söndag 2 september 2012

Ullenhag stärker arbetslinjen för flyktingar, eller nåt « Avpixlat

Ullenhag stärker arbetslinjen för flyktingar, eller nåt « Avpixlat: Ullenhag stärker arbetslinjen för flyktingar, eller nåt

Mats DagerlindKRÖNIKA I en artikel på DN Debatt den andra september aviserar integrationsminister Erik Ullenhag (FP) att arbetslösa flykting- och anhöriginvandrare nu sent om sider ska komma att omfattas av samma regler som svenskar när det gäller att stå till arbetsmarknadens förfogande och vara beredd att flytta dit där jobben finns om man vill behålla sin arbetslöshetsersättning. Det finns dock skäl att befara att utspelet mest är ett trick med rök och speglar avsett att blidka den skattetrötte svensken att öppna plånboken för ytterligare kostsamma integrationsprojekt.

Ullenhag kan förstås i en artikel av detta slag inte tänka sig att formulera ett krav på dessa grupper utan att samtidigt avisera ett intensifierat arbete mot svenskarnas rasism, inpränta hur utsatta dessa grupper är och förklara hur gränslöst vårt moraliska imperativ att vara solidariska är. Ett ensidigt krav på invandrare – även om det bara är samma krav som ställs på andra – kan ju uppfattas som rasistiskt, diskriminerande och kränkande av de journalister som bevakar vad Ullenhag gör. Och eftersom integrationsministern aspirerar på titeln som Sveriges främsta fanbärare och bastion mot just dessa ting så tar han inga risker att få V- och MP-mediedrevet nafsande i hälarna.

Visst är det hög tid att ställa åtminstone samma krav på nyanlända att vara rörliga på arbetsmarknaden som en del i en rimlig egen ansträngning att medverka till att försörja sig själv i stället för att ligga samhället till last. Faktum är att det rentav vore rimligt att ställa högre krav just på denna grupp i det här avseendet. För en svensk som blir arbetslös och tvingas flytta kan det innebära att bli uppryckt med rötterna från den trakt där man kanske har levt hela sitt liv och ens släkt i många generationer dessförinnan. En nyanländ flykting-/anhöriginvandrare har redan innan han kom hit tagit beslutet att lämna sin hemtrakt och sitt land. Var i det nya landet Sverige han hamnar geografiskt får inga ytterligare konsekvenser av det slaget.

Att vederbörande helst vill gömma sig för det svenska samhället i någon av de numera vanligt förekommande etniska enklaverna där tidigare anlända landsmän tränger ihop sig är på ett sätt psykologiskt begripligt. Samtidigt är det oacceptabelt eftersom det på ett allvarligt sätt motverkar integrering och assimilering in i det svenska samhället också på många andra sätt än att den tid man försörjs av samhället förlängs, den tid som Ullenhag nu säger sig vilja korta. Eftersom det för stora delar av dessa grupper handlar om tio år eller mer får man nog säga att det inte är en dag för tidigt som integrationsministern kommer till den insikten.

Troligen blir Ullenhags utspel – även om vi antar att det är ärligt menat – mest ett slag i luften. Dels kan man befara att det som här framställs som krav i själva verket blir skrivningar fulla med ömmande undantag så att flertalet flyktingar och deras anhöriga som inte vill flytta på sig ändå slipper. Det här är ju människor vi per definition ska tycka synd om och lite gråtande på socialkontoret om att barnen har fått kompisar på orten eller viftande med ett läkarintyg om att man mår psykiskt dåligt kan säkert räcka för att slippa ta ett arbete på annan ort.

Till detta kommer naturligtvis den omständigheten som Ullenhag berör i sin artikel, att merparten av bidragstagarna i denna grupp har liten eller ingen utbildning och inte är anställningsbara oavsett vilken ort i Sverige de flyttar till. Många är till och med analfabeter. För de som inte är läs- och skrivkunniga instiftar man sannolikt än fler ömmande undantag så att de inte ska behöva byta miljö nu när de kommit in så fint i SFI-gruppen och har kommit ända till C i alfabetet efter bara tre års studier.

Dessutom kan man fråga sig vad som blir effekten för den som ändå vägrar flytta på sig. Om Ullenhags grå tjänstemän verkligen gör slag i saken och drar in det statliga etableringsstödet för den som trilskas, är det då någon som tror att flyktingfamiljen kommer att lämnas åt sitt öde för att tigga på gatan? Självfallet inte. Lika lite kommer en vägran att medverka till att bli en del av det svenska samhället få några konsekvenser i form av indraget uppehållstillstånd och avvisning.

Vad som händer om etableringsstödet dras in är i stället att kommunen får rycka in och betala ut försörjningsstöd (socialbidrag). För staten att på det här sättet vältra över kostnaden på enskilda kommuner vore detsamma som att straffa kommunens skattebetalande invånare i stället för den obstruerande flyktingen. Dessutom har regeringen just i dessa dagar utlovat en muta på 1,3 miljarder kronor till landets flyktingmottagande kommuner eftersom dessa redan idag får bära en orimligt stor försörjningsbörda för de personer som “utförsäkras” från det statliga etableringsstödet efter två år men inte kommer i arbete förrän åtskilliga år senare. Att lägga ytterligare sten på bördan genom att sätta handling bakom orden om en stärkt arbetslinje för flyktingar genom indraget etableringsstöd skulle sannolikt utlösa ett kommunalpolitiskt uppror mot regeringen.

Ullenhags artikel är välfylld med de hjärtnupna floskler vi vant oss med från hans penna och mun sedan tidigare. Utspelet om en stärkt arbetslinje bör därför främst ses som ett alibi för att få utgjuta dessa ömmande solidaritetsharanger och kratta manegen för en acceptans för nya världsrekord i massinvandring. Kravformuleringarna finns där för att dupera den som eventuellt känner att det blir lite väl mycket duttande och omhändertagande. De ska nu tänka “hmmmm, Ullenhag ställer i varje fall lite krav också” och känna att det uppväger regeringens många nya beslut om att ytterligare öppna såväl landets gränser som locket till den svenska skattkistan för fler kostsamma integrationsprojekt.

Utöver de kritiserade nystartszoner som nyligen aviserades får vi bara i den här artikeln veta att 6000 skattefinansierade praktikplatser ska inrättas – öronmärkta för flyktingar förstås, arbetslösa svenska ungdomar göre sig icke besvär. Och det kanske allra mest komiska i denna nya så kallade arbetslinje är att det i försa hand är till de orter där dessa praktikplatser finns som flyktingarna ska vara tvungna att flytta. I klartext innebär det alltså att flytten i flertalet fall kommer att gå ur askan i elden, från statlig etableringsstödsförsörjning till statlig praktikplatsförsörjning. Och i samband med flytten blir det troligen också en hel del merkostnader i form av flyttbidrag och all den administration och praktiska uppbackning som ska omgärda varje sådan procedur. Flyktingar kan ju inte förväntas klara sin flytt själva som vi andra.

Sammantaget blir det alltså troligen dyrare för skattebetalarna att ha flyktingarna kuska landet runt i en fåfäng jakt på jobb som inte finns eller skattefinansierade praktikplatser. Men Ullenhag har förstås på senare tid vid flera tillfällen upprepat något i stil med att “jag tror vi ska akta oss för att hamna i en situation…” (en av Ullenhags älsklingsfraser att inleda med) “…där vi förutsätter att flyktingarna inte ska kunna komma i arbete“. Vad Ullenhag menar med detta är att bara för att mångårig arbetslöshet och bidragsförsörjning är facit för i princip alla som kommit hittills bör vi inte anta att så kommer att vara fallet också med de som kommer nu och i framtiden – trots att det är samma typ av flyktingar från samma länder med samma låga utbildning och trots att det svenska konjunkturläget inte bedöms bli bättre utan snarast kommer att försvagas något den närmaste tiden.

Det finns alltså inga som helst skäl att förutsätta något annat än att också dessa flykting- och anhöriginvandrare kommer att gå exakt samma öde till mötes som de landsmän som kom före dem och gå rakt ut i långvarig arbetslöshet och bidragsförsörjning. Om vi ska akta oss för något är det förstås inte att dra slutsatser av tidigare erfarenheter. Det vi i stället bör akta oss för är en integrationsminister som menar att vi i stället för att fatta invandrings- och integrationspolitiska beslut utifrån verkligheten bör göra det utifrån hopplöst naiva förhoppningar.

Mats Dagerlind

Fler krönikor av Mats Dagerlind hittar du HÄR.

Länkar

DN
Print Friendly
Share
Publicerat 2012-09-02, 13:59 (Uppdaterat 2012-09-02, 14:18) | Kategori(er): Arbetsmarknad, Debatt/krönika, Invandring/mångkultur, Mats Dagerlind

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 7 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
235 kommentarer 3149 gillar mottaget
Dela på
Visar 23 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
15 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa


Svensk_Riddare Top 10 25 minut sedan

Ullenhag är totalt misslyckad som politiker,han är någon som enbart vurmar för illegala,zigenare,muslimer. Han bryr sig inte om Svensken han närmast ser ned på oss Svenskar som bekostar hans dåraktiga projekt gång på gång.

Han är ett enda stort skämt!

(Redigerad av kommentatorn 24 minut sedan)
17 personer gillade det här.

Magentan 8 minut sedan som svar till Svensk_Riddare

Med andra ord: Ullenhag är en helt vanlig och normal FOLKPARTISTISK politiker.
2 personer gillade det här.

KasperSekiyama 17 minut sedan

Ännu ett meningslöst, desperat och naivt förslag från Myten Ullenhag som verkligen försöker och försöker. Han utstrålar mer energi i detta än han någonsin kan hantera. Varför han ständigt tar upp sin flosklerargument som gång på gång kunnat bemötas med hållbara sådana pekar bara på en sak - otroligt naiv. Båten har redan sjunkit.

Mitt arbetsmarknadspolitiska förslag är att strama åt ORDENTLIGT och UT istället för PUT som läget ser ut nu.
13 personer gillade det här.

Nemesisdivina 19 minut sedan

Pensionärsskatten kunde inte sänkas, den "tillfälliga" värnskatten blir kvar, men till sånt här tillåts miljarderna att rulla....
13 personer gillade det här.

Dannie_X Top 10 22 minut sedan

Inte en enda arbetsmarknadspolitisk åtgärd för flyktingar har fungerat hittils.
Här är ett nytt förslag. Stäng gränsen och dra in samtliga bidrag. Sparka ut alla som begår brott.
13 personer gillade det här.

Svensk_Riddare Top 10 27 minut sedan

Tack för en bra krönika Mats!
12 personer gillade det här.

Tonfisken 19 minut sedan

Och till detta avsätter man ytterligare ca 880 miljoner!!!!
11 personer gillade det här.

Bengrot 20 minut sedan

Snart är det nog slut på den östafrikanska invasionen i alla fall:

http://meritwager.wordpress.co...

Detta har jag hävdat länge, skönt att se att myndigheterna även har förstått att vi inte längre behöver hjälpa fler somalier.
8 personer gillade det här.

Interasistiskt 6 minut sedan som svar till Bengrot

Kan det därför varit så bråttom ta hit 10000 somalier som inte kan styrka sin ID?
1 person gillade det här.

PETER NYMAN 10 minut sedan

Här beskrivs detta nya skämt så bra att det finns inte mycket mer än tacka för en bra beskrivning
7 personer gillade det här.

kultainen 3 minut sedan

Bara 28 000 somalier på väg hit. Hej hopp.
Förstår att även Ullenhag börjar känna obehag. Han kanske inte är så duktig i matte.
6 personer gillade det här.

Baltzar 9 minut sedan

Myten kallar medvetet de nyanlända för "flyktingar" trots att bara en bråkdel av dem faller in under den kategorin.
6 personer gillade det här.

Fotonen 9 minut sedan

Vad skulle hända om Mats Degerlinds kloka ord framfördes i riksdagen? Skulle alla utom SD störta mot utgångarna? Skulle media ta fram krigsrubrikerna och TV-sofforna braka sönder av alla proffstyckare som Göran Greider m.fl.
5 personer gillade det här.

Stefan K 2 minut sedan

Varenda kostsam och meningslös åtgärd denne Ullenhag lägger fram, beror på hans och regeringens katastrofala flyktingpolitik. Hur många miljarder har inte regeringen kastat ut på projekt som inte leder någonstans, utan har till syfte att dölja deras misslyckande?

880 miljoner ska nu satsas på detta, men snälla...
Denna åtgärd är en luftbubbla och kommer inte att lösa några av de problem regeringen åsamkat skattebetalarna. Att vidta åtgärder som kan minska bidragstagarnas alla bidrag, sker bara om man tackar nej till jobb som erbjuds. Jo, ni läste rätt. Som alla vet så saknas jobb till 400 000 svenskar, så hur i hela friden ska outbildade analfabeter med bristande språkkunskap kunna få jobb på en arbetsmarknad som kräver allt högre kunskaper?

Om inte denna regering röstas bort 2014 är jag rädd för att svensk välfärd snart är ett minne blott eller att världens högsta skatter höjs till nivåer något annat land aldrig varit i närheten av.
Hur man ska rädda ett land i förfall och alla inre splittringar som denna politik frammanat, har jag inte den minsta susning om.

Lyssna på denna debatt och Helle Klein som i direktsändning förvandlas från ilsken till hysterisk
http://petterssons.bloggsida.s...
3 personer gillade det här.

spirit 0 minut sedan som svar till Stefan K

och invandringen kostar oss skattebetalarna 113 miljarder kr/per år....det avslöjade Jimmie SD partiledaren för hela Sverige från Riksdagen....minns ni det?

Interasistiskt 7 minut sedan

I Ullenhags världsbild ska "flyktingarna" tvingas flytta till erbjudet arbete

http://www.dn.se/debatt/flykti...

Men frågan är var de ska bo någonstans då?

http://www.svd.se/nyheter/inri...

Och i artikeln bostadsbrist nämns 7.500 fler asylsökande än förra året. Men Ullenhag kan ju bara fixa 6000 praktikplatser per år?

Fram till 2016 kan Ullenhag bara fixa 24.000 praktikplatser - men det ska ju komma 80.000 asylsökande 2012-2013?

http://www.migrationsverket.se...

Hur kan mytomanen Ullenhag få ljuga som han gör?
3 personer gillade det här.

vedbacken 9 minut sedan

Ullentott är en skam för svenska politiker
3 personer gillade det här.

Nacka 12 minut sedan

Gillar.
3 personer gillade det här.

Ian_Fadder 3 minut sedan

http://snaphanen.dk/2012/09/01...

Läs och fatta vilken tjänst Ulven gör oss utan att fatta nåt...
2 personer gillade det här.

kultainen 5 minut sedan

Härligt. Hänvisa alla flyktingar att söka arbete i Norge. Norge i sin tur utvisar dem till sina hemländer.
Simsalabim, problemet är löst!
2 personer gillade det här.

Emigranten 2 minut sedan

Mycket bra artikel!
Sverige går mot en katastrof och det är fler och fler högutbildade Svenskar som flyr landet och alla nyanlända analfabeter kommer knappast att klara av att fylla luckorna efter dessa Svenskar!
Det är bara en tidsfråga innan Scania och Volvo flyttar ut ur landet på grund av brist på kvalificerad arbetskraft!
1 person gillade det här.

Odette 6 minut sedan

Dagens regering men även de röda-gröna (såklart) är i sanning riktiga rasister, de förtrycker och smutskastar svenskar med floskler om "rasism" medan de i själva verket offrar ursprungsbefolkningen och landet!

Den etniska rensningen i dagens Europa bedrivs av liberala röd-grön-blåa kulturrelativister! Sloganen är: "Allt är ok så länge det inte är kristet och europeiskt, och islam ska ha förtur på alla samhällsområden!"
1 person gillade det här.

san_ell 0 minut sedan

"6000 skattefinansierade praktikplatser ska inrättas – öronmärkta för
flyktingar förstås, arbetslösa svenska ungdomar göre sig icke besvär. "

Det är just detta bland mycket annat som gör att jag idag har ett enormt politikerförakt . Har 2st ny vuxna 20-åringar hemma som gått ut gymnasiet men de får inget arbete. Detta är en skandal utan like, hur f_n kan man som svensk riksdagspolitiker värna om invandrare från andra länder istället för att säkerställa arbete och framtid för våra egna svenska ungdomar.

Det skulle ta mig f_n vara skottpengar på dessa politiker och jag hade mer än gärna varit den som tryckt på avtryckaren.

15 Nya kommentarer har precis publicerats. Visa
Trackback-länk

Senaste/populärast
Senaste

Ullenhag stärker arbetslinjen för flyktingar, eller nåt
Ännu en asylbedragare med avvisningsbeslut som “riskerar att avrättas”
William Petzäll död
Mörkhyad väskryckare i Gällivare
Missvisande om välutbildade invandrare som harvar på komvux

Populärast
Krönikörer
Mats Dagerlind
Hera Lamppu Maduro
Mrutyuanjai Mishra
Stefan Torssell
Arkiv
Kategorier
Besökare

MediaCreeper Creeper


Donera
MigiLeaks
Köp en t-shirt
Hjälp till att sprida Avpixlat
Följ oss på
Följ oss på Twitter
Avpixlat
#svpol
beckmansasikter profile

beckmansasikter Normaltillståndet i svensk politik är att vi har en minoritetsregering. Förra mandatperioden 2006-2010 var ett undantag. #svpol 37 seconds ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
MBergenstrom profile

MBergenstrom RT @artofthestreets: Idag kl 12 sänder Kaliber sin nyhetsdokumentär om Stockholm stads nolltolerans. #graffiti #AOTS12 #08pol #svpol htt ... about 1 minute ago · reply · retweet · favorite
Vankelhane profile

Vankelhane Palmes "politik är att vilja" har numera ersatts av "politik är att tolerera" och därmed har Sverige som nation tappat fotfästet! :( #svpol about 1 minute ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
JKrilon profile

JKrilon .@Bjornhassel @kebnekaisa Har läst artikeln nu, otroligt bra! "Det mullrar i de svenska kommunerna" snaphanen.dk/2012/09/01/son… #svpol 2 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
naturskyddsf profile

naturskyddsf RT @jonasrudberg: Länsstyrelsens föreläggande till #Nordkalk idag mkt viktigt o välkommet agerande! #ojnare lansstyrelsen.se/gotland/Sv/nyh… #swgree ... 3 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Avpixlat profile

Avpixlat Debatt om Ullenhags senaste utspel: bit.ly/O4INme #svpol #svpbs 3 minutes ago · reply · retweet · favorite
ludvigtillman profile

ludvigtillman RT @greenpeaceSE: Hejdå skövlare, kom inte tillbaka till Ojnareskogen! #ojnare #swgreen #svpol pic.twitter.com/M1UUEJRl 3 minutes ago · reply · retweet · favorite
friatider profile

friatider Wikileaks­advokat på hemlig flygplats­lista #svpol fb.me/2eOhubN9v 4 minutes ago · reply · retweet · favorite
jonasrudberg profile

jonasrudberg Länsstyrelsens föreläggande till #Nordkalk idag mkt viktigt o välkommet agerande! #ojnare lansstyrelsen.se/gotland/Sv/nyh… #swgreen @naturskyddsf #svpol 4 minutes ago · reply · retweet · favorite
Varmchoklaad profile

Varmchoklaad RT @nathaliefaltlov: Jag vill INTE att mina licenspengar ska bidra till att finansiera @sverigesradio & @svtnyheter flådiga fester f ... 4 minutes ago · reply · retweet · favorite


5 new tweets
2REPLEGION profile

2REPLEGION @Interasistiskt staten löser det genom att vräka svenska familjer #svpol 5 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
JonasRansgard profile

JonasRansgard håller inte med @TimKamfjord utan tycker @annieloof varit utmärkt de gånger jag hört henne. #svpol #Alliansen 9 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
malndsrm profile

malndsrm Nu ska alla bidra till S(V)Ts propagandavridna skit betalas med din lön, även om du inte har en tv. Jippi friatider.se/tv-skatt-infor… #svpol #svt 10 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
GeekySwede profile

GeekySwede RT @GustafssonJohn: Måhända lite sent, men ja måste säga att ja är så jäkla nöjd över att transport utesluter alla medlemmar som är akti ... 11 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
DLindstrm profile

DLindstrm kanske Ohly? “@niclasjonasson: På vilken grund säger en riksdagsledamot så? @bjornsoder: Åsa Linderborg Sveriges fegaste journalist. #svpol” 11 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
Pseudonymen profile

Pseudonymen RT @MaxEskilsson: Läser att staten lägger 20 miljoner på att myndigheter ska bli bättre på att ta ansvar vid hantering av offentliga med ... 13 minutes ago · reply · retweet · favorite
GustafssonJohn profile

GustafssonJohn Måhända lite sent, men ja måste säga att ja är så jäkla nöjd över att transport utesluter alla medlemmar som är aktiva i sd! #svpol 14 minutes ago · reply · retweet · favorite


2 new tweets
zeilua profile

zeilua RT @SaraKarlsson85: Relevant fråga. RT @danielswedin: Ullenhag går vidare med sitt ta-jobbet-eller-flytta-krav. Finns ens problemet? htt ... 15 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
medelklass profile

medelklass RT @MaxEskilsson: Läser att staten lägger 20 miljoner på att myndigheter ska bli bättre på att ta ansvar vid hantering av offentliga med ... 16 minutes ago · reply · retweet · favorite


1 new tweet
baramail1 profile

baramail1 RT @vpressfeldt: Är det någon skånsk miljöpartist som vill försvara varför ni står bakom rekordnedskärningar i vården och höjd kollektiv ... 17 minutes ago · reply · retweet · favorite
Nyheter24 profile

Nyheter24 "Om han varit någon annan och helt okänd hade det kanske inte behövt gå så här": nyheter24.se/nyheter/politi… #Petzäll #svpol 17 minutes ago · reply · retweet · favorite
HeartPowered profile

HeartPowered #svpol #US Den transatlantiska länken (8 part swedish documentary ) youtube.com/watch?v=hUJbCU… 20 minutes ago · reply · retweet · favorite
Goteriot profile

Goteriot Etniska svenskar är svenskar resten som bor i Sverige är invandrare eller utlänningar, vad är problemet ??? youtube.com/watch?v=vt-pJL… #svpol 20 minutes ago · reply · retweet · favorite
FeliciaLundqvis profile

FeliciaLundqvis Jag är en ung konservativ kvinna som gärna tar ett kliv till höger. #svpol 21 minutes ago · reply · retweet · favorite
greenpeaceSE profile

greenpeaceSE Vår @chef_greenpeace skriver om segern i Ojnareskogen! #ojnare #swgreen #svpol m.greenpeace.org/sweden/se/high… 24 minutes ago · reply · retweet · favorite
CharlesCraplin profile

CharlesCraplin Idioti eller? Revolutionsjournalisterna(V) åkte till Etiopien för att avslöja Carl Bildt. Nu måste Bildt "rädda dem" ur fängelset... #svpol 24 minutes ago · reply · retweet · favorite
piratpartiet profile

piratpartiet Feminismen och Piratpartiet - häng med och diskutera is.gd/wqerH6 #svpol 25 minutes ago · reply · retweet · favorite
trewe profile

trewe Lik en hund som vänder åter till sina spyor är dåren som på nytt begynner sitt oförnuft. #svpol #votegbg 28 minutes ago · reply · retweet · favorite
peterhogberg profile

peterhogberg Centern Alliansen svarta får hogbergstankar.blogspot.se/2012/09/nar-sp… #svpol #alliansen 31 minutes ago · reply · retweet · favorite
andreashagstrom profile

andreashagstrom "Oftast inga monster utan mönster." Läs @marcuspriftis om slentrianrasism svd.se/kultur/turk-pa… #svpol 33 minutes ago · reply · retweet · favorite
JooeFromSweden profile

JooeFromSweden RT @Mannenpagatan: PK-fjant radar upp alla turk-ord han kan i sken av att han är emot.. svd.se/kultur/turk-pa… #svpol 35 minutes ago · reply · retweet · favorite
Goteriot profile

Goteriot Jag får hicka av detta lågvattenmärke i fulmedia. Kräket Åsa Linderborg kallar hjälten Wilks feg... aftonbladet.se/kultur/kroniko… #svpol 36 minutes ago · reply · retweet · favorite
beckmansasikter profile

beckmansasikter Imorgon besöker jag och min kollega i Riksdagen Anton Abele företaget Baringo i Gävle #svpol #Gävle #Gävleborg gestrikemagasinet.se/articles/view/… 37 minutes ago · reply · retweet · favorite
ABFGoteborg profile

ABFGoteborg Likvärdighet i skolan? Missa inte Zeus Leonardo, Berkeley USA, i Göteborg 11/9 kl 16. Föreläsning på engelska. bit.ly/S1Jazq #svpol 38 minutes ago · reply · retweet · favorite
Mittswe profile

Mittswe Ullenhag stärker arbetslinjen för flyktingar, eller nåt j.mp/T6hKId #svpol Ännu ett utspel för att blidka väljarna. 41 minutes ago · reply · retweet · favorite
josabeth profile

josabeth RT @VoteGbg: nu har över 6300 skrivit på #votegbg i #gbgftw här: gt.se/folkomrosta och över 4000 gillar kampanjen här: t.co/j ... 44 minutes ago · reply · retweet · favorite
svensket profile

svensket Rasism bygger på mänskliga instinkter, Antirasister motarbetar mänsklighet. Bli människa, var rasist! #svpol 44 minutes ago · reply · retweet · favorite
Avpixlat profile

Avpixlat Ullenhag stärker arbetslinjen för flyktingar, eller nåt: bit.ly/PYA6WN #svpol #svpbs 45 minutes ago · reply · retweet · favorite
Goteriot profile

Goteriot Trevlig kille det har..? Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande./Tobias Hübinette forskare Mångkulturellt centrum #svpol 46 minutes ago · reply · retweet · favorite
Predator731 profile

Predator731 #svpol Se det katastrofala invandrarfusket ur verklighetens vinkel: youtube.com/watch?v=Hgi-rG… UT MED DOM UR LANDET! (allvar) 47 minutes ago · reply · retweet · favorite
Predator731 profile

Predator731 #svpol Inför det som frivilligt val på deklarationsblanketten om man vill bekosta svensk nuvarande inv-politik. RIKTIG DEMOKRATI (allvar) 49 minutes ago · reply · retweet · favorite
HugoLindmark profile

HugoLindmark Men det skulle förklara mycket, om folk faktiskt tror att rasism bara kan uppnås via ett uppsåt. Då är missförståndet utrett liksom. #svpol 51 minutes ago · reply · retweet · favorite
greenpeaceSE profile

greenpeaceSE Seger för Ojnareskogen! Tack alla som kämpat! act.gp/PYzxw4 #ojnare #swgreen #svpol 52 minutes ago · reply · retweet · favorite
PiratMange profile

PiratMange Under den timmen jag befunnit mig på #gustavadolfstorg har ca 15 pers rotat i soptunnorna. Sverige, landet där fattigdom inte finns #svpol 55 minutes ago · reply · retweet · favorite
MartinMoberg profile

MartinMoberg Bloggat om #fas3 och en f d hemlig lista över anordnare: martinmobergsblogg.blogspot.se/2012/09/en-f-d… ping @Solrosuppropet #svpol, #funkpol, #utförs, #kallasverige 56 minutes ago · reply · retweet · favorite
Swegato profile

Swegato RT @Predator731: #svpol Politisk Korrekthet är ett gift som förstör samhällen, Politiker och Journalister som ljuger för att rädda sina ... 56 minutes ago · reply · retweet · favorite
Predator731 profile

Predator731 RT @Unimatrix_1: Behovet av somalisk arbetskunskap finns inte i Sverige. Skicka tillbaka dem och stöd Somaliska regeringen och återuppby ... 56 minutes ago · reply · retweet · favorite
MaxEskilsson profile

MaxEskilsson Läser att staten lägger 20 miljoner på att myndigheter ska bli bättre på att ta ansvar vid hantering av offentliga medel. #orkarinte #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
charlottahe profile

charlottahe RT @evalisakrabbe: Överbeläggningar - systemfel i vården! Rapport - 1/9 19:30 | SVT Play svtplay.se/video/268593/1… #playtips via @svtplay #sv ... about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
DeCartman profile

DeCartman Mobbning: It's all fun and games :DDDD - tills någon dör. #svpol #Petzäll about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
SuperRupert11 profile

SuperRupert11 Manifestationen för Israel tigs ihjäl av media #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
HelenaPalena profile

HelenaPalena RT @CharlesCraplin: Om jag hade varit ung svensk idag så hade jag också krävt att få ett gratis körkort sverigesradio.se/sida/artikel.a… "Hedersmedb ... about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
politiksajten profile

politiksajten 1984 var inte tänkt som en instruktionsmanual. dn.se/nyheter/sverig… #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
raddavattern profile

raddavattern #ojnare angår oss alla.Vi undrar vad Skaraborgs riksdagsledamöter gör. #svpol skovdenyheter.se/nyhet/16610/oj… @ChristerW @ulrikacarlsson about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
CamillaRagfors profile

CamillaRagfors RT @andreasfroby: Nu står vi upp Demokratin Israel #svpol lockerz.com/s/240675368 about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
mobproduktion profile

mobproduktion I Kortedala dock svensksvenskarRT @danielswedin:Afrosvenskar mer utsatta för hatbrott än andra minoriteter tinyurl.com/8cld9us #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
swedenvsassange profile

swedenvsassange Since 2001, @Sweden's establishment has harmed this country for good: #CIARendition #Assange #PirateBay #NATO wlfriends.org #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
VJonasLundgren profile

VJonasLundgren En spaning i Schulmanshow är att @atladottir ser ut som en docka. Märkligt tycker jag. #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
svensket profile

svensket Migrationsverket krossar mångfaldsdrömmar: "Att ordna boende till alla börjar bli riktigt svårt nu". #svpol #främlingsfientlighet? about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Bjornhassel profile

Bjornhassel Rasistiska strukturer? "..fler asylsökande söker sig hit. ordna boende till alla börjar bli riktigt svårt nu." aftonbladet.se/senastenytt/tt… #svpol" about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
HansCJohansson profile

HansCJohansson Är det RFID-chippningen som är djävulens märke? bit.ly/NJNsnV #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
DLindstrm profile

DLindstrm RT @Unimatrix_1: Det är @erikullenhag s politik som gäller på arbetsmarkandsdepartementet! regeringen.se/sb/d/8270 Hillevi är borttrollad! ... about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
MeraNyheter profile

MeraNyheter ”Laserpekarna måste bort ”: M-politiker: Det krävs en lagändring. bit.ly/PPd4FW #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
HelenaPalena profile

HelenaPalena RT @erikalmqvist: Somalier påstår sig trakasserad = massiv media. Nigerian våldtar barn = största möjliga tystnad. avpixlat.info/2012/08/28/asy… ... about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
eemmaja0 profile

eemmaja0 RT @ZIbrahomovic: Folk blir upprörda för att Annie Lööf lagt ut 600.000 på en hel julfest. Min julgran kostar 600.000 men ingen klagar d ... about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
niclas_nilsson_ profile

niclas_nilsson_ RT @alexbengtsson: Lysande av @marcuspriftis om slentrianrasism (mkt bättre begrepp än vardagsrasism f.ö) i SvD Kultur: t.co/zpMb ... about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
kdriks profile

kdriks Läs @CarolineSzyber s blogg om vår skolpolitiska grupp som leds av @AnnikaEclund:bit.ly/PARiky #svpol #skolpolitik #kd2012 about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
MATT_Forsberg profile

MATT_Forsberg RT @ejnermark: Stoppa högerns plan att förstöra SVT! Oberoendet i public service hotas: vansterpartiet.se/index.php?opti… via @vansterpartiet #svpol about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
swebyggare profile

swebyggare RT @kentekeroth: Media och politiker som ju älskar massinvandringen (SD undantaget) vill ej bor i sådana områden. Undrar varför. http:// ... about 1 hour ago · reply · retweet · favorite
Join the conversation
Alexa Certified Traffic Ranking for avpixlat.info

Copyright © 2012 Avpixlat - Med ensamrätt


– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: