söndag 23 september 2012

Tanten på Hemmet

Tanten på Hemmet: Maten Del 1

Det var en gränsöverskridande upplevelse att flytta från ett egen lägenhet till ett äldreboende. Att äta maten som serveras här var chockerande.. I synnerhet när man som vi är vana vid att spendera tid på tillagning och val av produkter. Här utrustades vi med en mat lista, där man för varje dag fick välja mellan två maträtter för lunch och fick veta vad man skulle bjudas på till kvällsmaten. So far so good tyckte vi TILL EN BÖRJAN.

Efter ett par månader kunde vi konstatera att kartan inte stämde med kompassen, eller tvärtom,. Själva variationen av maträtter var det inte fel på, det var lätt att kryssa in för en lunch som t ex ärtsoppa m fläsk köttbullar eller det som var aktuellt för dagen. Det var sämre när man fick se resultatet. Vid ett tillfälle fick vi ärtsoppa som visserligen hade gula ärtor men kikärtor var också med . Dessutom var ärtorna näst intill okokta och det var väl knappt någon som skymtade en bit fläsk.

Under en lång period serverades okokta potatis både som tillbehör till kött och fisk men också i potatissallad. Värst av allt var dock att allt som serveras är halvfabrikat. Från omelett och pannkaka till den stekta strömmingen.

Vi var frustrerade och ville göra något åt saken, klagade till personalen gång på gång, men fick ständigt veta att de ju inte lagade maten, vi fick klaga hos de som lagade den. Det var inte lätt, de var ju inte på plats Råsslaskolan som levererar på vardagar var visserligen lokalt placerade men Sandbyhov ligger centralt i Norrköping. Vi förstod ganska snart att det inte heller var där vi skulle klaga, besluten i frågan hörde hemma på helt annat plan – det politiska.

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: