fredag 21 september 2012

Mjölkattacken i Forserum var lögn – ortsborna sliter ensamma för integration och mot rasism | Höglandsnytt

Mjölkattacken i Forserum var lögn – ortsborna sliter ensamma för integration och mot rasism | Höglandsnytt: Mjölkattacken i Forserum var lögn – ortsborna sliter ensamma för integration och mot rasism

Den påstådda attack i Forserum där en somalisk kvinna ska ha tvingats hälla mjölk på sig var inte sann. ”Det är den information vi har om den här händelsen efter uppgifter från de som var med om det”, säger Forserums samhällsförenings vice ordförande Bo Jansson till Höglandsnytt.
Share on facebook Share on twitter Share on blogger Share on digg Share on evernote Share on delicious Share on email More Sharing Services Share on linkedin

Uppgifterna om mjölkattacken spreds efter ett besök av invandrarorganisationer i Forserum och fick sedan stort genomslag i media.
Den enda mjölkincident som skett ska enligt samhällsföreningens uppgifter vara ett skämt från en pojke i en skolmatsal till en flicka av somalisk etnicitet som drack mjölk.
”Ett utslag av dåligt skämtlynne”, säger Bo Jansson till Höglandsnytt och berättar att när uppgifterna om mjölkattacken kom fram försökte samhällsföreningen ta reda på hur det egentligen låg till.
”Det var så mycket ryktesspridning åt bägge hållen. Det är viktigt att sanningen kommer fram”, säger Bo Jansson.
Mjölkattacken fick stor spridning i media men redan från första början väcktes misstankar om att den inte var helt sann dock på helt andra grunder än vad som nu framkommit.
Bo Jansson berättar att många i Forserum chockades av det mediadrev som svepte över orten och lämnade många Forserumsbor desillusionerade. Dock inte när det gäller integrationsfrågan.
”Vi jobbar vidare i föreningslivet för att hålla styr på våra svenska ungdomar och integrera somalierna för att få bort köksbordsrasismen”, säger Bo Jansson till Höglandsnytt.
Han och övriga i samhällsföreningen vet nu att de måste göra jobbet själva.
”Varken rikspolitiker, media eller riksorganisationer kommer att hjälpa oss”, säger Bo Jansson till Höglandsnytt.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: