lördag 1 september 2012

Färdtjänsten dirigeras från Senegal – blind 92-åring fick vänta i tre timmar « Avpixlat

Färdtjänsten dirigeras från Senegal – blind 92-åring fick vänta i tre timmar « Avpixlat: Färdtjänsten dirigeras från Senegal – blind 92-åring fick vänta i tre timmar
Kjell Carlsson

92-årige och blinde Kjell Carlsson fick vänta på färdtjänst

SVERIGE 2012 I takt med att allt mer av svenska skattepengar som tidigare gick till svensk välfärd nu går till att försörja och ge offentlig service åt våra utifrån invandrade vänner, tvingas man till alltmer avancerade upplägg för att spara pengar på gamla och sjuka svenskar. Ett av de senaste påhitten i nordvästra Skåne är att lägga ut färdtjänsten på ett företag som opererar från afrikanska Senegal.

Företaget Samres vann upphandlingen mycket beroende på att man har förlagt hela sin administrativa verksamhet, beställning och fordonsdirigering till Senegal i Afrika där lönerna är en bråkdel av de svenska och man därmed kunde pressa priset. På så sätt fick Skåne mycket pengar över att överföra till dygnet runt-personal för att passa upp på ensamkommande på HVB-hem, gratis vård till illegala, privatchaufförer för att skjutsa invandrarmammors söner till och från fotbollsträningen och allt annat som är högprioriterat i det nya Sverige.

Färdtjänstprojektet har inte slagit helt väl ut då Samres färdtjänsttelefonister i Senegal inte har så god lokalkännedom i Skåne. Nyligen tyckte exempelvis en telefonist att 92-årige och helt blinde Kjell Carlsson gott kunde vänta ensam tre timmar utomhus medan en taxichaufför dirigerades hit och dit utan att kunna lokalisera var Carlsson, som varit på ett föreningsmöte på Karidal i Eslöv, befann sig.

En rad andra problem har också uppstått men Samres VD slår ifrån sig kritiken. Inga beslutsfattare vill heller kännas vid att man fattat ett tokigt upphandlingsbeslut. I stället planerar man att lägga ut ytterligare 16 skånska kommuners färdtjänst på Samres och Senegal. Har man riktig tur som åldring i Skåne kanske man bara behöver prata med någon på lite närmare håll, exempelvis i Moldavien eller Estland där Samres också har förlagt några av sina beställningscentraler.

Skånskan
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-08-31, 19:17 (Uppdaterat 2012-08-31, 19:28) | Kategori(er): Ekonomi, Inrikes, Politik, Utrikes, Vård/omsorg

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 14 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
232 kommentarer 3106 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 174 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Leikin 33 minut sedan

Numera skall tydligen alla tjänster tilldelas dom som erbjuder lägsta pris oavsett kvaliteten på deras tjänster. Nyligen fråntogs Taxi Göteborg uppdraget att köra för västtrafik, och uppdraget tilldelades Taxi Kurir, vars chaufförer har svårt att hitta hem till de handikappade kunderna, har svårt att hitta rätt adress att lämna dom och inte alltid kommer i tid. Västtrafik kan däremot glädja sig åt en operatör som kör till så låga priser att man kan fråga sig om det räcker till att fullgöra deras skyldigheter då det gäller att betala den skatt som åkerierna skall betala.

diedummenschweden 1 timme sedan

Nu får det FAN I MIG vara NOG !!!

6 personer gillade det här.

Blomtanten 4 timme sedan

Min gamla mamma som hör lite dåligt skulle för en gångs skull ta Riksfärdtjänst till mig i Helsingborg. Hon ringde förtvivlad till mig och sa att hon fattade inte ett ord vad mannen hon skulle beställa av sa. Jag ringde upp och fattade inte heller ett ord av vad mannen sa, och vad värre var, han fattade inget han heller.

Jag fick, som vanligt, hämta henne. 40 mil retur.
8 personer gillade det här.

Hilfe! 16 minut sedan som svar till Blomtanten

Tragiskt, och tyvärr så lär du inte vara ensam om detta. Och - det innebär isåfall att kommunen kan glädja sig över minskade kostnader (d v s minskat "behov") av färdtjänst. Mer pengar över till invandringskostnader... :(

kjellan11 7 timme sedan

Hur "tänker" en politiker först så får alla som tar imot samtal från färdtjänsten i skåne så att dom som jobbade där får sparken. Får alla dessa jobb högst tveksamt många kommer först få a-kassa sen ev bidrag samtidigt som man får fler arbetslösa så håller man på med arbetskraftsinvanding, dessa personer kan inte ett ord svenska o kommer att leva på bidrag i många år. Konstigt är det. Sen dom som tar imot samtalen från färdtjänst har fått några veckors svenskutbildning, obs några veckor när somalier inte kan svenska efter 8-10 år i sverige, allt detta luktar inte så gott det är något ruttet i Sverige i dag
2 personer gillade det här.

OZZY666 8 timme sedan

FY FAN vad ruttet det här landet är...man finner inga ord längre till att uttrycka sig på ett respektabelt sätt ARGGG

3-världskriget kommer närmare och närmare...

SD 2014
10 personer gillade det här.

Vera Fräsch 8 timme sedan

"I takt med att allt mer av svenska skattepengar som tidigare gick till svensk välfärd nu går till att försörja och ge offentlig service åt våra utifrån invandrade vänner.."
Lögn.

Den rikaste femtedelen i Sverige har mer än fördubblat sina inkomster de senaste 20 åren. Delvis på grund av mycket generösa skattesänkningar. Regeringen öser ut pengar över subventionerad städning åt Lidingöborna, så kallat Rut-avdrag. Kommuner och landsting har gått på knäna för att regeringen sänkt deras statsbidrag.

Skyll på de snåljävlar som inte är villiga att betala skatt för en anständig färdtjänst och röstar därefter, men skyll fan inte på invandrarna.
1 person gillade det här.

PKLX112 7 timme sedan som svar till Vera Fräsch

Asylindustrin är en förlust affär för oss alla, den ge oss ökad kriminalitet och sämre välfärd. Det är väl ganska rimligt att folk som jobbar mycket kan köpa service till skattrabatterade priser.

Om vi slutade ge bort lyxvård till illegala invandrare och ta emot lyxflyktingar från Somalia / MENA, så har vi pengar både till RUT / ROT, välfärd och skattesänkningar.
4 personer gillade det här.

GunnarAndersson74 8 timme sedan som svar till Vera Fräsch

Och? Vi har aldrig gett bort så mycket i bistånd som nu heller. Vi bränner flera miljader på att plocka ännu föer lyxflyktingar från östra afrika, pengar som kunde ha gått till bättre välfärd slösa bort att plocka hit fler socialfall och brottslingar.
4 personer gillade det här.

Vera Fräsch 8 timme sedan som svar till GunnarAndersson74

Lögn det med. Svenskt bistånd har minskat de senaste åren.

(Redigerad av kommentatorn 8 timme sedan)

PKLX112 7 timme sedan som svar till Vera Fräsch

Nein! Det vore positivt om biståndet minskade, eftersom SIDA kan inte hantera biståndet på ett bra sätt. Biståndet har minskat från 2009 till 2010 ( 2009 verka dock vara ett topår ), men på 10 års period så har biståndet ökat gigantiskt mycket. Biståndet är idag på över 30 miljarder, vår försvarsbudget t.ex är bara på 40 miljarder.

http://www.openaid.se/total_ai...

2 personer gillade det här.

britas 9 timme sedan

Förberedelse inför framtidens pensionärer som bara talar något afrikanskt språk.
Annars finns även dessa tjänster i Baltikum, med andra konstiga språk med brytningar.

MorganBlom1972 1 timme sedan som svar till britas

Via anhörig så nyttjade jag färdtjänst då vi skulle någonstans, då hamnade man ibland i någon gamla sovjet stat, varje gång gjorde de fel. Det kunde inte göra rätt. Det blandade ihop vägar, och när man talade om det för dem, så hänvisade de till ett undermåligt IT system.

GunnarAndersson74 8 timme sedan som svar till britas

Med samma värdelösa kvalite på serivcen..
1 person gillade det här.

Vielfrass 9 timme sedan

Visst är det "snyggt" . . Våra jobb flyttas till låglöne-länder/utvecklingsländer (= högre arbetslöshet/minskande skatteintäckter här) samtidigt som dessa länder exporterar sitt kraftigt ökande befolkningsöverskott , utan framtid där , hit som vi ska ta hand om här
(= plussar på vår arbetslöshet plus belastar vår kassakista ytterligare ) . Och i sådana här fall så får vi betala dubbelt via skattesedeln samtidigt som privata bolag som sitter i skatteparadis (= inte betalar någon skatt här) håvar storvinster ( i form av våra skattepengar plus låga löner på plats) för dess ägare , och det verkar tyvärr som om en del av våra politiker är inblandade i det här ochså genom att vara delägare i dessa företag . Sedan , när det sk*ter sig och vi gräsrötter får betala priset , så har varken politiker eller ägarna något som helst ansvar för soppan dom kokat ihop utan alla dessa psykopater skyller på alla/allt annat samt slår ifrån sig kritiken för dom kan ju aldrig göra något fel/ta fel beslut . . R*v med öron som vanligt med andra ord . . X( .
3 personer gillade det här.

Micketheone 9 timme sedan

Gissar att försämringen av åldringsvården i Sverige är ett taktiskt sätt för politikerna att minska antalet framtida pensionärer, utan att behöva säga "dö din j...l, du har gjort ditt"!. För att spara pengar ser man till att befolkningen som når pensionsåldern dör av "skräck" inför vad man har att vänta, så har man löst problemet. Pengarna har dom väl i stället tänkt använda till import av fler "nybyggare" som i politikernas värld aldrig blir gamla och/eller sjuka.....
4 personer gillade det här.

Sunngifu 1 timme sedan som svar till Micketheone

Man höjer pensionsåldern successivt. Först till 70, sedan till 75, sedan till 80. Till sist får folk arbeta tills dom dör.

rinkeby 9 timme sedan

FY FAN!!!!! Ursäkta språket men jag blir så förbannad att jag håller på att explodera... Tack så mycket alla handlingsförlamade, ryggradslösa, respektlösa, ljugande, hycklare i sjuklövern... Må ni ruttna bort på något hem, ensamna och bortglömda av alla..
14 personer gillade det här.

tigerone11 10 timme sedan

Det är en en väldig debattvilja om våra skattepengar hamnar på Isle of Man eller Guersneyöarna men att de hamnar i Senegal är tydligen helt ok enligt Journalisterna.
9 personer gillade det här.

IngeVidare 9 timme sedan som svar till tigerone11

Det är nog bara en bråkdel av dessa pengar som hamnar i Senegal till löner åt
telefonisterna. Resten hamnar i fickorna hos ägarna av Samres.
Dom lär inte häcka i Senegal.
6 personer gillade det här.

GunnarAndersson74 8 timme sedan som svar till IngeVidare

oja.... Se på robinson sossen som blev miljonär på att bedriva hem åt falska flyktingbarn.
3 personer gillade det här.

Bevara 10 timme sedan

Kommunpolitikerna som gör dessa upphandlingar måste antingen inte vara riktigt kloka eller korrupta. Vad tjänar de på att Samres vinner? Något måste det ju vara när det upphandlar så dålig kvalité!
12 personer gillade det här.

IngeVidare 9 timme sedan som svar till Bevara

Korruptionen bland kommunala och statliga tjänstemän är sannolikt betydligt större
än vad svenska folket tror.
5 personer gillade det här.

Elsa 10 timme sedan

Stackars våra äldre,dom får betala ett högt pris,för ingenting.Tre timmars väntan.

SD 2014
9 personer gillade det här.

MorganBlom1972 1 timme sedan som svar till Elsa

Förut skrämde man de gamla ättestupan, numera säger man att de får bo på ett Carema boende då kan riktigt se hur det darra i kroppen på människan.. Fördelen med Carema boende , är att man som anhörig kan casha hem arvet tidigare än beräknat, på max 6 månader så din anhörig förlora att livsgnista och vill bara dö.

( Ps. Jag ironisk och väldigt cynisk ds )

Pocher 11 timme sedan

Man måste faktiskt ta på sig en skyddshjälm av stål för att inte skallen ska explodera när man får vetskap om sådant här. Att vi har världens sämsta, mest outbildade, korkade, världsfrånvända, naiva och totalt blåsta politruker - det visste vi redan. Men att de är kapabla att fatta sådana här beslut överträffar givetvis den vildaste fantasi. En svensk pensionär som sitter på en udda address någonstans i glesbygd ska alltså beställa färdtjänst av någon som knappt ens vet vart vårt land ligger?! Jo - så småningom lär de sig det så klart, när de inser att det bara är att packa sig hit och sedan leva försörjd resten av livet.

Men respekten och seriositeten mot våra pursvenska gamla? Allt emedan järnvägslass med pengar öses över horder av lycksökare och 25-åriga "baaaarn". Röstar du med sjuklövern kan du ha det. Lid och knip.

Vill du ha en annan ordning - kom ihåg det september 2014!
26 personer gillade det här.

Lena 11 timme sedan

Skåne trafiken som köper tjänsten av Samres godkände egentligen inte Senegal så vi får se hur det går här på östra sidan! Man hör ofta hårresande historier!
2 personer gillade det här.

Kitty Softpaws 11 timme sedan

Har på ett mycket försiktigt sätt försökt få mina vänner att inse fakta...men vad får jag för svar?
Jo, en svarar att hon håller med om att SD blivit svärtad i svensk media, sedan är det stopp. En annan svarar inte alls, vill inte prata politik. En tredje håller nog bara färgen..men håller till synes med, en fjärde säger: jag ska läsa på lite...Känns så hopplöst!!!

Jag har inte varit aggressiv utan saklig och lugn samt skämtsam för att komma in på ämnet. Har försökt anpassa min argumentation efter person.

Nu är det allvar, vi måste göra något!

Men jag får ingen vettig respons. Alla verkar rädda. Kan bara hoppas att de röstar som jag 2014.

Har stuckit ut hakan ordentligt både inom familjen och bland vänner. Det är bara min arbetsgivare som inte vet att jag är medlem i SD, än så länge. Men jag får ta att det snart kommer ut,
det är dags att stå upp för min åsikt.

Är nog bara en tidsfråga innan jag ryker från min fina plats på univsersitetet (är Ph D och undervisar inom ett samhällsvetenskapligt ämne m.m.). Har börjar sippra tankar i fikarummet...men har börjat tänka att jag MÅSTE hjälpa till att få en förändring till det bättre i vårt land. Men ibland känner jag mig som en idiot, som inte bara fokuserar på min karriär och lön. Börjar successivt se att min plikt är att kämpa för mitt land.

Så får det bli, men själv slutar jag nog som uteliggare. So be it, bara Sverige blir Sverige igen!

Jo, några glas vin för mycket har det blivit, men det är så jag känner.

Från individualist till kollektivist. Sverige är mitt fosterland och uppbyggt av allas våra förfäder.
Vi måste hedra dem! De tog kulor för oss och har slitit för oss, nu måste vi hedra dem! De är de enda vi är SKYLDIGA något och vars avkomma vi borde känna ANSVAR inför!!! Det är våra MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER som måste hamna i fokus nu!!!

(Redigerad av kommentatorn 11 timme sedan)
37 personer gillade det här.

Tyckarn 10 timme sedan som svar till Kitty Softpaws

Kämpa på, Softpaws, sådana som du gör verkligen skillnad. Du kan vara stolt över dig själv.
2 personer gillade det här.

Asperger06 10 timme sedan som svar till Kitty Softpaws

Jag känner precis som du att jag också måste hjälpa till för att förändra Sverige till det bättre, och jag sprider SD:s budskap när helst jag kan men oftast vill folk inte riktigt ta det till sig.
Det känns som om de är rädda för något.

Jag däremot känner mig som en soldat som har som uppgift att tillsammans med alla andra SD:are kämpa för att ta tillbaka vårt land till vad det engång var.
Och nu i helgen ska jag ut och dela ut SD information, det ser jag fram emot.
7 personer gillade det här.

patrik6907 10 timme sedan som svar till Kitty Softpaws

Precis så som jag och många andra i min närhet känner!! bra skrivet...jag tänker på våra förfäder som "arbetat upp" detta land som en gång kallades Sverige!! vad vi ska kalla det nu vet jag faktiskt inte...jag och många andra är så satans trötta på detta lands förfall och framförallt på landets förrädare(politiker och journalister)...har ZERO förtroende för denna kategori av människor..Vi som älskar landet Sverige som vi känner som unga måste börja agera!! jag och många andra känner en sån fruktansvärd frustration...varför reagerar inte fler??? kunde skriva en hel jävla avhandling om detta....så fruktansvärt trött på att mitt älskade SVERIGE förfaller....ja jag älskar mitt Sverige...hör ni de era jävla vänster och miljönissar(pack)
2 personer gillade det här.

Pocher 10 timme sedan som svar till Kitty Softpaws

De av vårt folk som gillar detta och vill acceptera vansinnet - ok! Hoppas de bor NÄRA sina nya kulturberikare! Men det är trots allt så att det är den efterföljande generationen som får de stora problemen. Se på östtyskland. De som var födda långt efter kriget tvingades att leva i en vidrig situation - pga av deras förfäder. Likadant blir det hos oss. Vi ska också minnas att svenskar är det mest ryggradslösa och fega folket i världshistorien. Aldrig har vi kunnat stå upp och ta en ställning i avgörande och viktiga beslut. Läs historien! Vi är fega kr-k - förutom några av oss då - och det utnyttjar andra med lätthet och glädje! Se bort och låt "andra" ta smällen eller städa upp. Det är medelsvennes mjukostattityd. Mycket märkligt. Men när det gällde baltutlämningarna - DÅ kunde vi minsann! Givetvis åt h...e fel även den gången! Vad ÄR det för fel på svensk befolkning? Har vi blivit så hjärndöda av decenniers sosseindoktrination?
4 personer gillade det här.

Basseng 10 timme sedan som svar till Kitty Softpaws

Du är inte ensam om att känna så här. Människor i Sverige vill "liksom" inte prata om detta. De har gått på medias bild och tänker inte själva. Hade ett sådant samtal idag med en person, men jag tror den personen börjar vackla lite i sina fattiga argument. Kanske kan man omvända en 7-klövare innan 2014.
2 personer gillade det här.

REFLEX18gr 10 timme sedan som svar till Kitty Softpaws

Hellre en stolt "uteliggare" än en "kuvad" medlöpare.
4 personer gillade det här.

Lassekolja 11 timme sedan

Om inte ens det offentligfinansierade har råd med att anställa svenskar, vem f-n skall då ha det?
Skandalöst!
9 personer gillade det här.

kjellan11 11 timme sedan

Ingen har köpt Vårt land det har skänkts bort
7 personer gillade det här.

DasSvensk 11 timme sedan

Men detta är ju underbart. Genom att lägga beställningscentraler i Senegal skapas ju arbeten där? och då behöver ju inte folket där komma hit för att "jobba", kommer de inte hit kostar de inte pengar här och då kan vi istället lägga pengarna på vettiga saker, tex nya beställningscentraler i Sverige
3 personer gillade det här.

kjellan11 11 timme sedan

Ju du det är en räkneoperation som få förstår sig på jag förstår den inte men någon måste ju göra det, (kanske) :(

ogudaktig 11 timme sedan

Vem har köpt upp vårt land? Någon som vet?
1 person gillade det här.

Tankepolisen 11 timme sedan som svar till ogudaktig

Saudi ligger bra till.........
3 personer gillade det här.

kjellan11 11 timme sedan

Något i denna stilen hade sthlm för några år sen men det blev så mkt klagomål att det kom tillbaka till sverige igen
2 personer gillade det här.

kvällsbockenpåhugget 11 timme sedan

Ekvationen går inte ihop. Vi tar in invandrare här som enligt Ullenhag behöver arbeten. Sedan skickar man arbetstillfällena här utomlands. Man kan undra om färdtjänsttelefonisterna i Senegal kan ha så bra kunskaper i svenska som behövs för att kunna serva svenskarna. Javist!
svenskarna är det ju inte så viktigt med. Viktigare är ju att nysvenskarna får den service dom kräver. De kanske i många fall pratar samma språk som i Senegal. Vad vet jag?
14 personer gillade det här.

Realist 11 timme sedan

Problemet är inte Senegal utan svenska landstingspolitiker!

Skitstövlarna upphandlar tjänster betalda av svenska skattebetalare av företag som inte undertecknat kollektivavtal. Detta gör de för att pressa kostnaderna för landstingen. Eftersom att bananrepubliken Sverige saknar minimilöner är det bara tuta och köra.

Hela samlade svenska journalistkåren och fackförbunden måste tycka att detta är helt OK, eftersom att debatten saknas i PK-media.
14 personer gillade det här.

Europa 11 timme sedan

Money junkies? Vad betyder det?

REFLEX18gr 10 timme sedan som svar till Europa

Att man har sin egen "spargris" i huvet istället för två fungerande hjärnhalvor !

Basseng 11 timme sedan

Sverige är inte bara ruttet, det har börjat härskna också. Om svenska folket bryr sig det minsta om sin egen, sina barn och barnbarns framtid är det dags att rösta på rätt parti. Alla vet vad sossarna och vänsterfolket vill. Nu vet vi även vad de högerinriktade partierna vill. Matematiken är inte svår. Rösta rätt och rösta fram SD som är det enda partiet i Sverige idag 2012 som vågar ta frågor som berör vårt folk. När vi är gamla kommer det inte ens att finnas någon färdtjänst överhuvudtaget. SD 2014
14 personer gillade det här.

mrsmaland 11 timme sedan

I princip så för varje tjänst som outsourcas utomlands blir det en arbetslös mer i vårt eget land. Med kanske bidragsberoende, social misär och annat som kostar på både för individen själv men också för skattebetalarna.

Vem ska stoppa detta vansinne?
4 personer gillade det här.

REFLEX18gr 10 timme sedan som svar till mrsmaland

Ja ibland undrar man hur "kulramstransan" får ihop debit och kredit ?

Kitty Softpaws 11 timme sedan

Såg ett program om det...de lär sig svenska på några veckor och ansvarar sedan för färdtjänsten till viss del.

Om jag inte har pengar nog att köpa privat vård m.m. när jag är riktigt gammal så blir det en annan utväg för mig. Tack o hej.

Vi måste anlita människor med samma värdegrund som vi har...när ska någon beslutsfattare förstå detta?
7 personer gillade det här.

Rebeckass 11 timme sedan

För att slippa höja kommunalskatten tvingas invandrartäta kommuner skära bland utgifterna så mycket det går.
Konstgjord andning samtidigt som politikerna är bakbundna när det gäller kostnader kopplade till invandring.
3 personer gillade det här.

beettaan 12 timme sedan

Är man 92 år-svensk och blind kan man inte förvänta sig bättre behandling i sitt hemland längre tyvärr.
Antar att Stadshuset och Rosenbad inte får sina taxibilar via Senegal- så då är det lugnt-fråga Maria Larsson.
8 personer gillade det här.

Tokigt 11 timme sedan som svar till beettaan

Tips ! I fängelserna i sverige har man 12-16 kr/tim, fri mat, husrum, TV, böcker och fritidsaktiviteter. Man får ut mer i månaden än den nyanställde vakten, efter att hon betalat alla sina kostnader !
Gå till fängelse !
6 personer gillade det här.

PKLX112 7 timme sedan som svar till Tokigt

Oja! Plus fri tandvård.. Börja med outsourca vår fångvård till länder som förstår sej på god fängelse vård som Ryssland och Turkiet. Våra mördare och pedofiler kan lika bra sitta av straffet på en anstalt på Sibiriska tundra än på ett lyxhotell i Kumla.

Men låt brottslingarna betala priset för en sämre samhällsservice, inte de människor som har byggt Sverige. Om Mattias Flink dör av "varnvård" på en anstalt i Ryssland är inte hela världen, inget att gråta över..
1 person gillade det här.

REFLEX18gr 10 timme sedan som svar till Tokigt

Utan att passera GÅ !
1 person gillade det här.

kjellan11 11 timme sedan som svar till Tokigt

Varför inte låta folk från våra anstalter ta hand o beställningen av färdtjänsten dvs dom som kan prata svenska det borde bli mer lönsamt än att flytta ut verksamheten till Senigal
3 personer gillade det här.

Lennart 11 timme sedan som svar till Tokigt

Nja, en intagen får ut ca 750-800 kr varannan vecka om det finns arbete.

Annars hälften. Timlönen ligger på 11 kr sist jag kollade.

Det är dock bättre rent ekonomiskt än att flytta in på ålderdomshemmet eftersom du endast betalar 80 kr per dygn som pensionär mot att som på hemmet betala ca 10.000 kr eller mer per månad.

(Redigerad av kommentatorn 11 timme sedan)
2 personer gillade det här.

Tokigt 10 timme sedan som svar till Lennart

Sist jag hörde om lönerna (5 år sedan) i fängelserna var det 12-14kr/tim. Men enligt Lennart så med 400 kr/vecka (utan några kostnader över huvud taget) så blir det på ett år 20800 kr rätt ner i fickan. Dom har tydligen dålig fackförening ? Fritidsaktiviteterna är gratis. 5 år blir då 104000 kr. Finns ju också en semesteranläggning i mellansverige där fångarna kan få ströva i naturen och fiska med fru och barn (vakt ska vara med). Glömde fråga om dom då fick semesterersättning.
Pensionärshemmen är ju bara skit och dyrt, jämfört med denna lyx fångarna får
1 person gillade det här.

madeinsweden 10 timme sedan som svar till Tokigt

Ha ha ha!!! Den var bra. ca 12 % extra.

Lennart 12 timme sedan

Visst är det något som är ruttet med landet Sverige.

Besparingar inom så gott som varje område utom på ett.

Senast köpet av lyxvilla åt ensamkommande för över 8 miljoner kronor.

Det samtidigt som det faktiskt finns tomma lokaler uppe i Härjedalen och en för avpixlat känd politiker som flörtat för att få upp flyktingar dit.

Det parti som kan lyfta fram den här galenskapen har berett sig en gyllene väg inför nästa val.
10 personer gillade det här.

PKLX112 7 timme sedan som svar till Lennart

Det finns massor med tält i mobbförråden. Det är många 19 åringar som har vistas år ute i skogen i dessa tält utan att fara illa, så varför kan inte skäggbarnen bo i ett 20 mana tält istället för lyxhus?
2 personer gillade det här.

bjelke85 12 timme sedan

Detta är helt idiotiskt! Jobb åt svenskarna först!
SD 2014
2 personer gillade det här.

Anders 12 timme sedan

Det är skamligt, lika skamligt som skatteplanering av de privata vårdbolagen i skatteparadis.Svensk kommun som väljer att betala ut skattepengar för färdtjänst till ett lågprisbolag med telefonister i Afrika som skattar i Afrika (om dom skattar), det är en skam.

Men det är klart, om 50 år ska Sverige frakta runt 100.000 tusentals Somalier/Afghanistaner/Irakier..etc med färdtjänst, människor som till stor del inte har bidragit med några skatteintäkter men som kräver service. Då är det kanske låglöneländer i Afrika som gäller (Nigeria / Sinegal / Somalia etc) för att klara kraven.

Nu tror jag dock att Sveriges ekonomi & välfärd har kollapsat innan dess!

Rösta SD och rädda Sveriges barns framtid!
Mvh / Från en vanlig Svensson och före detta Socialdemokrat

(Redigerad av kommentatorn 12 timme sedan)
14 personer gillade det här.

Lennart 11 timme sedan som svar till Anders

Somalia:

Population ca. 10 miljoner invånare; total befolkning enligt 1975 års folkräkning var 3,3 miljoner

Total fertilitet 6.26 födda per kvinna (2012 uppsk.)

Källa: wiki

Befolkningsökningen är extrem, då måste man även tänka på att kriget skördat många offer och att många flytt.

Så framtiden ser mörk ut... på flera sätt...
3 personer gillade det här.

Ann-Marie 12 timme sedan

Som sagt, grattis alla skattebetalare och speciellt alla gamla och sjuka. Förr eller senare kommer vi alla att hamna i något av dom senare kategorierna och då är det försent att rösta rätt.
5 personer gillade det här.

Frilansare 12 timme sedan

Om man nu tvunget vill använda sig av personer som inte vet något om varken Skåne eller Sverige och som dessutom talar mycket bristfällig svenska, varför valde man då inte att förlägga verksamheten till ROSENGÅRD???

Edit: visst ja, de får ju pengar utan att göra något... kan bli svårt med rekryteringen!
5 personer gillade det här.

solklart 12 timme sedan

Finns bara ett ord: SORGLIGT!!!
4 personer gillade det här.

rwlindberg 12 timme sedan

Det vore bättre att använde de 1,3 miljarderna till att sköta de uppdragen som finns inom landet istället för att bara jaga det billigaste alternativet som i regel blir skit. Ytterliggare en skandal ang välfärden, hela sverige håller på att bli ett skitland tack vare GUDFADERN F REINFELDT och hans gangstrar. Tyvärr tror jag Sverige exploderar innan nästa val. Sen får vi börja om på nytt, men utan dessa banditer i Regeringen.
4 personer gillade det här.

RealistRacist 12 timme sedan

Jo, men pensionsräddare har jo hittat lösningen. Ta bort potentielle pensionärer:

http://avpixlat.info/2012/08/2...

Jag spyr ...

Nosaren 12 timme sedan

Samma gäller här på Gotland,man hamnar i Senegal,sååå vansinnigt.Ok skåningar och gotlännigar har ju sin dialekt så jag kan förstå att dessa små ne*er prinsessor inte förstår....
1 person gillade det här.

svinland 12 timme sedan

Gubbenogumman som tror att jag
är från Äxpo!
Vad är Ni ifrån?
Jo gamla kommunister som har vaknat!

UNObserver 12 timme sedan

Nasta kategori blir lakarens. Utlokalisera till Kongo eller Etiopien, givetvis anvander de inte rktiga lakare utan en billigare variant, kallade "Medicinman".
Behovs bara en batteridriven dator och sjukskrivningen avslas direkt.

Ar ty svenne? Ty skull arbeta til 95, bossen saja!
6 personer gillade det här.

beettaan 11 timme sedan som svar till UNObserver

Medicinmännen är redan i Sverige och arbetar på våra sjukhus tyvärr.

svinland 12 timme sedan

Baby-Face Ullenags fina arbete!
Han skulle ha en dask på stjärten
så liten han är!
Oj vad han skulle tjuta vid Äpplets sida!
4 personer gillade det här.

fransolsson98 12 timme sedan

Jag är glad för att jag äntligen har flyttat från Sverige till Frankrike.
Här bor jag i en liten by 1 timmas bilresa från Nice.
Här finns läkare, poliser, tandläkare all annan nödvändig service alldeles inpå knutarna.
Och här finns en bar och en restaurang, på baren träffas alla för en pratstund med en liten drink en del utan alkohol faktiskt.
Och här betalar jag 12 procent i skatt för er information.
I detta landet används tydligen skattepengarna till vad dom är avsedda för och inget annat.
14 personer gillade det här.

Kitty Softpaws 10 timme sedan som svar till fransolsson98

Underbart! Själv funderar jag mycket på Spanien när det "brakar loss"...har stuckit ut hakan för mycket på min arbetsplats och tror inte att jag får stanna så länge till. Tror att både Frankrike, Spanien och Italien bryr sig mer om sin befolkning än vad Sverige gör.

Så skönt att höra att det fortfarande finns länder som bryr sig om sina medborgare/skattebetalare, Grattis!

Jag kommer snart att göra som du men fortsätta min kamp för vårt fina Sverige.

Har fått i mig en del glas vin,

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: