måndag 3 september 2012

Somaliska asylsökande är inte somalier? « Avpixlat

Somaliska asylsökande är inte somalier? « Avpixlat: Somaliska asylsökande är inte somalier?

MASSINVANDRINGEN En somalisk nyhetssajt belyste nyligen den – påstådda, kanske ska tilläggas – somaliska invandringen till Sverige som under 2012 och 2013 kommer att innebära ytterligare omkring 30 000 näst intill ointegrerbara invandrare och konstaterade att de flesta av dessa inte alls är somalier utan från Djibouti. Genom att låtsas vara från Somalia ökar chanserna för uppehållstillstånd i det kravfria Sverige. Idag skriver Per Gudmundson på Svenska Dagbladet om haveriet.

Artikeln på sajten Mareeg bär titeln “The majority of new alleged Somali asylum seekers in Sweden are not actually from Somalia”. Enligt reportern gror ett missnöje hos somalierna med att djiboutier låtsas vara somalier då de söker asyl i Sverige. De falska asylansökningarna ska ha inletts 2007 och bara i år uppskattas drygt 7 000 ha använt metoden.

Gudmundson beskriver träffsäkert den totalhavererade svenska massinvandringspolitiken:

Svensk migrationspolitik har i åratal alltmer influerats av den utopistiska föreställningen om papperslöshet. Kraven vid identitetskontroller har sänkts, medborgerliga rättigheter har utsträckts till envar och åsikten att staten saknar rätt att förvägra någon uppehälle har upphöjts till norm. Viljan bakom detta har antagligen varit god; man har velat hjälpa dem som på grund av krig eller förföljelse inte har kunnat skaffa sig identitetshandlingar etcetera. På senare tid har somalierna, som under decennier lidit av inbördeskrig, varit den asylsökargrupp som har stått mest i fokus för den svenska statens slappa omsorg. Men konsekvensen av det papperslösa samhället är inte att somalierna hjälps, utan att alla kan förvandlas till somalier, vilket medborgare i Djibouti uppenbarligen har listat ut.

Vidare understryker Gudmundson att artikeln visserligen har sina brister avseende källhänvisningar, och att statistiken som framförs kanske inte ska tas alltför ordagrant, men att den ändå pekar på att synnerligen allvarligt problem.

Ryktena om Sverige som det kravlösa paradiset bekräftas för en man som lyckats skaffa sig ett uppehållstillstånd:

A Djiboutian who refused to be named in fear of reprisals from his fellow country men, said that he left Djibouti on May this year, and came to Sweden via France. There is no work in Djibouti, corruption is rampant, and its hard to put food on the table there, Life in Sweden is very easy and getting papers is more easier, you don’t even have to work to put food on the table, i advised all my friends and relatives to come here, most of them are on the way, five already arrived and sought asylum, two already managed to get Permanent residence permit (PUT).

[...]

I claimed to be from Somalia. I was asked some basic questions, my name and date of birth and other relevant questions, after the initial registration they gave me an appointment for a comprehensive interview in couple of weeks, and transferred me to a refugee accommodation Centre, Life is easy here, Beer and Alcohol which is my favorite are cheap, Qat is available if you know where to look for, i can survive with out much work, in Djibouti i used to work 18 hours every day for less than 150 dollars a month, i like Sweden, its like paradise to me. Said the Djiboutian man.

Gudmundson avslutar med en önskan som i dagsläget känns väldigt främmande:

Kanske säger dock stycket något om vilka föreställningar om Sverige som välfärdsstat som sprids i världen.

Sverige borde istället vara känt som rättsstat, med ordning och reda även i migrationspolitiken. Det tycks också de nödställda vilja.

SvD
Mareeg
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-03, 17:24 (Uppdaterat 2012-09-03, 17:24) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 17 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
237 kommentarer 3155 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 100 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Mullog 1 minut sedan

Varför tala sanning om ingen i beslutsfattande position orkar bry sig? Jag har full förståelse för dem...

tornseglaren 6 minut sedan

"I en papperslös värld så är alla somalier"
Tror att artikeln är menad att vara mer generell. Exemplet med djiboutierna visar att det är lätt att utge sig för något man inte är. Om man anländer utan handlingar.
1 person gillade det här.

JonniBalle 11 minut sedan

SD måste börja jobba hårdare. Åkesson måste börja tala om repatrieringar av asylsnyltare och bidragsbedragare. Det är ingen mänsklig rättighet att bli försörjd av Svenska folket.
4 personer gillade det här.

Bergerx 19 minut sedan

Tack migrationsverket regering och alla andra i flyktingindustrin genom skitslappa regler
dålig kontoll av urspung skyddsbehov och anhöriginvandring så bekräftar ni alla fördomar man trodde sig ha om somalier ni måste vara dumma i huvudet eller verkligen vilja att folk skall överge er på valdagen.

(Redigerad av kommentatorn 18 minut sedan)
2 personer gillade det här.

slundberg11 15 minut sedan som svar till Bergerx

Kontrollen av smittsamma sjukdomar,m.m. fungerar väl inte heller ?
2 personer gillade det här.

Utmattad_Svenne 19 minut sedan

Hå hå ja ja... allt det där vet vi tyvärr allt för väl redan. Vi som läst Merit W under ett par år har sett otroligt många exempel på lurendrejare.

Jag undrar vart detta kommer att leda. SD är, som någon så vist påpekade, ett symtom på något, det är inte en självständig "rasistisk" grupp som poppat upp ur marken, utan deras politik tilltalar otroligt många människor. Likt miljöpartiet en gång i tiden var ett struntparti, så anammades faktiskt miljöfrågor på riksdagsagendan. Lika så med F!. Det är dags att inse att SD inte är fienden.

I stort sett alla jag känner - även i utkanten av bekantskapskretsen med vilka jag aldrig yttrat ett ord om mina åsikter - ogillar svensk invandringspolitik. När SD förs på tal så säger mina bekanta att de har andra, viktigare frågor som de vill att just deras favoritparti skall ta upp.

Det som dessa mina bekanta inte inser är att frågan om svensk invandringspolitik kommer inom kort att vara den absolut viktigaste för oss alla. ALLA problem kan härledas till den ansvarslösa, normlösa, ja snudd på maniska och sinnesrubbade politik som leder mer och mer pengar bort från andra viktiga saker.

Ibland, t.ex när jag nämner att vi betalar i soc-bidrag (60-70% av de totala utgifterna i soc) till invandrare lite mer än vad försvaret får så vägrar folk att tro mig. De kräver källor på det, och när de får det så kallar de inte mig direkt för rasist, men hävdar att jag blivit lurad av rasister, att det beror på hur man räknar osv. Antingen den reaktionen eller så orkar de inte höra.

Det är dags att släppa hörnflaggan nu, och komma in i matchen, det gäller allas vår framtid!
5 personer gillade det här.

diskriminerad_svensk 20 minut sedan

Ser man på. Det finns ju inga svenskar och nu visar det sig att det inte finns några somalier heller. Ändå väller dom i Sverige. Och blir svenskar. Men svenskarna är inte svenskar, de är invandrare - från Afrika. Puh!
4 personer gillade det här.

Varg i Veum 20 minut sedan

Det är ganska naturligt att allsköns lycksökare utnyttjar den svenska ointelligensen i invandringspolitiken. Den bygger helt på irrationella känslor (vari nazifobi är en betydande del) och mindre på logik och pragmatik. De fall som inte ens blir godkända i de tre instanserna som finns för att förlänga asylprocessen hamnar på gatans migrationsverk med allsköns vänstertomtar.
1 person gillade det här.

toalett 21 minut sedan

Jag är tammefan gråtfärdig. Vad fan ska vi göra åt VANSINNET !!! Jag är stolt nybliven FarFar men vill jag lämna över detta elände till min sonson ? ALDRIG i H..lvete !!!!!
6 personer gillade det här.

toalett 15 minut sedan som svar till toalett

Jag skäms över att jag inte gör mer. Men vad. (glöm inte att donera några kronor till Avpixlat ).
1 person gillade det här.

hk 26 minut sedan

William Petzäll kunde inte komma under behandling bl.a. för att det saknas resurser.
Socialbidragen i Angered (del av Götebord) uppgår till en kvarts miljard (250 000 000) per år!!!!!!
Ut med förrädarna...!!!
5 personer gillade det här.

matte_1978 28 minut sedan

Oavsett om det är Somalier eller andra analfabeter så är de välfärdshaverister som bara har en sak varför de är här. De är här för att kräva del av vårt välfärdssystem med den sociala trygghet och rättighet våra fäder har byggt upp i genrationer.

Välfärdshaveristerna, uppbackade av PK-blinda, blir lärda vilka rättigheter man har i samhället och överutnyttjar dessa medans skyldigheterna bara anses vara ett rasistiskt påfund påhittat av främlingsfientliga krafter.
En Somalier anser i sin lilla värld att varför skall man arbeta och betala skatt ? Det finns ju skattefria bidrag !

Den stora klanmentaliteten och den hårda styrningen oftast med religösa hot av klanledarna gör att integration är något helt främmande och religöst otänkbart.
En troende muslim skall hålla hårt på sina seder och koranen skall vara ett rättesnöre som skall styra allt från hur man sätter på spöket på madrassen till hur man uträttar sina behov på toaletten. Allt samröre med kristna är något man skall undvika.

Somaliepojken blir itutad från barnsben i fredagsskolan på källarmoskén att kvinnor är något som skall behaga mannen och föda så många barn som möjligt. Tjejer som klär sig västerländskt är lösaktiga och skall betraktas som horor och förtjänar att våldtas.

Vi som arbetar vi uppmanas att ta ut pension senare för att staten skall spara pengar. Kommuner hotar med att ta ut högre skatter och även avskeda folk i kommunal förvaltning bara för att kostnaderna blir för tunga.
Vår välfärd med gratis skola, sjukvård, a-kassa och sjukförsäkring försämras kraftigt år efter år. Cancersjuka jagas och tvingas söka jobb. Förtidspensionärer jagas och tvingas in på arbetsmarknaden.
Deltidsarbetande tvingas med hot om indragen a-kassa sluta arbeta och bli arbetslösa på heltid tills de blir utförsäkrade och tvingas till försörjningsstöd som inte ger någon skatt till kommun och stat. Man tvingas vända ut och in på sitt liv framför en socialsekreterare som säger att man måste sälja lägenhet och bli bostadslös innan man kan tänka på bidrag.
I rummet brevid sitter familjen från Somalia och blir erbjuden en lägenhet och försörjningsstöd utan att behöva redovisa något.

Jag ställer mig frågande till regeringspartierna och S, V och MP. Är det i ett sådant här land ni vill att jag skall leva i ?
Ge mig en enda anledning varför jag skall rösta på er havererade invandringspolitik som håller på att sänka Sveriges ekonomi totalt !
10 personer gillade det här.

surkart 28 minut sedan

Det betyder att i princip är hela Afrika ett presumtivt mål för lycksökare mot Sverige. Man säger man är somalier så är det hela kirrat. Det bär ju rakt åt pipsvängen inget land klarar av något sådant. Antingen värjer vi oss eller går vi under.
3 personer gillade det här.

RolandN 29 minut sedan

Dags att fundera på vilket land man ska emigrera till, det är redan försent att ställa tillbaka klockan.

Den enda möjligheten vore att ge 700000 MENA-invandrare 200000 tusen kronor (vilket nog är 1 - 1.5 miljoner i Somaliska eller Afghanska förhållanden) eller mer per man om de lämnade Sverige. Inte alla på en gång men säg under en tioårsperiod.

Det skulle visserligen kosta 140 miljarder kronor, men det är kanske inte så mycket mer än den årliga kostnaden för svensk invandrings- och flyktingpolitik.
1 person gillade det här.

pungrat 37 minut sedan

OT:Om mitt herrskap vill på extremt dåligt humör: Kolla in Kulturnyheterna på TV1 19:00.

1 person gillade det här.

paraflex 41 minut sedan

Man kan bara älskar Per Gudmundson Journalistkollegorna på södermalm kan kan helt enkelt inte anklaga honom för att vara rasist.

På samma sätt som Merit Wager inte anklagas!
5 personer gillade det här.

bowlaren 43 minut sedan

Den nuvarande regeringen är lättlurad, många skojare söker sig till Sverige.
http://svenssonsfunderingar.wo...
6 personer gillade det här.

surkart 25 minut sedan som svar till bowlaren

Fast vi hade inte hamnat i denna mardröm utan våra naiva miljömuppar, de är den främsta orsaken. Moderaterna stretade emot rätt länge, men sedan la Reinfelt in ett taktisk miss som kommer kosta honom regeringsmakten med att hoppa i säng med mupparna! För att knäppa Sd på näsan. Men till slut kan Sd göra lång näsa för de kommer få plus 10% på haveriet!
3 personer gillade det här.

Tamaaso 44 minut sedan

Vad tror Avpixlat om att skicka två journalister till Somalia som utför en granskning hur det fungerar med asylsökningar.
5 personer gillade det här.

SellShark 47 minut sedan

http://www.youtube.com/watch?v...
1 person gillade det här.

SellShark 49 minut sedan

Jag har två ord vad gäller bjurwald och gudmundsson: FJANTAR & FÖRBRUKADE!!!
1 person gillade det här.

Not2LateIHope 51 minut sedan

Om man slipper igenom som somalier fast man är nåt annat, bevisar att det där med papper o pass kanske inte är nån dum ide egentligen. Då hade vi vetat vilka dom var o var dom kom ifrån. Fast det är förstås kränkande, måste vara en korkad svensk som kläckte den iden.

Man kanske skulle prova att göra en "somalier" o kolla om man kan bli försörjd!
1 person gillade det här.

Uni Saki 45 minut sedan som svar till Not2LateIHope

Testa en övedos brun utan sol svart hår & papiljoter i en vecka, sen bara opp på Socialen knackig engelska och peka på munnen så skall du se att du kan börja Wallraffa som svensk papperslös Somalier sen är saken biff.
4 personer gillade det här.

Uni Saki 52 minut sedan

Appropå Kungliga Fadder Somalier Prinsessan Christina & hennes ömmande Make Tosse har förmått Kungahuset att ta tillbaks skadeståndet som den lilla somaliske eller vart han nu är ifrån bestulit dem på (läs svenska fokets juveler) och sålt på Stureplan.

Nu undrar man kan ite skattebetalarna som via appanage etc betalt dessa kungliga juveler en gång kräva att skadeståndet kvarhålls så att ungen åker ut ur landet eller ivartfall inte har råd att bo kvar här ?!

Målarkladden Tosse Magnusson skall väl inte få bestämma om skadeståndet denna tjyv och påstådd somalier skall gå fri , det vore ju fan inte sant isåfall !

Skadeståndet var från början ställt på 850.000 skr mer än vad en Somalier tjänar på ett helt livs arbete och lite till på både hemmaplan & hos Allah.

Källa: Hänt i Veckan denna veckas löpsedel.
1 person gillade det här.

britas 56 minut sedan

Möjligen är "Djiboutians" lättare att integrera.
De talar ett språk som många andra tlar och förstår.
2 personer gillade det här.

andreasm 57 minut sedan

Vi är det största skämtet i världen. Den fula killen med pengar som alla vill vara polare så länge han bjuder på sprit. Bruden som alltid släpper till och därmed är inbjuden på alla fester. Totalstopp tills den här soppan är utredd, tack!
10 personer gillade det här.

Ludde73 57 minut sedan

Allt detta får mig att tänka på utmärkelsen jordklotets dummaste folk någonsin. PK-människorna lär vara nominerade till utmärkelsen. Hur kan en fårskock bli så in i helvetes dumma?
11 personer gillade det här.

brisslan 5 minut sedan som svar till Ludde73

Ja, t.o.m. de somaliska och mena analfabeter, lurar skjortan av dem floskelfolket.
De kommer att gå till historien, som det dummaste folket på denna jord.
1 person gillade det här.

tornuggleman 42 minut sedan som svar till Ludde73

En vilseledd och centralstyrd fårskock tror på allt TT har att framföra via media.
Läs bara i internationell press om Sverige.
Inte f-n pratar man om Volvo, SKF, svenskt stål, skog...
Man pratar om Europas absolut vansinnigaste land med den mest korkade befolkningen som tillåtit politiker att ta över adelsrollen !
En "monarki" med en kung utan makt, vilken visat omvärlden hans hjärnkapacitet och hans mesiga framtoning som en tyst snobb med ett IQ som är skrattretande !

Bääääh !!!
4 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 1 timme sedan

Tänka sig att tom Somalier blir upprörda över Sveriges slappa och inkompetenta asylhantering! LOL
15 personer gillade det här.

Arnold P Fisberg 1 timme sedan

Se på f-n! Det är förklaringen till att en del "somalier" pratar franska! Är dom helt IQ-befriade på Migrationsverket?
17 personer gillade det här.

tornuggleman 50 minut sedan som svar till Arnold P Fisberg

JA, det är de !!!
2 personer gillade det här.

matte_1978 57 minut sedan som svar till Arnold P Fisberg

Ja det är de. Titta bara på vad de anser vara "barn" ;)

http://avpixlat.info/2012/09/0...
7 personer gillade det här.

Bergamott 1 timme sedan

Man får ändå ge lite cred till somalierna. Att de ogillar när grannarna snyltar på deras födkrok betyder att de inser att det finns en gräns för hur många påstådda somalier Sverige kommer att kunna ta emot och bidragsförsörja innan vårt välfärdssystem klappar ihop. I det avseendet är de i alla fall lite smartare än Ullenhag. Och majoriteten av våra politiker, för den delen.

(Redigerad av kommentatorn 59 minut sedan)
11 personer gillade det här.

PK 46 minut sedan som svar till Bergamott

Jämför man med inkvoterade Ulllenhag så har man onekligen lagt ribban lågt för vad betydelsen av att vara smart är. För den mannen kan man bara känna det djupaste förakt.
2 personer gillade det här.

tornuggleman 1 timme sedan

Somalier ?
Har inte ugglan i åratal påtalat att vi inte har den minsta hum om vem vi släpper in.
Allt från sexförbrytare, mördare, krigsförbrytare etc släpps in.
Vi vet inte om de är från Uganda, krigsförbrytare från t ex Sierra Leone mm
Vi vet heller inte hur många olika nationaliteter de har, då Sverige tillåter oss att inneha hur många nationaliteter o pass vi önskar. Enda kravet - Att vi inte ligger i krig med dem !

Att Sverige inte har varit så noga om någon krigsförbrytare söker sig hit, är något omvärlden känt till sedan första världskriget !
För att inte tala om efter andra världskriget, då svenskar med konung nästan brast i gråt då Tyskland förlorat kriget .

Och då det inte bara är sådana som hävdar somaliskt ursprung o det visat sig vara något annat, har vi ju sett både hos dem som uppgett irakiskt eller Afghanskt ursprung.

Rätt över lag är sektmedlemmarna inom den samhällsfarliga o mordiska rörelsen islam både bedrägliga och mytomaner vilka alltid har sitt evigt lidande som skäl för sina handlingar .

Jag blir bara mer o mer äcklad/förb*nnad !
Och min personliga avsky mot regeringens representanter växer för var dag.
2014 kan inte komma snart nog.
Om inte muhammedanerna gör något typiskt terrordåd innan dess .
11 personer gillade det här.

matte_1978 24 minut sedan som svar till tornuggleman

2014 skulle redan ha varit för 8 år sedan
3 personer gillade det här.

Kretschmer 1 timme sedan

Grattis till alla godtrogna politiker. Eller är det så att ni vill sitta kvar på toppen i ert politikersamhälle och inte för att sanningen kan riskera er plats?
9 personer gillade det här.

britas 1 timme sedan

Dags att plocka fram DNA-topsarna! Och använda dem.
Ev flyktinförläggning placeras väl inhängnat i ingenmansland.
Nära för omedelbar utvisning när lögnera uppdagas.
9 personer gillade det här.

Rita_B 1 timme sedan

Även Julia Caesars artikel med samma tema är mycket läsvärd.

http://snaphanen.dk/2012/09/02...
7 personer gillade det här.

Pocher 1 timme sedan

Vi betalar uppenbarligen 100-tals miljoner i löner till de okunniga medlöparna som "jobbar" på migrationsvÄrket. Att de är nollställda, uteslutna från andra jobb och i princip inkapabla nollor visste vi redan. Ingen svensk person med minsta känsla för fosterlandet tar anställning på denna invasions"myndighet". Under förra kriget fanns det en mässa honor som gick nassarnas ärenden både horisontalt och vertikalt. Deras skallar rakades och de rullades i tjära och fjäder när friheten till sist återkom. För de var inget annat än vidriga medlöpare och förrädare. Lyckligtvis känner jag ingen som jobbar på invasionsvärket. Gjorde jag det skulle nog dock relationen snart vara avslutad. Det borde alla anamma. De som tjänstgör i asylindustrin: isolera dem! Utfrys dem! Umgås ALDRIG med en medlöpare till förskingringen av vårt en gång rätt stolta fosterland!

Att se dessa vindögda "miggor" inte ens klara av var ökenvandrarna kommer ifrån är mer än pinsamt! Men vad behöver de bry sig! Vi brutna pursvenskar pröjsar ju för dem båda! Dels korkad migga - därefter dennes oanpassningsbare adept! Miljarderna rullar! Gläds svenske män och kvinnor! Snart går varenda peng vi gnetar ihop till ett enormot köttberg av evighetsförsörjda!

Jag tror banne mig jag mår rent fysiskt illa nu.....
10 personer gillade det här.

Markus Upplysaren 1 timme sedan

**Felpost**
2 personer gillade det här.

R. v. Frensen 1 timme sedan

Jag riskerar, att bli långtråkigt, men upprepar ändå:

....och många "afganer" är inte från Afganistan, många "irakier" kom inte från Irak....
Och många syrier, som strax strömmar in i landet, härstammar och startar sin resa från länder, vilka INTE bär namnet Syrien eller Syria.

Och vem har möjligheten eller kunskaper, att bevisa och avslöja detta? Om man har tur, kan man ju läsa från någon arabiskspråkig sida om sanningen många år senare :-)
11 personer gillade det här.

mickke 1 timme sedan

Finns bara en skyldig till sveriges förfall,
Fredrik den stores, dröm om att göra om sverige till ett låglöneland
har nog skitigt sej totalt ; istället har han skapat/skapar ett land i kaos!
Vilket skämt han är fredrik Rendåre ,med allt elände han skapar med sin bidragsimport-
dårar som styr /endast tjära o fjädrar i framtiden.

14 personer gillade det här.

Tintinonline 1 timme sedan som svar till mickke

Korrekt! Reinfeldt kommer misslyckas med att göra Sverige till ett låglöneland. Eftersom många av våra nysvenskar inte alls är anställningsbara eller för den delen kommer att bli anställningsbara. Det som dock oroar mig är att han inte backar på sin plan utan fortsätter på samma väg. Han är en som en galen professor som bara fortsätter i samma spår. Det i sin tur kommer skada Sverige väldigt mycket om han inte tas bort från makten snart.
8 personer gillade det här.

GrinigGammalGubbe 1 timme sedan

Ut med mer pengar, sprid dom för vinden!
4 personer gillade det här.

svensken1 1 timme sedan

super artikel av julia cesar hon har nog inte helt fel i detta hon skriver
http://snaphanen.dk/2012/09/01...
3 personer gillade det här.

Pocher 1 timme sedan

Men i en byhåla sitter en C-politruk och vill bedriva inrikes reseförbud! Kom inte hit säger bonnadrängen med pkpitt till Åkesson och vill låtsas som försvarare av --- någonting. Vad är fullständigt dolt i dunkel. Men sanningen blir mer och mer uppenbar. Vi förnedras och förvildas av en flod av oönskade som väller in över gränserna och med åtta händer var, verkar det som, önskar snappa så mycket som de kan ur våra plånböcker! Påhejade enbart av politrukpacket i sjuklövern. Men snart måste svenska folket resa sig och städa upp! Ut med gökungarna! De äter oss bokstavligen ur boet! Idag ligger gamlingarna i sängarna och är gravt eftersatta. De kan inte försvara sig eller slåss. Men VI kan fortfarande! JAG vill inte ligga på fattigvården när den tiden kommer och se slöjorna och blöjkepsarna sno mina sista ören i pension!
14 personer gillade det här.

BirgittaSvenne 1 timme sedan

Kostnaderna för svenska skattebetalare är lika dryga, oavsett vilket land bidragstagarna kommer ifrån. Det här är en i alla högsta grad moralisk fråga, vi som betalar deras uppehälle har enligt de bestämmande endast skyldigheter, de som parasiterar har endast rättigheter.
Vad kallas ett sådant samhälle ?

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
11 personer gillade det här.

Ludde73 1 timme sedan som svar till BirgittaSvenne

Ja du....finns nog ingen definition på detta samhället ännu. Men priset som det dummaste folket som vandrat på denna jord lär inte ligga långt bort.
3 personer gillade det här.

Roland X 1 timme sedan

Ni som tror att Per Gudmundson ogillar massinvandring och mångkultur skall titta på den här videon där han piss*r på Sverigedemokraterna tillsammans med Lisa Bjurwald från Expo:

http://www.youtube.com/watch?v...

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
7 personer gillade det här.

SellShark 55 minut sedan som svar till Roland X

Bra länk Roland X.
Sprid den vidare... Du upplyste mig precis om vilka fjantar dessa två är... USCH!!!!
1 person gillade det här.

PETER NYMAN 1 timme sedan

Skyddsbehovet gör att Zoomalier från SVERIGE med livstids skyddsbehovsförsörjning kan åka hem och bedriva president vals kampanj.Förstår varför andra länder omprövar skyddsbehovs kravet
4 personer gillade det här.

PETER NYMAN 1 timme sedan

Löjlig artikel vad skulle det spela OSS SVENSKAR för roll vilka analfabeter eller vad dom kallar sig, Alla snyltar DOM lika mycket på OSS,drar ner på åldrinsvården,sänker kommunalservice o.s.v
13 personer gillade det här.

Hallabalo 58 minut sedan som svar till PETER NYMAN

Bästa idag!
1 person gillade det här.

Znabb 1 timme sedan

Hela den Svenska staten agerar numera som en välfärdsskadad fjortåring utan verklighetsförankring.

Man tror att hela världen är oskyldiga flyktingar som är helt goda och sanningenliga. Visst man kan förstå varje individs vilja att skapa ett bättre liv för sig själv men då ska man även jobba för det inte låta andra göra det åt dig.

Alla har inte rätt att utnyttja vårat samhällssystem så gott dem vill för att det är ju "synd om dem" (visst vissa är det synd om men vi hjälper inte oss eller dem genom dagens taktik). Om vi låter detta fortsätta så faller hela det välfärdssystem som vi byggt upp och vi kommer bli flyktingarna.
8 personer gillade det här.

Tintinonline 1 timme sedan

Läste i Göteborgsposten om att man har väldigt svårt att hitta bostäder till dessa Somalier som är på väg hit och att det var en situation som man måste lösa. Det här med att måste lösa bostäder till Svenska ungdomar i Göteborg verkar dock inte lika viktigt.

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
22 personer gillade det här.

rollelarsson 1 timme sedan som svar till Tintinonline

Ja visst är det när jag riskerade att bli utan bostad med min familj förra året så sa det kommunala bostadsföretaget vi har inga lägenheter vi kan inte hjälpa dig.

Och jag har familj med små barn varav den minsta är ett år
Men samtidigt hade dom 50 tomma lägenheter som migrationsverket tingat.

Som etnisk svensk kommer vi alltid i andra hand
17 personer gillade det här.

DeWaallt 1 timme sedan

Poppis att utge sig för att vara Somalier idag, lite av filmstjärnestatus o politiker groupis saknas inte. Röda mattan rullas ut för de som räddar sverige.
10 personer gillade det här.

Vallon_46 1 timme sedan

Viktig nyhet.Se till att sprida detta!
5 personer gillade det här.

SvenskArgus 1 timme sedan

Märkligt nog är bloggen på SVD borttagen. Hmm...
4 personer gillade det här.

KarlPDal 1 timme sedan

Är Per Gudmundson tillbaks på SvD? Jag sa upp min prenumeration på SvD när Per G. blev "föräldrar"-eller vad det nu var- "ledig". Är det nu så att Per Gudmundson verkligen är tillbaka på SvD så kan jag tänka mig att återuppta min prenumeration, just för hans skull. Han är en mycket skicklig/ modig journalist (många mordhot) och jag hoppas att ni är många som stöder honom. Han behövs!
11 personer gillade det här.

Tankepolisen 1 timme sedan

Godhetsknarkarna bryr sig inte om varifrån de kommer, huvudsaken är att minst 40 000 stycken ointegrerbara individer (helst muslimer) tar sig till Sverige varje år.
19 personer gillade det här.

Tintinonline 1 timme sedan

Vad tror ni är tanken med det här vansinnet från alliansens sida? Jag menar dom importerar bidragstagare på rullande band nu och bidragstagare lär ju inte rösta på alliansen i första hand. Alliansen vill nog så klart få ut somalierna på låglönejobb och tänker lönedumpning på sikt. Problemet kvarstår dock att det finns inga jobb för dom alls.
8 personer gillade det här.

Ludde73 1 timme sedan som svar till Tintinonline

Tyvärr är de lyckosamma också. Arbetslösa och ointegrerbara invandrare fungerar som välfärdskrossare då de är en tung belastning för staten.
3 personer gillade det här.

Tintinonline 1 timme sedan som svar till Ludde73

Välfärdskrossare säger du! Jag tänker på dom andra bitarna som växer som svampar i skogen på köpet. Exempelvis kriminalitet & våldtäkter. Men det kanske är smällar som Svenskar måste få ta till varje pris tänker politikerna?
2 personer gillade det här.

Ludde73 1 timme sedan som svar till Tintinonline

Ja, bra fråga! Som du säger är ju inte allt ekonomiskt utan även allt annat som följer som kriminalitet och våldtäkter. Det går inte att sänka endast välfärdssystemet i Sverige utan att sänka hela systemet. Vem vill ta över ett land i ruinens brand, ett land i spillror?
1 person gillade det här.

Tintinonline 1 timme sedan som svar till Ludde73

Instämmer det ligger en hund begraven här någonstans!
1 person gillade det här.

slundberg11 1 timme sedan som svar till Tintinonline

Billig arbetskraft ? B*lder*erg ?
1 person gillade det här.

vainlee 1 timme sedan som svar till Tintinonline

tanken är att köra välfärdsamhället i botten..Då är det bara privata alternativ kvar...
9 personer gillade det här.

Tintinonline 1 timme sedan som svar till vainlee

Höga skatter kvarstår dock. Då finns det många länder som lockar Svenska skattebetalare mer en att stanna kvar här. Då kan man ju lika väl bo i många andra länder i världen där också bara privata alternativ finns kvar men där också både skatterna och klimatet är bättre.
Jag tror man istället biter sig själv i svansen och gör Sverige till ett U-land på sikt.
5 personer gillade det här.

zelotai 1 timme sedan

De ansvariga för denna misslyckade politik döms härmed till livstids fängelse.
24 personer gillade det här.

rinkeby 1 timme sedan

Inte skulle dessa framtida hjärnkirurger ljuga om vart dom kommer ifrån.. Dom är ju här för att rädda alla pensioner, tänk vilken vinst för samhället,,, i Afrika...
9 personer gillade det här.

Vendela 1 timme sedan

Om nu Sverige mot all förmodan åter skulle bli en rättsstat kan då put, medborgarskap som
givits på falsk grund upphävas..nej men guuud va dum jag är ..detta är ju Sverige...
12 personer gillade det här.

Micketheone 1 timme sedan

Får gräva och skriva icke politiskt korrekt inom detta ämne, och fortfarande ha jobbet kvar... Undrar vilken hållhake denne Per Gudmundson har på SVD´s ledning? Måste vara något riktigt ljusskyggt......
15 personer gillade det här.

Johan J 13 minut sedan som svar till Micketheone

Det skulle kunna vara så att många av hans chefer och kollegor applåderar honom i smyg. Det kan inte vara kul för självständigt tänkande människor att ihärdigt arbeta för vår kulturs undergång. Några måste undra vad f-n de håller på med.

Interasistiskt 1 timme sedan

När "somalier" kan få komma in i Sverige utan ID kontroll, så länge dom är mörkhyade kan dom komma från hela MENA området i praktiken?
6 personer gillade det här.

Henrik Agerhäll 1 timme sedan som svar till Interasistiskt

Exakt. "Somalier" behöver inte lämna in några id-handlingar eftersom de inte anses kunna skaffa några om de verkligen kommer från Somalia. Dessutom får alla, som lyckas övertyga Migrationsverket om att de kommer från Somalia, de två nordligaste provinserna Somaliland och Puntland undantagna, autoasyl, de behöver inte berätta någon asylberättelse. Alla som anses komma från södra Somalia ska ha permanent uppehållstillstånd om de lyckas sätta sin fot på svensk mark, det har migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik bestämt. Bläddrar du bland domarna hos Migileaks ser du att det även förekommer Swahilitalande "somalier" som söker asyl och hävdar att de kommer från den lilla ögruppen Bajuniöarna som hör till Somalia men där de talar Swahili.
1 person gillade det här.

Vikingen 1 timme sedan

Tur att man emigrerat.

Men att folk ljuger med vilket land de kommer ifrån är väl ingen nyhet direkt. Detsamma har tillämpats på Afghanistan och Irak och många andra ställen genom historens gång. Bara att hitta på det värsta landet just nu i närheten av där man bor och hoppa på ett plan till Stockholm så har man snart ett PUT i postlådan.
10 personer gillade det här.

Rebeckass 1 timme sedan

Egentligen inget nytt under solen.
Problemet är att i Sverige finns inga möjligheter att misstänka varken asylprocess eller asylsökanden.
Inte om du vill behålla jobbet.

Alla som arbetar i denna bransch vet hur smutsig den är.

19 personer gillade det här.– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: