tisdag 4 september 2012

Därför besöker jag Forserum idag | Brännpunkt | SvD

Därför besöker jag Forserum idag | Brännpunkt | SvD: Därför besöker jag Forserum idag

Att samhället Forserum har jämförts med den amerikanska södern på 50-talet, visar att debatten fullständigt har gått överstyr, skriver Jimmie Åkesson (SD).
Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson

Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

4 september 2012 kl 09:22, uppdaterad: 4 september 2012 kl 11:28 BRÄNNPUNKT | FORSERUM

Om så bara en bråkdel av det som sagts om detta gäng stämmer så skulle de i ett sverigedemokratiskt Sverige varit omhändertagna för länge sen.

Jimmie Åkesson

Situationen i Forserum har den senaste tiden dragit till sig en enorm massmedial uppmärksamhet. Mycket allvarliga uppgifter om trakasserier riktade mot människor med somalisk bakgrund har med all rätt väckt uppståndelse. Låt mig vara tydlig på den punkten. Ingen enskild människa förtjänar att bli utsatt för trakasserier, hot eller våld. Ingen grupp människor förtjänar att bli utsatta för trakasserier, hot eller våld på grund av deras ursprung. Missnöje med politiska beslut är aldrig en ursäkt att behandla andra människor illa.

Journalister har tyvärr ofta en förkärlek till att på förhand välja vem som är god och vem som är ond, det är en enkel modell att förhålla sig till och det passar in i den mediala dramaturgin. Men detta leder tyvärr ofta till att motsättningar förvärras. Denna svartvita bild fortsätter man sedan att odla på ren rutin, så även i rapporteringen från Forserum.

Jag köper inte denna bild. Saker är ytterst sällan svartvita utan sanningen brukar snarare vara både svart och vit. I fallet Forserum har debatten gått fullständigt överstyr. På debattsidor har man kunnat läsa om att Forserum är ett ”rasistiskt samhälle” och att Forserum kan liknas vid 50-talets amerikanska söder.

När somaliernas situation i Forserum jämförs med de svarta som levde under apartheidliknande förhållanden i Amerika och riskerade att bli lynchade om de vistades i fel kvarter då har debatten för länge sedan havererat. Vi ska komma ihåg att somalierna i Forserum faktiskt fått hjälp med försörjning, husrum, utbildning och till och med fått möjligheten att ha en egen samlingslokal.

Därmed inte sagt att somalierna inte möter svårigheter i Sverige. Tvärt om så innebär en misslyckad integrationspolitik tillsammans med fortsatt massinvandring att möjligheterna för nya invandrare att komma in i samhället fortsätter att minska.

Under de senaste dagarna har såväl jag personligen som vårt parti nåtts av uppgifter från personer boende i Forserum med omnejd som är minst sagt förtvivlade och ledsna över hur journalister, politiker och proffstyckare skapat denna uppståndelse i Forserum. Man berättar om händelser i skolor, på lekplatser och på torg där offren varit svenskar och förövarna haft icke-svensk bakgrund. Man berättar om rädsla för att ha sina barn på lekplatserna och om att deras barn i perioder varit rädda för att gå till skolan. Man berättar även om ett gäng bestående av personer med svensk bakgrund som trakasserat såväl personer med somalisk bakgrund som personer med svensk bakgrund. Man berättar om den där andra sidan av myntet, den sida av sanningen som det etablerade Sverige sällan vill veta av därför att den inte passar in i en svartvit bild där ont står mot gott – svart står mot vitt.

Rörande det ungdomsgäng som sagts ligga bakom de flesta av trakasserierna mot somalierna i Forserum så är det i första hand en ungdoms- och kriminalpolitisk fråga. Även här menar jag att det är Sverigedemokratisk politik som bäst skulle ta vara på Forserumsbornas och övriga Sveriges intressen. Om så bara en bråkdel av det som sagts om detta gäng stämmer så skulle de i ett sverigedemokratiskt Sverige varit omhändertagna för länge sen, och inte haft möjlighet att trakassera vare sig svenskar eller somalier i Forserum.

Jag åker till Forserum i första hand för att lyssna, jag tänker inte göra mig till expert på Forserum till eller talesperson för de människor som bor där. Jag sitter inte inne med alla svar eller fakta. När jag idag besöker Forserum gör jag det med förhoppningen att kunna höra fler röster och lyfta alla parters känslor och upplevelser.

Som utomstående är det för mig uppenbart att det finns mer eller mindre allvarliga spänningar mellan svenskar och somalier i Forserum. Ska man kunna överbrygga motsättningar så krävs det att ingen part känner sig ohörd och förminskad. För om vi fortsätter att förtrycka alla känslor och upplevelser som inte passar in denna svartvita bild av Forserum – då skapar vi en grogrund för motsättningar att få fäste i samhället på allvar.

JIMMIE ÅKESSON (SD)

partiledare
Läs fler artiklar om Forserum:

igår 17:53 Politiker vill inte ta emot SD-ledaren
sö 2 sep Forserum trött på alla politikerbesök
lö 1 sep Skrämda somalier drivs ut
on 29 aug Krav på en kriskommission
ti 28 aug Många besök efter avslöjande
må 27 aug Somalier dras med i flyttvåg
fr 24 aug ”Rasismen avfärdas alldeles för lättvindigt”
to 23 aug Fackeltåg till stöd för somalier
on 22 aug Krismöte efter hot mot somalier
on 22 aug Skolbarn hemma efter hot mot somalier
ti 21 aug Somalier uppmanas att flytta

6 blogginlägg
Twingly logo
6 blogginlägg länkar till den här artikeln
Breivikarna åker till Forserum
Kommunisternas blogg
Åkesson till Forserum.
Leffe45's Weblog
Jimmie Åkesson till Forserum
Ann Helena Rudberg
Jimmie Åkesson köper inte med…
Gotiska Klubben
Låt oss ge somalierna i Forserum J…
www.apg29.nu
Be Åkesson fara
Röda Malmö

Glömt etniskt betingade rån mot Svenska barn,"för de är så lätta att...

bud
Fler kommentarer 377

Tipsa en vän om den här artikeln
Skriv ut
Anmäl
Större text

Mer i ämnet

SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Politiker vill inte ta emot SD-ledaren
Forserum trött på alla politikerbesök
Skrämda somalier drivs ut

Visa fler artiklar i ämnet

Mer från SvD.se

Kvinna åtalas - kissade på man
Laila Freivalds åter på allas läppar
14-åring sov när polisen letade
Ska ha stört sig på grannarna
Kommunalråd: SD bör inte resa hit
”Jag har aldrig sagt att han är skyldig”

Mer webb-tv på SvD.se
Han byggde sin egen Lamborghini
Han byggde sin egen Lamborghini
Mänskligt ljud från Mars
Mänskligt ljud från Mars
Orkan slår mot republikaner
Orkan slår mot republikaner
Akin: ”Våldtäkter kan leda till graviditeter”
Akin: ”Våldtäkter kan leda till graviditeter”
Han byggde sin egen Lamborghini
Mänskligt ljud från Mars
Orkan slår mot republikaner
Akin: ”Våldtäkter kan leda till graviditeter”
Google-annonser

DuchhörnaDuschhörna fr 995 kr och duschkabiner fr 5,995 kr!www.skanskabyggvaror.se

City FönsterrenoveringVi renoverar dina fönsterbågar eller tillverkar nya enligt mått.www.cityfonster.se

‪Köp PVC Fönster 45%Vi säljer, levererar och monterar 3 - glas på KÖPET & bra från osswww.LBTM.se
Dölj kommentarer (403 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Du kan skriva max tre kommentarer per artikel. Läs reglerna i sin helhet Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chef SvD.se

20
Disqus

Lägg till ny kommentar
Logga ut
@setovis
241 kommentarer 3198 gillar mottaget 2 kommentarer av 3 tillåtna på denna artikel.
Dela på
Visar 1-97 av 446 kommentarer
Sortera efter E-postprenumeration Kommentars-RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


lapinrose Just nu

En uppmaning till våra politiker: Läs igenom kommentarerna här och lyssna på svenska folkets åsikter!
Anmäl

ohkatten 0 minut sedan

Världen problem är Sveriges problem, på den punkten kommer inte 7 klövern att ändra sig på, spelar ingen roll att integrationen totalt har misslyckad, det påverkar inte 7 klövern, fortsätter i samma spår, Sverige tillåter social inv. som egentligen inte har skyddsbehov, kallas solidarisk inv. politik som tillåter svaga grupper att få PUT här, resultatet blir utanförskaps områden som inte har a-kassans krav på sig, Ullenhag vill nu skicka nyanlända direkt dit jobben finns, varför inte skicka de som redan finns här dit jobben finns, cementerande av utanförskaps områden är att skattebetalrna finanserar alla invandrarföreningar som bara sysslar med sådant som inte är integrerande, Ullhagen lyckas säkert sätta sprätt på att antal miljarder som tidigare ministrar har gjort utan att det lyft integrationen, 600 000 inv. i arbete framhålls som lyckad integration, men förvärvsgraden blir ca 44 % när man räknar på hela inv. det som drar ned är den sociala inv.
Anmäl

Yngve1 4 minut sedan

Intressant att se att ett påpekande om att främlingsfientlighet inte är samma sak som rasism plockas bort! Tydligen gäller enbart att driva en åsikt; alla pursvenskar är rasister samt ju svartare ju ädlare!
Axess hade i dag ett program från Frankrike där man visade vilka enorma sociala problem som uppstått i samband med massinvandring. Ex. enligt fransk lag får man bara ha en hustru, enligt Islam 4. Alltså gifter man sig enligt fransk lag med en, övriga 3 i moskén. Har vi i Sverige, liksom i övriga Europa, missionärer för Brödraskapet?
Forserum? Är du inte född där betraktas du med misstänksamhet, vilket inte handlar om rasism.
Att i ort efter ort packa in somalier och andra från Mena-länderna leder till problem då människan är en revirhävdande varelse.
Anmäl
7 personer gillade det här.

plotuj 4 minut sedan

Den enda kloka och uppriktiga politiker vi har.
Anmäl
9 personer gillade det här.

Xelom 6 minut sedan

Ingen människa, varken svenskar, invandrare eller somalier, ska behöva finna sig i trakasserier, hot, våld, skadegörelse m.m. Ändå är detta s.k. vardagsbrottslighet som alltfler blir utsatta för och förövarna behandlas, om de händelsevis skulle bli avslöjade, med silkesvantar av rättsapparaten och socialen. Denna vardagsbrottslighet uppmärksammas inte särskilt i media förrän en viss etnisk grupp - i detta fall somalier - blir utsatt. Då kan rasiststämpeln och begreppet hatbrott tacksamt nog plockas fram. Politiker rusar till och stora resurser sätts in. Per definition, enligt lagen, kan inte majoritetsbefolkningen utsättas för rasism och hatbrott. Är det inte dags att ändra på detta. Alla bör väl vara lika inför lagen.
Anmäl
8 personer gillade det här.

Jonas Kjellsson 6 minut sedan

Tja efter alla "Jag röstar inte på SD men....." Jag röstar på SD och det står jag för!
Anmäl
18 personer gillade det här.

bohedman1 8 minut sedan

Att säga att invandringen inte ställer till problem är att köra huvudet i sanden. Jag är medveten om att vi behöver invandring till Sverige för att klara vår framtida välfärd, men sättet vi gör det på är inte bra. Arbetskraftsinvandring är bra och vi behöver den. Vad gäller flyktingpolitiken så tar vi emot fler flyktingar per capita än något annat land i världen. Kan vi fortsätta med det? troligen inte. Vilka krav ställer vi på de som kommer hit? otillräckliga! Att attackera svenskar för att de vill vara svenska och bevara sin svenskhet och bara enträget tjata på om mångkultur (Vad är det förresten??) är inte ett bra spår. Det finns ett gammalt bra talesätt - Ta seden dit man kommer. När ska vi börja ställa krav? Svenskar är enormt toleranta men någonstans går gränsen. Vi måste våga ställa krav på de som kommer hit. Vi måste också våga ta tag i felaktiga beteenden oavsett vem som har dem. Det är inte Somaliernas fel att de blivit placerade i Forserum. Med enkla åtgärder kan man undvika att dessa incidenter kunnat hända, men man undlåter att göra något. Det är inte OK, och det är definitivt inte beroende på att alla invånare i Forserum är rasister. Det ärsnarare politikernas och polisens flathet att detta kunnat gå så långt som det gjort.
Anmäl
15 personer gillade det här.

olakrona 6 minut sedan som svar till bohedman1

"dessa incidenter kunnat hända"

Vad är det som har hänt?
Har du några källor?
Anmäl

GG 8 minut sedan

Heja Jimmie!
Anmäl
11 personer gillade det här.

Mimmi Mus 10 minut sedan

Måste man ha visum utfärdat av Centerpartiet för inresa i Forserum?
Anmäl
42 people gillade det här.

olakrona 5 minut sedan som svar till Mimmi Mus

Ja, och det för Annie skall hålla sig borta!
Anmäl

The_Riddle 11 minut sedan

Säga vad man vill om SD men det är det enda parti som vågar tala om invandringen i Sverige. Resten av den politiska och mediala världen ligger locket på..
Anmäl
23 personer gillade det här.

Korpur 11 minut sedan

På nätet florerar det rykten om att det "trakasserande rasistiska ungdomsgänget" i själva verket är invandrare. Som sagt bara ett rykte, men detta speglar problematiken väl. Rapporteringen kring detta har varit så grumlig, så icke-belagd, så förvirrad och så vinklad att ingen vet vad som egentligen har hänt. Den sk. mjölkhistorien som SVT smaskade på rejält med en morgon förra veckan försvann ljudlöst utan dementi ett par timmar senare när det uppdagades att källan var ytterst tveksam.
-
Svenska gammelmedia mår inte bra och vi bevittnar nu ett historiskt skede när alternativa medier kommer att ta över informatörsrollen och opinionens syn på samhällsutvecklingen. Gammelmedia gråter över sjunkande upplagor och "hatiska" kommentarer, men idkar ingen som helst självrannsakan och är därmed dömda till undergång.
-
Sverige är snart bortom all räddning om inte vänstern, Twitterpöbeln och de politiskt korrekta makthavarna hindras från att styra samhällsdebatten.
Anmäl
20 personer gillade det här.

Dalton47 11 minut sedan

Så talar en riktig ledare till skillnad från de politiskt korrekta o fega kräken! Ligister ska straffas oavsett vem de trakasserar men etnicitet har blivit viktigare än att ta tag i problemen. Det har blivit 99% snack o 1% handling o det är sååå typiskt svenskt. Var är förresten "debattörerna" när svenska ungdomar trakasseras, rånas o misshandlas för att de är just svennar o "horor"? Det finns bara en lösning på detta moras och det är brottsbekämpning värd namnet oavsett etnicitet eller läggning. Resten är bara hämmande tugg! En rånare är en rånare oavsett om gärningsmannen är invandrad irakier, etnisk svensk eller bandidosmedlem! Dessutom är Jimmy den ende i riksdagen som begripit att 100 - 120 tusen invandrare per år inte går att ta emot utan mkt stora problem o kostnader. Det har f.ö alla andra länder också fattat. Det är inte SD som internationellt är politiska extremister utan 7-klövern!
Anmäl
21 personer gillade det här.

Alexkarlson 11 minut sedan

Du verkar gå till personliga angrepp och simpla sådana.Detta är i samklang med den förenklade agenda som du och dina gelikar har. Och...det finns inga inlägg från "antirasister, kommunister, HUMANISTER" - just pga förakt gentemot er!!!
Anmäl

plotuj 3 minut sedan som svar till Alexkarlson

Du är rolig du!
Anmäl

Det Är Jag 13 minut sedan

Det skrivs om somalierna i Forserum eftersom det är ”synd om dom” enligt det politiskt korrekta mediadrevet, men det skrivs inget när det allt som oftast är åt andra hållet.
Citat från en insändare av en arg och orolig mor från Forserum:

"Var stod det att läsa om pojken som fick ett struptag av en somalisk pojke?
Om pojken som nära på fick en brödkniv i axeln av en 12 årig somalisk flicka?
Om killen som blev skallad av en somalier?
Om tjejerna som blev förföljda?
Om flickan som inte vågade vara i lekparken för de somaliska barnen var elaka och körde hem henne?
Skulle någon reagera om en utav våra ungdomar/barn sa att han/hon blivit tvingad o hälla chokladmjölk över sej?Vem bryr sej om våra barn och ungdomar? Har någon brytt sej om att ta reda på varför våra ungdomar är förbannade?"
Anmäl
28 people gillade det här.

Jonas Nystedt 16 minut sedan

Åkesson visar än en gång att han är Sveriges mest engagerade och seriösa politiker. Han arbetar faktiskt aktivt istället för att bara uttala sig avvikande varje gång det kommer en fråga. Trots att jag inte håller med mycket av SDs politik börjar jag starkt fundera över vad som är bäst: ett parti som jag inte håller med men som visar vilja eller en korrupt, inkompetent maktelit som bara viftar bort problemen?
Anmäl
26 personer gillade det här.

Mrbm11 16 minut sedan

Vad ska Jimmie
säga när han väl är i Forserum?"Hej jag
heter Jimmie och om jag hade fått bestämma så hade dessa trakasserier aldrig
ägt rum". (Applåder följt av).

”För då hade ni
aldrig varit här ej heller någon annanstans i detta land”.

(Tystnad och
gapande munnar).Mitt förslag till
Jimmie är: STANNA HEMMA!

Anmäl
4 personer gillade det här.

ericwm 0 minut sedan som svar till Mrbm11

En del har visst lite otur när de tänker...
(...http://sv.wikipedia.org/wiki/Argument...
Anmäl

SvensktSvin 5 minut sedan som svar till Mrbm11

Mitt förslag till dig: Försök inte tänka när det uppenbarligen inte funkar som det ska där uppe...
Anmäl
4 personer gillade det här.

Claudia Aziz 11 minut sedan som svar till Mrbm11

Applåder.
Anmäl

ThomasCarlsson 21 minut sedan

Kommer Jimmie även besöka de svenskar som kommit från Somalia men vars naturliga solbränna anses vara orsaken till att just de trakasseras?
Skulle vara intressant att se Jimmie på exempelvis en flyktingförläggning...!
Anmäl

Kommentarfältshögerforward 22 minut sedan

Det finns bara en anledning till ståhejet kring Forserum, och det är att media vill ha den här sortens historier. Man menar ju att svenskar är rasister, och vill gärna bekräfta denna bild. Man hävdar att rasismen inte orsakas av invandringen. Tvärtom -- "antirasismen" kräver ökad invandring, kosta vad det kosta vill.

Detta mönster upprepar sig i olika varianter. Efter våldtäkterna i Bollnäs demonstrerade "fel" grupper mot våldet, varför "antirasisterna" måste rycka ut med en motdemonstration -- trots att inga tecken på "rasism" fanns, så var den ju ett större problem än våldet. Lite våld får man således ta, i alla fall om man är svensk.

Media spelar här, tillsammans med politiska aktivister och högljudda ideologer, ett farligt spel. Det här är inte ett bättre samhälle utan ett sämre. Men sedan 1968 har inte den svenska vänstern varit intresserade av ett bättre samhälle utan "ett annat samhälle". Såväl Alliansen som S, V och MP driver idag en utpräglad neo-gramscianistisk politik. Se t.ex. Wiki för en kort introduktion till neo-gramscianismen -- även vanvettet har en förklaring.


Anmäl
22 personer gillade det här.

Danbor 23 minut sedan

Tycka vad man vill om Jimmie Åkesson, men det är bra att någon vågar föra upp debatten på bordet.
Anmäl
29 personer gillade det här.

petermm 23 minut sedan

Man måste inte ta emot rikspolitiker som vill komma och få lite strålkstarljus på sig.

Självklart får SD åka dit om de vill (Sverige är ju ett demokratiskt land) men de kanske inte skall räkna med att kommunen står och bugar och bockar bara för att någon pamp i Stockholm vill visa upp sig. De borde inte svassa för något parti...
Anmäl

Emigranten 24 minut sedan

Då en av Somalierna blev intervjuad i en nyhetssändning på TV så sa han klart och tydligt att Somalierna vill flytta till Stockholm då det är en stor och säker stad att leva i!
.
Det här drevet mot innevånarna i Forserum är igångsatt av hela den samlade PK-Mediakåren och utnyttjas självklart av de Somalier som vill till Stockholm på grund av att det lilla Forserum inte passar in i deras planer.
.
Det är självklart att alla som lever i Sverige ska känna sig trygga och säkra och det gäller invandrare och då även Svenskar.

(Redigerad av skribent 16 minut sedan)
Anmäl
21 personer gillade det här.

l1mi 5 minut sedan som svar till Emigranten

Är det inte i Stockholm som folk är mest mest positiva till invandring. Det borde väl vara naturligt att vi skickar alla nyanlända dit då blir alla tre parter glada. Nysvenskarna, de riktiga svenskarna och förrädarna.
Anmäl
2 personer gillade det här.

rolfralf 28 minut sedan

SD är det enda riksdagspartiet som vill minska invandringen. Man är inte rasist för att man vill ta emot färre invandrare. Låt oss ta hand om de som har kommit hit och låt dem komma in i det svenska samhället.

(Redigerad av skribent 21 minut sedan)
Anmäl
40 personer gillade det här.

Nide 20 minut sedan som svar till rolfralf

Falsk dikotomi. Det finns inget som säger att vi måste minska på invandringen för att ta hand om de som är här.
Anmäl

rolfralf 11 minut sedan som svar till Nide

Finns det inte? Tänker man lite praktiskt så förstår man väl att det är lättare att ta hand om exempelvis 10000 än 100000 människor, eller?
Anmäl
6 personer gillade det här.

SomersetVaughn 11 minut sedan som svar till Nide

Observation: integrationen av de invandrare som kommit, säg de 10 senaste åren, till Sverige kan i alla relevanta avseenden beskriva som ett kapitalt misslyckande.

Point in case: Ta en tur i Rosengård eller Biskopsgården och säg mig sedan om du tycker att det är exempel på lyckad integration.

Slutledning: istället för att gasa på i fel riktning är det bättre att stanna till vid vägkanten, för att ta reda på rätt väg innan man sätter av igen. Eller på ren svenska - minska invandringen till samma nivåer som våra grannländer till dess att vi objektivt kan fastställa att vi har en fungerande integrationspolitik.
Anmäl
8 personer gillade det här.

MB_Sthlm 14 minut sedan som svar till Nide

Vilken planet bor du på? du kan börja med att läsa den fakta som finns i ämnet om inv i Sverige.
Anmäl
6 personer gillade det här.

petermm 28 minut sedan

Jag förstår inte hur en liten känd grupp av personer kan trakassera andra på en liten ort utan att polisen ingriper. Det spelar ingen roll vilka som trakasseras eller vem som trakasserar vem. Det är ett ordningsproblem som de lokala myndigheterna borde kunan hantera.

Att SD bara lever av och för främlingsfientlighet är inget nytt men vad gör myndigheterna i Forseum åt problemet?
Anmäl
4 personer gillade det här.

olakrona 23 minut sedan som svar till petermm

Har du information om vad som har inträffat i Forserum, eller gissar du bara?
Anmäl
5 personer gillade det här.

Solvindar 28 minut sedan

Att ett kommunaråd har försökt stoppa Åkesson att besöka Forserum är anmärkningsvärt. Om Åkesson hindras från att besöka orten uppstår bara mer frågor och spekulationer. Det är öppenhet som gäller.
Anmäl
20 personer gillade det här.

Syltburk 32 minut sedan

Det är väl lite det här som blir resultatet av dagens Sverige där politisk vilja på riksnivå inte överrensstämmer med vad med borgarna anser, vilket i sin tur beror på att media inte längre klarar av att nyansera nyhetsrapporteringen. Media i Sverige uppvaktar snarare makten och bevakar medborgarna och jag är hyfsat säker på att det beror på att moderna politiker är rejält skolade i att hantera media samt mediakanaler. När inte längre media har klarar av att granska makten såsom förr, så har inte lösningen varit att försöka med nya metoder utan att vända sin granskning mot folket, i någon mening.
Anmäl
18 personer gillade det här.

Hamsterdjuret 34 minut sedan
Den här kommentaren har flaggats för granskning.

Motvalsen 19 minut sedan som svar till Hamsterdjuret

Stor humor, tack för ett gott skratt! :)
Anmäl
4 personer gillade det här.

Padolino 32 minut sedan som svar till Hamsterdjuret

Du mår inte så bra va... ?
Anmäl
28 personer gillade det här.

SvensktSvin 35 minut sedan

Det är verkligen nåt som osar surt om denna historia. Förutom det att det var så himla synd om dessa somalier så har vi knappt fått reda på nåt. Vilka var gärningsmännen tex? Vad har dom gjort tidigare och mot vilka? Men så fort JÅ säger han vill komma o se med egna ögon vad som hänt o skett får kommunalråd o media panik o skyfflar ut hur illa det skulle bli om han kommer. Nåt som verkligen inte stämmer här..
-
Media har i princip gjort ett helt samhälle till rasister för vad några missanpassande ungdomar sysslat med. Är det inte mer än rätt att sanningen läggs fram för allihop om vad som hänt o skett? Eller ska hela detta samhälle få kallas rasister o ta skulden för vad några få gjort??
Anmäl
34 personer gillade det här.

Fred Torssander 32 minut sedan som svar till SvensktSvin

Problemet - för Åkesson och co. - är att en polisutredning skulle kunna komma fram till helt andra orsaker till utvecklingen än "allvarliga spänningar mellan svenskar och somalier i Forserum."
Anmäl
1 person gillade det här.

debattbultenibo 38 minut sedan

Om så bara en bråkdel av det som sagts om detta gäng stämmer så skulle de i ett sverigedemokratiskt Sverige varit omhändertagna för länge sen

OK, den synar jag. Vad exakt är det för förändring av lagboken som Sverigedemokraterna kommer att genomföra och vad exakt är det som är lagligt idag som kommer att vara olagligt i Sverigedemokraternas Sverige som detta gäng kommer att åtalas för.

Låt höra nu!

(Redigerad av skribent 38 minut sedan)
Anmäl
2 personer gillade det här.

Aemon 32 minut sedan som svar till debattbultenibo

I ett sverigedemokratiskt Sverige hade resurserna funnits för polis o rättsväsende att kunna lagföra dessa personer istället för att som idag knappt lösa 5% av brotten. Inga lagar hade behövts förändras utom möjligen en skärpning av straffsatserna generellt.

Så svårt var det.
Anmäl
18 personer gillade det här.

debattbultenibo 21 minut sedan som svar till Aemon

Jag har inte hört att polis och/eller åklagare anfört resursbrist som skäl för uteblivandet av gripanden. Men det var inte så värst revolutionerande, lite större budget till polisen är alltså hur SD har tänkt lösa problemet med. Kan man få höra hur mycket som det behövs?
Anmäl

halallaren 35 minut sedan som svar till debattbultenibo

Jag hoppas det blir straffbart att bränna bilar i ett framtida Sverige
Anmäl
27 personer gillade det här.

debattbultenibo 29 minut sedan som svar till halallaren

Är redan förbjudet.
Anmäl
2 personer gillade det här.

bud 38 minut sedan

Centerns kommunalråd (sitter i Nässjö) uttalade att Åkesson INTE var välkommen, trots detta trycker den kvinnliga Radioreportern vid intervju på att kommunalrådet "vädjade".
Bevisar ännu en gång hur den statliga median försöker lägga ut dimridåer.
En anmälning har enligt uppgift polisen fått in från Somalierna (om de nu är Somalier) gällande "trakasseri"?
Anmäl
21 personer gillade det här.

human being 45 minut sedan

Jag är definitivt ingen SD-anhängare och kommer antagligen aldrig lägga min röst på dem, av många olika anledningar. Trots allt tycker jag Åkesson har en hel del bra poänger i sitt resonemang, till exempel att det är alldeles för lätt att tolka händelser svart eller vitt på grund av medias sätt att rapportera händelser. Eller kanske brist på nyansering och fördjupning?

Jag gillade faktiskt artikeln tills jag läst halvvägs. Där föll Åkesson som vanligt in i ett eget svart eller vitt resonemang om hur "invandringspolitiken havererat" och skyllde allt på "massinvandring". Det är kanske invandrares eget fel att de blir trakasserade eftersom de valt att komma hit? Faktum är att det finns gott om rasistiska attityder i Sverige och har gjort så länge jag kan minnas. SD är duktiga på att underblåsa dessa attityder. Man borde göra precis tvärt om. Istället för att ständigt klanka ned på "massinvandringen" kanske man kunde prova att stå upp även för invandrare som blir mobbade och inte enbart "stackars svenskar".

Anmäl
2 personer gillade det här.

Aemon 13 minut sedan som svar till human being

Så tiotusentals människor som invandrar varje år till ett land i Sveriges storlek är inte massinvandring menar du? En massinvandring som har lett till att t ex Malmö, Sveriges tredje största stad, kommer 2018 att ha fler än 50% invandrare (första och andra generation), samma sak kommer 2050 att drabba riket som helhet. Ett par tre generationer, sen är svensken försvunnen från planeten. Jo jag vet att globalisterna inte har något emot det men vi andra då, som gillar det här med suveräna nationer, har vi inget att säga till om?

Samtidigt i den riktiga världen: "FN-kritik för massutvisning" -
http://www.dn.se/nyheter/sveri...
56 personer från fyra länder har avvisats pga ogiltiga asylskäl - då kallas det massutvisning...

InvandringsPOLITIKEN har havererat, det är ett välbekant faktum. Bara att titta på Fps "Utanförskapets karta" som tydligt visar hur utanförskapsområdena har exploderat i landet på bara några korta år. Gång efter gång säger SD att POLITIKEN har havererat men likväl får ni det till att man vänder sig mot invandrarna som person? Hur får ni ihop detta i hjärnan?
Det handlar inte om den enskilde invandraren utan om POLITIKEN - är det verkligen så svårt att läsa innantill?

Ständigt glöms även det faktum bort att en femtedel av SD politikerna själva har invandrarbakgrund, det är fjärde flest bland partierna. Klankar man ner på sig själva då menar du eller?
Anmäl
4 personer gillade det här.

sech_1 33 minut sedan som svar till human being

Hur ofta läser du i media att stackars svenskar blivit mobbade av invandrare? Läs diskrimeringsombudsmannes (www.do.se) korta beskrivningar om de fall som dom har beslutat om att ersättning för diskriminering ska betalas ut. Finns inga fall om svenskar med undantag för gravida kvinnor som känt sig kränkta.
Anmäl
15 personer gillade det här.

bud 18 minut sedan som svar till sech_1

Glömt etniskt betingade rån mot Svenska barn,"för de är så lätta att råna och de vågar inte försvara sig"
Etniskt betingade Gruppvåldtäkter (se ex.vis Mariannelund där minst 8 asylsökande våldtog en etnisk svensk 2 barnsmor ).
Anmäl
10 personer gillade det här.

sernico 39 minut sedan som svar till human being

Spot on, exakt så kände jag när jag läste artikeln.
Anmäl
2 personer gillade det här.

JP_S 46 minut sedan

Jag tycker inte att massmedia överdrivit saken i Forserum.Jag håller inte med SD-ledaren. Det var tydlig rasism och jag bedömer att många i Forserum är illa berörda av att det faktiskt var rasism. Flera ångrar sig säkert också. Främst var det ju C-politikern och polisen som ville skilja på rasism och "vanlig" svensk ungdomsbrottslighet som "råkade" vara riktad mot somalier. Inte förvånande att extrema intressen sedan utnyttjar detta.
Anmäl

Fred Torssander 50 minut sedan

En "Time out" när det gäller invandrings-/ invandrar kritik skulle onekligen vara nyttigt för de invandrar-/invandringskritiska.
Att finna en enda orsak till mängder av olika samhällsföreteelser brukar beskrivas som reduktionism. Eller på lite mera folkligt språk beskrivas som problemet med grodan i brunnen, som tror sig se hela himlen.
Anmäl
2 personer gillade det här.

Padolino 30 minut sedan som svar till Fred Torssander

Det är ju något fel på dig, hoppas att du inte är gift, stackars kvinna ;)
Anmäl
5 personer gillade det här.

M29_42 32 minut sedan som svar till Fred Torssander

Så du menar att ett samhälle där 70% av allt socialbidrag går till utrikes födda och där vissa invandrargrupper har en arbetslöshet på 90% år efter år inte har ett problem? Skall vi fortsätta låta människor invandra till sverige där de inte bidrar med något? Jag tycker att vi i likhet med USA (ca mellan 1930-1965) skall stoppa i princip all invandring under 20 år. Ta in kvotflyktingar och de som har utbildning vi behöver. Omvandla PUT till TUT och om man som invandrare till sverige inte kan lära sig svenska hjälpligt och skaffa en inkomst efter 5 år skall man hänvisas tillbaka till sitt hemland.
Anmäl
22 personer gillade det här.

Gostosisimo 30 minut sedan som svar till M29_42

Värst vad ni har mycket tid att kommentera här under arbetsdagen
Jag orkar inte betala skatt för att ni ska sitta här och kommentera

Så gå nu och jobba om du har ett jobb

Kärlek åt er alla ! : )

(Redigerad av skribent 30 minut sedan)
Anmäl
1 person gillade det här.

M29_42 25 minut sedan som svar till Gostosisimo

Multitasking, grabben... multitasking... Jobb har jag, tackar som frågar. Kärlek till dig med!
Anmäl
3 personer gillade det här.

SluggoTuff 43 minut sedan som svar till Fred Torssander

För oss andra vore det kanske mer önskvärt med en time out från dina substanslösa och kommunistiska inlägg.
Anmäl
21 personer gillade det här.

sech_1 47 minut sedan som svar till Fred Torssander

En time out för orealistiska inlägg angående invandringens icke-effekter på det svenska samhället, ja det vore bra .Och inte bara timeout.
Anmäl
24 personer gillade det här.

Fred Torssander 38 minut sedan som svar till sech_1

Invandringens största betydelse för det svenska samhället är utan tvekan att det gett utrymme för avledning av det folkliga missnöjet med effekterna av skattereformen, EU-anslutningen, arbetslöshetspolitiken osv.
Och den som kan lite historia vet att för att skapa en sådan avledande politisk rörelse krävs det inte något verkligt problem. Det räcker med att rörelsen i fråga ges resurser så att deras budskap kan överrösta förnuftigare röster. I 30-talets Tyskland gick det bra med att utpeka judarna. Fast olika grenar försökte också med romer, sinnessjuka, homosexuella och en del andra mindre betydande minoriteter.
Det grundläggande gemensamma för alla sådana avledande rörelser (sedan förr-förra sekelskiftet) är att den verkliga måltavlan när det kommer till skott visar sig vara socialister/kommunister.

(Redigerad av skribent 37 minut sedan)
Anmäl
1 person gillade det här.

HerrLarsson 28 minut sedan som svar till Fred Torssander

Ja, den billigaste automatanalysen består just i att dra fram nazismen och göra jämförelser som inte står i någon som helst rimlig proportion eller logisk relation till verkligheten. Att inte vilja ta emot fler invandrare än vad samhället kan hantera på ett för alla anständigt sätt är inte detsamma som systematisk utrotning av folk...eller hur?
Anmäl
13 personer gillade det här.

Nisse Logadas 52 minut sedan

Som så många gånger tidigare. Ska man rikta kritiken åt rätt håll så ska den hamna hos riksdagens politiker och regeringen som underhåller situationen i småsamhällen som Forserum. Befolkningen och den somaliska gruppen är de som får ta kritiken i media som vanligt. Den enda som tar situationen på allvar och har nyktrast syn är Åkesson. Jag tror inte ens Erik Ullenhag tror på det han säger. Sanningen befriar oss men först gör den oss olyckliga.
Anmäl
34 personer gillade det här.

Laszlo Pongo 54 minut sedan

Det är alltid intressant med kommentatorer som yrar om "troll" hit och "troll" dit. Är det så svårt att acceptera att människor i en demokrati, med yttrandefrihet har olika åsikter? Vad har man för värdegrund och syn på demokrati om man utnämner någon till troll? Har sådana personer inga argument att framföra i stället? Är det så svårt att respektera andras rätt till en åsikt?

George Orwell sa det bäst; "Yttrandefrihet är rätten att säga det folk inte vill höra"
Anmäl
24 personer gillade det här.

Nide 33 minut sedan som svar till Laszlo Pongo

Problemet är att det inte går att diskutera. Troll vägrar lyssna på argument, bygger upp halmgubbar och konsekvent avfärdar alla källor som talar emot dem med konspirationsteorier.
Anmäl
3 personer gillade det här.

SverigeDemokrati 55 minut sedan

Det råder för min del inte längre någon tvekan. Sveriges journalistkår har mycket att lära när det kommer till en korrekt rapportering och saklighet. Det är avsaknaden av det som gör att Avpixlat vuxit sig så stora, det är jag helt övertygad om. Frågor, bekväma som obekväma, måste kunna beskrivas korrekt. Rättning i ledet är min uppmaning till journalisterna. Dessa äger ett i mina ögon stort ansvar till varför jag i nästa val överger Moderaterna för Sverigedemokraterna.
Anmäl
48 personer gillade det här.

Bengt-Åke Printz 56 minut sedan

En Time-out vad gäller invandring de närmaste tio åren skulle ge samhället och dess medborgare chansen att hinna i fatt. en redan svag arbetsmarknad finge chansen att återhämta och suga upp den stora arbetslöshet som finns, bostäder skulle hinna byggas, sjukvård och kriminalvård skulle också hinna ifatt liksom övrig samhällsservice. Vi skulle också ha råd att ta hand om våra gamla som nu tycks vara den grupp som mest drabbas av obalanserna i samhället.
Efter dessa tio år finns det säkert anledning fortsätta med invandringen, dock i ett betydligt lugnare tempo än idag, d v s invandringen ska ligga hyggligt i fas med efterfrågan på arbetskraft.
Anmäl
32 personer gillade det här.

Misslyckande 57 minut sedan

21 frågor om integration 1990-2017 för “antirasister” att svara om
.
https://misslyckande.wordpress...
.
Jag tröttande på att bli anklagad att ha världsbild, så jag har kartlagt min världsbild i stället.
.
Jag har hellre en världsbild som stärks av argument och fakta än att ha en världsbild kallad mångfald som är byggd på lögner och osanningar
Anmäl
29 personer gillade det här.

Kitty Softpaws 58 minut sedan

Utmärkt agerande av Åkesson och bra artikel!

Sakteligen kommer fler och fler att vakna. Ett tips till alla som inte är SD men som ändå är nyfikna, är att läsa på om SD:s åsikter på deras egen hemsida. Finns fortfarande förvånansvärt många som tror sig veta vad SD står för men allt de förmedlar är en spegling av en lindrigt uttryckt skev mediabild.
Anmäl
36 personer gillade det här.

MrBboy 1 timme sedan

Fint av SVD att publicera , samt tillåter kommentarfältet, kritiska som sympatörer.
Det är sunt och befriande att få se människor komma till tals i en demokrati.
Anmäl
43 personer gillade det här.

Fred Torssander 1 timme sedan

Det är lite oklart vad Åkesson hoppas att åstadkomma med sitt besök i Forserum.
Utom att sprida uppfattningen att oberoende av vilka som begår brott mot person på orten och oberoende av vem som drabbas och oberoende av motivet för det speciella brottet, så är det grundläggande "allvarliga spänningar mellan svenskar och somalier i Forserum" .
Spänningar som oberoende av om de verkligen skulle existera och oberoende av vem som begått brott mot vem och varför kan använsdas till att göra invandrare-/invandringen ansvariga.
Anmäl
2 personer gillade det här.

petermm 11 minut sedan som svar till Fred Torssander

Vet du inte att ALLTING som man ej gillar, tex vädret, beror på invandringen?

Passa dig så att du inet måste använda ARABISKA siffror, LATINSKT alfabete eller lyssna på SVART AMERIKANSK musik. Det kan spä ut din rena svenska själ!
Anmäl

fredmill33 1 timme sedan

Jag kommer aldrig att rösta på SD men måste ändå erkänna att detta var bland det allra vettigaste jag hört om situationen i Forserum,
Anmäl
20 personer gillade det här.

rolfralf 50 minut sedan som svar till fredmill33

Om du sympatiserar med SD bör du rösta på dem. Många verkar, som du, ha fått för sig att man inte får rösta på SD fastän man egentligen håller med dem.
Anmäl
19 personer gillade det här.

gristand 1 timme sedan

Det är bra, Jimmie. Kämpa på!
Vi är många som sympatiserar med dig och det parti som du leder även om vi inte röstat på Er - ännu.
Anmäl
43 personer gillade det här.

skoha 1 timme sedan

SvD ska ha credit för att ha kommentarsfältet öppet till den här artikeln!
Anmäl
48 personer gillade det här.

Bjorn57 1 timme sedan

Att media rapporterar ensidigt leder inte bara till lägre upplagesiffror men även till att politiker som vågar gå emot den politiskt korrekta strömmen får ökande sympatier. Jimmy Åkessons inställning verkar sund till skillnad mot övriga röster som hörts i Forserum-diskussionerna. Man får hoppas att resultatet från Åkessons besök också får ett ärligt medialt utrymme. Det kunde öka förtroendet för journalisterna något ifrån den låga nivå de själva manövrerat sig ner till.
Anmäl
39 personer gillade det här.

Misslyckande 1 timme sedan

Över 300 kommentarer, majoriteten för Åkesson och "negativa kommentarer" - var är alla "antirasister" som försvarar Forserum nudå? Varför lyser ni med er frånvaro?
Anmäl
33 personer gillade det här.

Claudia Aziz 41 minut sedan som svar till Misslyckande

De jobbar väl antagligen...
Anmäl
2 personer gillade det här.

olakrona 43 minut sedan som svar till Misslyckande

Vad är det som skall försvaras?
Vad vet du, är du från Forserum får du gärna dela med dig av dina kunskaper!
Om inte, be om ursäkt och lämna debatten.
Anmäl
1 person gillade det här.

Nide 1 timme sedan som svar till Misslyckande

Det är inte lönt att diskutera med troll.
Anmäl
2 personer gillade det här.

Olandstoken 57 minut sedan som svar till Nide

Var det inte rasistiskt att kalla de i Forserum så ??
Anmäl
10 personer gillade det här.

PETER NYMAN 1 timme sedan

Nu när alla partier med stöd av media och alla SVERIGE fientliga organisationer besökt och konstaterat att Forserum och dess innvånare är rasister.Då önskar givetvis ingen att saken skall ses ur en annan vinkel en den av afro-förbundet fastslagna.Bra drag av SD att vänta till nu och bilda sig en riktig uppfattning,nu har afro och övriga SVERIGE hatare skrikit sig hesa
Anmäl
29 personer gillade det här.

Guest 1 timme sedan
Kommentar borttagen.

Padolino 1 timme sedan som svar till Guest

Löjligt argument... Vill du ställa dig upp i riksdagen och hålla tal från podiet, medveten
om att alla i salen hatar dig ?

Jag kan ärligt säga att jag aldrig har röstat på SD, men deras civilkurage är beundransvärt.

Det är inte många som står pall för den mobbing som SD-politiker utsätts för!
Anmäl
51 personer gillade det här.

Marcus Björk 1 timme sedan som svar till Padolino

Jag berömmer deras civil kurage jag med. Han bad om kritik det var den kritik jag hade. Anser inte deras åsikter vara dåliga alls. Vasa började även han med dala karlarna.

Men jag personligen har aldrig brytt mig om vad andra tyckt om mig eller mina åsikter. Att låsa in sig i konsensus gör minioner. Som sagt en Sverigedemokrat bad om kritik, jag framförde den. Jag skulle ha skarpare pilar för övriga partier då dom varit generösa med ammunition under längre tid!

Hur som jag anser inte Sverige Demokraterna bättre eller sämre än någon annan eller deras åsikter mer felaktiga. Dock är deras representanter ovanligt ofta arbetslösa och outbildade.

(Redigerad av skribent 1 timme sedan)
Anmäl
1 person gillade det här.

majsan29 49 minut sedan som svar till Marcus Björk

"Unga arga män" menar du? Ungefär lika gapiga som "Unga arga kvinnor" på den rakt motsatta sidan :) (som jag i mitt fördomsfulla sinne alla tänker mig studerande genus-nånting på högskola = jag räknar inte detta som bildning)
Anmäl
1 person gillade det här.

Hedander 58 minut sedan som svar till Marcus Björk

Du har säkerligen rätt i det. Människor med dålig ekonomi är nämligen de som drabbas först eftersom de inte har råd att flytta till de dyrare, etniskt svenska enklaverna. Du vet, där journalisterna och politikerna bor. ;)

(Redigerad av skribent 58 minut sedan)
Anmäl
21 personer gillade det här.

Marcus Björk 57 minut sedan som svar till Hedander

Kan bara instämma 100%.
Anmäl
8 personer gillade det här.

Guest 1 timme sedan
Kommentar borttagen.

Guest 1 timme sedan som svar till Guest
Kommentar borttagen.

Marcus Björk 1 timme sedan som svar till Guest

Hahah! Du ser! Kanske Forserums förtryckta såg detta o beslöt att smida medans järnet var varmt. Som sagt det är inne med pråliga moskeer och fina villor nu. Vad är en bättre sporre för att få fart på kommun pamparna än lite rasism och ett gäng Svenska vedervärda skitnödiga journalister?
Anmäl
13 personer gillade det här.

Zackillac 1 timme sedan

Innan någon raderade Johans meddelande.
Tycker att det är synd att det inte finns många ''kritiska till SD'' kommentarer. Vem har hand om detta ?
Jag är SD medlem själv, 50år från mellansverige. Delar förmodligen inte Johans åsikter, men likväl ska de finnas med !!
Anmäl
14 personer gillade det här.

majsan29 1 timme sedan som svar till Zackillac

Jag misstänker att det är någon som saknar hyfs och kommit på att "Anmäl"-knappen fungerar även på de som inte brutit mot några SvDregler.
.
40+ norröver, har inte röstat på SD och hoppas på att få slippa 2014(vilket ska läsas som Reinfeldt avgår, Anders Borg tar över och M blir sansat och gör det som krävs för att få ordning på kaoset. Pigs can fly?)
Anmäl
4 personer gillade det här.

ben 1 timme sedan som svar till Zackillac

Jag håller med dig Zackillac. Varför de som förespråkar ökad invandring inte är så aktiva i debatten kan tyckas märkligt, då de representeras av samtliga partier förutom SD. Av någon märklig anledning tycks de inte känna sig bekväma i denna debatt. Vän av ordning undrar lite försynt, varför ?
Anmäl
24 personer gillade det här.

Dalle58 1 timme sedan som svar till Zackillac

Tid vattnet har tydligen vänt kritikerna har börjar förstå att dom inte har 94% av folket bakom sig fler börjar känna sig tvungna att sätta ner foten som tidigare varit skrämda till tystnad av våra motståndare
Anmäl
16 personer gillade det här.

Guest 1 timme sedan som svar till Zackillac
Kommentar borttagen.

Zackillac 1 timme sedan som svar till Guest

Kanske rätt / eller inte .. Absolut ingen koll på utbildningsnivån i SD eller dess anhängare, Inte heller i de invandrades utbildningar.. hur detta nu kom upp på tapeten :)
Men det är ju kanske där det börjar bubbla, För enligt dig är alla högutbildade INTE SD:are och har då chansen att bo där deras politik inte slår lika fullt ut som många förortsområden där då dessa SD:are bor.

Anmäl
5 personer gillade det här.

Lena2222 1 timme sedan

Synpunkter från en annan boende i Forserum....

https://nassjo.sverigedemokrat...
Anmäl
8 personer gillade det här.

assak5612 1 timme sedan

Detta är den enda parti ledaren som står på sig för det Svenska folket! Vi bor väl i Sverige men ibland så undrar man ju? "Go Go" Jimmy åk dit ta reda på sanningen för den är garanterat förvrängd för att vi skall vara Rasister, Men det är man ju inte bara för att man svensk medborgare!
Ps" Ett stort tack till Svd som låter oss komma till tals"
Anmäl
23 personer gillade det här.

1 2 …

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: