn, kommer att kunna återförenas med sina familjer.

Var ska 500 somalier bo när det är bostadsbrist för studenter? Varför existerar aldrig extrem bostadsbrist och arbetslöshet med extrem massinvandring?

Akut bostadsbrist för Växjöstudenterna

– Det är ett extremt läge. Men vi har 17 procent fler studenter i år jämfört med förra hösten. Förändrade antagningsregler har lett till att fler inte kommer in i exempelvis Lund och Uppsala och då hamnar de här på sina andrahandsval. Man vill oftast bo där man läser.

Studentkåren jobbar för att hitta lösningar till studenterna, ofta genom att hitta privatpersoner att bo hos eller att flera får dela lägenhet. När alla studenter är här i nästa vecka vet man exakt hur illa det ser ut.

– Vi vädjar till privatpersoner som har ett extra rum, att hyra ut det till en student.
Alla de rankade studieorterna finns på smp.se

Växjö arbetslöshet:

21,9%


Av 10misslyckande
Mar 7 2012
Borlänge Kommun

Kartläggning från 2011

Dalarna ska spara 300 miljoner

Dalarna landsting ska spara 300 miljoner

Minskad personalstyrka, sammanslagna vårdcentraler och översyn av administration. Det är några av åtgärderna som Landstinget Dalarna tar till för att minska kostnaderna med 300 miljoner kronor.

Dalarna landsting

Men Peter Hansson, ekonomidirektör, Karin Stikå-Mjöberg, landstingsdirektör, Sven Nilsson, biträdande landstingsdirektör, Ingalill Persson S-ordförande i landstingsstyrelsen och landstingsråd och Thomas Ylvén V-landstingsråd gav ett samstämmigt besked efter landstingsstyrelsen i går: sparkraven ska genomföras om än två månader försenade.

- Det här är det mest omfattande åtgärdspaket i Landstinget Dalarnas historia. Och jag är övertygad om att vi ska nå målen under 2012, sade Peter Hansson. – Ett så omfattande åtgärdspaket har inte tagits tidigare där både strukturbeslut (där verksamhet läggs ned/DD:s anmärkning) personalminskningar och ökade patientavgifter ingår, sade Sven Nilsson.
Det dröjer till 2012 innan sparpaketen får full innan effekt, omställningskostnader i år beräknas bli 50-60 miljoner.

Borlänge ska spara 50 miljoner

Omsorgsnämnden går mot ett underskott på 50 miljoner kronor. Stora besparingar krävs. Så mycket som möjligt av underskottet ska hämtas hem under 2012.

7000 i bostadskö

7 000 personer söker bostad hos Tunabyggen. I princip inga lägenheter finns att erbjuda.

Det kommunala bostadsbolaget hoppas få i gång flera projekt – Lisselhagen ligger närmast i tid. Anbud har kommit in och utvärdering pågår.

250 bostäder ska byggas

Efterfrågan på bostäder i Borlänge är fortsatt stor. Tunabyggen drar i gång planer på nya byggprojekt.

– Vi har i dag det högsta uthyrningsläget vi någonsin haft, säger Olle Rigborn, Tunabyggens styrelseordförande.

Borlänge: Arbetslöshet

7,5%

Nu när 40-talisterna går i pension 2014 ska det hjärntvättas och manipulers hur bra det är med företag som är invandrare men inte de som går arbetslösa!

Invandringen bra för arbetsmarknaden

Moderate riksdagsmannen Carl-Oskar Bohlin från Borlänge bjöd in till ett rundabordssamtal på Tjärna Ängar i går om invadringens betydelse på arbetsmarknaden. Statistik från Riksdagens Utredningstjänst, RUT, visar att nästan 2000 utlandsfödda personer driver företag i Dalarna.

Borlänge 17% utlandsfödda

Att 17 procent av invånarna i Borlänge nu har sina rötter utomlands, och att den största gruppen nyinflyttade idag kommer från Somalia är problematiskt för många. Hur ska man som nyanländ analfabet från det krigshärjade Somalia lyckas ta sig in på arbetsmarkanden på ett par år, som är regeringens mål?

Om invandringen är bra för arbetsmarknaden, varför måste Borlänge Kommun spara 50 miljoner i omsorgsnämnden?

Men när det går dåligt med “flyktingar” som utnyttjas som billig arbetskraft i några månader, då vill man inte prata?

Borlänge Kommun

Borlänge har under senare år tagit emot många flyktingar från Somalia. Nya regler gör att ytterligare en stor grupp kan komma på kort tid. 600 somalier väntar på att få återförenas med sina familjer i Borlänge. – Vi måste ha en beredskap för det, säger kommunalrådet Nils Gossas (MP).

Så här utnyttjas “flyktingar” i Borlänge

Arbetslös 5 år – 6 månader praktik

36-åriga somaliskan Qadra Guumbe har varit i Sverige i fem år. Under 2011 utbildade hon sig till skogsröjare och jobbade därefter i Leksands skogar i ett halvårslångt projekt.

– Hon är ett gott föredöme och en symbol för invandrarkvinnor, säger hennes chef på Skogsstyrelsen, Hans Olof Marcus.

19 flyktingar 6 månader praktik

I Leksands skogar jobbade Qadra fram till december tillsammans med arton andra somalier och invandrare från andra länder. Uppgiften bestod i att röja undan vegetation manuellt i partier där det är svårt för grävmaskinerna att komma åt. I projektet samarbetade de även med ett gäng svenska lantmätare under utbildning.

Så vad menar man med “invandringen bra för arbetsmarknaden”? Utnyttja flyktingar mot lönedumpning?

Och när “flyktingarna” utnyttjas i några månader slutar de i socialbidrag

Flyktingar: 80% socialbidrag

Anledningen är att 80 procent av de som avslutar utbildningen svenska för invandrare går direkt till försörjningsstöd.

Vad hände med “beredskapen”? Och när 80% av flyktingarna man skulle ha “beredskap” för slutar i socialbidrag då låter det så här

Borlänge: 50% flyktingar är analfabeter

– Cirka 50 procent av de som nu anländer till Borlänge är analfabeter. Situationen i Borlänge motiverar särskilda statliga insatser, menar riksdagsledamot Peter Hultqvist (S).

Och är lösningen fortsatt massinvandring till Borlänge, arbetslösa flyktingar?

Borlänge: Alla kan inte få nystartsjobb

Kommunen påbörjade under 2011 en satsning på nystartsjobb, där 100 personer med försörjningsstöd ska få anställning under ett år. Vid årsskiftet var 52 av jobben i gång. Denna satsning ska på sikt sänka kostnaden för försörjningsstöd.

– Före sommaren ska vi sätta av en dag för att diskutera strategier för hur vi också ska hitta andra vägar. Det är en ganska stor grupp som är beroende av försörjningsstöd. jag har hört siffran 500-600 som skulle ta ett jobb i morgon om det fanns. Alla kan inte få nystartjobb, vi måste se vad vi kan göra mer säger Kenneth Persson.

Borlänge: Flyktingar ökar försörjningsstödet

Socialnämnden ser flera förklaringar till utvecklingen Arbetslösheten, förändringar i trygghetssystemen och att många flyktingar står utan försörjning efter avslutad introduktion. Stora grupper står långt från arbetsmarknaden, vilket också gör att bidragstiden ökar.

Borlänge: vill inte redovisa

En Borlängebo föreslår i ett medborgarförslag till kommunfullmäktige att ett mångkulturellt bokslut ska upprättas. Detta för att belysa “invandrings- och integrationspolitikens konsekvenser för kommunens ekonomi, verksamhet och trygghet”.

Integrationsutskottet avfärdar den tanken, och ifrågasätter nyttan med ett sådant och pekar dessutom på en rad svårigheter att få fram konsekvenserna.

Borlänge: Stort utanförskap

– Vi har ett stort utanförskap i Borlänge som har att göra med både integrationsfrågor och annat. Det behövs strategiska insatser. Det som saknats har varit bra underlag. Vi ska ta fram riktiga mål i siffror som går att jämföra och som är tydliga.

Inte skapar Borlänge utanförskap medvetet för att utnyttja billig arbetskraft i några månader för att dumpa lönerna?
Av 10misslyckande
Okt 16 2011
Malmö Kommun

Vad är logiken med denna politik? Skapas dessa “utanförskapsområden” medvetet för att dumpa röster, för att locka invandrarröster vid val? Annat? Hur kan någon vara stolt över Malmö?

Kartläggningen täcker Malmö 1999 – 2012

Arbetslöshet Malmö:

35%

Malmö 1999

Ungdomsrånen ökade med 50%
Gå hela dagarna utan använda svenska språket
Vanligare gå arbetslös än att ha ett jobb
Här finns inte mycket framtidstro
Resultatet är brottslighet
Invandrarungdomar rånar svenskar
Integrationspolitiken har fullständigt misslyckats
Malmö har blivit en tickande bomb
Malmö förknippas med socialbidrag
Över hälften av Malmös skolor har invandrarbakgrund
Rosengård alltid varit skamvrån
Rosengård 1965 nybyggd slum
Rosengård idag ghetto
Örtagården: Från 59% till 22% med arbete
Törnrosen: Från 68% till 16% med arbete
Herrgården: Från 55% till 8% med arbete
Herrgården: Färre än var 10 har arbete
Herrgården: Normala att inte ha ett arbete
Malmö: Dubbelt så vanligt svenskar har arbete

Malmö 1999

Rånen ett invandrarproblem
Aldrig i kontakt med svenskar
Föräldrar arbetslösa
Föräldrar träffar aldrig svenskar
Aldrig kommer in i svenska samhället
Upplever ingen framtidstro
Utanförklass
Bevara Sverige blandat
Allt mer segregerat

Malmö 1999

Malmö: Allt fler ofullständigt betyg
Malmö: 30% i 9 saknade fullständigt betyg
Rosengård: 60% saknade ofullständigt betyg
6 av 10 elever saknar betyg
Malmö: Personrånen ökat explosionsartat
Första halvåret rån ökade 50%
2 rån om dagen
Hälften är gäng rån
Malmö: Tickande bomb
12-13 åringar rånar
Vad händer när de är 20-25?
Allvarlig utveckling
Går inte i skola
Har inget arbete
Få vuxenkontakter
Många med utländskt bakgrund
Hitta vägar att “integrera” hela samhället
200 gärningsmän identifierade av 360 rån
Malmö: Oprovocerade våldsbrott vardag
Malmö: Folk känner sig otrygga
Malmö: Var 4 eller 28% avstått kvällsaktiviteter
Uppgivenhet
Ingen framtidstro
Är det sånt samhälle vi vill ha?

Så här ser det ut 2007 – 2012

Nedskärningar och besparingar

Malmö 2012: 260 miljoner i förlust

MALMÖ. Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande, höjer ett varnande finger inför nästa års budgetarbete.

– Det finns inget utrymme för nya verksamheter eller satsningar.

I år räknar kommunen med att gå med 260 miljoner kronor i förlust. Men det kan bli värre, om kostnaderna för ekonomisk hjälp, hemlösa och assistansersättning drar iväg. Eller om skatteintäkterna inte blir som förväntat.

I en skrivelse till kommunens nämnder och styrelser varnar Reepalu att det kommer fler tuffa år. Fram till 2015 kommer det inte att finnas några extra pengar utöver befintlig verksamhet. I stället måste det kommunala arbetet inriktas på att hitta lösningar till lägre kostnader.

Miljardminus i Skåne

Oppositionspolitikerna i Region Skåne tycker att minuset på en miljard kronor i regionens budget inför nästa år är oroväckande. Socialdemokraterna vill att regeringen ska ingripa och skjuta till mer pengar till regionen.

Svarta miljarder försvinner i Malmö

Den svarta marknaden kostar skattebetalarna i Malmö miljardbelopp varje år. Och trots att nya regler infördes för ett par år sedan finns tveksamt billiga priser kvar lite v

Stadsdelar måste dra i handbromsen

Alla stadsdelar i Malmö utom Oxie visar miljonunderskott efter första halvåret enligt delårsrapporterna. Konsekvensen i Hyllie blir färre vikarier i skolorna och mindre städning hos äldre i boenden.

För de flesta stadsdelar handlar underskotten om fler familjer och enskilda som får underhållsstöd, det som förr kallades social­bidrag. I Rosengård, Fosie, Hyllie, Limhamn-Bunkeflo, Södra Innerstaden och Husie har antalet sådana hushåll ökat i jämförelse med samma tid ifjor.

Skåne sjukhus spara 450 milj

Skånes universitetssjukhus, Sus, ska spara 450 miljoner kronor nästa år. Sjukhuschef Bent Christensen vill vända varenda sten för att hitta sätt att dra ner på kostnaderna. Han ifrågasätter till exempel ifall båda akutmottagningarna behöver vara öppna dygnet runt alla dagar. Målet är också att minska personalstyrkan med 300 personer.

Invandrare i Malmö

Malmö har 34% invandrarbakgrund

– Malmö vill vara porten till Europa samtidigt som 34 procent av våra medborgare har invandrarbakgrund

Var 3 invandrare

Var tredje människa i Malmö är född utomlands. ­Muhammed är det vanligaste pojknamnet.

Rosengård: 3.500 unga arbetslösa

Tanken är att det blir sex månaders praktik, och ett rullande system.
– Det här kan betyda oerhört mycket. 175 platser innebär att fem procent av stans cirka 3 500 arbetslösa ungdomar kan få praktik.

Herrgården har 66% socialbidrag

På Herrgården bor 5 000 personer officiellt, sannolikt är de ­betydligt fler. 16 (!) procent av de vuxna förvärvsarbetar. 66 procent erhåller social­bidrag. Vilken framtid ser ett barn som växer upp där?

Många fattiga barn i Malmö – När blir ni nöjda?

Resultatet visar att andelen fattiga barn skiljer sig kraftigt åt över landet. Ett område, Rosengård, sticker ut väsentligt mer än andra. I denna stadsdel lever 71 procent av barnen i ekonomisk utsatthet. I Stockholmsförorterna Rinkeby/Kista och i Angered i Göteborg är motsvarande siffror 51 respektive 50 procent.

Bostäder i Malmö

45.000 sökande på 22.000 bostäder

I Malmö finns kommunala MKB med 22 102 lägenheter. På kommunala bostadsförmedlingen Köplats Syd, dit även en del privata värdar är anslutna, köar bortåt 45 000 personer, trots att det kostar 300 kronor om året. I november 2008 var det 17 000 som sökte bostad.

Integration i Malmö

Dålig integration

att integrationen inte utvecklats på önskvärt sätt

Växande arbetslöshet

Under kommunstyrelsens möte i dag reserverade sig Moderaterna och Sveriges pensionärers intresseparti mot överenskommelsen. Moderata kommunalrådet Stefan Lindhe pekade på att arbetslösheten i Malmö växer

Dåliga skolresultat

och att antalet elever som inte klarar sin skolgång är alltför hög.

Malmöelever dåliga på svenska

Mer än hälften av alla gymnasieelever i Malmö behöver stöd i svenska. Ett behov som är stort även bland elever som har svenska som modersmål.

Bara 63% har fullständiga betyg

Men det där känner vi ännu inte till när vi går en avslutande promenad genom Värnhem, förbi Johanna Jeppssons spettekaksbageri och Niklas dotters skola. Här är det bara 63 procent som går ut med fullständiga betyg och engelskundervisningen börjar först i fyran på grund av att så många inte är tillräckligt bra på svenska, berättar han ganska glatt. Men det finns fördelar med valet av skola.

Flyktingar i Malmö

Ta emot flyktingar är solidaritet

— Nu skriver vi ett avtal om flyktingmottagande för att visa solidaritet med människor på flykt, säger Carlos González (V), kommunstyrelsen.

1854 flyktingar

Den nya överenskommelsen är därmed anpassad till faktumet att antalet flyktingar som bosätter sig i Malmö varierar från år till år: år 2009 tog kommunen emot 796 flyktingar och året efter 558 flyktingar. I år förväntas antalet flyktingar inte överstiga 500.

1200 flyktingar

I år beräknas Malmö ta emot omkring 1200 flyktingar. För dessa betalar Migrationsverket, enligt det nuvarande avtalet, ett administrativt bidrag på en halv miljon kronor plus en schablonersättning på 178000 per flykting.

100 miljoner i bonus på 4 år

Malmö stad är på väg att teckna ett nytt avtal med Migrationsverket om flyktingmottagande. Malmö förbinder sig att ta emot 500 flyktingar om året och får samtidigt en extra årlig ersättning på 20-25 miljoner kronor.

Malmö 1000 ensamkommande årligen

Malmö är en av Sveriges ankomstkommuner som årligen tar emot runt 1000 ensamkommande flyktingbarn. För att ungdomarna ska få någonstans att bo öppnade Malmö stad hösten 2009 transitboende i bland annat i Svedala och i Vellinge.

Där Malmös kommuninvånare ska betala Attendo Cares “ensamkommande

1900kr dygnet

Vandrarhemmet har hyrts av vårdföretaget Attendo Care som på uppdrag av Malmö stad driver transitboenden för ensamkommande flyktingbarn.

- Vi får 1995 kronor per barn och dygn av Malmö stad. Jag kan inte säga exakt vilka kostnader vi har, men de har ökat på grund av säkerhetskraven, säger Jonas Morian. – Samtidigt vill jag inte hymla om att vi vill gå med vinst.

Transitboendet i Hököpinge har plats för 30 flyktingbarn. Enligt Jonas Morian lär det inte bli några problem att fylla vandrarhemmet med tanke på de behov Malmö stad har.

Och Malmö får 1900kr av Migrationsverket

1900kr dygnet

1 600 kronor per dygn för varje överenskommen plats. Därutöver 300 kronor per dygn för varje belagd plats.

1900kr * 30 dagar = 57 miljoner för 1000 ensamkommande

Flyktingars dagsersättning

24 kr/dag för vuxna ensamstående
19 kr/dag per person för vuxna som delar hushåll
12 kr/dag för barn t.o.m. 17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)

Har den sökande eget hushåll och sköter matinköpen själv är dagersättningen:

71 kr/dag för vuxna ensamstående
61 kr/dag och person för vuxna som delar hushåll
37 kr/dag för barn upp till 3 år
43 kr/dag för barn 4–10 år
50 kr/dag för barn 11–17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)

Av 10misslyckande
Inläggsnavigering
Sök
Meny

01 Hem
02 Vision om massinvandring
03 Mångkulturister sätter dagordningen
04 Mångkultur i grundlagen 2010
05 Mångkulturellt samhälle ett haveri
06 Måste våga prata om ekonomin
07 Fredrik Reinfeldt erkänner kostnader
08 Tobias Billström: Vi har inte råd

Blogga med WordPress.com. | Tema: iTheme2 av Themify.
Följ
Följ “10misslyckande”

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Powered by WordPress.com


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: