tisdag 11 september 2012

Snart kan Hållsta få asylboende - Eskilstuna - ekuriren.se

Snart kan Hållsta få asylboende - Eskilstuna - ekuriren.se: Snart kan Hållsta
få asylboende
Eskilstuna

400 asylsökande till ort med 800 invånare

Snart kan ett asylboende i Hållsta bli verklighet. Migrationsverket har nu skickat avtal för underskrift till företagaren Nichlas Lundin, som vill starta boendet i det gamla IBM-huset.

Ärendet med den tilltänkta flyktingförläggningen i gamla IBM-husets lokaler i Hållsta har tagit flera vändor i olika instanser, efter att en av anbudsgivarna som inte fick ta del av uppdraget överklagade upphandlingen.

Under den tiden har frågan om det planerade asylboendet stått stilla.

Men nu har boendet kommit ett steg närmare verkligheten efter att förvaltningsrätten kommit med ett avgörande kring vilka som ska få del av uppdraget.

Ramavtalet ger Nichlas Lundins företag Lilla Hotellet den enskilt största mängden platser för asylsökande.

– Vi har skickat ett avtal till Lilla Hotellet i Eskilstuna med 388 platser, säger Jan-Ove Pihl på Migrationsverkets upphandlingsenhet.

Men trots att avtalet är på väg att skrivas på meddelar kommunen att de först måste bevilja bygglov för anläggningen, något som de en gång tidigare gett avslag för.

Tryggve Lundh är utvecklingsdirektör och ansvarig för frågor om flyktingmottagande i kommunen. Han är tveksam till placeringen. I tisdagens papperstidning kan du läsa varför.
Ludvig Drevfjäll 016-15 61 63 / 073-461 17 62 ludvig.drevfjall@ekuriren.se

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: