onsdag 5 september 2012

Miljöpartist utnyttjade flyktingar som billig arbetskraft | Realisten

Miljöpartist utnyttjade flyktingar som billig arbetskraft | Realisten: Miljöpartist utnyttjade flyktingar som billig arbetskraft
Ulricehamn Den miljöpartistiske kommunpolitikern Ulf Svensson från Ulricehamn lät ett iranskt par arbeta i 800 timmar för drygt 11 kronor i timmen. Själv menar han att det var ett ömsesidigt utbyte.
5 Kommentarer

Liknande nyheter:

Billig tandvård till illegala flyktingar
Frisörsalong dömd för illegal arbetskraft
“Flyktingar” flyr från Gärdshyttan
Jan Emanuel Johansson (S) gjorde sig en förmögenhet på flyktingar
17-årig irakier utnyttjade pojke på behandlingshem sexuellt

Människor som arbetar för att förändra den demografiska uppsättningen i Sverige genom massinvandring kan ha olika motiv. Somliga människor har missriktade känsloargument om att hjälpa människor som har det svårt, samtidigt som man då struntar i Sveriges ursprungsbefolkning.

Andra ser till sin personliga vinning. Ett sådant exempel är socialdemokraten Jan Emanuel Johansson som tjänat en förmögenhet på boenden för ”flyktingar”. Ett annat exempel uppdagades i går.

Borås Tidning berättar om hur miljöpartisten Ulf Svensson, som sitter i kommunstyrelsen i Ulricehamn, utnyttjat ett nyanlänt flyktingpar från Iran som billig arbetskraft. Paret arbetade totalt 800 timmar för en timpenning på 11,25 kronor. Paret som nu känner sig lurade har valt att kontakta Borås Tidning för att inte fler ska råka ut för samma sak.

Enligt det iranska paret fick den kontakt med Ulf Svensson genom socialdemokraten Barbro Westermark. Iranierna fick veta att de kunde arbeta för Ulf Svensson men eftersom de inte fått permanent arbetstillstånd skulle de få förskott på lönen och sedan resterande när alla papper var klara. De fick lite pengar då och då, totalt 9 000 kronor som betalades ut svart för sina 800 timmar. Men sedan fick de inget mer och känner sig nu lurade.

De har målat, tapetserat, kaklat, städat, lagat mat, tagit hand om djuren med mera åt Ulf Svensson.

Ulf Svensson säger att det aldrig varit frågan om någon anställning, det vore ju olagligt. Han lät dem vara hos honom och hjälpa till på gården för att de skulle ha något att göra på dagarna. Han gav dem också lie pengar, men det var inte frågan om någon lön, för det vore ju olagligt.

– De fick en slant då och då, som en veckopeng. Men detta var inget arbete, och därför heller ingen lön. Det skulle jag inte haft rätt att betala, även om jag velat. Jag såg detta mer som ett utbyte av tjänster. De fick låna min bil och dator. Och i gengäld fixade de lite hemma hos mig. Vi hade nytta och glädje av varandra, både jag och dom, säger Ulf Svensson till Borås Tidning.

Ulf Svensson har bakgrund inom Centerpartiet. Valet 2006 stod han på tredje plats på Centerpartiets lista till kommunfullmäktige i Ulricehamn. Inför valet 2010 lämnade han dock partiet och kandiderade istället för Miljöpartiet. Han fick den sista platsen av valsedelns 14 namn men lyckades genom en personvalskampanj bli inkryssad i fullmäktige. I mars i år uppmärksammades han sedan Länsstyrelsen haft synpunkter på hans djurhållning.
flattr this!
Redaktionen

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: