torsdag 29 mars 2012

Gruppvåldtäkt på flyktingboende: Åtalade kvar i häktet « Avpixlat

Gruppvåldtäkt på flyktingboende: Åtalade kvar i häktet « Avpixlat: Gruppvåldtäkt på flyktingboende: Åtalade kvar i häktet

BRUTAL GRUPPVÅLDTÄKT “Till dess att dom meddelas eller tingsrätten annat beslutar ska envar av de tilltalade vara kvar i häkte”, meddelade domare Erik Handmark efter sista dagens huvudförhandlingar i gruppvåldtäktsmålet. Dom i målet meddelas 11 april kl. 1400.

Det handlar om det brutala övergreppet i december 2011 på en tvåbarnsmamma, där åtta afghaner står åtalade. Övergreppet skedde på asylboendet Gärdet i Mariannelund och pågick i över sju timmar. Enligt männen var hon en “dålig kvinna, hora”, med mera tillmälen och omdömen i deras sjuka ‘heders’värld.

Följande är vidrig läsning. Så försök hålla tillbaka vredesutbrotten och mer av god debatton när ni kommenterar..

Kvinnan gick in i ett chocktillstånd redan under våldtäkten och blev sedan blev svårt traumatiserad. Mardrömmar, panikångest, initalt intagen på en psykiatrisk klinik och tillfälligt rullstolsbunden på grund av underlivsskadorna samt även avföringsinkontinens. Kvinnan är dock så pass bättre att hon kunnat vittna under rättegångstiden. Hon har begärt skadestånd på 1 250 000 kronor.

Den omfattande tekniska bevisningen, främst i form av sperma, kan bli ett trumfkort för åklagare Gunnar Brodin. Åtta män är åtalade men det finns misstankar att en nionde gärningsmän medverkat. Mannen är än så länge okänd och på fri fot.

Under slutpläderingen berättade åklagaren om 78 kläder från 9 personer som lämnats in för analys till Statens Kriminalteknologiska Laboratorium (SKL). Ett uppdrag “utöver det vanliga” för SKL. Totalt undersöktes 48 spermafläckar från lägenheten på flyktingförläggningen. I 16 av fläckarna fanns DNA (läs sperma) från minst fyra personer. I fyra fläckar fanns DNA från minst tre personer. I 14 fläckar fanns DNA från minst två personer. I tvåbarnsmammans ändtarm och längre upp i matsmältningssystemet återfanns spermier från minst fyra personer.

”Det stärker tilltron till tvåbarnsmammans berättelse”, sa Gunnar Brodin i sin slutplädering.

Rättegången som nu är avslutad fick även ett sent tillägg i åtalsbeskrivningen. Åklagaren menar att de åtalade utsatte tvåbarnsmamman för livsfara genom att täppa till hennes andningsvägar.

De åtalade:

Rafi Bahaduri, 25 år – den som lockade med kvinnan till förläggningen. Anses vara huvudmannen.
Salahedin Hashemi, 20 år
Mohammadi Zia, 20 år
Morteza Afzali, 20 år
Mohammadi Aziz Ahmad, 33 år
Rahmati Hedayat, 20 år
Azim Ahklaghi, 20 år
Rustam Ghafory, 21 år

De kvarstannar således i häktet. Åklagarna har yrkat på minst sju års fängelse för grov våldtäkt för huvudmannen/anstiftaren Rafi Bahaduri. Ytterligare tre av de åtalade ska dömas till minst sex års fängelse. Åklagaren yrkar även på att de åtalade ska utvisas efter avtjänat straff samt att de ska vara kvar i häkte tills domen vinner laga kraft. Detta för att det bland annat finns risk för flykt.

Advokaterna begär att åtalen mot deras klienter ska ogillas och att de misstänkta ska försättas på fri fot omedelbart. Advokaterna bestrider även skadeståndskravet. De kommer också överklaga en eventuell fällande dom.

Eksjö tingsrätt, B 2939-11. Dom i målet meddelas 11 april kl. 14

Densom vill kan förkovra sig i alla artiklar finns dessa på Höglandsnytt.

Relaterat

Brutal gruppvåldtäkt på flyktingboende
Print Friendly
Share
2012-03-28, 21:43 (uppdaterat 2012-03-28, 21:43) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur, Islam/religion

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 12 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
144 kommentarer 1740 gillar mottaget
Dela på
Visar 78 av 291 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


T3xas 3 timme sedan

”Det stärker tilltron till tvåbarnsmammans berättelse” en sådan här konklusion visar med stor tydlighet hur oprioriterade sexualbrott är.Det behövs alltså DNA bevis från alla kroppsöppningar samt matsmältnings apparaten för att man skall få "tilltro" till hennes berättelse.Liknar Sharialag tycker jag.
41 personer gillade det här.

knoll2 2 timme sedan som svar till T3xas

Det blir svårare och svårare att sätta dit våldtäktsmännen och bevisningen blir tuffare för den som är utsatt. Något måste de tydligen hitta på för att alla utlänningar ska slippa stå till svars. Annars får ju Sd rätt och det är väl det enda som regeringen inte står ut med att erkänna. Då får hellre folk lida än att de medger att de gör fel som släpper in dessa våldtäktsmän i vårt land. Det finns inget straff som räcker för de här odjuren som jag ser det.
14 personer gillade det här.

SkorpioSSS 3 timme sedan

Det som jag tycker är sorgligt är att dem som jag pratade med, alltså, vanliga svenssons, tycker att javisst det är synd om tjejen och att det är fel att våldta, men man ska inte dra in etnicitet. 'Det kan lika gärna vara svenskar.'
När ska folk vakna? Måste deras döttrar bli våldtagna för att de kanske, kanske ska tycka lite illa om dessa drägg?
40 personer gillade det här.

Rondellhund 2 timme sedan som svar till SkorpioSSS

Ja det är tragiskt när de politiskt korrekta öronpropparna är så effektiva att man blundar för solklar och befintlig statistik. Man vill ruska om dessa sömntutor, men tyvärr som du skriver , så vaknar dom inte förrän deras egen dotter är offret.
5 personer gillade det här.

Crabbe 3 timme sedan

Bura in Ullenhag för anstiftan till Grov Våldtäkt.
35 personer gillade det här.

GraTristSvensk 3 timme sedan

Hur var det nu vi har fått lära oss"spännande möten mellan människor" "det hade lika gärna kunnat vara svenskar" "vi behöver bli kulturberikade" ....

Min största önskan är att ansvariga politiker ställs tillsvars för vad det gjort med sverige.
32 personer gillade det här.

Hovia 14 timme sedan

Varför är det inte braskande rubriker i gammelmedia?
Varför är det viktigare vad Tolgfors sagt om en fabrik i Saudi-Arabien?
Varför väjer gammelmedia för det dåliga med invandringen?
Varför står inte feministerna på barrikaderna för denna missbrukade mamma?
Var är vänstern, kvinnororganisationerna, partierna, kvinnorjourerna - jaså ingenstans.
Fint att ni står upp för utsatta kvinnor - NOT.
100 personer gillade det här.

irriteraddonna 14 timme sedan som svar till Hovia

Feministerna håller käften när det är invandrare eller flyktingar som begår brott.
55 personer gillade det här.

Bajen666 38 minut sedan

Ni får INTE släppa ut dessa djur mer, det var det äckligaste jag har läst och det har hänt i mitt land nära mig av en flock invällare utan mänskliga drag överhuvutaget,stackars kvinna..!

Detta och allt annat skit ska ni få äta upp(Interneras med vatten o bröd) alla PK-idioter,7-klövern och våldsromantiker som tillåter detta ske.....förr eller senare....sanna mina ord..!
10 personer gillade det här.

Per Bruhn 4 timme sedan

Detta är ett hatbrott begånget mot en kvinna på grund av hennes etnicitet. Hatbrott är allvarligare och bör ge det strängaste straffet men varför yrkar åklagarna aldrig på hatbrott? Vi vet ju alla att dessa män aldrig gjort det mot en muslimsk kvinna.
30 personer gillade det här.

mattias 4 timme sedan som svar till Per Bruhn

Du vet, de har inget med etnisitet eller religion att göra. Utan de våldtar bara kvinnor de anser vara "horor". Alla kvinnor utan Niqab/Burka är tydligen horor, sen att de bara är icke civilicerade kulturer som håller på med sådant är en annan femma....
7 personer gillade det här.

Exilsvensken 2 timme sedan

Detta är bara början av det inbördeskrig som pågår för att ta över Sverige. Bered er på mer av detta!
18 personer gillade det här.

Vargagrin 38 minut sedan

Om dessa individer inte blir utvisade så tror jag faktiskt att vi kommer att få se den första lynchingen i Sverige på väldigt lång tid. Att utvisa dem till Afghanistan är nog säkrare än om de får vara kvar här om man lyssnar på hur "snacket" går på gräsrotsnivå i orterna runt om där det inträffade.
9 personer gillade det här.

irriteraddonna 35 minut sedan som svar till Vargagrin

Afghanerna blir säkert flyttade till en annan svensk stad när dom har avtjänat sina straff och fått permanent uppehållstillstånd här i Sverige.
1 person gillade det här.

one_minute 1 timme sedan

Med vredgad ironi tar jag mig friheten att citera Sveriges stats(monster)minister, Fredrik Reinfeldt.

”Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.”

Ja, eller hur …
13 personer gillade det här.

irriteraddonna 13 timme sedan

Om det hade varit en muslimsk kvinna som hade blivit utsatt för detta av svenska vita män, då skulle ni ha fått se på debatter i TV, då hade ni fått se på manifestationer och då hade detta varit en förstasidesnyhet i flera dagar och då hade svensk media kallat detta för rasism. Det skulle ha blivit ett j***'a liv här i landet...
79 personer gillade det här.

Dannie_X Top 10 13 timme sedan som svar till irriteraddonna

Flera dagar? Snarare årtionden. Hur många sköt "lasermannen", hur många av dessa dog? (svar 1) och hur många pursvenskar har invällande troglodyter våldtagit och mördat sen dess? Men vad tjatar vänstervridna media mest om, fortfarande?
46 personer gillade det här.

Illwillfn 13 timme sedan som svar till Dannie_X

Dannie, lasermännen är inte svenskar. ;)
9 personer gillade det här.

Dannie_X Top 10 13 timme sedan som svar till Illwillfn

Vithyade, då är man pursvensk, enligt vänstermedia.
7 personer gillade det här.

Illwillfn 11 timme sedan som svar till Dannie_X

Jo, visserligen sant, men samtidigt så kallar de somalier för "svenskar".

Hmm, undrar om vi (kritiska) får ändra betydelse på ord också? För att koppla till artikeln om araben med ilsken hund: ni hundägare som plockar upp efter er hund - kan ni inte börja säga typ "duktig Fido, du gjorde en Jan Helin" när hunden uträttat sitt behov? "John" används för toalett på engelska, nog borde vi kunna få till några bra varianter där?
2 personer gillade det här.

Berit 13 timme sedan som svar till irriteraddonna

Då skulle ingen missa denna händelse. Inte en nyhetssändning utan att hela garnityret av landets proffstyckare hade kommenterat övergreppet på längden och tvären och naturligtvis hade sd och alla så kallade främlingsfientlia fått skulden för det inträffade.
12 personer gillade det här.

irriteraddonna 13 timme sedan som svar till Berit

Exakt!
2 personer gillade det här.

AnnaF3 2 timme sedan

Tyst i PK-media, sjuklöverns kvinnoförbunden sysslar med att marknadsföra "hen", demonstrera för kvotering av styrelseplatser och kräver miljarder till indoktrinering av svenskarna i pseudovetenskapen "genusvetenskap". Skam!

SD2014, vi längtar så sjukt mycket!
17 personer gillade det här.

mw9 2 timme sedan

Ansvaret ligger även hos våra politiker och alla som fortsätter att driva en fullständigt förödande invandringspolitik.
De yttersta ansvariga, Reinfeldt, Billquist, Fridolin Romson och Ullenhag borde kunna lagsökas för medhjälp, eller minst indirekt medhjälp.
Hade de infört medicinsk åldersbestämning på dessa "invandrare" hade det ju aldrig hänt.
Men svenska folket kan år 2014 igen tala om detta är ett beteende som de vill ha i Sverige.
Så enkelt är det faktiskt.
17 personer gillade det här.

Jakanda 1 timme sedan

De skall ut härifrån
12 personer gillade det här.

Orregyllensnorre 1 timme sedan

Helin&co är medskyldiga eftersom dom invaggat svenska kvinnor i en mycket falsk trygghet..

Det finns många som borde sitta åtalade för anstiftan !
12 personer gillade det här.

Fredrik Magnusson 11 timme sedan

Vi har svenska soldater i Afghanistan som skyddar afghaner.
Och vi har afghaner i Sverige som våldtar svenskar.
Hur motiverar svenska politiker detta?
61 personer gillade det här.

gubbenogumman 5 timme sedan som svar till Fredrik Magnusson

Dom får aldrig den frågan av "Svettis" på red.
1 person gillade det här.

BitteJ 3 timme sedan

igår kan inte varit en rolig dag för SVT,
våldtäkt på flyktingboende.
HVB hem som inte fungerar,trots att det var så synd om den som slagit sönder sitt rum och ingen som städade.
sedan janne som varit på vift i malmö och trots alla positiva invandrare och att de skyller på polisen och vad hette han som råkade skjuta några skott, så lyckas de alldeles på egen hand visa sin sämsta sida, hoppar på malmö och reepalu,damen som bor i om rådet blir jätterädd när fel person går förbi inspelningen osv...
hade de inte oturen att borg tom gått ut och vill ställa krav på dessa invandrare, allt under samma kväll, det var nog inte roligt för pk isterna, tom den värsta sjusovare skulle ju kunna vakna.
19 personer gillade det här.

Heydte 2 timme sedan

Skaror av gråterskor kommer att samlas och sjunga deras lov, var så säkra.
Greider först ut?
14 personer gillade det här.

Orregyllensnorre 1 timme sedan

Proteststormen från feministiskt håll är som vanligt massiv när det gäller denna typ av gruppvåldtäkt. Inte stöta sig med profeten och hans följeslagare !
10 personer gillade det här.

j_london 57 minut sedan som svar till Orregyllensnorre

Ja... varför i hela friden reagerar ingen? Var finns genusmaffian när det verkligen gäller?

Och var finns de hjälpande och stödjande kvinnoorganisationerna för utsatta kvinnor… och de kvinnliga sociala nätverken?

Var finns Feministerna! FN-organen! Kvinnosakskvinnorna! EU! Riksorganisationen Haro! Röda Korset! Fredrika-Bremer-förbundet! Sveriges Kvinnolobby! Kvinnor för fred!
Svenska Kyrkan! Jämställdhetskommunalråden! Men framför allt: var finns riksdagspolitikerna?

Fast landets kvinnoorganisationer, har väl tillsammans med Sveriges politiker, redan fullt upp med att engagera sig i internationella kvinnosaksfrågor, på mesta möjliga geografiska och kulturella avstånd från Sverige! Allt enligt svensk politiskt korrekt vedertagen praxis…

Inte ett pip på nationell nivå har hörts, som avslöjat vare sig några protester eller ifrågasättanden!
Hur i hela friden kan Sverige år 2012 - och som önskar kalla sig utvecklat - acceptera och bara tiga ihjäl att landets etniska kvinnor våldtas en masse? Detta utan att åtminstone ansvariga politiker reagerar…

Landetas kvinnor är bedragna och förrådda i dubbla hänseenden...
7 personer gillade det här.

Orregyllensnorre 52 minut sedan som svar till j_london

Ja det är helt otroligt med tanke på hur stark "feminismen" sägs vara i Sverige.

Men när det sätts upp för "yppiga" fru-gårman skyltar så slås det på stora trumman och man organiserar hela genusmaskineriet i en stor kraftansträngning.

Sjuka, sjuka Sverige...
6 personer gillade det här.

j_london 42 minut sedan som svar till Orregyllensnorre

Totalt sjukt... och genomruttet!

Mikael Hirviniemi 40 minut sedan som svar till j_london

Det är roligare att sparka och skälla på den svenske mannen som gör sitt bästa. Gudrun Schyman jämförde ju till och med den svenske mannen med talibanerna i afghanistan för några år sen. Suck...
2 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme sedan

Det verkar i alla fall som om domaren bestämt sig för att ge afghanerna något annat än saft och bullar till straff eftersom de kvarhålls i häkte.

Jobbigt att behöva vänta 14 dagar tills vi vet om det finns någon svensk rättvisa kvar för utsatta kvinnor i det här landet eller om sharia skall råda i fortsättningen!
10 personer gillade det här.

KHMER 11 timme sedan

Kvinnan kommer från Målilla. Hon träffar en Afghansk kriminell våldtäktsman boende i Vimmerby. Tillsammans åker de till Mariannelund där hon våldtas av åtta afghaner, kanske nio med den kriminnele Vimerbyboende afghanen inberäknad.
Vad gör de boende i Mariannelund? Det är i deras stad det hänt, eller by. Tar de avstånd? Yttrar de sig? Reagerar de? Något? Nåt? .... Äh...?
Ingenting, jo, håll i er nu. De öppnar en fritidsgård så att asylanterna ska kunna träffa nya kontakter i Mariannelund och umgås. Tanken är att byborna ska sända över sina döttrar till fritidslokalen om kvällarna för ett berikande kulturellt utbyte och ökad förståelse av kulturella olikheter.
Det är tomt som i Sahara i lokalen. Trots att några i Mariannelund har tänkt till så att det knakar är resultatet bisarrt. Vårdare och nya afghaner sitter där och väntar. Afghaner kan på fullt allvar tro att detta sättet att umgås med överraskningssex är något som alla svenskar gillar. Myndigheter och journalister gör allt för att uppmuntra dem.
Med sådana signaler från Mariannelund tar det inte lång stund förrän nästa gruppvåldtäkt inträffar.
51 personer gillade det här.

NonSequir 2 timme sedan

Var är alla mjukhjärtade och fina vänsterdebattörer som borde förklara för oss att detta har skett för att de unga männen är offer för den strukturella rasismen som råder i Sverige idag? De måste också förklara att det är deras långvariga utanförskap som är orsaken till detta. Jag vill se förklaringen till hur detta egentligen är det svenska samhällets och främst SDs fel. Varför är ni så tysta nu, ni fina vänstermänniskor?
13 personer gillade det här.

Tresktomte 1 timme sedan som svar till NonSequir

Vänsterfolket skulle bara säga:

"Detta är en mycket tragisk händelse som har hänt den här kvinnan och vi hoppas hon återhämtar sig. Att dessa män kunde utföra detta fruktansvärda dåd är bara ett bevis på vilken svår situation dem kommer ifrån med krig och elände. De är uppenbarligen psykiskt sjuka och behöver vård. Därmed kommer vi satsa skattepengar på att göra dessa svenskar friska så att de kan integreras i det svenska samhället."Det skulle vara helt meningslöst att be om deras åsikt tyvärr..
2 personer gillade det här.

PappaThomas 2 timme sedan

Det finns tillfällen när jag känner en sådan avsky och vrede att jag med lätthet skulle kunna övertygas till att vara för dödsstraff. Detta är ett sådant.
13 personer gillade det här.

mattias 53 minut sedan som svar till PappaThomas

Dödstraff eller inte, tycker iaf jag att dessa personer aldrig någonsin borde få sätta sin fot på fri svensk mark igen. Spärra deras pass permanent från att resa in i Sverige då eller om de blir utsläppta.

Kanske dags att införa ett handavtrycks register i ställte för fingeravtryck så vi vet vem som får vaara här eller inte.
2 personer gillade det här.

Bacon håller dem borta 4 timme sedan

Muhammed - det vanligaste namnet på våldtäktsmän?
20 personer gillade det här.

Lasse_Eriksson 4 timme sedan

Och sånt här har inget med kultur att göra? Det är sånt som ungdomar världen över drömmer om? Mona Sahlin, tack så in i h**vete för att du tvingat oss uppleva din sjuka samhällsvison!
20 personer gillade det här.

rinkeby 13 timme sedan

De åtalades advokater kan ta sig i ... Personligen så är jag för en dom som innebär ett kirurgiskt borttagande av dessa geniers möjligheter att reproducera sig och sedan utvisning utan möjlighet att få inresetillstånd till detta landet igen någonsin. Skadeståndet till kvinnan skall våra politiker betala ur egen ficka. Och: VART I H-E ÄR FEMINISTERNA??
55 personer gillade det här.

Berlin91 12 timme sedan som svar till rinkeby

Om skadestånden var skyhöga, säg några miljoner, och skulle betalas dels av de skyldiga och deras familjer, dels av Migrationsverket som släppte in uslingarna i landet - då skulle vi kanske se på ändringar.
4 personer gillade det här.

Nostradamustheone 5 timme sedan

Är det något man kan konstatera utöver att det är en brutal våldtäkt så är det att Ullenhag & Co totalt misslyckats men har inte förstånd i tillräcklig grad för att just förstå detta.
Dom är med andra ord en samhällsfara och borde per automatik avskiljas från sina tjänster. Frågan är om inte deras brist på tjänsteutövning är ett brott och borde bedömas i rättsalen?
22 personer gillade det här.

Mimmi Mus Moderator 53 minut sedan

Ingen yrkan om utvisning? Ska de få en chans till i Sverige trots sina vidriga brott?

Är hela rättegången bara spel för gallerierna? Ett sätt att lugna folket och visa att rättvisa skipas?
Är det så att rättsväsendet egentligen inte alls vill lagföra dessa individer.
6 personer gillade det här.

Mikael Hirviniemi 42 minut sedan som svar till Mimmi Mus

Jo alla utom en ska utvisas enligt åtalet. Stod om det i nån annan artikel. Han som ordnade det hela var visst för ung när han kom till Sverige så han kunde visst inte skickas hem med dom övriga kulturberikarna. Jag tycker iof att det kvittar vilken ålder man har när man kommer till Sverige. Begår man såna här vidriga brott så ska man hem med första bästa plan efter avtjänat straff sen är det skitsamma vilket öde som väntar dom där hemma. Här har dom förverkat sin rätt för all framtid att vara.
9 personer gillade det här.

petterniklasson 11 timme sedan

Rafi Bahaduri, 25 år –
Salahedin Hashemi, 20 årMohammadi Zia, 20 årMorteza Afzali, 20 årMohammadi Aziz Ahmad, 33 årRahmati Hedayat, 20 årAzim Ahklaghi, 20 årRustam Ghafory, 21 år
Skyldiga till våldtäkt straffet borde bli arkebusering.

Fredrik Reinfeldt
Jan Björklund
Annie Lööf
Maud Olofsson
Görand Hägglund
Mona Sahlin
Lars Ohly
I moralisk mening är dessa personer skyldiga till att detta kunde hända. Straffet borde bli att domaldrig mer ska få beträda Sveriges Riksdag och dessutom bli ålagda att betala tillbaks varenda krona dom fått i lön från oss skattebetalare.
45 personer gillade det här.

AliAnsen 14 timme sedan

Tack Fredrik Regnfällt. Du och de övriga i 7-klövern har övetygat mig - jag kommer aldrig att någonsin lägga min röst på något av era partier. Och jag kommer heller aldrig att glömma, vad ni ställt till med.
Just nu är jag så upprörd, att jag avstår med kommentarer till denna fruktansvärda våldtäkt
Men jag lovar att sprida kunskap om ert uteblivna ansvar, till så många människor som möjligt.

Hjälp gärna till med spridning av dessa mini-kort
http://www.box.com/s/86c934337...
57 personer gillade det här.

Utled 13 timme sedan som svar till AliAnsen

Ja, nu ska här spridas!
9 personer gillade det här.

GrVB 3 timme sedan

Förresten, hur kan man som advokat vilja försvara figurer som dessa och dessutom kräva att de ska försättas på fri fot?
14 personer gillade det här.

j_london 3 timme sedan som svar till GrVB

PENGAR!
11 personer gillade det här.

Fredrik Magnusson 12 timme sedan

Intressant människosyn. Det var kvinnan som "dålig" inte de.
Lycka till att integrera denna typ av människor i det än så länge bitvis civiliserade landet Sverige.
41 personer gillade det här.

Fredrikkkk 4 timme sedan

Skall bli spännande att se hur standardmedia rapporterar detta med namn och bild 11 april, med tanke på hur "intressant" den ännu inte ens åtalade eller dömde narkotikasmugglaren Jonas Oredsson varit i media den senaste tiden.
15 personer gillade det här.

Mikael Hirviniemi 1 timme sedan

Advokaterna retar mig i denna händelse...äckliga vidriga människor. okej att dom ska jobba för sina klienter men det som står längst ned i denna artikel får nästan min lunch att komma upp igen Tjänat snuskigt med pengar har dom också gjort på denna händelse.

(Redigerad av moderator)
7 personer gillade det här.

mattias 56 minut sedan som svar till Mikael Hirviniemi

Gör inte det. Advokaterna finns där av en anledning. Advokaternas roll är att peta på varenda orörd sten så att när dommen sedan blir fastställd finns de ingen som kan ifrågasätt hurvida personerna var skyldiga eller inte.

Advokaterna är till för att säkerställa att de inte förekommer justidsie mord och på så vis öka rättssäkerheten så vi kan lita på att rätt personer blir undanlåsta.

Tänk själv om du blir våldtagen och advokaten inte gör sitt jobb och fel person blir dömd. Sedan utför den riktiga gärningsmanen ytterligare en våldtäkt.... Advokater måste finnas för att rättsväsendet ska fungera!

Sedan kan jag hålla med om att de kanske har löner lite i högsta laget.
2 personer gillade det här.

Vargagrin 39 minut sedan som svar till mattias

Både ja och nej va?

Om tex en försvarsadvokat får ett erkännande ur sin klient så han vet att den är skyldig så försvinner väl kravet på advokaten att den skall representera den åtalade? Advokater kan frånsäga sig mål de tvivlar på en individs oskuld?

niklasr 7 minut sedan som svar till Vargagrin

Tja, de flesta försvarsadvokater brukar föredra skyldiga klienter för åker denne in så är denne ändå skyldig.
Om klienten är oskyldig men advokaten klantar till det så blir en oskyldig person dömd till fängelse, och det är advokatens fel.

mattias 12 minut sedan som svar till Vargagrin

Nja.
Om den åtalade erkänner att han är skyldig kan ju advokaten fortfarande representera honom i rollen som skyldig, inget konstigt med det.

Även om advokaten inte tror ett ord på vad klienten säger är de ju fortfarande hans jobb att på bästa möjliga sätt använda klientens uttalande till dennas försvar. Det kan ju faktiskt vara så att klienten är oskyldig även om advokaten tror annorlunda.

Naturligtvis ska advokaten frånsäga sig sitt uppdrag om den inte klarar av att balansera de hela, men de flesta är trots allt så professionella att de klarar av att försvara folk som de vet är skyldiga. Att advokaten ska tro på klienten verkar vara lite av en TV grej. I praktiken är de sällan så. Precis som de i praktiken sällan är så att klienter blir friade, iaf om polisen gjort sitt jobb.

I praktiken så ska polisen ha ett slam dunk case redan innan de drar de till domstol, annars har de gjort ett dåligt jobb. Man vill ju inte ha massa oskyldiga personer i domstolarna.

Förtydligande. Hela poängen med rättegången är att kontrollera ifall polisen gjort ett bra jobb. Om man har många friande domar betyder de att polisen gör ett uselt jobb. De är inte meningen att man ska få friande domar, om allt fungerar som de ska. Rättegång är lite som en demokratisk säkerhetsventil och advokaten spelar den absolut mest centrala rollen i rättegången. Utan advokat kan vi skippa rättegångarna, utan rättegång kan vi lika gärna skippa polisens förundersökning eftersom man då inte kan kvalitetssäkra den.

Orregyllensnorre 1 timme sedan som svar till Mikael Hirviniemi

Iskalla människor som bara tänker på pengar ! Att hålla upp den fina fasaden med stora villan och BMW-suven är överordnat saker som medkänsla och empati !
2 personer gillade det här.

Guest 2 timme sedan
Kommentaren är borttagen.

stefan4343 1 timme sedan som svar till Guest

och han våldtog inte matten heller...
3 personer gillade det här.

Guest 2 timme sedan
Kommentaren är borttagen.

san_ell 2 timme sedan som svar till Guest

Du har helt rätt.
Har en bekant som i många år arbetat utomlands i bl.a azabländer, vilka historier han har att berätta. Han säger också öppet och ärligt att azaber är de absolut sämsta folk som går att finna och han har ingen avsikt att överhuvudtaget åka till dessa länder igen.
11 personer gillade det här.

j_london 2 timme sedan som svar till san_ell

Jo, så är det... Men eftersom Sverige och dess administratörer - på alla plan - befunnit och befinner sig i en skyddad verkstad, har man inte den ringaste aning om hur världen fungerar utanför...

Politiker, socialtjänstemän, poliser, handläggare på försäkringskassan alla... de är alla som om vore de marsianer eller kusiner till E.T. i azabernas värld! Men detta har man inte begripit eller förstått!

Man tror "det svenska" funkar i hela världen... Men, det svenska fungerar bara i SVERIGE med SVENSKAR. Så enkelt är det!
3 personer gillade det här.

Peo50 6 timme sedan

Sånt här kommer inte alltid upp till ytan. Jag känner personligen en tjej som blev våldtagen av mena. Hon var SFI lärare och blev tillsammans med en i gruppen. Hon blev lämnad ensam med en av de bekanta från samma land och han gav sig på henne. Han förändrades på en sekund och hon hade inget att sätta emot. Hon använder fortfarande bedövningssalva när hon ska på toaletten. Sköterskan ville hon skulle anmäla men hon vägrade. Hon bävade för bli ifrågasatt i en rättegång. Kanske skämdes hon för att hon var dum nog och hamnade i den situationen. Hon vände på det och tyckte synd om den som utsatte henne han hade varit med om mycket i sin tur. Men sånt får man inte prata om javisst ja det glömde jag. Men om man inte får prata om det hur ska då offret känna sig? De som blivit utsatt för ett brott som inte existerar.
18 personer gillade det här.

niklasr 1 timme sedan som svar till Peo50

Så hon blev kulturberikad. Hoppas det var lika berikande för henne som för honom.

Har väldigt svårt att tycka synd personer som medvetet försätter sig i fara. Kvinnor som blir ihop med folk från MENA. Stormjägare, personer som insisterar på att bestiga Mount Everest utan syrgas, etc.

Orregyllensnorre 1 timme sedan som svar till niklasr

honom ?

Det Fria Ordet 13 timme sedan

Och INGENSTANS i svensk media kan man läsa om detta!!!

+ Ni som röstade på Alliansen & Rödgröna 2010 är medskyldiga!

Har inga ord för dessa djur som såklart får stanna i Sverige efter deras "hedersgärning".
38 personer gillade det här.

Arnold P Fisberg 13 timme sedan

Är detta den sorts multikulti som PK-trollen vill ha? Varför hör man inga ylande läten från feministerna?
37 personer gillade det här.

UNObserver 13 timme sedan som svar till Arnold P Fisberg

"Avshyman", fyllkarringen fran kommunisterna startade ju ett FI parti, vaxer inte dom nu sa det knakar?
3 personer gillade det här.

Per Bruhn 2 timme sedan

Typiskt hatbrott när man ger sig på en annan just för hon inte är inom samma etnicitet som angriparna. Världens sämsta åklagare har vi i detta landet. Hatbrott missar man alltid att ta upp i olika sammanhang.
8 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 1 timme sedan som svar till Per Bruhn

Det är fritt fram att hata svenskar - om man är invandrare!
5 personer gillade det här.

niklasr 1 timme sedan som svar till Per Bruhn

Eftersom svenskar inte omfattas av lagen om Hets mot folkgrupp eller diskrimineringslagen så kan du i lagens mening inte begå ett hatbrott mot svenskar.

Rosenrod 9 timme sedan

Vad har vi gjort för fel, vi svenskar, enligt er politiker och makthavare?

Vi har litat till er politiker i flera decennier.....

Vi har liksom blivit lite "avtrubbade", när det gäller kritik och ifrågasättande av er politik..

Era politiska föregångare har nämligen satt "ribban" för vår tillit.- Till er..

Vi kunde lita till dom.

De arbetade för oss, precis som det är tänkt att en demokrati skall skötas....

Vi vande oss vid den tryggheten.
Tog den kanske för given.

"Ni" har levt på "gamla meriter"....Andras gamla meriter....

Vi har inte varit "jobbiga" medborgare alls, utan snarare extremt fogliga medborgare...

Vi har accepterat otroligt höga skatter, vi har hjälpt människor på andra platser på vår planet , dels med våra skattepengar men även med privata gåvor.

Vi har inte ifrågasatt er politik alls när det gäller bistånd eller immigration.

Vi har förlitat oss till att ni har fattat rätt beslut.

Vi vill inte vara "krångliga", vi vill inte ifrågasätta ert arbete för oss alla.

Vi har varit lugna och fredliga.

Vad fick vi för det ?

-Arrogans! Djup arrogans.

Vi är inte bevärdigade att ens få folkomrösta om viktiga ting, enligt er....
Vi är inte ens bevärdigade att få relevant information om beslut som beaktas eller beslutas av er, våra folkvalda politiker!!

Ni ser oss som mindre vetande, ni ser oss som ingen som ni behöver ta någon hänsyn till.

Ni föraktar våra åsikter!

Ni frågar oss inte ens om vad vi tycker!

-Är det då "konstigt" om politikerföraktet ökar???
25 personer gillade det här.

niklasr 1 timme sedan som svar till Rosenrod

Vilken rikspolitiker efter Erlander gick att lita på?
Skulle väl ha varit Ingvar Carlsson då men allt är relativt. Bortsett från han så har de flesta rikspolitiker gett sig f*n på att förstöra så mycket som möjligt av riket.

Bataljonchefen 3 timme sedan som svar till Rosenrod

Så bra formulerat. Skönt att vissa, som du kan skriva enkelt vad vi alla känner.


j_london 50 minut sedan

Hmmm... man blir faktiskt fundersam... då kvinnor i Sverige bara trillar ut från balkongerna så där... nu denna gång i Alvesta...


http://www.expressen.se/kvp/kv...
4 personer gillade det här.

Magica de Hex 11 minut sedan som svar till j_london

Ja, vad har hänt med dagens kvinnor? Ett enormt trillande från balkonger och fönster numera. Defekt i balansnerven?
1 person gillade det här.

Reaktioner

vivalafestival 2 timme s

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: