fredag 21 september 2012

Varför stöder vi fortfarande fundamentalistisk islam i Skandinavien? « Avpixlat

Varför stöder vi fortfarande fundamentalistisk islam i Skandinavien? « Avpixlat: Varför stöder vi fortfarande fundamentalistisk islam i Skandinavien?

Mrutyuanjai MishraKRÖNIKA Icke-muslimer är det verkliga målet för blasfemilag i Pakistan.

Ingen hade tidigare hört talas om en 14-årig kristen flicka med namnet Rimsha Masih och hennes enkla vardagsliv i Pakistan förrän hon blev världsberömd efter att ha blivit anklagaded för kränkning av profeten Muhammed genom att bränna muslimernas heliga bok Koranen. Rimsha Masih förnekar helt de anklagelser som riktats mot henne och hävdar att hon aldrig försökt att bränna den heliga boken, och hennes far sade till media att de respekterar både Bibeln och Koranen. Hon fruktar nu för sitt liv och är rädd att hon kommer att bli dödad.

Denna berättelse har nått hela världen och miljontals människor följer noggrant vad som händer med denna minderåriga flicka som satt fängslad för brott mot blasfemilagen i Pakistan.

Blasfemilagen i Pakistan är mycket strängare än blasfemilagarna i västvärlden. Den är vardagligen hänvisad till som artikel 295. Dessutom finns artikel 295 A, 295 B, 295 C och ovanpå detta finns andra blasfemilagar som gör det straffbart i Pakistan för att uttrycka kränkande kommentarer om profeten Muhammed eller den heliga boken Koranen.

Paragraf 295 C är den allra hårdaste av dessa blasfemilagar och straff för att ha brutit mot den kan bli livstids fängelse och dödsstraff. Skaparen bakom denna lag, Muhammed Imam Tahir-Ul-Qadri, blev inbjuden till Danmark att hålla ett tal i förra veckan, ironiskt nog den 11:e september på 11:e årsdagen av terrorattackerna.

På urdu har Imam Tahir-Ul-Qadri öppet föreläst för sina anhängare att han är skaparen av blasfemilagen 295C, förmodligen den strängaste blasfemilagen i världen, vilken kan ge dödsstraff till den minderåriga kristna flickan Rimsha Masih. Hur kunde en sådan man få en officiell inbjudan till Danmark att föreläsa tillsammans med borgmästaren av integration i Köpenhamn. Den danska ministern för integration och sociala frågor, Karen Haekkerup, ställde lyckligtvis in sitt deltagande efter att ha fått reda på att imamen var en deltagare i evenemanget. Karen Haekkerup motiverade rättmätigt att hon inte delar värderingarna med en man som står bakom den lag som kan ge dödsstraff till en kristen flicka i Pakistan.

Men det är mycket olyckligt att han fick en officiell inbjudan av Danmark att föreläsa. Ännu mer olyckligt är hur okunniga vi är om de islamister och fundamentalister som kommer till Köpenhamn, Stockholm och Oslo och säger en sak på engelska för att säga något helt annat till sin lokala befolkning. Lyckligtvis finns det en video som alla kan se där imamen blir avslöjad.

Blasfemilagen är notoriskt ökänd för att utnyttjas i syfte att trakassera de mer liberala muslimska grupperna i Pakistan som Ahmadi-sekten och andra. Och det är politikernas ansvar i de skandinaviska länderna att åtminstone se skillnad på de imamer som försöker göra Pakistan en bas för en fundamentalistisk tolkning av islam och de moderata som vill samhället ska gå i en annan riktning.

Det är skandalöst att vi 11 år efter den 11:e september fortfarande är mycket dåligt rustade att stå emot de utmaningar som islamisk fundamentalism ställer oss inför, och tyvärr, skattebetalarnas pengar går fortfarande till att bjuda in och framställa människor som arbetar för totalt motsatta värderingar än de som vårt samhälle bygger på. Hur kan vi ändra på detta?

Mrutyuanjai Mishra

Fler krönikor av Mrutyuanjai Mishra hittar du HÄR.
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-21, 14:15 (Uppdaterat 2012-09-21, 16:14) | Kategori(er): Debatt/krönika, Mrutyuanjai Mishra

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 52 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
261 kommentarer 3467 gillar mottaget
Dela på
Visar 44 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Buxen 1 minut sedan

Som Albert Speer sa, man måste lära sig att titta bort. Vilket man gör om man är moraliskt utslocknad.

Ludde73 12 minut sedan

Man öppnar upp ett demokratiskt samhälle som generationer tillbaks har kämpat för att skapa. In dräller en massa medeltidsmänniskor med en religiös tro som utnyttjar detta till max. Som sagt som brittiske komikern John Cleese sa nyligen att han inte känner igen sitt England längre. Läste även om brittiska krigshjältar ww2 som sa att - detta Storbritannien var inte det vi stred för under andra världskriget.

evolution2000 18 minut sedan

Bortsett från att jag inte är religiös och alltså bedömmer hädelse som ett brott utan offer, så börjar man fundera på hur det är ställt inne i de ideologiska träskmarkerna av gudsdyrkan.

Om man nu tror på Gud, JAHVE, Allah, den store Jojo uppe på berget eller Josepf Smith, så måste man ju rimligen då också tro att Guden besitter åtminstone någon makt att påverka skeenden här på jorden. Jag menar..om man kan skapa människor av revben, miljontals arter djur, översvämma världar..ja till och med hela universum...bara genom att säga några väl valda ord. Då borde man rimligtvis vara kapabel att hämnas eventuella belackare själv..

Att det finns människor som så att säga hämnas å ens vägnar..måste ju rimligtvis betyda att de föringar gudens egen förmåga på det området och det om något..måste vara blasfemi?
1 person gillade det här.

wonamik 7 minut sedan som svar till evolution2000

ap ap ap... Nu använder du dig utav logik och försöker få det i kontrast till muslimer. Förstår du inte hur fel det blir?
1 person gillade det här.

katarina broman Top 10 27 minut sedan

Av vilken anledning skall ett sådant "freak" föreläsa för någon överhuvudtaget??? Vad har han att förmedla som på något sätt skulle vara värdefullt för västerländska civiliserade människor? Inte ett svatt skulle jag vilja påstå! Jag trodde bättre om Danmark måste jag säga. Om Danmarks utflippade Islamister törstar efter en sådan kunskap som denne man har att förmedla föreslår jag att de åker till Pakistan och går på en föreläsning där för att insupa visdomsorden. Jag begriper inte inte detta ryggkrökande för mordiska psykopater som ikläder sig religiösa alibin för att kunna utöva sin ondska! How corny can you get??? All heder åt Karen Haekkerup som verkar ha sitt sunda förnuft i behåll, till skillnad från de flesta officiella personer i dagens läge. F ö framstår timingen som ett rent hån mot offren för terrorattacken mot NY. Vem i hela fridens dar valde just det datumet? Var det skäggslusken själv eller fick han hjälp av något PK-patrask i Danmark? Skandalöst på min ära!!!
4 personer gillade det här.

Storeberg 28 minut sedan

Jättebra skrivet, Mishra. Fortsätt på detta sätt. Skoningslöst avklädande av de lealösa fånar som varken vet vad som är bak och fram på ändan sin. Stick dom med kunskapens spjut och intellektella skärpa tills dom spricker.
4 personer gillade det här.

Ranrike 32 minut sedan

Dags att vakna nu Svensson?
6 personer gillade det här.

raimosvensson 36 minut sedan

ordet fritt tack lilla mulla
2 personer gillade det här.

PetronellaP 36 minut sedan

Bra att du tar upp blasfemilagen och Sverige. Du får gärna forska lite mer om vad som händer i våra svenska moskéer och i vår riksdag, där vi har islamistiska riksdagsledamöter. Wahabiten Abdirisak Waberi (M) är kanske den mest ökända. Han har i TV uttalat att Koranen för honom står över svenska grundlagen. Hur tänker de Nya moderaterna?
10 personer gillade det här.

DrThomasJackson 38 minut sedan

Utmärkt Mishra, tack att du kommit till vårt land och jobbar för demokrati i demokraturens högborg.

OM DEMOKRATUR (enligt wikipedia.se) :Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.„— Vilhelm Moberg
9 personer gillade det här.

laippajuusto 40 minut sedan

Verkar som dessa lagar och förordningar som förbjuder smutskastning av religioner kommer leda till det sammas undergång.
4 personer gillade det här.

min-klon 42 minut sedan

Genom att bara vara ärliga kan våra representanter förebygga det. Men våra representanter är med på att ljuga framngång för intoleransen, orättvisan, demokratifientligheten, antisemitismen, rasismen och hatbrottsligheten, extremismen och terrorismen så ser det inte riktigt ljust ut. Det gör det inte. Vi tar ett äpple.
3 personer gillade det här.

SM811 51 minut sedan

OT: Mycket bra.
Stellan Skarsgård: Bibeln och Koranen får inte styra skolan
http://www.expressen.se/debatt...
Går ej att kommentera men "AP Yttrandefrihet" fungerar det bra.
5 personer gillade det här.

Karl Schwed 1 timme sedan

De har ju bokstavligen bjudit in Bocken att bli Trädgårdsmästare, Danskarna.....

Inget bara alls!
5 personer gillade det här.

Tollessss 1 timme sedan

Dessutom var det väl så att det var Imamen som bränt koransidorna och lagt dem i den brända skräphögen och när det blev avslöjat behölt de henne i arresten för hennes egen skull. Imamen har rimligen fått betydande problem både med moskéen och polisen.
2 personer gillade det här.

repell 1 timme sedan

Det är dags att skriva nya lagar att de som kränker vår kristna tro och talar förklenande om Sverige och det pursvenska folket, ska straffas med dryga böter.
Hoppsan, tänkte inte på det" det är inte SD som har regeringsmakten ännu och den sittande skulle få betala böter nästan för jämnan och då begriper var och en att de måste få bort muslimerna ur landet och EXPO och AFA plus en rad av antisvenska föreningar och organisationer som de absolut har som sina bästa allierade och det går ju inte an, att då införa sådana lagar som vore mer än välkommet för att skapa ett sunt samhälle.
4 personer gillade det här.

Bengrot 1 timme sedan

Tack för informationen! Alltid bra att lära sig mer.
3 personer gillade det här.

u28903094 1 timme sedan

På grund av hot från islam så klart!
2 personer gillade det här.

tenore36 1 timme sedan

Det var ett tag sedan du skrev en krönika, alltid intressant att läsa om ett land som jag vet så lite om. Fallet med den 14-åriga flickan är avslöjande - liksom islams dödsdom över den internationellt beundrade Salmon Rashdi! För att inte tala om Lars Vilks!
4 personer gillade det här.

tigerone11 1 timme sedan

Låt oss xissa på alla sådana lagar som inte behandlar alla religioner lika.
2 personer gillade det här.

Marco 2 timme sedan

OT, Kent Ekeroth intervjuas om hans kommande motioner:
http://www.youtube.com/watch?v...
3 personer gillade det här.

Vallon_46 2 timme sedan

Något för Avpixlat?
Läs detta:

Verdens Gang i Norge skriver om det utbredda asylfusket bland asylsökande, främst somalier. Notera uppfinningsrikedomen. Arrangerade låtsasäktenskap är vanligt, till och med mellan syskon (!).

http://www.vg.no/nyheter/innen...
20 personer gillade det här.

SM811 2 timme sedan

Islamisterna försöker gräva islamfåran ännu djupare genom att hitta på lagar.
När inte människorna blir övertygade om en åsikt skall de på andra sätt tvingas till underkastelse.
20 personer gillade det här.

VIDSTIGE 2 timme sedan

ISLAMISM, KOMMUNISM, NAZISM . Tre hatiska, intoleranta människofientliga ideologier som driver människor till underkastelse och fanatiska handlingar och i vissa fall
tom. får föräldrar till att ta livet av sina egna barn.
Dessa ideologier skall självklart motarbetas och bekämpas. INTE IMPORTERAS.! Klarar
inte våra folkvalda ledare av detta, då skall detta ledarskap avsättas ochbytas ut.

Idag år 2012 har kommunisterna lierat sig med Islamister. En mobb bestående av socialism och religiös fanatism, som i ett hav av omhuldande bidrag och gratis utbildning
spyr ut sitt hat mot det fria demokratiska Sverige och hotar kritikerna med
bomber och yx-attacker, våldtäkter och tillmälen. Attackerar räddningspersonal
och demokratiska manifestationer.

Vad som skrämmer skiten ur mig är, att våra naiva politiker tror att detta hat kan
stävjas genom att ”gilla olika”, skapa särlagar, bygga fler moskeer & Islamskolor, ta till
censur, rasiststämplar, pixlade bilder och ”tända ljus”. All den näring och det bränsle som hatets ideologier behöver för att växa serveras i ett överflöd av våra egna dumma
Svenska politiker.

(Redigerad av kommentatorn 2 timme sedan)
66 personer gillade det här.

mickej 29 minut sedan som svar till VIDSTIGE

Väldigt lika, lika hatiska. Hur kan man ställa upp på någon av dem...är vi så j-vla korkade?

Cavatus 2 timme sedan

Västvärlden har inte lärt sig innebörden av taqiyya. Här blir man uppfostrad att säga vad man menar och mena vad man säger. På andra håll i världen råder andra värderingar....
27 personer gillade det här.

RAndersson 2 timme sedan

Steg ett är att avskaffa yttrandefriheten. Steg två är att införa mer hådhänt och bestraffande blasfemilag. Kanske kan "hets mot folkgrupp" stegvis utökas i sverige så denna lag även tillgodoser dessa "ädla" behov. Sverige har återigen möjlighet att bli en föregångare bland länder i den fria demokratiska världen. Ett världssamvete som kan snyfta ännu högre och uppträda som ett moraliskt föredömme när det är dags för nästa omgång ambassadbränder.

Kanske kunde det vara något för MP:s valmanifest 2014. De kan ju dessutom alltid räkna med FP som stödparti om nuvarande regering får sitta kvar.
9 personer gillade det här.

namkos 3 timme sedan

Bästa Mishra!
Dina krönikor är av största vikt för alla oss som inte har insyn och kunskap om Islam, andra kulturer och sedvänjor.
Den kunskap vi fått från media i vårt land tyder på att inte det finns någon kunskap där heller eller så vill dom inte förmedla vad dom vet.
Jag är säker på att den bild vi ser av muslimer som skrikande drar fram på gatorna, mördar och skymfar genom att bränna flaggor och som undantagslöst enbart består av män inte är representativa för majoriteten av Muslimer, men nog saknar man en reaktion från de muslimer som bor här i Sverige, vi har riksdagsmän och kvinnor som är märkvärdigt tyst, vi har media som skyndar sig att fördöma påstådda övertramp på Mohammed men blundar för
de avskyvärda brott som denna mobb utför och vi har framförallt fått en självcensur i nästan all media av rädsla för Muslimer i stället för att stå upp för den viktigaste friheten av alla;
Friheten att fritt få uttrycka sig i tal och i skrift.
Dina krönikor är mycket viktiga, önskar att fler med inblick i den muslimska kulturen vågar utnyttja den rätt dom har i Sverige nämligen att ge sin syn på dom barbariska metoder dessa s.k. muslimer visar av "vördnad" för profeten Mohammed.
Kaj Åhlund

(Redigerad av kommentatorn 2 timme sedan)
43 personer gillade det här.

Johan Rydberg 41 minut sedan som svar till namkos

Finns det nagon annan än jag som reflekterat över bilderna fran Mellanöstern och övriga muslimska världen?

Män, män,män, gapande, hysteriska, vralande, med fradga kring munnen. Inte en enda kvinna. I dessa länder med könsapartheid är kvinnan reducerad till mannens egedom vars enda uppgift är att föda barn (pojkar ) Denna sönderpryglade varelse har ett värde mindre än en kamel eller asna. Samtidigt star manga svenska kvinnor bakom en sa kallad generös invandringspolitik, vilket innebär ännu fler av dessa skogstokiga, kvinnohatande valdsverkare.Dessa män vars enda kvalifikationer är att de kan konsten att valdta en "svennehora" och leva försörjda av svenska skattebetalare tas glatt emot av svenska kvinnor enär de ger oss nya impulser och sätt att tänka.Till er svenska kvinnor som vill ha ännu fler invandrare vill jag säga. Grattis ni far vad ni förtjänar och era döttrar far det ocksa i övermatt.
5 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 3 timme sedan

Ja, varför är vi så undfallande, t o m underkastar oss, fundamentalistisk islam? Är vi för naiva, för dumma. eller vad? Vad har vi att vinna på detta?
27 personer gillade det här.

Tollessss 1 timme sedan som svar till Anna Svensson

Vår belöning sägs bli räddade pensioner.
1 person gillade det här.

nuvetvi 3 timme sedan

Moderater och deras stödpartier och Socialdemokrater, V och inte minst Mp har samma värdegrund som muslimer och islam. De gör ingen skillnad. Ser allt och alla som lika. Den som kritiserar är rasist och har de hemskaste nazisympatier. Så är det. Varför är svårt att förstå om man tycker, att det är naturligt att ogilla människofientliga ideologier, totalitarism, teokrati som vilken annan lära som helst som vill ha diktatur. Det som det handlar om. Vi ska bekämpa omänskliga idologier det bästa vi kan är klart. Faller sig naturligt. Vissa gör det bätttre än andra. Värda uppskattning. .
17 personer gillade det här.

flyttapunktnu 3 timme sedan

Om man läser Merit Wagers bok "Inte svart eller vitt, utan svart och vitt", så får man en inblick i åtminstone en mycket viktig del av problemet: Migrationsverket och hur (dåligt) det fungerar. Sveriges utlänningslag skiljer sig inte mycket från andra länders, enligt Wager, men Migrationsverket bryter mot utlänningslagen i sin tillämpning.
16 personer gillade det här.

tant45 3 timme sedan

De har ingen plan, de vill bara tro på sina utopier. De vill fortsätta med sin hedonistiska livsstil och surfa runt-så länge andra arbetar och betalar..................
13 personer gillade det här.

tant45 3 timme sedan som svar till tant45

Detta var mitt svar till Ludde73
2 personer gillade det här.

tant45 3 timme sedan

Winston Churchill har uttalat följande:

If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed, if you will not fight
when your victory will be sure and not too costly, you may come to the moment when you will
have to fight with all the odds against you and only a small chance of survival. There may even be a worse case, you may have to fight when there is no hope of victory, because it is better
to perish than to live as slaves.

Det finska vinterkriget kallades just ett sådant krig, a battle against all odds, men alternativet att bli förd till Gulag eller hamna under Stalins terror var ett värre öde än döden, därför stred de till sista blodsdroppen.
Folket har ännu inte vaknat, vad den trojanska hästen kommer att ställa till med, men situationen är mycket värre nu eftersom EU istället för att kritisera dem, går i deras ledband. Dessa absurda utspel vi kommer att få se från och med nu, kommer att öka i takt med att den ekonomiska krisens brasa bara brinner, och bensin av olika slag kastas in till den.
Istället för att släcka brasorna blir det bara värre, frågan är hur långt måste det gå?

24 personer gillade det här.

Ludde73 3 timme sedan som svar till tant45

Kloka ord av Winston! Som du säger så räddade kriget Finland mot att bli en lydstat till Sovjet. De visade gubben att det kommer att bli ett helvete om de tar över detta landet. Dessa tendenser ser man inte någonting av i Europa ännu, det är skrämmande. Även Obama och Hillary verkar rädda för muslimerna.
17 personer gillade det här.

charlotten 3 timme sedan

Tack, mkt intressant! Och blasfemilag år 2012?!

Trodde det tillhörde medeltiden, snälla nån.....
13 personer gillade det här.

UNObserver 2 timme sedan som svar till charlotten

Inte om Svenska Kyrkan far vara med och bestamma.
De t.o.m. gar samman med sin gamle fiende islam for att fa MAKT!

Personligen sparkar jag alla sorters prastjavlar dar jag kommer at.
10 personer gillade det här.

gautt 3 timme sedan

Mycket informativt och intressant. Tack!
17 personer gillade det här.

Magne_Syl 3 timme sedan

Ja, varför? Det kan man ju undra!
Edit: Jag tror faktiskt folk är trötta på demokrati och yttrandefrihet och gärna vill ha något mera spännande! Det kan man ju få så småningom bara man visar Islam stor respekt!
11 personer gillade det här.

gandalv420 3 timme sedan

Jag tror definitivt inte att "VI" stöder varken Islam eller fundamentalistisk Islam, utan det gör våra regeringar i Europa för att dom vill låtsas vara sååå liberala men oftast på grund av grov okunskap om Islam.
Den eländiga åkomman Islam måste sopas ut från Europa!.
35 personer gillade det här.

Ludde73 3 timme sedan

Tack! Intressant och bra krönika! Jag undrar hur kulturmarxisterna och har tänkt sig att Sverige och Europa ska se ut om 20-30 år? Vad är deras plan på lång sikt? Varför samarbetar man med islam och hyllar alla dessa utövare? Denna pakt borde ju vara lika mycket värd som pakten mellan två herrar hade om Polen 1939, dvs ingenting. Bara en tidsfråga innan någon bryter den och kör över den andra.
32 personer gillade det här.

SD-trollet 3 timme sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: