måndag 19 mars 2012

Grov mordbrand i lägenhet – hyrestagaren häktad för anstiftan « Avpixlat

Grov mordbrand i lägenhet – hyrestagaren häktad för anstiftan « Avpixlat: Grov mordbrand i lägenhet – hyrestagaren häktad för anstiftan

GROV MORDBRAND Det råder fullständig utredningssekretess kring ärendet och alla som arbetar med utredningen är belagda med yppandeförbud.

Natten mellan den 11-12 november 2011 sattes en lägenhet i brand på Jungmansgatan i Visby på Gotland. Branden hade ett snabbt förlopp och lägenheten blev totalförstörd. De boende direkt över den brinnande lägenheten hade tagit sig ut själva och också hunnit varna en granne.

På det översta planet var lägenhetsinnehavarna inte hemma. Fjorton brandmän från Visby och Klintehamn bekämpade branden som var släckt på en timme. I samma veva brann även hyrestagarens bil upp. Mannen ifråga var själv på fastlandet.

Polisen misstänkte att det rörde sig om mordbrand och har sedan dess jobbat intensivt med ärendet. Man började kartlägga offrets liv. Enligt polisens Magnus Frank fanns en hotbild mot mannen.

Vi har pratat med honom flera gånger. Han mår givetvis inte bra av det här.

Ägaren själv, Khalil Latif Khalil Al-Rabbai, född 1971, gick några dagar efter branden ut i media och snyftade:

- Min tjej hade åkt till fastlandet tidigare. Jag skulle egentligen ha varit hemma, men bestämde mig för att ändå åka till fastlandet förra veckan. Jag tror inte det var speciellt många som visste det.

Han sa sig ha “ett stort socialt nätverk, många kompisar och vänner som jag ställer upp för och som ställer upp för mig”.

- Vad jag vet har jag inga ovänner.

- Jag hade flera missade samtal på telefonen när jag vaknade. Det var från polisen.

- De sa att det trodde att det här var riktat mot mig. Och det är klart att det är. Varför skulle det annars hända? undrar mannen.

- Jag vågar inte gå ut. Jag känner mig inte trygg. Jag vill ärligt talat inte ens vara på ön längre. Men jag måste, för jag ska träffa polisen, säger mannen.

Under intervjun tappar han rösten flera gånger. Han säger att han inte kan förstå hur det här kunde hända.

- Någon vill mig illa. Det förstår jag ju. Jag försöker tänka efter vem, men jag känner ingen som är beredd att döda, säger han.

- Om jag hade varit hemma och inte åkt till fastlandet hade jag varit död nu. Eller så hade någon av mina grannar kunnat vara det. Det är helt sjukt. Jag är bara lycklig över att ingen kom till skada.

Khalil Latif Khalil Al-Rabbai har tidigare drivit pizzeria i Visby och framförde vidare till media att det förekommit hot och annat mot honom sommaren 2011, något han anmälde då:

- Jag har blivit utpressad. Man har velat ha svarta pengar från min verksamhet. Jag vände mig till polisen för att få hjälp. Men de gjorde ingenting.

39-åringen säger att han bett polisen om hjälp tidigare och hos polisen i Visby är man bekant med fallet.

- Det kom in anmälan och motanmälan i det här ärendet i somras, det ärende som har med 39-åringens näringsverksamhet att göra. Det är inte ett fall vi prioriterat och lagt ner mycket arbete på sedan dess, men fallet är fortfarande öppet, säger Magnus Frank.

Genombrott

Historien fick en ny vändning i dagarna. I tisdags greps Khalil Latif Khalil Al-Rabbai för inblandning i mordbranden. Ytterligare en greps samma dag. Under fredagen häktades Khalil Latif Khalil Al-Rabbai skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för anstiftan till grov mordbrand och hans kompis, Abdo Mohamed Ali, född 1983, skäligen misstänkt för grov mordbrand (tänt på). Båda nekar till inblandning.

Skäligen misstänkt medger inlåsning i vecka istället för 14 dagar som det är för på sannolika skäl. I detta fallet är det en s k utredningshäktning. Senast den 23 mars skall nya fakta presenteras för rätten annars släpps männen. Rätten ansåg att det förelåg ett flertal skäl för häktning, bland annat risk för att de skulle avvika, undanröja bevis eller fortsätta med brottslig verksamhet. Det bedömdes också vara av synnerlig vikt att de togs i förvaring tills utredningen är klar.

Polisen och åklagaren har också ett tänkbart motiv, eventuellt kan det handla om ekonomi, möjligen försäkringsbedrägeri eller bokföringsbrott gällande den nedlagda pizzerian.

Minst en till anses vara inblandad. Polisen har efterlyst en 24-årig “gotlänning”.

Fortsättning följer..
Print Friendly
Share
2012-03-18, 16:36 (uppdaterat 2012-03-18, 16:36) | Kategori(er): Brott

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 19 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
136 kommentarer 1559 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 94 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)
1 En ny kommentar har precis publicerats. Visa


Gruvmor 3 timme sedan

Påminner på ett sätt mordbranden i Tammerfors 2010, då var det tyvärr 3 helt oskyldiga grannar som förolyckades. Det var världens snyft o snack om rasism först, men sedan visade det sig att det var kebabpizzeriaägaren själv o hans bror + ett par vänner som tuttat på med hjälp av 50 liter bensin blandat med stekolja. Motivet sades ha varit försäkringsbedrägeri.

Vasabladet 22.11.2010

Ni som kan finska kan läsa mer om fallet på Murha.info

5 personer gillade det här.

bowlaren 4 timme sedan

Sverige brinner, rent bokstavligt talat. Vilket gör Fredrik Reinfeldt upphetsad.
http://svenssonsfunderingar.wo...
6 personer gillade det här.

sawasde 7 timme sedan

Gratulerar alla Gotlänningar! detta är bara en försmak av den kulturberikning ni kommer att få uppleva när er urblåsta landshövding startar massinvandringen till Gotland, som man bäddar får man ligga, ligger nära till hands att säga!
Ännu en gång GRATTIS!
27 personer gillade det här.

elefantter 8 timme sedan

- Hur står det till i Sverige?
- Det råder fullständig utredningssekretess kring ärendet och alla som arbetar med utredningen är belagda med yppandeförbud.
12 personer gillade det här.

klafs 12 timme sedan

Det brinner många hus o lägenheter i Sverige nu. Hedersmord, uppbrunna ftg redovisningar, försäkringsbrott? Varför ökar annars dessa bränder.
19 personer gillade det här.

Utmattad_Svenne 13 timme sedan

Känns bra att Gotlands landshövding ska jobba hårt för att locka invandrare från Stockholmsförorter och liknande. Det är ju bara de som kan rädda jobben på Gotland. Oh wait, det var redan stor arbetslöshet där?

Jag återbesökte "öin" i somras, har inte varit där på herrans massa år och där finns fortfarande några av de vackraste platser jag sett. Skär djupt i själen att landshövdingen vill sönderexploatera allt fint. Jag är övertygad om att det kommer gå käpprätt åt södertälje om hon får igenom sitt PKbeslut
17 personer gillade det här.

katarina broman Top 10 13 timme sedan

You aint seen nothing yet Gotlänningar! Det artar sig till spännande tider på Gotland som kommer att få Riddarspelen att förblekna! LOL
Kom igen nu Sorkar och välkomna den nya kulturen!
14 personer gillade det här.

MetalHeadViking 13 timme sedan

Vi är tacksamma för att AP finns.
9 personer gillade det här.

Cavatus 15 timme sedan

Om dessa gynnare aldrig hade släppts in i landet hade vi sluppit det här fallet.
21 personer gillade det här.

kjellan11 15 timme sedan

Landshövdingen på Gotland måste nog känna sig varm i hjärtat nu. Snart så kommer det massor med fler av denne "människas" sort till Gotland. Gotlänningar känn er blåsta av er landshövding
36 personer gillade det här.

swebyggare 15 timme sedan

Typisk förbrytare är en av arabisk ursprung. http://www.tagesspiegel.de/ber...
9 personer gillade det här.

Orbitni 14 timme sedan som svar till swebyggare

Se där fick man användning av skoltyskan. Inget nytt framkom i och för sig... Min bild av en typisk serieförbrytare är bara bekräftad!
6 personer gillade det här.

Jan 16 timme sedan

Jag hoppas att de öppnar ett stort flyktingboende på Fårö, som ju annars befolkas av den svenska "grädden", sosseadel, kulturmaffian och liknande klientel. Skulle vara underbart!
34 personer gillade det här.

sawasde 7 timme sedan som svar till Jan

Utmärkt förslag! Sätt kulturberikarna på Fårö, ta bort färjan o alla båtar samt sätt ut krokodiler eller likvärdigt som patrullerar kusten
3 personer gillade det här.

Ickenaiv 12 timme sedan som svar till Jan

Jag vill se flyktinmottagningar, stora som moskéer, i Åre, Marstrand, Båstad, Södermalm och Fårö. Därill en bonusmottagning granne med Helin.
8 personer gillade det här.

diedummenschweden 16 timme sedan

Och var det inte just till Gotland som landshövdingen (eller vem det nu var) ville ha dit många flera "nybyggare" "berikare" och "entreprenörer"..
;-)

Ja, ibland kommer svaret snabbare än vad man skulle kunna ana!
18 personer gillade det här.

Kommunalgubben 16 timme sedan

"Kreativ" företagare utan dessa herrar stannar Sverige eller hur Annie Lööf?
32 personer gillade det här.

Kollen 9 timme sedan som svar till Kommunalgubben

Åtminstone brandbilarna!.
5 personer gillade det här.

kjellan11 14 timme sedan som svar till Kommunalgubben

Ja Annie är nog nöjd nu har ju både polisen o åklagare jobb ett tag även byggjobbare behövs nu o brandkåren fick lite att göra
14 personer gillade det här.

Elbolaget 16 timme sedan

Ja, verkar som om Gotland redan är berikat. Behöver ingen ytterligare berikning, som landshövdingen efterfrågade nyligen.

10 personer gillade det här.

svennebanan1963 17 timme sedan

Undrar hur mörk i huden den 24 årige "gotlänningen" är,och vilket -son efternamn han har,och vilket tolkbehov han har?
30 personer gillade det här.

rebecka1 12 timme sedan som svar till svennebanan1963

Tolkbehov från svenska till arabiska antar jag att du menar.

Viksjo 17 timme sedan

När vi ändå pratar lägenhetsbränder...
Vet någon hur det gick med den tragiska branden i Mjölby? En femåring dog, media lade locket på, och det ryktades om engångsgrill inomhus.

http://www.dn.se/nyheter/sveri...

Det var också massa prat om brandfarligt isoleringsmaterial, men detta avfärdades senare.

Vad hände sedan? Någon Mjölby-bo på tråden?
20 personer gillade det här.

Mus_Lim 17 timme sedan

Så fantastiskt som det fungerar på alla plan för folk från MENA länder när de finns i Sverige,så undrar jag varför de inte alla är här. Men det är kanske endast en tidsfråga. Svenska språket behöver de inte längre,till och med polisen ska lära sig arabiska,alla offentliga papper som ska fyllas i finns redan översatta. Det är kört för svenskarna,ledsamt nog.
18 personer gillade det här.

LeffeF 17 timme sedan

Undrar vad försäkringar kommer att kosta i framtiden?
16 personer gillade det här.

Anna Svensson Top 10 17 timme sedan

stackars Khalil, så missförstådd
11 personer gillade det här.

dissen 17 timme sedan

Fler invällare till Gotland.
12 personer gillade det här.

Argusögat 17 timme sedan

Ett annat populärt motiv kan vara att om man har en "hotbild" mot sig så kan man få skyddad identitet och kan därmed "sanera" sin ekonomi som genom ett trollslag... För hur skall då fogden och inkassoföretagen få tag på dig?

Sjukt, var ordet...!
19 personer gillade det här.

slundberg10 17 timme sedan som svar till Argusögat

Vem delar ut "skyddade identiteter" ? Såvitt jag vet, är det mest kriminella som får det !
14 personer gillade det här.

Emse1 17 timme sedan

Landshövdingen på Gotland borde bli varse att avpixlat tar upp verkligheten på ön eftersom hon själv uppenbart saknar all insikt om vad som komma skall i högre utsträckning om hon får igenom sin gallimatias med att låta ön bli menafolkets nya mekka! :)
28 personer gillade det här.

Sansear 17 timme sedan

Undrar om Cecilia Schelin Seidegård doktorshatt i biokemi baserades på lika välgrundade fakta som hon vill använda för att islamisera Gotland. Undrar om hon leker lika vilt med KTHs framtid där hon är ordförande i styrelsen som hon gör med Gotlands? Hur som helst har hon redan bevisat en sak, hon bör ägna sig åt annat än politik för där står hon på lågstadienivå rent kompetensmässigt.
38 personer gillade det här.

mrsmaland 18 timme sedan

-Gotlänningar, se det som en "uppvärming" inför vad som komma skall om landshövdingen får som hon vill. Antar att era röster har gått till sjuklövern...
36 personer gillade det här.

Stratiotes Iesous Christos 14 timme sedan som svar till mrsmaland

http://www.val.se/val/val2010/...

Ja Gotland hade bara 3,17% som röstade på SD, dvs. lägre än det totala resultatet.
33,27% socialdummokrater t.ex. lär ju vara fler nu när Svarttand-Löfven tillträtt då han inte gör något väsen av sig alls så växer ju socialdummokratin så de har säkert 40% socialdummokrater, dvs. bidragsparasitismens huvudparti växer.
6 personer gillade det här.

McKay_0 15 timme sedan som svar till mrsmaland

som man bäddar får man ligga. Snart i en ladugård nära Gotland.
3 personer gillade det här.

Kollen 18 timme sedan

Vilken "sagolik" tur/otur att det råkade brinna just när han tydligen var på fastlandet!.
24 personer gillade det här.

bittan 18 timme sedan

Va lungt o skönt Vi har haft det i Sverige innan Vi blev berikade av mångkulturen
34 personer gillade det här.

Evita 16 timme sedan som svar till bittan

Ja det var tider det! Det är dessa minnen som man får leva på nu känns det som. Vi har tur som fötts i rätt tid och fått uppleva den bästa tiden i detta fd fantastiska land.
16 personer gillade det här.

Borgaren 18 timme sedan

Khalil Latif Khalil Al-Rabbai? Abdo Mohamed Ali? Då
rörde det sig inte om Sixten Josefsson och Harald Zachrisson den här gången?
29 personer gillade det här.

standigtundrande 18 timme sedan

fullständig utredningssekretess = med all säkerhet en person som har fått ny identitet.
28 personer gillade det här.

GunnarAndersson74 19 timme sedan

Al-Rabba har väl inte gått migrationsverket kurs att man inte få göra upp lägereld i vardags rummet kanske?

:-)

(Redigerad av kommentatorn 18 timme sedan)
43 personer gillade det här.

Viksjo 18 timme sedan som svar till GunnarAndersson74

Så-använder-du-tvål-kursen tog för lång tid. Dessutom fylla-i-bidragsblankett-kursen.
Man hinner ju inte gå dem alla...
33 personer gillade det här.

McKay_0 15 timme sedan som svar till Viksjo

Blanketterna är nu beställda i form av Arabiska så att kurserna kan kortas ned till under två terminer.
2 personer gillade det här.

GunnarAndersson74 18 timme sedan som svar till Viksjo

Undra vad Al-Rabba gör på Gotland?.. Är det för att illegalt slakta får eller?

Gotläningar lyckades köra i väg valdemar atterdag , så det skall nog köra iväg alibabba också.. Alibabba kommer brandskattar Visby hårdare än Valdemar Atterdag gjorde.

(Redigerad av kommentatorn 17 timme sedan)
27 personer gillade det här.

Kollen 9 timme sedan som svar till GunnarAndersson74

Om man skall döma av de bilder som finns på nätet,så är det nog inte bara slakt av får som gäller! Det finns andra "alternativ"!.
2 personer gillade det här.

u28903094 19 timme sedan

Vad är det för kriminella invandrare som väller in i Sverige det är inte klokt att stå med öppna armar och välkomna dem till Sverige.
7-klöverns politiker har bestämt att Sverige skall offras för mångkulturen såväl som medborgarna.
Ingen vet vilka de är eller varifrån de kommer för de har inga identitetspapper och skulle normalt sett aldrig få sätta sin fot i vårt land.
42 personer gillade det här.

UNObserver 19 timme sedan

Tja Gotlanningar, detta ar vad er diktator, hon som med hot om vedergallning, vill ha pa en "pittoresk historisk" o och med kulturhistoria fran 800 talet.

Grattis till det demokratiska valet av "landshovding"!
Har ni funderat pa vem som ska fa en rost 2014 (om det blir val da)?
44 personer gillade det här.

slundberg10 19 timme sedan som svar till UNObserver

Landshövdingar utses av regeringen ?
9 personer gillade det här.

UNObserver 17 timme sedan som svar till slundberg10

Ja, enda sattet att bli av med for dumma personer!
6 personer gillade det här.

slundberg10 16 timme sedan som svar till UNObserver

Sparka,snett uppåt/utåt,alltså !
6 personer gillade det här.

ingvardenstore 18 timme sedan som svar till slundberg10

Ja.
4 personer gillade det här.

standigtundrande 19 timme sedan

Vilken pizzeria alt "restaurang" har denne drivit på Gotland....har han drivit flera andra i stockholmsområdet också?
9 personer gillade det här.

rinkeby 19 timme sedan

Grattis Gotland.... Och fler skall det bli.. Tänk på hur ni röstar 2014..
58 personer gillade det här.

Emigranten 19 timme sedan

Intressant fall!
Det verkar som att Polisen har ganska bra på fötterna vad gäller motiv för bränderna, annars skulle inte tingsrätten godta häktningsskälen.
28 personer gillade det här.

invandrare1957 19 timme sedan

Det kommer mera det här är bara början.
35 personer gillade det här.

Bajen666 19 timme sedan

Mera sånt här ...då går det i trosan för Batikhäxan Cecilia..!

Och ni Gotlänningar,,,behöver ni mer av sånt här?

SD 2014...kanske..?
73 personer gillade det här.

gubbenibyn 19 timme sedan

Hur många pursvenskar bränner upp sina lägenheter? Är den här typen av mordbrandskostnader med i beräkningarna som gjorts rörande hur mycket massinvandringen kostar Sverige? Naturligtvis inte ! Och tusen andra kostnadsposter därtill !! Reinfeld heter han som just nu är mest ansvarig. Se hur illa det går för honom och Moderaterna i opinionsundersökningarna. Den som inte sköter sig -- förlorar den härliga Makten.
52 personer gillade det här.

McKay_0 15 timme sedan som svar till gubbenibyn

Moderaterna hade världens chans att ta över efter Socialsalafisterna. Men där misslyckades man ju kapitalt att förvalta ett öppet mål.

Att SD råkade, enligt Reinfeldt, ha turen att komma in på hans område. Ja då får man ju agera snabbt (panikartat) och sålla sig till resterande patrask utan att tänka efter före.

Händer där ingenting inom politiken på bred front 2014 är det dags för oss att lämna politikerna i sticket. Låt dom ha kvar sin multikultur utan skattebetalare, så kan vi kontrollera asätarna ordentligt när de bönar och ber oss tillbaka.
3 personer gillade det här.

Julgröt är gott 17 timme sedan som svar till gubbenibyn

Fredrik Reinfeldt? Börjar undra om han inte heter Fredrik Ranelid?
6 personer gillade det här.

xbenedictx 7 timme sedan som svar till Julgröt är gott

En riktig sång- och dansman.

"Nemo saltat sobrius, nisi insanit."
Ingen dansar nykter såvida han inte är galen.
2 personer gillade det här.

Periskop 19 timme sedan

Hoppas Gotlands landshövding läser om det som hänt. Hon vill ju ha tusentals sådan entreprenörer till sin ö.
Lycka Till.
73 personer gillade det här.

Andrej Dokic 19 timme sedan

Har ni, ärade avpixlat bröder och systrar,undrat över en sak? Fascinerande hur olika bränder ökat lavinartad i samband med de senaste tio årens okontrollerade massepedemi med Menaiter.
Allt från lägenheter, affärer, förläggningar etc.

Finns inte ens det minsta matematiska sannolikhet att allt detta är en slump. Vi hade bränder även förrut, typ, som Jerszczszczzzzzcsy Snackipåse, troligen skulle säga.

Tror inte ens en av världens främsta matematiker, Nobelpristagaren John Nash, skulle tro på att det bara är en matematisk slump.

(Redigerad av kommentatorn 19 timme sedan)
59 personer gillade det här.

standigtundrande 18 timme sedan som svar till Andrej Dokic

det är i alla fall en oroväckande brandstatistik där ensamkommande och asylsökande bor.
Men så länge som dom flyttas till hotell efter en brand så lär det brinna ännu mera i framtiden. Undrar vad brandförsäkringspremien är för ett sådant boende.
9 personer gillade det här.

Tomtefar 19 timme sedan som svar till Andrej Dokic

Tror det förekommit rätt länge tyvärr, tidigare var det nästan bara pizzerior med urusel ekonomi = inga kunder som av någon oförklarlig anledning lätt började brinna.
13 personer gillade det här.

Krister Alsander 19 timme sedan

Denna brand är bara uppvärmning. När dom väller in till Gotland så startar helvetet på allvar.
68 personer gillade det här.

grebba 19 timme sedan

40 årig gotlänning bränner upp sin lägenhet och Pizzeeria.

Vad har du gjort med mitt Sverige och vad är det du vill fortsätta åstadkomma, politiker öppna ögonen se vad som sker med alla svenska purmedborgare som inte kan finna sig trygga någonstans med dessa muslimer och andra invandrare, de har inga samvete, jag är rädd för dem, hjälp mig att sluta vara rädd, be dem åka hem så jag kan få min trygghet tillbaka.
35 personer gillade det här.

Svensk_Riddare 20 timme sedan

Det brinner lite varstans runtom i Sverige. Här i staden brinner det då och då och beskyddarverksamhet förekommer,nyligen fick ett svenskt par sin restaurang förstörd,deras restaurang ligger i ett område där invandrarna styr och ställer, och där de har sina butiker.så de vill inte ha svenskar som ger sig in på deras område.

Pizzeriabränder och hotellbränder har ökat de senaste åren allt eftersom mångkulturen har tagit över.När mångkulturen här började så började även stadens förfall.Fler städer över hela Sverige får lida av detta och känna på mångkulturen,jag saknar min fina gamla stad som den en gång i tiden var.Jag saknar hur Sverige var innan mångkulturen.
55 personer gillade det här.

gandalv420 20 timme sedan

Och sådana här små föreställningar av kulturberikning vill landshövding Cecilia Schelin tydligen ha fler av... mångfald och spännande heter det ju..
Stackars fina gamla Visby!
40 personer gillade det här.

Kollen 18 timme sedan som svar till gandalv420

Nu slipper (?) Visby stureplansbratsen under sommarmånaderna?! Turistinkomsterna sjunker,vilket ger effekt under resten av året!. Arma gotlänningar och visbybor!.
9 personer gillade det här.

Lassekolja 20 timme sedan

Varje gång jag läser sån´t här känner jag

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: