torsdag 6 september 2012

Enad politisk front mot folkomröstning / Mönsterås / NYHETER / ÖSTRAN / Östra Småland AB - Lokaltidningen med nyheter och information från Kalmar län och Öland.

Enad politisk front mot folkomröstning / Mönsterås / NYHETER / ÖSTRAN / Östra Småland AB - Lokaltidningen med nyheter och information från Kalmar län och Öland.: Enad politisk front mot folkomröstning
Mönsterås Publicerad 120905 16:27 Uppdaterad 120905 16:31


Diktaturens kreatur i 7klövern påvisar sitt fula tryne.

SD» Kräver folkomröstning om flyktingbarn

Samtliga partier i fullmäktige tar nu avstånd från Sverigedemokraternas agerande kring flyktingbarnen.

– Det är genant att de har väckt det här förslaget. Istället för att ta diskussionen i de öppna forum som finns försöker de agera vid sidan av. Det visar att de inte ens själva har någon större tilltro till sina argument, säger kommunalråd Roland Åkesson (C).

Under onsdagen gjorde Miljöpartiet, Folkpartiet, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Moderaterna och Centerpartiet ett gemensamt uttalande där de kraftigt tar avstånd till Sverigedemokraternas initiativ till en folkomröstning i frågan om kommunen ska ta emot ensamkommande flyktingbarn eller inte.
Tror inte på siffrorna

Enligt Maria Cimini (SD) och Bernard Ek (SD) har flera hundra personer från alla politiska läger redan skrivit på listorna som kräver en folkomröstning i frågan. Inga listor har dock lämnats in till kommunkansliet ännu.

– Det skulle förvåna mig mycket om SD får ihop så många namn på sin lista, säger Roland Åkesson.

– Jag känner mönsteråsarna och jag tror inte att de skriver på i första taget eller lämnar ut sina personnummer i en sådan här sak.
Åsa A Cederbom
(19) Skriv kommentar Tipsa en vän
Dela artikeln: Facebook Pusha Delicious MySpace Digg! StumbleUpon TwitThis Bloggy
Kommentarer

Odemokratiskt
Jasså, sjuklövern vågar alltså inte lyssna på vad den vanliga människan har att säga i frågan. Vad odemokratiskt av dem.

Skrivet av: Pähr den 5 september 2012 18:01
Rätt!
Ge inte medborgarna någon chans till direktdemokrati! Avskum som vill rösta sig fram till politiska beslut ska hållas jävligt kort!

Skrivet av: Stalin den 5 september 2012 18:03
Det ligger i tiden!
Det är högaktuellt att omyndigförklara medborgare som kräver folkomröstning om lokalpolitiska frågor. Pagrotsky pinkar på namnlistan om trängselskatten i Göteborg, även han med den stora strålen. Den samlade politiska eliten där menar att folket redan gjorde sitt val när de gick till valurnorna 2010. Jag är benägen att hålla med och tar tacksamt åt mig av deras visdom. Snart väljer vi igen.

Skrivet av: Sitt ner och håll käft! den 5 september 2012 18:04
???
Politiker som inte vill att folket ska få rösta om beslut som berör dem. Men vart fjärde år duger våra röster minsann, då lovas det stort och brett från dessa politiker som kallar sig för demokrater. Och varför räds de en folkomröstning om de nu "känner" Mönsteråsborna så väl?

Skrivet av: Tiller den 5 september 2012 18:59
För mig
så visar detta agerande från alla partier utom SD, att sanningen om deras egna dåliga flykting politik ska mörkas. Det kommer inte att gå i längden. Denna fråga som SD vill genomföra, är bara början. Väldigt fegt att agera på detta vis. Vi har trots allt ännu demokrati i Sverige och vår fulla rätt som medborgare att få tycka i dessa stora frågor som styrande politiker tvingar på oss. Hoppas faktiskt att väldigt många skriver på och att det därmed ges en chans att genom folkomröstning få tycka i denna fråga.

Skrivet av: Tomas den 5 september 2012 19:00
Man blir ju inte förvånad.
Man blir bara så trött på 7-klövern. Jag brukar rösta V ; men så blir det inte i nästa val, det spelar ingen roll vilket parti ur 7-klövern man röstar på, de skiter fullständigt i folket som röstar på dom. Jag hoppas se namninsamling nånstans trots allt, jag tänker skriva på.
Vi är trots allt så smarta att vi vet vem som kommer betala för massinvandringen, och det är inte politikerna själva.

Skrivet av: PF den 5 september 2012 19:02
Hot?
"Jag känner mönsteråsarna och jag tror inte att de skriver på i första taget eller lämnar ut sina personnummer i en sådan här sak."

Skall man tolka det som någon form av hot eller?

Skrivet av: igor den 5 september 2012 19:03
Igor
Roland Åkessons poäng är naturligtvis att peka på att man genom att sätta sitt namn på listan tvingas offentliggöra sina politiska åsikter. En folkomröstning exvis i samband med nästa val hade diskvalificerat detta mycket viktiga politiska verktyg.

Skrivet av: Stalin den 5 september 2012 19:56
Att lära känna varandra
"– Jag känner mönsteråsarna och jag tror inte att de skriver på i första taget eller lämnar ut sina personnummer i en sådan här sak."

Häpnadsväckande!

Så trevligt att kommunalrådet sådär i förbigående påminner om att de som skriver under kommer att hängas ut för antingen social stigmatisering eller mer handfast tillrättavisande av AFA och liknande.

För att omformulera kommunalrådet: "Jag känner mönsteråsarna, och de vill inte ha bilen sönderslagen, huset nedbränt, eller ett de facto-yrkesförbud. Alltså vill mönsteråsarna inte ha någon folkomröstning, precis som vi har bestämt åt dem."

Man får hoppas att fler skriver på nu i ren protest för demokratin. Politikernas vidriga hot kan inte förverkligas om vi är tillräckligt många.

Skrivet av: D. Tritus den 5 september 2012 22:16
Småsint
Det är människor vi talar om här, eller hur? Ska de bli något slagträ för tyckande hit och dit om deras existens och närvaro? Självklart inte!
Och flyktingplacerandet betalas från statligt håll så kom inte och gnäll om era skattepengar. Om nu politikerna är så fetavlönade som verkar vara vanliga jargongen att de är så är det väl just de som når upp till att betala statlig skatt och därmed är med och betalar.

Skrivet av: Magnus den 5 september 2012 22:19
Lycka till Bernard Ek (SD)
Massinvandring har aldrig varit någon valfråga. Det ser sjuklövern till samt massmedia. Locket på när det börjar närma sig val som vanligt. Öppna forum? Vet inte om det är så öppet, snarare stängt. Vuxenmobbing snarare efter vad jag erfarit i både Riksdag och Kommunfullmäktige.

Varför fruktar ni en folkomröstning ni präktiga och goda i sjuklövern? Ni står enade emot direkt demokrati från folket. Fegt. Har ni ingen tilltro till era argument? Är ni rädda att ni inte har folket med er?

Jag håller tummarna för Bernard Ek (SD). Hoppas han & C/O lyckas prångla ut lite sanningsenlig info till folket också. Så att de har klart för sig hur landet ligger när det blir dags för riktig demokrati. För där är jag rädd att han inte lär få någon som helst hjälp från media.

Skrivet av: Magnus S den 6 september 2012 06:55
låtom oss rösta då !
Bästa demokrater . Vart skriver jag på era listor ?

Skrivet av: Achmed von Fersen den 6 september 2012 06:56
Länge leve vår store ledare
Jag tycker sjuklövern ska upprätta en polis som registrerar alla människor som skriver upp sig på såna här listor och förklara dem fredslösa.
Den skulle kunna heta Statens Styrka mot Invandrarrädsla (Förkortas STASI)
(Eller det har ni kanske redan?)

Skrivet av: Helmut den 6 september 2012 06:59
Demokrati ett hot mot makten
Makten vill inte ha folkomröstning. Helt enkelt för att detta minskar deras makt. Sverige är verkligen ingen demokrati om ni trodde det...det visar detta bissara utspel med förtäckta hot.
Dags att säga ifrån och visa vad demokrati betyder.

Skrivet av: Demokratur delux den 6 september 2012 09:39
Absurdistan?
All makt utgår från folket... I Mönsterås verkar den (ganska viktiga) meningen ha gått förlorad. Kommunens högsta höns kanske tycker dom ska fostra folket, men det är inte meningen med demokratin. Demokratins väktare....

Skrivet av: Founding father den 6 september 2012 09:44
Något är fel
Det räcker med att läsa artikelns rubrik för att inse att något är ritkigt fel med vår demokrati.
"Enad politisk front mot folkomröstning "
Lämnar en riktigt bitter smak i munnen och en undran hur det kunde bli så här.

Skrivet av: XK7HJ4 den 6 september 2012 09:44
bra artikel om varför staten gör fel
omhändertagandet skapa problem, http://www.newsmill.se/artikel/20...f-reningarna-b-r-den-st-rsta-skulden

Skrivet av: Roland den 6 september 2012 09:44
Odemokratiskt inte folkomrösta
Ingen tilltro till sina argument? Tvärtom Åkesson, det är ju just det man har när man vill ha en folkomröstning. Det är ganska hemskt att ni etablerade politiker inte vill ha demokrati. Flyktingar kostar pengar, tär på resurser och skapar otrygghet - varför då inte fråga kommuninnevånarna om de är villiga att göra denna uppoffring?

Sen det här med att subtilt hota de som kan tänka sig skriva på för en folkomröstning - det är just detta hot oliktänkande ständigt lever under - en skam för Sverige! Det är snarare Mönserås politiker som behöver en kurs i värderingar - inte vi kritiker! Fy f*n!

Skrivet av: Nils den 6 september 2012 09:45
@Magnus
Det du helt klart missar är att det är kommunerna som får stå för kalaset.

Varför är det så hemskt att fråga folk vad de verkligen önskar, och visa hur det VERKLIGEN ser ut, att man måste kalla motstånderna rasister för att slippa visa hur mycket det kostar?

Skrivet av: PF den 6 september 2012

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: