söndag 9 september 2012

Ledarskribent på Expressen vill hyfsa invandringsdebatten « Avpixlat

Ledarskribent på Expressen vill hyfsa invandringsdebatten « Avpixlat: Ledarskribent på Expressen vill hyfsa invandringsdebatten

Ledarskribent Anna Dahlberg erkänner tydligen att median använder förljugen bild= desinformation för att påverka folket gällande den genomsjuka asyl/invandrarpolitiken ?!

MEDIA OCH SANNINGEN Anna Dahlberg, ledarskribent på Expressen, oroar sig över att den förljugna bild av den svenska asyl- och anhöriginvandringen som media förmedlar spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi måste börja tala sanning om svenskt flyktingmottagande menar Dahlberg, och erkänna att Sverige faktiskt är ett av de generösaste länderna i världen på området.

Dahlberg kritiserar den ensidiga propagandan i media där enskilda fall om gamla mormödrar och stackars barn som utvisas lyfts fram och överdrivs och får tjäna som en generell beskrivning av svensk flyktingpolitik. Så ser enligt Dahlberg inte verkligheten ut:

Siffrorna talar dock ett annat språk. När FN-organet UNHCR listar världens främsta mottagare av flyktingar hamnar Sverige i topp. De senaste två åren har vi placerat oss på fjärde respektive femte plats bland världens samtliga i-länder. Bara USA, Tyskland och Frankrike tar konsekvent emot fler asylsökande än Sverige.

Ser man till befolkningsmängd finns det inget annat västland som kan mäta sig med Sverige. Vi tar ensamt emot 60 procent av alla asylsökande i Norden och Baltikum – tio gånger fler än Finland och åtta gånger fler än Danmark exempelvis.

När det kommer till ensamkommande flyktingbarn skiljer Sverige ut sig än tydligare. Förra året kom 2 657 sådana barn till Sverige, varav 82 procent beviljades asyl. Inget annat land är i närheten av dessa siffror. Det näst största mottagarlandet i Europa – Storbritannien – tog emot 1 277 barn.

Sverige är med andra ord något av ett unikum i västvärlden.

Vi kunde förstås inte ha sagt det bättre själva. Problemet är bara att Dahlbergs tidning är en av de största syndarna på området, slagna endast av konkurrenten Aftonbladet. Här några fler sanningar om verkligheten ur Dahlbergs ledare:

Sverige tog emot uppemot hälften av alla irakier som flydde till EU under Irakkrigets blodigaste år och nu är vi det största mottagarlandet av syriska flyktingar i hela unionen. Vi är på väg upp i historiskt höga nivåer med över 1 000 asylsökande i veckan. Mottagar­systemet är pressat till bristningsgränsen och kommunpolitiker runt om i landet slår larm om en ohållbar situation.

[...]

Sveriges kommuner och landsting, SKL, räknar med att minst 70 procent av dagens flyktingar förblir arbetslösa efter två år och måste försörjas med social­bidrag.

[...]

De människor som nu söker sig till Sverige – majoriteten från länder som Somalia och Afghanistan – har i de flesta fall mycket begränsad utbildning. Det är inte realistiskt att tro att de ska kunna hävda sig på den svenska arbetsmarknaden

Mer sådant som utgångspunkt för en konstruktiv politisk diskussion om invandringen till Sverige skulle inte skada. Nu ska ingen förledas tro att Dahlberg plötsligt kommit ut som Sverigedemokrat. Nej då, SD:s politik kallar hon tvärtom för främlingsfientlighet och tycker lika illa om som det enda andra alternativet hon ser – “vänsterns krav på en ännu mer generös flyktingpolitik“. Här blir plötsligt Dahlberg inte fullt lika ärlig och sanningsenlig.

Om det bara var vänstern i Sverige som stod för en en ständigt mer expansiv flykting- och invandringspolitik, då skulle ju den trenden ha vänt efter 2006 års borgerliga maktövertagande. I stället har kurvorna fortsatt peka uppåt, i vissa fall har man rentav i maskopi med Miljöpartiet övertrumfat vänstern i att öppna gränserna på vid gavel. Och historiskt har även liberala politiker som Bengt Westerberg tagit beslut om amnestier och liknande som faktiskt slår vänstern på fingrarna i massinvandringspolitik.

Precis som ansvaret för den mediabild som Dahlberg kritiserar vilar tungt på hennes egen tidning, vilar också ansvaret för den ansvarslösa svenska invandringspolitiken lika tungt på allianspartierna som på vänstern och socialdemokratin. Det enda realistiska alternativ som finns idag är Sverigedemokraternas krav på att normalisera svensk invandring till ungefär 10 procent av vad den är idag. Det nyliberala alternativ med extrem lönedumpning som Dahlberg beskriver som “realistiskt” är vare sig detta ur ett politiskt eller ekonomiskt perspektiv.

Politiskt går det inte att få med sig svenskarna på en sådan politik. Det insåg den borgerliga alliansen och det var en förutsättning för att bryta det socialdemokratiska maktinnehavet i Sverige. Ekonomiskt är det också en oframkomlig väg eftersom det helt enkelt inte finns efterfrågan på så många okvalificerade låglönejobb på den inhemska svenska marknaden. Den enda möjligheten att påtagligt utöka denna arbetsmarknad och få väsentligt fler låg- eller outbildade invandrare i arbete vore om Sverige byggde upp en ny lågkvalificerad exportindustri som kunde konkurrera med Kinas, Pakistans eller Bangladeshs. Bortsett från en liten falang libertarianska ekonomer är det nog inte många som ser något realistiskt i en sådan framtid för Sverige

Däremot är det förstås välkommet att Dahlberg efterfrågar en debatt baserad mer på fakta och sanning än på lögner och propaganda och få befinner sig i en bättre position än hon själv för att leda en sådan förändring av det svenska medie- och debattklimatet. En ärlig diskussion om svensk invandring får i en demokrati naturligtvis inte heller vara villkorad av vilka som vinner på den – Sverigedemokraterna eller någon annan. Dahlberg har i sin kapacitet som ledarskribent på en av Sveriges största tidningar ett ansvar att verka för en sådan utveckling utan att snegla på vem det gynnar.

Expressen
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-09, 19:56 (Uppdaterat 2012-09-09, 20:47) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Media

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 11 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
245 kommentarer 3349 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 151 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


rinkeby 1 minut sedan

Det kommer fler och fler indikationer på att fasaden håller på att rämna. När till och med en del politiker och tidningar börjar tala om och ifrågasätta budget för detta vansinne så har det nog gått på tok för långt för länge sedan.. Snart går det inte att dölja att kejsaren är naken...

Lotta008 1 minut sedan

Innan alla hyllar denna så kallade journalist, läs vad hon skrev om Sverigedemokraterna innan valet 2010. En ledare hon kryddade med en skitig, nedtrampad röstsedel för Sverigedemokraterna i rännstenen. Glöm aldrig det.

http://www.expressen.se/ledare...

raimosvensson 2 minut sedan

oj sd 2014

niblic 3 minut sedan

Till Anna Dahlberg: Gå in på Expressens arkiv och leta efter Göran Englund och John Wilthorn's "Svensk flyktingpolitik - En kritisk betraktelse" utgiven år 1990. Läs den så kommer du att beklaga att alla dina politiker och hela din svenska journalistkår uppenbarligen sov redan 1990. Och, försök inte intala oss att dom och ni vaknat nu!
Det Anna skriver är huvudsakligen avsett att försöka med lite dunkla formuleringar skicka ett budskap till alla förlorade läsare - kom tillbaka, kära, vi behöver era lösnummer-pengar! Snarast!
Ren skit-journalistik; även om det fanns fakta som var korrekta denna gång.
Det var länge sedan man såg ett Aftonblad eller en Expressen på något Kommunalkontor. Börjar invandrarkramarna känna att verkligheten tar hårt på de kapsejsade illusioner som skulle hålla Multi-Kulti-fanan högt?
Att ni under resans gång propagandistiskt spottat på vår Blå fana med det Gula korset kommer ni alltid att bli påminda om.
1 person gillade det här.

GrinigGammalGubbe 6 minut sedan

Undrar när Aftonbladet attackerar "rasist tidningen"?

eleteria 8 minut sedan

Är detta ironi signerad Expressen?

Den värsta av alla skittidningar, förutom Aftonbladet naturligtvis, har en ledare som verkar vettig i ämnet invandring..?

Ironi, alla gånger.
1 person gillade det här.

codatronca Top 10 3 minut sedan som svar till eleteria

Kanske ändrat taktik bara, när de ser att den gamla inte funkade ???
1 person gillade det här.

slundberg11 0 minut sedan som svar till codatronca

Dom försöker återta tappade lösnummer-köpare !

Objectus 14 minut sedan

Min känsla är att det nu börjar gå upp för 7-klövern, V-MP-media, PK-eliten, nymoralisterna och övrigt etablissemang att den förda politikens väg leder inte någon annastans än käpprätt åt h-----e. Därför tror jag att Anna Dahlbergs artikel inte är någonting annat än ett sätt att skaffa sig någon form av legitimt underlag att kunna falla tillbaka på och kunna skylla ifrån sig med när verkligheten kommer ikapp. För var så säkra, verkligheten kommer att komma ikapp de lögner och den propaganda som spridits ut över svenskarna under snart 30 år av massinvandringspolitik.

Jag lägger hennes debattinlägg i samma skål som Ullenmyts förtida/proaktiva ursäkt/bortförklaring om att "har man den inställningen att de (somalierna) inte kommer att gå att integrera, ja då blir det så". Läs mellan raderna. Han sitter rätt fast i den Sahlinska/Westerbergska smeten och kan inte tala klarspråk, men visst finns det en liten gnutta panik i ett sånt uttalande? Han vet ju (hoppas jag i alla fall) att en kvarts miljon muslimska manschauvinistiska somaliska analfabeter inte kommer att stå särskilt högt i kurs i ett av världens mest högutbildae länder, som dessutom redan har en halv miljon arbetslösa idag. Varenda grandiost integrationsprojekt som han och hans företrädare slängt ut hundratals miljoner på för att generera typ 3.000, 4.000 eller 5.000 jobb åt "nyanlända" har ju i slutändan som mest resulterat i typ 12, 8 eller 14 jobb, varav hälften är "arbetsmarknadsåtgärder".

Ja, vart ska detta spektakel ta vägen...?
6 personer gillade det här.

GustavIII 17 minut sedan

Sverigedemokraterna, som är emot den förda massinvandringspolitiken, kallas oftast för "främlingsfientliga". Miljöpartiet är oftast emot den förda miljöpolitiken, så då borde dom väl per automatik kallas för "miljöfientliga"?
6 personer gillade det här.

RAndersson 4 minut sedan som svar till GustavIII

Dom är miljöfientliga. Deras s k miljöpolitik är en katastrof inte bara för landets ekonomi utan även för miljön. Vanliga knegare som knappt har råd att tanka bilen eller värma upp sina bostäder på grund av perversa bränsle och energikostnader är offren. Den mest välfärdsfientliga politik som existerar.

Kollen 12 minut sedan som svar till GustavIII

Eller dom som kritisera företeelser inom skolan borde då kallas "skolfientliga"?

Förnuft-o-fil 18 minut sedan

Hur patetiskt är det inte när en tidningsledare behöver uppmana sina egna att börja tala sanning för sina läsare!

Fanns det någonsin ett bättre bevis för den ruttenheten i svenska media?
9 personer gillade det här.

Rebeckass 18 minut sedan

Det hjälper väl inte att erkänna att Sverige är generösast i världen på flyktingmottagning?!

Gör något åt situationen istället.
7 personer gillade det här.

Emigranten 19 minut sedan

Tillhör Anna Dahlberg den skara som äntligen har vaknat och insett att det här vansinnet inte kan fortsätta eller har hon någon sorts bisarr tro som exempelvis Islam som ljuger om allt, att hennes ledare ska kunna neutralisera SDs uppgång i väljarundersökningarna och locka tillbaka väljare till 7-Klövern!

Jag tror inte på ett ord som hon skriver innan det blir en öppen debatt där SD får lika stort utrymme som 7-Klövern och att kommentarsfälten öppnas och tillåter kritik av invandringen!
6 personer gillade det här.

per22 19 minut sedan

Anna Dahlberg.
Eftersom Expressen går sämre för varje vecka, verkar ditt panikartade utspel vara beodrat från ledningen Mattsson. Men, det hjälper inte. Ert förtroende är redan förbrukat. Historien kommer att visa SD hade rätt hela tiden.
15 personer gillade det här.

intelligentare 21 minut sedan

Nej, lämna inga över till oss i Estland, no, no no! "Integrera" dem i Sverige- eller skicka tillbaka till Zoomalia.
1 person gillade det här.

MartinA 22 minut sedan

Efter att alla skyldiga, inklusive Anna Dahlberg, har dömts till hårda straff så kan en konstruktiv lösning sökas. EFTER. Inte före. Sverige medborgare är helt och hållet oskyldiga till att kulturmarxister infiltererat akademia och press. Så länge dessa människor går ostraffade så är vidare diskussion meningslös. Oavsett vad asen hittar på, hycklar, eller pladdrar om. Sådana som Anna Dahlberg är endast kapabla till lögn och förräderi och nedrigheter.

(Redigerad av kommentatorn 21 minut sedan)
3 personer gillade det här.

RAndersson 14 minut sedan som svar till MartinA

Glöm inte kultureliten. Värre verktyg och mer patetiska hjärntvättade papegojor finns inte. Ur propagandistisk synpunkt är dessa definitivt värre. Eftersom budskapen maskeras mer när de presenteras på det sättet. Det leder till en mer subtil hjärntvätt av befolkningen... Ju mer vänsterextrem författaren eller "konstnären" är desto fler kulturprogram får han/hon vara med i. Desto fler soffor får han sitta i och vräka ur sig sitt tyckande.
2 personer gillade det här.

tornseglaren 24 minut sedan

Nu börjar man inse att Sverige redan har vunnit "kampen om arbetskraften". Nu kan vi vara generösa och lämna över lite pensionsräddare till andra länder också.
4 personer gillade det här.

jojjeboy 26 minut sedan

Jag tycker nästan att SD ska använda sig av den "valfilm"dom hade vid förra valet.Den är genial..och aktuellare nu än någonsin.
13 personer gillade det här.

Evita 26 minut sedan

Merit Wager slår alltid huvudet på spiken!

http://meritwager.wordpress.co...
1 person gillade det här.

katarina broman Top 10 27 minut sedan

I vilken bransch har man användning för avdankade PK-skadade X-journalister?? Det tål att tänka på. Eftersom de har för vana att blåljuga skulle jag som egen företagare inte ta dom i betänkande för en anställning. Sälja mobil och bredbandsabbonemang kanske, eller en liten omskolning till asylantadvokat a la "loaphole", oh wait! det gamla "hederliga" beg bilhandlaryrket på en bakgårdsparkering kan de vara som klippta och skurna för, eller varför inte ambulerande marknadsknallar. Karriärmöjligheterna är oändliga för arbetslösa journalister som det går 13 på dussinet av, snart..
2 personer gillade det här.

Arof 29 minut sedan

Det börjar brännas under fötterna på journalisterna när dessa snart skall stå i samma kö på arbetsförmedlingen med en somalier prioriterad framför en journalist. Enligt tidigare artikel kommer >250 journalister att stå i kö för ett nytt arbete. Även om Norge som tar emot alla Svenskar som söker arbete där torde de inte anställa Svenska journalister med deras skruvade på sanningar och ett annat språk. Svenskbyggden i Finland och hjortronplockning i Norrland är det som finns idag. Snart öppnar nya gruvor i Lappland som behöver duktiga gruvarbetare. Ett bra ställe för en murvlar att gräva i.
15 personer gillade det här.

nerowolfe 29 minut sedan

Synnerligen intressant. Ett erkännande, på Expressens ledarsida, att flyktingpolitiken havererat. "Det går inte längre att blunda för att flyktingmottagandet inte fungerar. Och vi kan inte låta SD hindra oss från att diskutera den saken."
Vad hon säger här är (tror jag) att en kritisk debatt kring flyktingmottagandet inte kan ske för att det skulle "gynna" SD, men att det ändå kanske skulle vara på sin plats! Antidemokrati, hyckleri och dubbelmoral allt i ett paket!
6 personer gillade det här.

Vendela 29 minut sedan

Dags att vakna nu när klockan är fem i tolv och Sverigedemokraterna stadigt klättrar i opinionen? Att Dahlberg skulle vara orolig för att invandringen gått överstyr tror jag inte
på. Det ser mörkt ut för Alliansen och SD når förmodligen tvåsiffrigt i nästa val. Det är
där Dahlbergs sko klämmer...
5 personer gillade det här.

Förnuft-o-fil 29 minut sedan

Expressens ledare är början på reträtten.

Det finns faktiskt en del förståndigt folk bland de politiskt korrekta. Siffrorna talar sitt tydliga språk. Antalet invandrare som nu kommer, antalet som funderar på det, och framför allt kostnaderna, är på väg att bli omöjliga att handskas med. Många av våra konformistiska "idiot-idealister" tvingas nu - genant sent - att se denna sanning i vitögat.

Reträtt är det enda draget de har kvar. Och många vet det. (Tystnaden nar varit ljudlig ett bra tag).

Men vi skall inte förvänta oss att de kommer att erkänna sitt ansvar. Och vi skall inte förvänta oss att de kommer att erkänna att, bortsett från en del överdrifter i stridens hetta ..

... vi här på Avpixlat (och SD) hade rätt. Hela tiden.

Vad som oftast händer i dessa situationer är att makthavare och konformister "kidnappar" den rörelse som hotar dem, ändrar lite på orden och tar äran av att ha skapat den från sina egna visioner. F-f.

Eftersom vi inte har tillgång till tidningar, radio eller TV, är det inte osannolikt att det svenska folket ännu en gång kommer att föras bakom ljuset.

Kampen är ännu inte över. Många sinnen måste fortfarande rätas ut. Men när den är över, kanske vi varken har erkännande eller respekt.

Men vi kommer att kunna respektera oss själva. Vi kommer att ha kämpat en god kamp.
Vi blev bespottade, misstänkta för att vara rasister och främlingsfientliga, men ...

... vi kommer att ha gjort vad som var rätt. Och vi kan hålla våra huvuden högt.

Reträtten, när den är i full sving, kommer att vara en seger för sunt förnuft, en seger för alla Sveriges medborgare och Vår seger.
6 personer gillade det här.

leonen 29 minut sedan

Något i min magkänsla säjer mej att det Anna nu säjer,är ett rävspel och att de nu med detta kan påstå sej haft en sann och öppen diskution om invandringen,punkt slut.
något lurt är det ialf.
3 personer gillade det här.

Rita_B 30 minut sedan

Jaså, SD håller flyktingfrågan gisslan, vad är det för struntprat. De har ropat efter debatt om den i flera år nu, ingen har lyssnat på det örat utan enbart anklagat dem för att vara främlingsfientliga. Bra dock att hon tar upp detta. Mycket bra.
3 personer gillade det här.

P4 30 minut sedan

Har miljön och stadsbilden börjat förändras även på Södermalm och i andra tidigare förskonade reservat månntro?
6 personer gillade det här.

tenore36 31 minut sedan

Det finns gott om pudlar i journalist kåren - luspudlar! Snart går hon ut med en sådan och anser sig feltolkad. Skrev hon själv? Då vete fan hur det skall gå?
2 personer gillade det här.

fransolsson98 34 minut sedan

Detta gigantiska bedrägeri mot alla Svenskar måste få ett slut nu omedelbart.
Vi kan inte vara hela världens avstjälpningsplats längre.
Och hur waberi burit sig åt för att övertala statsministern och övriga i alliansen är för mig en gåta.
Men troligen har m fått pengar från Saudi och även från mörkermannen waberi och det är väl reinfeldt rädd för att det ska komma upp i ljuset.
Rösta för Guds skull på Sverigedemokraterna 2014.
13 personer gillade det här.

Austin_Powerwich 35 minut sedan

Tror att hon insett verkligheten pga. någon ny erfarnhet. Hon vill nu därför att vi ändrar invandringspolitiken genom att dra fram siffror på flyktingmottagandet i Sverige kontra EU. Men för att då inte verka rasistiskt, så garderar hon sig genom att säga att man bör ta fram sanningen för att på så vis inte spela Sd i händerna. Rent hykleri alltså!
5 personer gillade det här.

Helmer_Bryd 36 minut sedan

Nu är det panik i leden när sanningen börjar gå upp t o m hos skymningmedia. Och detta ska komma från liberalt håll. Dom som har och har haft dom värsta avarterna till förrädare inom svensk invandringspolitik.
Hennes ord är inte värda papperet de är skrivna på i mina ögon. Bra dock om några vilsna Expressenkonsumenter kan vakna upp efter chocken att ha fått lite relevant fakta serverad för en gång skull.
7 personer gillade det här.

RAndersson 31 minut sedan som svar till Helmer_Bryd

Riktiga liberaler som är värda att kallas liberaler bör vara mycket kritiska till den nuvarande flyktingpolitiken. Dels på grund av de astronomiska kostnaderna. Dels på grund av de groteska kränkningar av grundläggande demokratiska och individuella rättigheter som den för med sig.
5 personer gillade det här.

Nicklas Åkerman 36 minut sedan

Snälla... nämn inte ensamkommande flyktingbarn.... alla vet att dessa INTE är ensamma utan endast ensamresande, med väldigt stora familjer där hemma som väntar på att få komma hit och skriva in sig hos försäkringskassan och den övriga välfärden.

Begreppet ensamkommande är inget annat än ett smart marknadsföringsbegrepp!
10 personer gillade det här.

Kollen 7 minut sedan som svar till Nicklas Åkerman

Helt rätt! Man måste skilja på "ensamkommande/resande" och "ensamstående"!.

Mariah_Magdalena 38 minut sedan

Samvetsnöden stiger i samma takt som upplagan sjunker......
10 personer gillade det här.

Karl_the_swede 38 minut sedan

Hon menar som alla andra förespråkare hur vi skulle kunna existera utan Zlatte och svarta skunktorget i Malmö. Så berikande, så otroligt berikande!!!
Hur många är vi bland oss svenskar som längtar tillbaka till en behaglig och lugn sörgårdsidyll med rejäla och pålitliga svenskar och med framtidstro, utan hordrelaterade gruppvåldtäkter och brinnande bilar och den pågående miljardrullning som för oss alla svenskar mot ättestupan???
6 personer gillade det här.

MAX_RADIKAL 38 minut sedan

Ytterligare ett försök att stjäla röster från sd såna här simpla trick borde vi akta oss för det kommer ännu fler såna närmare valet såna som
Anna Dahlberg kan man inte lita på ! Det är en sak att säga att man ska tala sanning en helt annan sak att gå till handling sd 2014 för handlingskraft och frihet
9 personer gillade det här.

Resignerad 39 minut sedan

Att "Sverige byggde upp en ny lågkvalificerad exportindustri som kunde konkurrera med Kinas" är nog varken realistiskt eller ändamålsenligt för att avhjälpa arbetslösheten hos invandrare från Afrika och Mellanöstern. Det finns en anledning till att vår tids ekonomiska under finns i Kina och inte i Somalia - utvecklingen är inte oberoende av befolkningen. Somalier och kineser är knappast utbytbara på det sättet. Bakom ett industriellt under ligger andra saker än omfattande sysslolöshet.
5 personer gillade det här.

Gamla_tanten 39 minut sedan

Blev rejält sur vid läsande av detta.
"ett av de generösaste länderna skulle jag vilja ersätta med " ett av de dumdristigaste".
"begränsad utbildning" = obefintlig.
Fattar inte människan att vi befinner oss långt ner på det sluttande planet ( inte minst påhejat av hennes tidning ) och att vi med denna accellererande hastighet snart slår huvudet i botten !!!
9 personer gillade det här.

codatronca Top 10 40 minut sedan

Just nu, ja just NU rånas nån,våldtas nån,knivskärs nån,skjuts nån i vårt land. Ska vi ha det så??? Nä givetvis inte men bara dessa "korkskallar" kunde begripa det !!! Ska det va så svårt att inse det KATOSTROFALA !!! Bort med quislingarna i 7 klövern och in med Sverigevännerna SD !!!
13 personer gillade det här.

Lennart 35 minut sedan som svar till codatronca

Vadå? Det är ju så spännande så att man kissar i brallan.

Sverige har blivit mycket mer spännande och det tycker Fredrik är bra.
1 person gillade det här.

MAX_RADIKAL 38 minut sedan som svar till codatronca

du är en klok man
2 personer gillade det här.

codatronca Top 10 35 minut sedan som svar till MAX_RADIKAL

Tackar allra ödmjukast :-))))
1 person gillade det här.

320per 40 minut sedan

Jag är mållös. Var liksom inte beredd på att det skulle hända. En sån här text i fulmedia? Måste nog ut och ta lite luft. Har Dahlberg fått schavottera i vänsterbloggarna än, tro?
5 personer gillade det här.

tenore36 41 minut sedan

If you can't beat them - join them!
Varför är PK så hatfulla mot oss som inte accepterar det mångkulturella Sverige?
Svar : Dom vet att mångkulturen är här för att stanna. Ingenting kan enligt deras åsikt förändra
detta faktum. Att då hålla på och protestera tillför ingenting - bara hat och motsättningar - återigen deras uppfattning. Därav deras hatiska retorik och SD-hat Det kanske är så att Svensson inser detta och väljer att förhålla sig avvaktande?
Han sover kanske inte så djupt som vi tror. Frågan är hur han ser på det kommande valet - är det någon ide' att rösta på SD om inget kan förändras?
"Stora påfrestningar och problem väntar den närmaste tiden" säger Ullenhag profetiskt och tittar leende in i TV-rutan. Kan han verkligen vara nöjd? Jag vet i alla fall många som inte är det , inte minst invandrare som lagt sina vuxna liv på Volvo, Saab, SKF etc. Som inte känner igen det land dom en gång emigrerade till för en 30 - 40 år sedan. Det gör inte jag heller . Känner igen mitt eget land alltså!
9 personer gillade det här.

gealdrigupp 27 minut sedan som svar till tenore36

Rösta SD och upplys dina vänner och bekanta om att det är den enda möjligheten till att bygga upp Sverige igen...
2 personer gillade det här.

GustavIII 34 minut sedan som svar till tenore36

Ja man har i smyg ändrat i grundlagen så att numera är Sverige mångkulturellt. Undrar hur många svenskar som känner till detta faktum?
6 personer gillade det här.

tenore36 28 minut sedan som svar till GustavIII

Jodå - vi vet! Har diskuterats många gånger här. Svensson har dock ingen aning - du har rätt!
1 person gillade det här.

McKay_0 43 minut sedan

Anna Dahlberg är inte klok likt rådande majoritet förvirrade inom PK-media, i detta lilla utspel som inte är annat än spel för gallerierna.
Populistiskt nog vänder hon kappan efter vinden i sin försiktighet att inte trampa hejdlöst över minfältet de själva benämnt som SD.

Det lär ta allt för lång tid innan mediaklimatet återgått till det normala där varje enskild skribent, redaktörschef och krönikör kan tillåtas bilda sig en egen uppfattning utan hot om partifärg.

Tills dess så ska Anna Dahlberg och resterande ja-sägare få äta upp sina tidigare ord, få klart för sig när de har gjort bort sig och särskilt när de ljuger så klockorna stannar.

9 personer gillade det här.

RolandN 44 minut sedan

Det kanske äntligen har gått upp en ljus för journalisterna att det väntar massarbetslöshet inom kåren om de fortsätter att propagera för multikulti.
14 personer gillade det här.

lasse1 44 minut sedan

Det hon säger...säger vi dagligen här på Avpixlat...
Skall bli kul att se vart denna debattartikel i en PK - blaska tar vägen, bland troende gelikar inom flyktingpolitiken..
Räkna med att debatten om invandringspolitiken fram till valet kommer att bli intensivare än någonsin...
17 personer gillade det här.

Tyckarn 45 minut sedan

Jag tycker SD verkligen ska dra igång en megaoffensiv några månader innan valet, och då menar jag offensiv och inte en defensiv taktik som de för det mesta sysslar med nu.

Jag vill verkligen att SD ställer PK-folket mot väggen, vi har allt sunt förnuft på vår sida, vi ska dominera och styra debatten. Vi måste få PK-folket att vackla och bekänna färg inför hela svenska folket.

Jag tycker att SD ska bryta ner hela debatten i ett fåtal stora frågor som svensken förstår och kan relatera till. En av dessa frågan är: Hur ska vi ha råd?

Hur ska vi ha råd att ta emot så många invandrare som vi gör idag?

Hur ska vi ha råd med invandringen när vi inte ens har råd att ta hand om våra äldre?

Osv osv.

Det är så man tillslut vinner debatten, när man lyckats förmedla ut ett enkelt men slagkraftigt budskap till folket i stugorna, som får dem att tänka till och hålla med.

En annan enkel fråga skulle kunna vara: Vilket Sverige vill vi ge till våra barn?

Och så kör man slagkraftiga frågeställningar på det som man sedan ANVÄNDER i debatter mot PK-folket, och inte bara trycker upp i någon broschyr.

2014 ska bli ihågkommet som året då PK-etablissemanget rasade samman och blev avklätt inför hela svenska folket. Året då SD lyckades vinna ett helt folk och Jimmie Åkesson blev statsminister. Vi måste gå ALL IN på det!
27 personer gillade det här.

Lennart 36 minut sedan som svar till Tyckarn

Jag instämmer i att det behövs det som kallas för att ställa grupper mot varandra för att få folk att vakna.

Har vi inte råd med kaffe till Sigge och Sigrid 90 år på ålderdomshemmet, ja då har vi inte heller råd att lägga ut ett korvöre till en enda flykting.

Så länge Sigge och Sigrid 90 år ligger i sin egen avföring med liggsår så länge ska vi undvika att kasta pengar på mindre viktiga saker som chaffis till invandrare eller betalat körkort etc.

Osv...
10 personer gillade det här.

Nemesisdivina 45 minut sedan

Sent ska syndaren vakna. Fast nu får väl Dahlberg följa Gudmundsson ut i mörkret.
9 personer gillade det här.

PetterssonBendel 45 minut sedan

Jättebra Dahlberg!

Så du kommer alltså att börja verka för en full rapportering av
..ensamkommandebluffen?
..av de "somaliska" invandrare som egentligen är dijouber eller etiopier och likaså andra invandrare som ljuger om sin nationalitet?
..av alla de solklara fall av avsaknad av asylskäl som ändå får uppehållstillstånd tack vare migrationsdomstolarna som till synes verkar efter en egen politisk agenda?
..att det faktum att en överväldigande majoritet förstör sina pass innan de söker asyl i Sverige?
..att våldtäktsstatistiken är bland de högsta i Sverige och att majoriteten av dessa begås av invandrare från länder i mellanöstern och nordafrika?
..att "papperslösa" "flyktingar" i själva verket är illegala invandrare vilka trots världens mest "humana" migrationspolitik har fått avslag (dvs definitivt saknar asylskäl) men ändå vägrar lämna landet?
..av alla dessa "flyktingar" som reser på semester hem till hemlandet de "flydde" från med påståddda asylskäl

..eller?
20 personer gillade det här.

gealdrigupp 46 minut sedan

Ibland undrar jag hur det står till med tänkandet hos vissa.
Robert Aschberg orerar och är hatisk i SR-radio mot en ifrågasättande persons åsikter om invandringen. R.A skriker och påpekar flera ggr att invandringen handlar "bara" om ett par promille i Sverige. Var R.A på mattelektionerna kan man undra?
Myten Ullenhag säger titt som tätt att 600 000 invandrare går till jobbet varje dag.
Hur ska dom ha det? Inte handlar det om promille när det gäller en halv miljon av tio miljoner!
Och då har vi inte räknat med alla socialbidragstagare, arbetslösa, asylsökande, illegala invandrare osv.
Båda dessa herrar ljuger, eller är svagt tänkande och det inger "inte" förtroende hos Svenska folket...
14 personer gillade det här.

Mattias Stanton 47 minut sedan

Dahlberg är välkommen ta över ägandet i frågan från SD vilken dag som helst. Ingen skulle bli gladare än en Sverigedemokrat.

Tyvärr stor hon nog rätt ensam på barrikaderna i journalistkretsarna.

Frågan är om hon får vara med på nästa rödvinskväll och dela på en låda med andra journalister efter denna artikel.

10 personer gillade det här.

gealdrigupp 40 minut sedan som svar till Mattias Stanton

Jag tror många journalister börjar förstå att bubblan håller på att spricka nu och kan tänka sig hänga på.
När det händer, (det är nära nu) kommer dessa personer att klara sig bättre i sitt försvar av svek till landet och dess befolkning...

(Redigerad av kommentatorn 39 minut sedan)
3 personer gillade det här.

Kollen 3 minut sedan som svar till gealdrigupp

Det hon skrev sker givetvis inte utan medgivande!.
1 person gillade det här.

biffstek 48 minut sedan

Shit vilken rassenasse hon är. Att hon inte skäms.
6 personer gillade det här.

RAndersson 46 minut sedan som svar till biffstek

Hon blir säkert stämplad som rasist av något hysteriskt verktyg som med krokodiltårarna rinnande kräver rättning i ledet...
4 personer gillade det här.

Pg50 49 minut sedan

De börjar inse att det har gått för långt. Äntligen. De har tappat kontrollen över utvecklingen. Teatern med politiker som skådespelare som säger "rätt" saker kommer inte att kunna fortsätta, de måste snart återvända till verkligheten. Ta till er snabbt av SDs politik eller SD kommer att öka kraftigt nästa val.
18 personer gillade det här.

dahlem 50 minut sedan

Det spelar ingen roll, om Expressen...

via sin ledarskribent Anna Dahlberg börjar få upp ögonen för flyktingfiaskot!

För det första! Expressen har varit en av de mest pådrivande tidningar för att skapa detta
flyktingfiasko, och de har föst varenda politiker från 7klövern som en byfåne framför sig!

För det andra! Expressens läsarfötroende är idag så solkigt och tvivelaktigt, att inte ens
sex- och dildofjollorna tror på vad som skrivs, och ännu mindre läser de ledarsidan!

För det tredje! Nu har ett fåtal läsare fått ta del av den nyvakna Anna Dahlberg! Hur ska
Expressen mäta reaktionen på artikeln...när de inte ens får kommentera den?

För det fjärde! Minst 90 % av Expressens läsare har nog själva insett flyktingfiaskot...
redan på 90-talet...och DET, är Expressen i ett nötskal...ständigt steget efter!

För det femte! Det funkar inte att spela förnuftig på ledarplats, för att i nästa ögonblick
skicka fram Niklas Orrenius...(som inte ens kan spela förnufftig!) och kräva ännu mer
flyktingfiasko... ganska motsägelsefullt, eller hur?,
16 personer gillade det här.

Stefan K 50 minut sedan

Anser ändå att Dahlbergs artikel är ett bevis på att även journalister börjar förstå hur fel allt gått och vilka ödesdigra konsekvenser pågående politik kommer att medföra.Snart står nog bara regeringen,vänstersocialisterna och åsiktsregistrerarna i Expo och skakar på huvudet åt den kritik som framförs mot Europas i särklass mest extrema flyktingpolitik.

Den enda verkliga kritik jag ger Dahlbergs artikel är att hon beskyller SD för att orsakat rädslan för en debatt i ämnet. Struntprat, det är media och 7-klövern som konsekvent vägrat en ärlig och hederlig debatt om flyktingpolitiken, dess kostnader och konsekvenser för det svenska samhället. Sedan måste man undra över Dahlbergs artikel och varför den kommer nu och inte för fem år sedan? Missminner jag mig inte, så har hon ständigt försvarat flyktingpolitiken och förklarat alla kritiker som främlingsfientliga.

Minns ni fortfarande Ullenhags myter eller har ni redan kastat dem i soptunnan? Nåväl, en uppfriskning kanske är på plats och efter den senaste veckans utspel från regeringen, kanske myt 9 ska läsas extra noga: Myt 9: Invandringen kostar Sverige tiotals miljarder kronor varje år.
Resten av myterna kan ni läsa här http://www.regeringen.se/sb/d/... Jag tror det är ganska lätt att slå hål på Ullenhags försvar. Verkligheten talar sitt språk.

(Redigerad av kommentatorn 49 minut sedan)
23 personer gillade det här.

tornseglaren 38 minut sedan som svar till Stefan K

Bra att du tar upp myterna . Något som är publicerat på regeringens hemsida måste regeringen stå för så länge som dom regerar. Även om dom smygredigerar efter behov.
Se även myt 13:
Det finns en tyst majoritet som anser att invandringspolitiken är en katastrof.
5 personer gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 51 minut sedan

Anna Dahlberg har nu tagit små trevande steg mot sanningen,dock så har hon långt kvar innan hon är mogen till att ta sitt första riktiga steg.

Hon har själv varit med om att lägga locket på vad gäller debatter om invandringen. Hennes PK-Slasktidning accepterar inte åsikter som inte stämmer in med deras världsbild,dom stänger kommentatorsfälten och skyller det på "Rasism" men i själva verket så tål dom inte att höra sanningen. När tillräckligt många icke PK-Människor säger som det är så släckes fälten ned och ingen får längre göra sin icke PK-Röst hörd.

Anna Dahlberg Har långt kvar innan hon kan utropa att det nu råder en öppen debatt bland PK-Slaskpressen och alla dess motståndare. Hennes tidning kommer aldrig helt tillåta en öppen opartisk debatt om invandringen, då dom skulle bli manglade av sanningen som lyftes fram av alla icke PK-Människor.
12 personer gillade det här.

Karl Kapplin 53 minut sedan

Patetiskt!

Problemet är att det i Sverige finns dels en politisk vilja hos vissa att göra om Sverige kosta vad det kosta vill, dels att invandringen skapat en mottagarindustri som sysselsätter många tusen männskor.

De förra vill skapa ett nytt land med en ny slags männskor och de är beredda att strida hårt för att nå detta mål. Än värre är, att de förra skapat en industri som att många tusen är beroende av. Invandringsindustrin av tolkar, offentliga biträden, mottagningsenheter, hemspråkslärare, integrationsprojekt och multikultijournalistik.

Till slut kommer det såklart att nå vägs ände, men än är vi inte där.

Vi har en hel del tvivelaktiga lustigheter att se fram emot. Lustigheter i form av journalister, tjänstemän och politiker som talar om solidaritet, samförstånd och tolerans. Som självklart inte berör dem, så där rent praktiskt sätt vill säga.

Tyvärr, eller kanske som tur är, spelar inget alls nån roll, när börsen är tom. Då kan man gapa och skrika bäst man vill. Och det är dit vi är på väg.
14 personer gillade det här.

BosseBomb 53 minut sedan

De två sista meningarna i hennes krönika: "Men det går inte längre att blunda för att flyktingmottagandet inte fungerar. Och vi kan inte låta SD hindra oss från att diskutera den saken."

SD hindrar alltså tokliberaler och kulturvänstern från att diskutera flyktingmottagandet. Man tar sig för pannan. Vilken ärthjärna!
31 personer gillade det här.

SM811 49 minut sedan som svar till BosseBomb

Det hon skriver är en Expressen-lögn. SD är det parti som har haft det som debattämne i Riksdagen. De som hela tiden stretat emot är hennes parti och de andra partierna i sju(k)klövern.
14 personer gillade det här.

Kollen 0 minut sedan som svar till SM811

Varför debatterades inte detta före 2010?.

Lennart 50 minut sedan som svar till BosseBomb

Jag tror hon menar så som jag skrivit längre ner.
2 personer gillade det här.

Buttington 54 minut sedan

Sorry expressen"journalisten", du liksom alla andra i din propaganda kår har redan skrivit under eran kommande dom.
17 personer gillade det här.

T3xas 55 minut sedan

Nu börjar till och med journalisterna bli rädda för välfärds kollapsen.
18 personer gillade det här.

colt1951navy 12 minut sedan som svar till T3xas

Självklart, när neddragningarna börjar inom tidningsvärlden, kan och kommer ju journalisterna plötsligt bli arbetslösa och till slut hamna i fa

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: