söndag 23 september 2012

Taxichaufför får höjt straff av hovrätten för barnvåldtäkt « Avpixlat

Taxichaufför får höjt straff av hovrätten för barnvåldtäkt « Avpixlat: Taxichaufför får höjt straff av hovrätten för barnvåldtäkt

BARNVÅLDTÄKT Flickorna i 13-årsåldern hade påsklov i Spånga, Stockholm och på kvällen den 8 april umgicks man och åt lite gott. Efter midnatt skildes tjejerna åt, där en av dem tog en promenad hem med musik i öronen. En promenad hon gått många gånger innan. När flickan kommit fram till en gatukorsning smög en taxibil upp bakom henne och stannade till.

Enligt flickan blev hon indragen i bilen av den arabiske taxichauffören i bilen, som sedan körde iväg. När de befann sig i höjd med simhallen i Spånga tryckte han ner hennes ansikte mot hans penis och tilltvingade sig oralsex. Under tiden sa han “att om du inte gör mig den här tjänsten så kommer jag inte släppa dig härifrån”. Efter övergreppet, som pågick under tiden han körde omkring i området, var bilen tillbaka vid nästan samma ställe där hon blev intvingad. Tjejen lyckades ta sig ur bilen och vidare hem till sina föräldrar.

Taxibilen tillhörde Sverigetaxi, ägd av en arab, som gärningsmannen körde för. Polisen lyckades spåra taxibilens färdväg under den aktuella natten genom dess GPS-positionering och chauffören greps mot sitt nekande.

Våldtäkt mot 19-årig kvinna

19-åringen hade festat runt den 25 juli 2011 på Södermalm och var både trött och småberusad när hon satte sig i hans bil. De kom överens om ett pris till Norrtälje och sa till att honom att bli väckt de var framme. Istället vaknade hon till senare när han tvingade in sin penis i hans mun. Han ska även fört in fingrar i hennes underliv. Han stannade sedan till vid en parkeringsplats och ville ha med henne upp i hans lägenhet i Spånga. Men hon lyckades ta sig ut och larmade en killkompis. Strax därpå kom även polisen, som spårade upp taxibilen i området.

Men åtalet höll inte. Dels finns det inga loggade uppgifter kring taxiresan, dels har hon inte med säkerhet kunnat peka ut honom eller taxibilen.

Sexuellt ofredande

Taxichauffören hämtade upp en kvinnlig kollega som jobbar på Sverigetaxi. Hon och en vännina hade varit på Allsång på Skansen och efteråt besökt krogen. Sedan ringde kvinnor dit en taxi från bolaget och taxichaffören fick beställningen. Den ena kvinnan släpptes av först och målsäganden fortsatte vidare. Enligt henne ska taxikollegan, som hon alltid uppfattat som trevlig och exemplarisk chaufför, dröjt sig kvar när de var framme. Han började då kyssa henne och tog på hela kroppen. Han ville med upp i hennes lägenhet men hon sa nej.

Åtalet ogillades. Anledningen var hon hade besvarat hans kyssar. Kvinnan anmälde hans kladdande först efter att hon fick veta att han stod åtalad för de andra brotten.

Araben som hade bilarna under Sverigetaxi flagg har numera stängts av. Det visade sig att chauffören aldrig varit legitimerad förare för bolaget utan har använt sig av sin åkares förarbevis.

Misstänkt bidragsbrott

Samtidigt som chauffören kört taxi har han även fått försörjningstid / socialbidrag under ett års tid. Men åtalspunkten ogillades då det inte gick att styrka brott eftersom utredningen inte varit tillfredställande kring hans inkomster i övrigt samt att det inte framgått tydligt om eller när han hade skyldighet att anmäla sina inkomster till socialförvaltningen.

Solna tingsrätt dömde sedan

- Reza Ghasemi, f. 1961, för våldtäkt mot barn till fängelse i 2 år. Han fick även betala skadestånd med 129 800 kronor till flickan.

Åtalspunkten människorov kring barnvåldtäkten ogillades då det inte var klarlagt om flickan blev indragen eller satte sig självmant i bilen. Det fanns brister och motsägelser i hennes vittnesmål på den punkten.

Reza Ghasemi är svensk medborgare och har varit i Sverige sedan minst 2004. Han blir därmed inte utvisad. Han är gift och hustrun kom till Sverige först 2011.

Solna tingsrätt, B 3029-12

Svea hovrätt

Målet togs upp i hovrätten och nu har domen kommit. Reza Ghasemi får påbackning och döms till tre år fängelse för våldtäkt mot barn. Skadeståndsdelen höjs även till drygt 210 000 kronor.

Övriga åtalspunkter, människorov, våldtäkt, sexuellt ofredande och bidragsbrott, ogillades även av hovrätten.

Svea hovrätt, B 7143-12
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-22, 16:26 (Uppdaterat 2012-09-22, 16:26) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 10 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
261 kommentarer 3486 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 136 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


lomake 31 minut sedan

Skulle vært 30 år. Det vil gi disse drittsekkene noe å tenke på neste gangen de har lyst til å voldta et barn.

Birrus Marco 50 minut sedan

Jag säger å det,: Eriks pensionsräddare, vad tar dom sig för friheter?

klenis1 3 timme sedan

Den svenska lagen bör ändras så PUT Medborgarskap ska kunna dras in och personen bör kunna utvisas om dom har dubbla medborgarskap ..;-)
7 personer gillade det här.

Pulle-Gull 4 timme sedan

En Taxi-Reza den stackars flickan sent ska glömma! Nu bör Sverige säga stopp för fler av samma sort. Ta inte hit fler kriminella våldtäktsinvandrare där sexualdriften är större än både empatin och intelligensnivån. Den här typen av människor kan aldrig vara bra för vårt land - tvärtom. Hur många liknande händelser ska behöva inträffa för att Sverige ska stänga sina gränser? Alla andra samhällsfenomen som bevisligen skadar och inte fungerar brukar försvinna efter en tid. Inte detta. Istället ska det bli ännu fler invandrare.. Varför då? Finns ingen som helst poäng med att låta detta avskräde få komma hit i den gigantiska omfattning som nu..

Låt oss nu använda vår "konsumentmakt", och då pratar jag inte om att bojkotta Sverigetaxi, utan att istället bojkotta alla de skitpartier som vill ha hit hela världen utan några som helst krav!
9 personer gillade det här.

Nakenfisen 4 timme sedan

Ja tänk att vissa alltid klarar sig. Hade han varit svensk så hade han blivit återbetalningsskyldig till soc sanna mina ord!!
4 personer gillade det här.

Helix14 6 timme sedan

Din jävla svartskallejävel! Lämna Sverige NU ditt förbannade arabkräk!
14 personer gillade det här.

Winston 7 timme sedan

Individen i fråga måste upphöra att existera innan Winston blir nöjd om jag bara säger så...
4 personer gillade det här.

Buxen 8 timme sedan

Ånyo får en ung kvinna betala priset för Sveriges multikulturella storsinthet. Storsinthet utan ansvar således. När de ansvariga ställs till svars för denna ansvarslösa politik, vilket kommer att ske, då duger inga ursäkter utan då ska de väck från taburetterna och få börja om från början.
Sverige är i behov av en politiskt tillsatt kommitte som bevakar och fördömer antisvensk verksamhet.
9 personer gillade det här.

end83 8 timme sedan

Går ej bevisa pm hon satt sig självmant i bilen eller blivit indragen? Ehh spelar roll. Kastrering med rostig yxa?
9 personer gillade det här.

Buxen 8 timme sedan som svar till end83

Aj!

Global Neger 9 timme sedan

Våldtäkt mot barn låter synerligen grovt. Men han fick bara 2 år? Hmmm okeeej......Svenska rättsväsendet är en skam.
12 personer gillade det här.

Steco 9 timme sedan

Dags för medborgargarde. . . eller?
6 personer gillade det här.

Varfor60 10 timme sedan

Våra politiker tycker berikarna är mera företagsamma, vilket man ju kan hålla med om. Vi svenskar är ju vana att hålla oss till lagar och förordningar medan våra nybyggare ofta bara kör. Det må gälla att starta ett företag eller att få till en herdestund. Rättframma även på stan till våra svenska kvinnor som kan få allsköns inviter till en sexstund med en vilt främmande taliban bara genom att promenera förbi ett gäng pensionsräddare.
12 personer gillade det här.

h1212b 10 timme sedan

Ja han får stanna men inte 2-åringen Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta
17 personer gillade det här.

Borgaren 10 timme sedan

Jag letade efter orden “medborgare” och “utvisad” men ser att han är Svensk medborgare. Hur kan man få läsa brottslingens medborgaransökan. Är det en offentlig handling?? Finns set någon som vet hur man kan komma åt medborgaransökningarna? Jag har en bestämd känsla av att det skulle vara en oerhört intressant läsning. Men om jag känner socialisterna rätt, så är det en sekreteeeeeeeessbelagd handling.
7 personer gillade det här.

raimosvensson 10 timme sedan

taxi är ej som F Ö R R
11 personer gillade det här.

eleteria 11 timme sedan

Citat:

"Samtidigt som chauffören kört taxi har han även fått försörjningstid /
socialbidrag under ett års tid. Men åtalspunkten ogillades då det inte
gick att styrka brott eftersom utredningen inte varit tillfredställande
kring hans inkomster i övrigt samt att det inte framgått tydligt om
eller när han hade skyldighet att anmäla sina inkomster till
socialförvaltningen."

Då gäller tydligen helt andra regler för invandrade våldtäcktsmän och övriga svenskar. Fast och andra sidan så är det ju så i allt nuförtiden. De behöver inte ens betala sina studielån.

Det bästa vore att skaffa en parallell lagbok för muslimer på en gång eftersom den ska tolkas så annorlunda beroende på din etnicitet.
Kanske något för stormullah Reinfeldt att tänka på när han bygger vidare på kalifatet...
17 personer gillade det här.

Bekymrad_C 11 timme sedan

Jag vill f-n inte att Sverige förvandlas till ett land där folk beter sig som i mellanöstern! Vilket j-vla nerköp vi har gjort om fallet blir så!

(Redigerad av kommentatorn 11 timme sedan)
19 personer gillade det här.

slundberg11 11 timme sedan som svar till Bekymrad_C

Man får det man röstar på !
16 personer gillade det här.

Bekymrad_C 11 timme sedan som svar till slundberg11

Ja jag röstar fan inte på något parti som jobbar för den utvecklingen!!
12 personer gillade det här.

Seselj 11 timme sedan

Sveriges framtids entreprenörer. Vilken nytta vi kommer ha av dessa människor som arbetar hårt och betalar skatt, utan att uppbära några bidrag.

9 personer gillade det här.

slundberg11 11 timme sedan som svar till Seselj

Saudi-avtalet styr alltihop !
5 personer gillade det här.

Sverigefritt 11 timme sedan

Avskyvärda våldtäktsaraber!
16 personer gillade det här.

hassebj 11 timme sedan

Jag minns taxistationerna i Tullinge och Rönninge där jag växte upp.
Redbara, rejäla svenska taxiförare! Hur har det kunnat gå så fel och så länge utan att
åtgärder satts in. Våldtäkter!?! Varför skickas inte slöddret hem, enkel resa?
18 personer gillade det här.

smutsig 12 timme sedan

Det bästa är att svinet ifråga hur lätt som helst kan söka ny taxiförarlegitimation utan att vare sig Trafikverket eller bolaget där han anställs kollar brottsregister.

Jag älskar taxireklamen nuförtiden, duktig & utbildad personal - topservice och allt till lägsta pris.
Sen spelar det ingen roll om det är getk

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: