onsdag 19 september 2012

“När de lättkränkta får styra” « Avpixlat

“När de lättkränkta får styra” « Avpixlat: “När de lättkränkta får styra”

MEDIA Det här med kommentarsfält har varit ett omdebatterat ämne under den senaste tiden, med diverse medier som stängt ned sina fält. Att det inte handlar om “rasism” och andra avarter, även om det så klart också förekommer här och där, utan snarare pålästa läsare med alltför “obekväma” åsikter är något vi och våra läsare länge hävdat. Marika Formgren på Smålandsposten kommer till ungefär samma slutsats i en ledare på måndagen.

I videon ovan läxar Janne Josefsson, en av få svenska journalister med ryggraden intakt, upp Aftonbladet och deras jämmer om “god ton”, när det i själva verkat handlar om just ett folkförakt.

Formgren hänvisar till att både Newsmill och Studio Ett i Sveriges Radio stängs sina kommentarsfält under senaste tiden med motiveringen att det förekommit påhopp och kränkningar mot medverkande och att “tonen” och “samtalsklimatet” varit för hätskt.

Som flitig kommentarsfältsläsare studsar man faktiskt till. Visst förekommer en hel del elakheter och osakliga inlägg av typen ”hon borde hålla käften för hon är dum i huvudet” (vilket inte är ett argument, oavsett vad sakfrågan gäller). Men det är inte hela bilden.

• Många kommentarer är sakliga och pålästa inlägg som för debatten ett steg längre än originaltexten.

• De flesta medier håller sig med någon form av moderering, så att kommentarer som innehåller till exempel hot eller hets mot folkgrupp aldrig publiceras eller försvinner snabbt.

• Elakt behöver inte innebära osakligt. Fränt formulerat mothugg bör man vara beredd på (så länge det håller sig inom lagens råmärken) när man ger sig in i debatten. Om ribban anpassas efter de mest tunnhudade och lättsårade och allt mothugg ses som oacceptabla kränkningar och påhopp, då blir det ingen debatt. Då får vi i stället tusentals solister som håller sin egen monolog men aldrig trasslar in sig i varandras tankegångar med argument och motargument.

Frågan infinner sig om det verkligen är ”tonen” och ”samtalsklimatet” som är problemet. Kanske handlar det i stället om redaktörernas chock över att det finns människor därute som har en annan syn på integration än Erik Ullenhag och en annan syn på jämställdhet än Birgitta Ohlsson?

Det intrycket förstärks om man jämför kommentarsfälten med twitter. Twitter innehåller minst lika mycket elaka påhopp och osakliga inlägg som kommentarsfälten. Twitter har flera gånger varit arena för uttalade hot och uppmaningar till våld. Men hittills har ingen pratat om att ”stänga ned” twitter.

Kan det bero på det starka intrycket (förvisso inte vetenskapligt belagt) att twitter domineras av vänstern, medan kommentarsfälten domineras av högern? Att twittra uppmaningar att döda Per Gudmundsson (ledarskribent på Svenska Dagbladet) ursäktas som “satir”, medan nedsättande artikelkommentarer om Maria Sveland (bland annat författare till Bitterfittan och redaktör för Happy, happy) inte bara ska utestänga upphovsmannen från kommentarsfältet utan släcka hela denna del av det offentliga samtalet. Det är inkonsekvent, men ligger ändå i linje med den svenska debattendensen att ängsligt vilja tysta varje utspel till höger om den liberala mittfåran, medan vänsterextrema uttryck ursäktas och slätas över.

Det finns åsikter både till höger och vänster om den liberala mittfåran som inte är extremistiska. Det är viktigt att de kommer fram i den konsensuspräglade svenska debatten.

Och extremismen, oavsett om den är vänster eller höger, botas inte genom censur och nedtystning. Tvärtom torde risken för radikalisering öka när personer på ytterkanten upplever sig tystade och tvingas söka sig till undergroundgrupper på Flashback för att diskutera sina åsikter. Därför är det tråkigt att kommentarsfälten stängs. Debatten lär nämligen fortsätta, men på forum där ingen ger mothugg utan alla tycker lika.

SMP
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-19, 15:14 (Uppdaterat 2012-09-19, 15:14) | Kategori(er): Inrikes, Media

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 43 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
257 kommentarer 3427 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 117 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


ogudaktig 14 minut sedan

Aftonbladet som "gillar olika" - "ogillar" kommentarer som inte "gillar" Aftonbladets. Skumt :(

farsartat 16 minut sedan

Jag får hela tiden känslan av att musslorna vill bli kränkta. Vad skulle de annars bråka om. Låter kanske lite tokigt, men jag kan inte dra någon annan slutsats. Lite OT. Ser att det finns många nya besökare här på AP. Välkomna!

Pg50 23 minut sedan

Har man åsikter får man finna sig i att det finns de som tycker annorlunda. Argument mot ens sak kan säkert uppfattas som påhopp för känsliga journalister. Ändå ser man dessa journalister i direktsända debattprogram där de grillar andra. Det ingår i utbildningen dessutom att grilla och grillas.Och personangrepp finns det säkert gott om men det är nog inte det största problemet. Nej, det största problemet för skribenter/journalister är när de blir konfronterad med den som är mer insatt, och har genomskådat deras dåligt underbyggda populistiska journalistik. Deras åsikter och artiklar faller platt till marken. När de inser det, att de inte kan fortsätta som förr, att de tappat makten över människor, då tappar de fotfästet och tar till desperata åtgärder som att stänga kommentarsfält.Internet har verkligen befriat människan. Från journalister om inte annat.
1 person gillade det här.

Jakanda 37 minut sedan

Media gör allt för att tysta folk, sanningar, ser inte alla vad som har hänt
etniska svenskar är utsatta för rasism, våld, misshandlar mm
och får ta sk-- för inkommande folks handlingar
3 personer gillade det här.

Langga 46 minut sedan

Jan Josefsson är en kille som det alltid är spännande att lyssna på. I början kände jag en tveksamhet mot hans metoder i "uppdrag granskning" men han växer och växer hela tiden. Han talar från hjärtat och just att han använder ord som översitteri är bara så helt rätt. Det är precis det dsom det handlar om.
2 personer gillade det här.

evolution2000 1 timme sedan

Janne Josefsson har fullständigt rätt! "Aftonbladets debattchef" ( en titel lika logisk som köttätande vegan) har aldrig någonsin ens tänkt tanken att det kan finnas människor som har en annan syn..på grund av att de vet mer..än hon själv.

Till sist ett citat från Benjamin Franklin.
" Den som ger upp grundläggande friheter för att uppnå tillfällig säkerhet. han förtjänar varken frihet eller säkerhet."
4 personer gillade det här.

klafs 1 timme sedan

Det är så enkelt att vanligt folk Tycker annorlunda än politiker och media.
Tala om det... är numera tala int om det, efterssom det folk vill protestera emot inte får protesteras emot.
4 personer gillade det här.

Misslyckande 1 timme sedan

Har AP lagt upp denna?

Det är sjukt hur PK islam försvarar 70.000 som riskerar "heder"

http://www.gp.se/nyheter/debat...

Snälla Fredrik Reinfeldt,
dina medarbetare tiger men du kan kanske svara; vad gör Abdirizak
Waberi, som tänker som en taliban, i ditt parti?, skriver
människorättsaktivisten och kvinnofridssamordnaren Bahareh Mohammadi
Andersson.

Det är uppenbart att så länge de cirka 70. 000 invandrarungdomar vilka
inte kommer att kunna fritt välja sina framtida partners (SVT Rapport;
Gift mot sin vilja) lider i tystnad för att inte förlora sina familjer
så länge hederskulturer och dess representanter respekteras. Kulturer
relativiseras till den grad att även de som förespråkar flagranta brott
mot individens rättigheter kan sitta tryggt i låtsashumanisternas blinda
famn. Dessa ”humanister” lyssnar på män som herr Waberi och deras
kulturtjafs men hör inte ropet från Fadime och hennes systrar.
3 personer gillade det här.

Ruben Kuben 2 timme sedan

Jag är förvånad över att vår käre Janne "tilläts" orera så fritt i svensk tv som han trots allt fick. Men det bådar ju gott måste jag ändå säga. All heder till Janne som kan liknas vid en maratonlöpare i ständig uppförsbacke. Tänk att karln trots allt massivt pk-motstånd han klafsat genom under sina år som undersökande journalist ändå framhärdar sig och alltid försöker hitta den verkliga sanningen. Vi behöver fler av hans sort! Många fler...
5 personer gillade det här.

BhuddasKompis 1 timme sedan som svar till Ruben Kuben

Han var väl ioförsig ganska pk tills för ganska nyligen. Har väl vurmat en hel del för massinvandring och multikulti innan han själv oundvikligen vaknat till på senare tid!!! Oundvikligen för att han verkligen var undersökande. Han började som vänster, men med ett genuint intresse för verkligheten och människor runt om i landet kom sanningen ikapp! Rasist kan han ju knappast kallas, han är ju tom. tillsammans med en utomeuropeisk invandrerska!
1 person gillade det här.

Mannen 2 timme sedan

Janne du förtjänar respekt! Vissa ser verkligheten medans vissa fortfarande inte gör det, Varför?Bara Aftonlögnen kan svara på det...
2 personer gillade det här.

tobigforyou 2 timme sedan

Har alltid varit lite skeptisk mot Janne,men oj oj oj,vad man kan ändra sig.
Ryser när jag hur han sätter Aftonlögnen på plats.
Kan inte Per Gudmundsson och Josefsson starta en ny kvällstidning,det skulle sitta fint.
4 personer gillade det här.

chainmail 2 timme sedan

Man kan inte annat än ha respekt för Janne Josefsson, han har integritet och auktoritet.
6 personer gillade det här.

Håkan Holst 2 timme sedan

Mycket bra Janne!!!
4 personer gillade det här.

HA2010 3 timme sedan

Josefsson - Aftonslasken = 10 - 0!
13 personer gillade det här.

Eva Jonsson 3 timme sedan

Det är ur demokratisk mening helt nödvändigt att olika individer som är en del av det Svenska samhället får tillfälle att uttrycka sina åsikter allt annat är att betrakta som censur....
6 personer gillade det här.

Piemonte 3 timme sedan

AB-journalisten i klippet är bara en i raden av de fisförnäma och hycklande von oben-typer som bräker i kör för att på så sätt accepteras och upptas i pk-flocken. Det primära för dessa självgoda åsiktspoliser är inte att bära sin yrkestitel med stolthet, ty det viktigaste är att hysa de "rätta" åsikterna och uppfostra "den inskränkte Nisse i Hökarängen". Piedestal-människornas uppblåsta egon får sin näringstillförsel i klubben för inbördes beundran, vilket innebär att man "twentyfourseven" umgås med likasinnade på en kvadratmeteryta som händelsevis råkar sammanfalla med ytan av Stockholms innerstad. Att befatta sig med "den inskränkte Nisse i Hökarängens" verklighet är man inte intresserad av, och att leva som man lär finns inte på kartan.

Josefsson har själv sagt att han på ett privat plan uppskattar det mångkulturella samhället, och det får han naturligtvis göra, det respekterar jag. Men det väsentliga är: han låter inte detta påverka sin yrkesroll som granskande journalist!

Josefsson kan m a o se sig i spegeln på morgonen utan att skämmas.
Han vinner folkets respekt genom att tala klarspråk och inte huka för obekväma ämnen. Ärlighet varar (förhoppningsvis!) längst. Man kan inte bygga en journalistkarriär på halvsanningar, självcensur och hyckleri. Ingen vettig och förnuftig människa känner förtroende för en journalist som ägnar sig åt att försöka uppfostra läsarna/tittarna. Och om man dessutom väljer att på ett arrogant sätt se ner på åsiktsmotståndare, ja då sjunker förtroendet under nollpunkten.
16 personer gillade det här.

Biggles 3 timme sedan

Journalisterna. Maktens knähundar, sitter i knät och gläfser i takt med husbondens röst, 7-klövern.

"Censuren är den yngsta av två tarvliga systrar, den andra heter inkvisitionen."

För den frias rätt att tänka fritt, rösta SD 2014!
20 personer gillade det här.

ExilSvensk 3 timme sedan

Varför GW fick sluta på Efterlyst:

http://www.youtube.com/watch?v...

I rest my case :P
8 personer gillade det här.

scaleo 3 timme sedan som svar till ExilSvensk

GW valde att sluta självmant... Han fick nog av denna PK-redaktion...
Var på väg att sluta under flera säsonger ...
7 personer gillade det här.

Zugge 3 timme sedan

Inte så konstigt att debatten riskerar att bli mer o mer "hätsk" när samhället i sig blir mer och mer brutalt
17 personer gillade det här.

herrn 4 timme sedan

Vilken tjej!

Insiktsfull, korrekt, klar och orädd!

Snyggt jobbat!
7 personer gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 4 timme sedan

När dom lättkränkta får styra då blir det ingen debatt/då tystnar det fria ordet.
6 personer gillade det här.

evolution2000 4 timme sedan

Janne Josefsson myntade uttrycket: "Kommunisthögskolan" om Jornalisthögskolan när han läste där. ( Själv var han tydligen Anarkosyndikalist! på den tiden, och fick sin beskärda del av trakaserier)..
Han har också kallat nedtystandet av debatten angående invandringspolitiken "det största sveket mot arbetarklassen" under hela 1900 talet!

Josefsson är kontroversiell..men det råder ingen tvekan om att han har både mod och integritet samt ett genuint rättspatos.. Egenskaper han torde vara helt ensam om i fikarummet på TV huset!
26 personer gillade det här.

Hallsverigerent 4 timme sedan

Det är varken tonen eller samtalsklimatet eller de olika åsikterna som är det egentliga problemet. Problemet är att dagens journalister tror att de kan och vet allt, de vill uppfostra folket med sina "rätta" åsikter och drar sig inte för att skrika "rasister" "nazister" och "islamofober" hej vilt omkring sig. I dagens sverige får man inte ens kritisera en religion (islam) utan att dessa floskler trycks upp i ansiktet på en, du blir arbetslös och alla spottar på dig.

Oja vad jag längtar tills vi alla har religionen tryckt upp i våra arslen som våra förfäder en gång hade, men gjorde sig av med. Det var så mycket trevligare när jorden var platt och man blev dömd till döden när man kritiserade den heliga texten. Det var tider det och tiderna skall komma igen en dag, oja oja!
5 personer gillade det här.

gubbenibyn 4 timme sedan

Väldigt kloka ord om hur media-verkligheten i verklighet ser ut.
Sverige är ett av de mest konformistiska länderna på jorden.
Fullt med fula censur-nissar och avskednings-kajsor.
Inte bara till höger och vänster -- utan även i mitten finns extremister.

Låt alla röster höras i ett framtida nästan helt demokratiskt land -- ett helt nytt Sverige !!
5 personer gillade det här.

Pelle Svanslös 4 timme sedan

Evil can dominate only when the good forces remain silent.

I takt med att Sverige och i viss mån hela västvärlden censurerar och tystar sig själv av rädsla för att kränka universums mest lättkränkta folk, muslimerna, så gör vi också motståndarens arbete åt dem.

Låt dem elda upp vad de vill, vi har yttrandefrihet här, synd för dem. Bara föreställ er hur världen skulle se ut om vi i väst betedde oss likadant så fort den muslimska världen brände en amerikansk flagga eller liknande. Hade inte funnits mycket kvar att sätta eld på vid det här laget.

Det är hög tid att vi står upp och försvarar vår rätt att tycka och göra precis som vi vill.
9 personer gillade det här.

Draup 4 timme sedan

jag kommer ihåg att Janne Josefsson var den första journalisten jag fullkomligt avskydde som ung. När jag tänkte efter så gjorde han inga egentliga fel, han var mest bara enerverande och la all fokus på ett alltför smalt område.

Nu tycker jag han är en av Sveriges bästa i sin yrkesgrupp. Absolut inte enbart för att han har granskat Moskéer lite lätt. Han har helt enkelt en professionell framtoning.

Tycker inte att han gjort nån kovändning men han har nog vidgat synskärpan de senaste 10-åren
10 personer gillade det här.

MetalHeadViking 4 timme sedan

"Kanske handlar det i stället om redaktörernas chock över att det finns människor därute som har en annan syn på integration än Erik Ullenhag och en annan syn på jämställdhet än Birgitta Ohlsson?"
Bästa citatet på länge! Tack Marika Fromgren!
16 personer gillade det här.

Feodalherren 4 timme sedan

Hur kan man kräva att någon ska stå för sina åsikter när staten subventionerar våld mot de som har dessa åsikter? Expo får statligt stöd och kartlägger kritiker, AFA sköter våldet.

Hur kan man kräva att någon ska stå för sina åsikter när man blir sparkad ur facket och sedmera förlorar jobbet för att man tycker X i fråga Y?

Yttrandefrihet har aldrig behövts för att försvara populära förslag, den finns till för impopulära förslag.

Sverige, är det ett land eller är det ett skämt?
20 personer gillade det här.

tore_vides 4 timme sedan


Se på de oppgitte øynebrynene til journalisten fra Aftonbladet. Det ansiktsuttrykket sier alt.
7 personer gillade det här.

tore_vides 4 timme sedan


Utrolig bra av Janne Josefsson.!
9 personer gillade det här.

Misslyckande 5 timme sedan

Nu stänger Frankrike flera skolor och ambassader i muslimska länder

Varför det? Inte ska muslimer hota med våld? Fredens religion?

När ska icke muslimska länder sluta turista muslimska länder så får vi se hur bra det går? När ska västerländska länder dra in bistånd till muslimska länder så får vi se hur bra det går?

29 personer gillade det här.

Bengt Idestam 5 timme sedan

Jag har lyckats bli avstängt på en massa olika siter. Ja, jag använder mitt vanliga talspråk när jag skriver.Och uppenbarligen är det numer förbjudet att tala som man gjorde för 30 år sedan. Jag har inte ändrat eller blivit grövre i mitt tal eller skriftspråk men toleransen har minskat och lättkränktheten har ökat. En mycket farlig utveckling. Samt att vi har fått lagar som är i bjärt kontrast till ur ursprungliga grundlag och yttrandefrihet som herr Reinfeldt också har varit och pillat på. Han har mycket att stå till svar för den mannen. På tal den liraren, vem är det som har bilder på Reinfeldt som aktiv "järnkamin" som slåss? Ryktet går... Jag vill se....
16 personer gillade det här.

medul 3 timme sedan som svar till Bengt Idestam

För ca 30 år sedan så hade vi demokrati i Sverige men idag så har vi diktatur för det inhemska folket men demokrati för just islam.
6 personer gillade det här.

Fru_Svensson 4 timme sedan som svar till Bengt Idestam

Har du försökt flera gånger på samma sajt? Det har hänt att jag har försökt kommentera på sidor jag aldrig besökt förut och fått veta att jag är avstängd. En timme senare har det inte varit några problem. Det har också hänt mig på SvD att jag fått veta att jag är avstängd, men likadant där, några timmar senare är det inga problem. Slutsats: de systemen som används är inte perfekta.....
2 personer gillade det här.

Det svenska psyket 5 timme sedan

Hon sitter och skyller ifrån sig.
Att fröken perfekt:s egen invandringspolitik skulle kunna göra folk fly förbannade finns överhuvutaget inte i hennes sinnevärld.
Som Janne påpekar behöver inte en perfekt människa som hon visa respekt för den dumma pöbeln och följdaktligen skyller hon på pöbeln istället.
Att kräva att folk ska gå ut med sin identitet är absurdt då sådana som hon kämpat i 20 år för att folk ska vara rädda för att yttra sig.
Det man ser hos AB kvinnan är en kombination av högmod, översitteri och förakt. Nu börjar det komiskt nog slå tillbaka mot henne själv, därav hennes indignerade och sura uppsyn.
Så illa går det när man ser sig själv som guds gåva till Svenskarna samtidigt som man inte tar sitt eget ansvar.
34 personer gillade det här.

JackKanski 5 timme sedan

Hatten av för Janne Josefsson. Sällan har jag hört en journalist tala så många sanna ord på en och samma gång.
36 personer gillade det här.

Malmoman64 5 timme sedan

Janne Josefsson har många goda sidor. Han har rätt i en demokrati måste få lov att debatera alla frågpr på ett sakligt och korrekt sätt. Även vår havererade invandringspolitik, samt den stora brottsligheten bland framför allt araber och muslimer. Även hedersrelaterat våld bland araber och muslimer.
15 personer gillade det här.

Mattias Stanton 5 timme sedan

O T

Hörde på nyheterna att Ullhagen var ute och lovade nya pengar till kommunerna.

4 personer gillade det här.

tokigare 5 timme sedan

Janne Josefsson regerar.
Han borde bli media-minister ;)
15 personer gillade det här.

Mattias Stanton 5 timme sedan

Jag tror det beror på två saker.

1. Folk är inte dumma och vet mer nu för tiden. En journalist kan inte skriva en artikel och vinkla den åt helvete när många redan vet hur det ligger till. Det ställs allt högre krav på journalister idag att vara sakliga och pålästa, samt ha gjort en bra research.

2. Väldigt enkelt. Ekonomi. När tidningarna säger upp folk ser de var de kan spara pengar. "Stänger vi kommentarsfältet spar vi på kostnad för moderering". Antingen om kostnaden för moderering är intern eller utlagt på entrepenad.

De som skriver dumheter är i minoritet och kan fångas upp av en moderering. Det borde inte vara något stort problem. Kan Avpixlat kan andra.
11 personer gillade det här.

eva 5 timme sedan

Jag var på kurs mitten på 90-talet då läraren frågade hur vi ställer oss till Flashback.
Det är en stor skillnad på hur Flashback var då.
Ska vi censurera internet?
Det läraren var upprörd över var att ha fått reklam av nazister.

Man tog inte upp barnporr, knarktillverkning eller vampyrerna som drack andras blod på riktigt,
och liknande saker som fanns på Flashback då.
Jag svarade att: Man har inte patent på att vara rasist för att man är ljushårig.
Det säger jag trots att min farfar bodde i Tyskland och var jude.

Jag tycker att vi ska ha noll censur och hundra % yttrandefrihet.
Det finns alltid en annans syn och alla ska få ta lika stor plats.
Intoleransen skall däremot riktas mot tvång, mobbing och fysiskt våld.
Jag står för det fortfarande.
30 personer gillade det här.

svartkaffeutansocker 5 timme sedan

shit Janne jag kunde inte sagt det bättre själv!
12 personer gillade det här.

Styrbjörn 5 timme sedan

Ärligt talat tror jag att majoriteten av journalisterna (den majoritet som har sin politiska hemvist åt vänster) uppfattar att deras åsikter representerar folkets. När klipska kommentatorer ifrågasätter deras vinkling eller s.k. "journalistik" trillar antagligen inte polletten hela vägen ner. I stället för att respektera att folk inte håller med varken dem eller ledande politiker, tror man antagligen på fullaste allvar att dissidenterna är "onda" eller är troll ute efter att provocera.

Koncensus råder som sagt i media, inte minst inom journalistkåren. Tänk att folk som klarar att dra egna slutsatser inte alltid (eller sällan) instämmer i deras känslobaserade propaganda (även kallat oberoende nyhetsförmedlande). Journalister behöver vakna upp och inse att de inte representerar folkets åsikter, inse att deras jobb inte är att uppfostra folket samt att de själva bidrar till "hatet" genom att försöka tysta åsikterna.
16 personer gillade det här.

Karl_the_swede 5 timme sedan

Fulmedia har gjort sitt!!!
Lysnnar på radions P1, med kritiska öron, för mycket av det som sägs är självfallet rå propaganda och förvanskade nyheter. Likaså SVT:s rapport. Även här får man då och då slå dövörat till för att undgå PK-duschen!
Behöver väl ej nämna att TV4, dvs Ful4:ans nyhetsmagasin inte håller minimimåttet ens. Så deras magasin kan vi skicka åt skogen tillsammans med Lena Sundström. Känner sådant äckel för just denna kanal, så den har jag för länge sedan slutat att titta på. Tv4 står endast för råpropaganda, nonsens och reklam!!!

- - - ÄKTA NATIONALISM ÄR VAD SVERIGE IDAG BEHÖVER - - -
33 personer gillade det här.

Misslyckande 5 timme sedan

Det ligger ju politik bakom. Hela väst världens presskår viker sig för islam

1. Förra veckan - muslimer blir kränkta pga en film

2. Massa oskyldiga dödas

3. Nya teckningar

4. Mulimer kränkta

Det är ALLTID muslimer som bara blir kränkta, aldrig muslimer som kränker!

Oavsett vilka hemska brott muslimer kränker mot mänskligheten håller man sedan tyst om. Alla slipper ansvaret.

Muslimer har passerat gränsen att kunna bli kränkt och provocerad och kränker och provocerar i stället

Men ingen vågar konfrontera! Ingen vågar ta upp budskapen!

Nu kommer rasistiska muslimer hota oss med terrordåd, då ska vi snällt hålla käft och se på, parallellt ökar islamiseringen
44 personer gillade det här.

ego1 5 timme sedan

"Och extremismen, oavsett om den är vänster eller höger, botas inte genom
censur och nedtystning. Tvärtom torde risken för radikalisering öka när
personer på ytterkanten upplever sig tystade och tvingas söka sig till
undergroundgrupper på Flashback för att diskutera sina åsikter. Därför
är det tråkigt att kommentarsfälten stängs. Debatten lär nämligen
fortsätta, men på forum där ingen ger mothugg utan alla tycker lika."

Attans viktiga ord. Att man får chansen att läsa motargument är jätteviktigt, annars lever man i sin lilla värld och kan få för sej vad som helst.
10 personer gillade det här.

madeinsweden 5 timme sedan

De intellektuella tycks vilja ha ett utopiskt samhälle där deras teoretiska världsuppfattning och människosyn ligger som grund. Det är det mångkulturella samhället. Alla som inte går omkring i utopiska visioner, tankar och har tid att dagdrömma om solidaritet och global rättvisa blir kallade okunniga och främlingsfientliga.

Alla som tvingas leva i resultatet av de intellektuellas visioner märker att mångkulturen inte fungerar. I vardagen märker man varför. Men de intellektuella lever inte i samma vardag och kan inte förstå vilken vardag vanliga människor lever i. Det finns en uppfostrande ton i de argument och beskyllningar som framförs av intellektuella. I deras sällskap finns även vänsterextrema personer samt de som bara följer strömmen. Många av den sista gruppen vet att de har fel men är rädda om en position eller fördel de har av att tycka som de gör och fördöma invandringskritiska individer....

Janne har rätt. Det är ett folkförakt som pågår...
16 personer gillade det här.

Vendela 6 timme sedan

Media har haft det oinskränkta monopolet på "sanningen" tills internet-revolutionen, men journalisterna har ännu inte fattat att deras åsiktsmonopol är över, brutet..för alltid...
33 personer gillade det här.

Friholt 4 timme sedan som svar till Vendela

Jag brukar knycka en strof från Nils Ferlin och han skulle
nog inte ha något emot att jag använde de här raderna med anledning av det du antyder:

"Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.

Vad var det för ord - var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dej bort,
du barfotabarn i livet."
4 personer gillade det här.

Vendela 4 timme sedan som svar till Friholt

Det är en vacker text..och kanske kan den användas i detta ämne...
1 person gillade det här.

Knut_Zweistein 6 timme sedan

Själv har jag "lyckats" bli bojkottad på SvD trots att jag aldrig använder vare sig ett kränkande språk eller hatfylld retorik. Däremot är jag rejält kritiskt mot den styrande eliten.

Kommentarer med fakta och statistik från SCB och Migrationsverket, utdrag från regeringens hemsida eller riksdagsmotioner liksom resultat från vetenskaplig forskning blir efter ett tag borttagna om de går på tvärs mot vad vi från högre ort är påbjudna att tycka.

Den enda konsekvensen detta taskpel från medias sida får är att man blir ännu mer kritisk till Sveriges urusla journalister och självgoda tyckarelit och man blir ännu mer målmedveten att värva nya röster åt SD. Självmål av intelligentian så att säga!

(Redigerad av kommentatorn 5 timme sedan)
37 personer gillade det här.

MENA:s problemas 5 timme sedan som svar till Knut_Zweistein

Samma erfarenheter. SvD älskar, precis som all annan media, att censurera, manipulera och hålla på.
5 personer gillade det här.

Vendela 5 timme sedan som svar till Knut_Zweistein

Det är inte alls svårt att göra sig ovän med SVD:s moderatorer. Passar inte kommentaren
moderatorns privata åsikt åker du bort, hur rätt du än har...
11 personer gillade det här.

Knut_Zweistein 5 timme sedan som svar till Vendela

När de stängt ner kommentarsfälten så blir även artiklarna mindre intressanta att läsa då det ofta är i kommentarerna som åsikter kan brytas och diskussionen blir mer intressant samt att mer fakta lyfts fram ofta sådant man själv inte hade en aning om.

Dessutom är många bitska och ironiska kommentarer humoristiska och ger ett gott skratt. Jag tror tyckareliten och moderatorer helt enkelt saknar humor - kanske därför de känner sådan släktskap med en viss religion som inte heller tål att skojas med. :D

(Redigerad av kommentatorn 5 timme sedan)
18 personer gillade det här.

Vendela 3 timme sedan som svar till Knut_Zweistein

Det har du säkert rätt i Knut..tills mussarna tar över tidningsredaktionerna..då
kommer journalisterna att sakna sina snälla inläggare..och sina jobb...
2 personer gillade det här.

Pelle Svanslös 4 timme sedan som svar till Knut_Zweistein

Självgoda besserwissrar brukar vara fullständigt befriade från humor av det naturliga skälet att humor kräver självinsikt och en förmåga till distans.

Håller helt med dig om att SvD och de andra gör stort självmål på det här viset. De kommer att tappa läsare i ännu snabbare takt till andra fora där en fri debatt tillåts blomstra. I dagsläget är Avpixlat den enda svenska sidan med högt i tak och utrymme för alla åsikter att komma till tals, även de som inte alls håller med om Avpixlats åsikter.

För övrigt får man hålla sig till utländska medier nuförtiden, vilket iofs är lika bra eftersom de svenska medierna ofta bara klipper, översätter taffligt och klistrar. Vågar tex inte ens tänka på hur mycket material de stjäl från The Economist och The New York Times utan att ange källa. Sorgligt och sannolikt dessutom kriminellt med hänsyn till den omhuldade upphovsrätten.
5 personer gillade det här.

ladylufs 6 timme sedan

Så HÄR kunde FR också presenterat Höstbudgeten!

Ärade SKATTEBETALARE vi i Alliansen har bestämt oss för att använda
merparten av de 23 MILJADERNA som vi avsatt av era Skattekronor till att förbättra för samtliga Nyinvandrare till vårt rike under åren 2012-13.

Er världskända solidaritet med annat folkslag, som vill bosätta sej här och leva gott, vill vi gärna tillgodose gm att hjälpa Er att göra dessa förbättringar, för dem.

Till Våren kommer vi också se över pensionssystemet och det lutar till att Ni som har arbete
idag och även Ni andra som vi inte kunnat erbjuda något ännu, pga dålig taiming med omvärldens kriser, kommer att bli tvugna att arbeta ett par ÅR extra, och helst till 75, för att vi i framtiden även skall kunna ge dessa nytillkomna en dräglig tillvaro.

För övrigt lägger vi i Budgeten det Socialdemokraterna har i opposition lagt fram som önskemål, och som enligt oppositionen i väljarbarometrarna verkar vara det mest gångbara hos VÄLJAREN idag!

En sanning med modefikation!
27 personer gillade det här.

Strandnypon 6 timme sedan

Jag tvivlar starkt på att det är frågan om sårade känslor.

I stället är det en medveten härskarteknik för att erövra makt + pengar.

19 personer gillade det här.

sten_svensson 6 timme sedan

Fast när det gäller AB så är der inte jättekonstigt att de har svårt för vissa åsikter när man ser på vem som äger företaget. Det som dock är konstigt är att de är så muslim vänliga. Det behövs mer öppenhet med mediebolagens politiska agenda. Där har de mycket att lära från USA där man vet vilken sida tillexempel FOX står på. Alla vet även att WB ägs av judar och filtrerar då deras nyheter med den insikten. AB skulle öppet proklamera att de är ett judeföretag ägda av en jude.
6 personer gillade det här.

knattefnattetjatte 6 timme sedan

Heja Janne, du har i stort sett hela Sveriges befolkning med dig,med undatag av södermalmsadeln.
54 personer gillade det här.

kjellan11 6 timme sedan

Janne Josefsson är en frisk fläkt i den Svenska debatten
56 personer gillade det här.

Karl Johan Lindevall 6 timme sedan

Det hade varit tacknämligt om Janne Josefsson hade tagit upp det uppmärksamma fallet med de båda , från Etiopien , frigivna journalisterna . Ett sådant jippo som då skedde i så gott som samtliga media var upplagt som om Sverige hade blivit invaderade av en (Kommunistisk) främmande makt . Hur var sanningen egentligen ? . Var det inte för att i sann kommunistisk anda försöka nedsvärta kapitalet ? . T.ex. Lundin Oil affärer . Den video som dessa båda journalister spelade in före sina olagliga intrång i ett annat land , borde få rättänkande människor att fråga sig varför media intresserade sig för denna skumma affär . Varför kom denna inte till allmänhetens kännedom ? Att det finns länder som stänger sina gränser för ovälkomna gäster är väl ganska vanligt . Undantaget är Sverige som spelar i bottenlaget i denna fråga .
36 personer gillade det här.

Leo Mårefors 6 timme sedan

Stå upp för Janne Josefsson. Ge han massivt stöd. Han är en av de få som tar debatten mot PK-media.
55 personer gillade det här.

GudrunsSkymning 6 timme sedan

eller:
Vi får visa identitet tom för att ha en åsikt om de identitetslösa som springer runt på våra gator.
15 personer gillade det här.

GudrunsSkymning 6 timme sedan

Banditer får komma till Sverige utan att ens visa sin idintitet, men att skriva ett inlägg får dom alltså inte??? rasist!

för att knorra till det hela
28 personer gillade det här.

B_D_O 6 timme sedan

Jag delar inte alltid Janne Josefssons åsikter men det är en människa som förtjänar respekt. Med fler journalister som han hade Sverige sett annorlunda ut.
66 personer gillade det här.

Det svenska psyket 6 timme sedan

Vad pladdrar den enfaldiga kvinnan från AB om när hon påstår att man måste uppge sin identitet??
I Sverige kan man bli av med jobbet om man har fel åsikter.
Man kan bli utesluten från facket om man ha fel åsikter.
Man kan bli uthängd och utsatt för våld och trakasserier om man har fel åsikter.
Det är ju en politik hon själv har varit med och skapat och nu påstår hon att det istället är debattörernas problem. Det här är ett mycket bra exempel på hur mångkulturalisterna själva skapar ett problem och sedan

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: