tisdag 13 mars 2012

Att vara judinna i Malmö och Sverige « Avpixlat

Att vara judinna i Malmö och Sverige « Avpixlat: Att vara judinna i Malmö och Sverige

IMPORTERAT HAT Att i Sverige år 2012 vara tvungen för sin egen säkerhet dölja att man är jude är en realitet för Malmös minskande judiska befolkning.

Sydsvenskan skriver i dagens tidning om svårigheten att vara jude i Malmö. De nämner dock inte med ett konkret ord varför det är förenat med fara och att de flesta judar döljer sin judiska identitet.

Judinna och svensk. Två beskrivningar som kommer på delad första plats när “Sara” ringar in vem hon själv är. Problemet är bara att det förstnämnda gör att hon inte vågar vara öppen med sin identitet.

– Jag kan helt enkelt inte utmana ödet. Inte som det har blivit här i Malmö, säger hon.

Likadant har alla de judiska ungdomar som Sydsvenskan pratat med svarat. De vill inte ta risken.

– Vissa typer, verkligen inte alla, kan inte greppa att Israels politik inte är detsamma som judar eller religion. Som om det var jag personligen som styrde över Gaza.

Just rädslan för hur folk ska reagera om de får veta att hon är judinna gör hennes religiösa och kulturella identitet väldigt påtaglig. På festen, fiket eller gatan. Sara berättar att hon har blivit duktig på att skanna av folk, bedöma om det är säkert att tala om vem hon är.

Svenska Paulina Neuding berättade i Die Welt för en månad sedan om antisemitismen i Malmö.

- Företrädare för den judiska församlingen i Malmö förklarade att hatet inte kommer från högerextremister och nynazister, men invandrare från muslimska länder. Det är en form av antisemitism som har kommit med dem till Malmö – och det är naturligtvis svårt för svenska politiker och journalister att uttrycka en åsikt.

Malmös starke man, socialdemokraten Ilmar Reepalu, underblåste stämningarna rejält för några år sedan. Troligen i någon form av röstfiske gentemot den stora minoriteten muslimer i staden. Han fick då ta emot en massiv kritik. Simon Wiesenthal Centret utfärdade då en resevarning för judar att besöka Malmö.

Sydsvenskan
Skånskan
Skånskan
Skånskan

Relaterat

Antisemitismen i Malmö uppmärksammad i tysk media
Rabbin oförberedd på judehatet i Malmö
Erik Ullenhag ljuger om svenska ungdomars antisemitism
Print Friendly
Share
2012-03-12, 13:58 (uppdaterat 2012-03-12, 14:00) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Islam/religion, Politik

19
Disqus

Gilla
Ogilla
och 23 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
128 kommentarer 1451 gillar mottaget
Dela på
Visar 79 av 220 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


bud 2 timme sedan

Vilka kultur/tro-tillhöriga är det mest problem med ? Vilka anpassar sig och respekterar svenska seder och bruk till största delen?
Ta exempelvis Judarna som i de flesta fall är som vem som helst, även om det bland dessa finns Kapos (precis som hos svenskarna - oftast akademiker) som i sitt oförstånd går förtryckets ärende.
Kapos= "kamratpolis"- quislingar
1 person gillade det här.

Moshan 7 timme sedan

Kanske, men situationen för judar är fortfarande inte så illa som för många svenskar. Sydsvenskan skriver inga reportage om etniska svenskar som tvingas fly bara för att de är svenskar. När AB tog upp frågan så intervjuade man Jerzy "Bagdad Bob" Sarnecki som sa att det var för att de hade hundar nära gården.

Det är bisarrt egentligen men svenskar får mindre sympatier i sitt eget land än minoriteter, även om jag naturligtvis känner med 'Sara'.
2 personer gillade det här.

snacktroem snackstroem 8 timme sedan

Muslimerna är fortfarande i minoritet i Malmö men Sverige klarar inte av att skydda sin befolkning mot aggressiva stämningar i Malmö mot bl.a. judar. Hur blir det när muslimer är i majoritet? Kommer då icke muslimer att tvingas fly staden i brist på säkerhet?
1 person gillade det här.

Mercuria 8 timme sedan

LoL :D. Judisk anti-arabism bör belysas i samma utsträckning. Bröderna Ekeroth och Chang är talande exempel. Dessutom är mycket av den anti-arabiska samt anti-muslimska litteraturen författad av judar. Uppenbarligen något som ni osynliggör.

1 person gillade det här.

Emigranten 9 timme sedan

Jag gjorde ett inlägg för en massa timmar sedan och det ligger inne för granskning, och jag skulle vilja veta vad som är problemet!
1 person gillade det här.

brisslan 10 timme sedan

I Malmestan finner vi Sveriges mest onda människor men, som om detta inte vore nog i detta lilla
underliga land med ännu underligare bebyggare. Dessa ondskans människor har fullt stöd av den svenska kyrkan ända upp i den högsta hierarkin ss. biskop "Brunte", en annan biskop "Rantarunt", inte att förglömma våra 7 sjuka partier, Röda Korset har även tagit ondskan till hjärta, media har gått ännu längre de en själva en del av ondskan, de 94% PK- iterna är så uppe i melodi festivalens mys med Coca Cola, chips och godis och sen somnar de dästa och fetaman
ökar över mage och gump. Ingen bekymrar sig, alla är vi lika en stor professor och en åsna alla är lika i Lingon Monarkin.
5 personer gillade det här.

Fredrik_H 10 timme sedan

Judarna får ju iallfall gnälla utan att någon skriker rasist och hugger huvudet av dem. På så sätt har de faktiskt det bättre än svensken.
14 personer gillade det här.

falconer9 10 timme sedan

Nej nu lägger jag ner det här för moderatorn stoppar allt jag skriver numera. Finns ingen mening att fortsätta varken nu eller någon annan gång. Tack för den här tiden alla skribenter på AP. signing off
10 personer gillade det här.

Bo Ålander 10 timme sedan som svar till falconer9

Har också upplevt att kommentarer oförklarligen och obegripligen raderas.
7 personer gillade det här.

Emigranten 9 timme sedan som svar till Bo Ålander

Samma här!
Det verkar som att det har smugit sig in folk från Expo eller Afa som moderatorer på Avpixlat på samma sätt som hände på slutet innan Politiskt Inkorrekt stängde ner!
6 personer gillade det här.

falconer9 10 timme sedan

Suck! Varför stoppas mina inlägg när betydligt grövre saker släpps igenom här? Känns trist att skriva inlägg när dom inte kommer igenom.
5 personer gillade det här.

Demokrat001 11 timme sedan

Här finns fler som uttalar sig.

http://adderat.blogspot.com/20...

kjellan11 11 timme sedan

Det kan nog inte vara dom fina muslimerna som ställer till det för den judiska befolkningen i Malmö. Dessa fina muslimer som är vår framtid det är ju dom som ska leva på våra skatter nej jag tror att det är Annie Lööf o C-partet som ligger bakom Annie är ju med i Maranata eller det ser iaf ut så på leendet
1 person gillade det här.

repell 12 timme sedan

Trots dina ruttna antaganden finns det faktiskt framstående judar som Juri Lina hänvisar till.

Sen bör du först som sist förstå att Vikipedia är enbart ett surrogat till Nationalencyklopedin
där vem som helst kommer med material, som bevisligen inte är sant alla gånger.

Hur som helst så du borde läsa boken först innan du yttrar dig, så är det bara!

Du som mest kommer med dina fördomar och vet väldigt lite vad politik handlar om.

lnfidel 12 timme sedan

"First comes saturday then comes sunday" är en välkänd mening i Mellanöstern vars betydelse är; först tar vi hand om judarna (som ber på lördag) och sedan tar vi hand om söndagens folk (de kristna). Det hat som muslimer visar mot judarna, är bara en försmak av vad som väntar alla icke-muslimer, kristna som ateister. Ingen av oss kommer att bli skonade från deras attacker.

(Redigerad av kommentatorn 1 timme sedan)
14 personer gillade det här.

repell 6 timme sedan som svar till lnfidel

Nå det där var bättre upp, du kan om du vill, du som jag är klara motståndare till 600 talets mentala muslimer med all rätt, dem som genom att läsa Koranen aldrig kommer fram till ett civiliserat tänkande för att skilja sig ifrån djuren.
Judarna är ett utsatt folk men de tar egna risker och därför blir de utsatta därefter, nu ska man veta, att det är en stor skillnad på judarna, allt beroende på var de är bosatta någonstans, jag får många upplysningar av en god vän som just är jude och född i Sverige en oerhört vänlig själ och givmild av naturen.
Jag känner några muslimer men att prata dem till rätta går inte och så har de också en mentalitet som är totalt verklighetsfrämmande för en ingrodd svensk.
Värst är nog att de hävdar sin rätt till vårt land och jag svarar dem, jag anser att alla folkslag ska ha rätten till sitt land och den rätten förnekar de, då kommer deras kommentar, det här står det ingenting om i Koranen så du måste ha fel? Tala om sjuka människor.
1 person gillade det här.

Stratiotes Iesous Christos 12 timme sedan

Fascinerande hur judar inte kan vara medvetna om vad koranen och haditherna säger om judar, även om Israel skulle försvinna så skulle des sa muslimer attackera och mörda muslimer (såsom de mördar alla andra då det ingår i deras religion att mörda alla som inte underkastar sig och ibland även de som underkastar sig).

Qur'an 2:59
"We sent a plague upon the Jews from heaven, for their evil-doing."
Qur'an 4:55
"Sufficient for the Jew is the Flaming Fire!"
Ishaq:524
"We cannot accept the oaths of Jews. Their infidelity is so great they swear falsely."

http://prophetofdoom.net/Islam...
1 person gillade det här.

matthiasn 12 timme sedan

Man får efterlysa föreläsningar om förintelsens fasor på skolorna runtom i Malmö - framförallt i de invandrartäta områdena - det är här antisemitismen växer. Finns det någon överlevare av förintelsen som vill ta på sig rollen att undervisa om antisemitism i dessa områden?

Notera min ironi. Det finns inte en chans att 90-talets föreläsare skulle besöka dessa skolor - trots att det är på dessa skolor de verkliga problemen finns. Ej heller skulle rektorer på dessa skolor tillåta sådana föreläsningar.

(Redigerad av kommentatorn 8 timme sedan)
9 personer gillade det här.

Obstinat 11 timme sedan som svar till matthiasn

Sådana överlevare var ute i skolorna regelbundet under 80-90-talen. Nu tror jag inte de vill utsättas för att möta skolklasserna i vissa stadsdelar...
2 personer gillade det här.

kjellan11 11 timme sedan som svar till matthiasn

Det finns det nog men det kan inte vara kul att ha föreläsning om man sitter inanför pansar väggar, medan massor av muslimer skriker o skjuter mot föreläsaren
1 person gillade det här.

Ano 12 timme sedan som svar till matthiasn

Det skulle jag tvivla på men antisemitism betyder inte endast judehat. Även araber, bybalonier och assyrier kan vara semiter. http://sv.wikipedia.org/wiki/S...

Hellre Jude än muslim givetvis men är ändå inte judarna ansvariga över massinvandringen över allt i världen idag? De vill inte att nazisternas förintelse ska ske igen och genom mångkultur kan de operera utan problem då folk mer stör sig på muslimer, araber och afrikaner, än va de stör sig på judar.

3 personer gillade det här.

goldameir 13 timme sedan

Det verkar som Kommunister och muslimer har antijudiska gener i sina arvsanlag utan att själv veta om det,att Svenska kultureliten stödjer dessa är ju ren och skamlös Antisemitism.
10 personer gillade det här.

Erikdenhelige 8 timme sedan som svar till goldameir

Väldigt många kommunister är jüdar. Många av de första sionisterna och Israeliska nybyggarna var också kommunister. Under staten Israels första år var stödet från de kommunistiska regeringarna i Sovjet och Tjeckoslovakien avgörande för landets tillkomst och överlevnad. Så ditt resonemang haltar rejält.
1 person gillade det här.

Jax Vendoher 13 timme sedan

Å ena sidan vill judar bli behandlade som vanliga människor för att i nästa stund skrika utrotning, HAMAS-terrorister och Adolf gjorde si och så" Snacka om att vilja ha kvar kakan och äta den samtidigt. Det är svårt att INTE klumpa ihop alla judar till en grupp när "ni" själva alltid pratar om OSS och alla andra...jösses!

Seriöst! Varför är det så in i h-vete viktigt för vissa människor att deras religion och sexualitet är allas angelägenhet?

På en arbetsplats skall man t ex undvika, om inte helt avstå, från att prata politik, sex och religion. Om det nu gäller på de flesta arbetsplatser, varför gäller det inte i det allmänna rummet?

Bengrot 13 timme sedan

Kan ni inte lägga ner de här projudiska artiklarna?

Judendom är inte alternativet till Islam. Judendom är lika korkat som Islam. Det enda alternativet till både judendom och islam är sekularism.

Och nu håller det på och blåser upp en strid inom SDU om Israel och Palestina.

LÄGG NER!

Förstör inte det som har byggts upp under åren genom att dra igång en infekterad strid om något som väldigt få svenskar bryr sig om: Konflikten mellan Israel och Palestina, judendom mot islam.

SD ska ägna sig åt svenska frågor om ni ska vara intressanta i framtiden. Var gärna kritiska mot islam, det förtjänar sk-treligionen, men var då konsekventa och lyft inte upp judendom som någon sorts lösning. Det är som att släcka bränder med bensin.

(Redigerad av kommentatorn 13 timme sedan)
25 personer gillade det här.

Rupert 9 timme sedan som svar till Bengrot

Artikeln handlar om förföljelser av j"dar i Malmö. Inte om en avlägsen konflikt i mellanöstern. Att muslimer förföljer j"dar i Malmö bara för att de liknar dessa vid Israel är minst sagt illa.

Tråkigt att du tycks ligga på samma nivå som våra islamistiska nybyggare. Verkar som att din politiska övertygelse ligger hos islamistkramarna ND & inte hos Sverige-vänliga SD.
4 personer gillade det här.

Bengrot 3 timme sedan som svar till Rupert

Din replik är korkad. Se på min avatar så begriper du nog att jag inte är islamist. Hjärndöd kommentar.
2 personer gillade det här.

falconer9 10 timme sedan som svar till Bengrot

Ingen som har lyft upp judendomen som någon sorts lösning! Det är din egen fria tolkning! Men bara för att man ogillar MENAfolken så måste man väl inte tycka att det är okej att judar far illa i Sverige?
3 personer gillade det här.

falconer9 11 timme sedan som svar till Bengrot

Ingen som har sagt att judendomen är: "någon sorts lösning" det är din egen tolkning. Men ingen normalt funtad människa kan väl tycka att det är rätt och rimligt att judar i sverige ska särbehandlas, missgynnas eller rent av misshandlas av MENAfolken? Dessutom så har jag 1000 ggr hellre judar i sverige än en massa araber, nordafrikaner och albaner. Vilka ställer mest krav, judar eller MENA? Vilka ligger bakom alla gruppvåldtäkter? Jag har aldrig hört talas om ett enda fall av judiska män som ger sig på en ensam svensk kvinna! Har du?
5 personer gillade det här.

Obstinat 11 timme sedan som svar till Bengrot

Du har rätt i att judendom inte är alternativet till islam.

Men det är inte riktigt så enkelt. Jjudarna i Malmö har levt där sedan 1860-talet, och de har inte gjort något väsen av sig, inte krävt särbehandlingar, de försöker inte pracka sin tro på andra. Och eftersom vi har religionsfrihet är det inga problem med att de lever sida vid sida med oss här.

Problemet är ju att de nu blir attackerade p.g.a. att de är judar. Och detta av muslimer som kommit hit på senare år och tar sig ton. Att man tycker detta är för jä.ligt betyder inte alls att man föredrar den ena religionen framför den andra.

Men man kan kräva av muslimerna att när de nu flyttat till väst som låter dem åtnjuta religionsfrihet, att de då ska respektera att andra också ska ha samma frihet, kristna som judar.

4 personer gillade det här.

kellyfighter 12 timme sedan som svar till Bengrot

måste judarna bli förföljda i malmö av muslimerna...ett par familjer flyttade till israel pga detta....muslimerna erövrar malmö. Pga konflikten har palestinierna (muslimerna) tagit hit med sina problem hit och så jävlas de med judarna i malmö....kan du bidra att muslimerna slutar med det?
6 personer gillade det här.

Bengrot 12 timme sedan som svar till kellyfighter

Måste muslimer bli förföljda i Södertälje?

Jag försvarar inte muslimer, tvärtom - jag hatar islam, jag är bara så trött på alla dessa nya religiösa yttringar som har börjat sprida sig i Sverige med alla medföljande konflikter som det innebär.

Jag vill att religionsfrihet ska råda i Sverige, igen. Då med avseende på frihet från religion. Det fungerar inte att blanda alla dessa rubbade religiösa grupper i ett samhälle som Sverige. Därtill är vi för svaga för att klara av att försvara oss.
7 personer gillade det här.

Obstinat 9 timme sedan som svar till Bengrot

Nej det behövs inte frihet från religion. Vi är fortfarande präglade av kristendomens moral och värderingar här i väst. Men anhängarna till de olika religionerna ska hålla sin tro privat och inte kräva särbehandling eller angripa andra.
Det har fungerat bra här tills muslimerna kom.

Erikdenhelige 8 timme sedan som svar till Obstinat

Du läste kanske inte inlägget du svarar på. I Slöddertälje är det muslimerna som blir ansatta av Syrianerna. Samma problematik som för judarna i Malmö imho. Folkgrupper kommer hit och tar med sina konflikter som de borde lämnat hemma.
3 personer gillade det här.

denaknakejsarna 12 timme sedan som svar till Bengrot

Håller med. Nog är det viktigt att belysa PK-iternas paradoxala hållning och haveri när de försöker orientera sig i den ideologiska djungel de skapat - tex deras vurm för islam och samtida kamp mot antisemitism och nazist-hysteri -, men man behöver inte odelat ta parti för ena gruppen bara för att man ogillar den andra.
Det här är Sverige!
6 personer gillade det här.

Bengrot 12 timme sedan som svar till Bengrot

Det är fö lika j-vligt att vara muslim i det überkristna Södertälje. Religion föder hat och död!
3 personer gillade det här.

kjellan11 11 timme sedan som svar till Bengrot

Rätt religion föder hat mot dom som tycker annorlunda

Europa 12 timme sedan som svar till Bengrot



De sekulära kan hata lika innerligt
som de troende.

Skillnaden är dock att de
andra blir dömda för det efter döden och de sekulära går fria oavsett sina onda
tankar och gärningar…

Vad som är bättre och mer rättvist?

Vad som hindrar hatet bäst?


Stratiotes Iesous Christos 12 timme sedan som svar till Bengrot

På samma sätt som din ateism föder våld, hat och död.
Försök inte spela oskydliga, ni är nummer två på mördarlistorna efter muslimerna, på tredje plats kommer den katolska kyrkan.

Fantastisk hur ni bya-ateister kan missa de massmord, gulags, pogromer och annat ni skapat genom åren. Och nej Södertälje är inte überkristet din fåntratt, Södertälje är pseudokristet, vidare så kryllar det av irakiska muslimer i Södertälje och det går ingen större nöd på de.

Du har blivit riktig dum i huvudet senaste året, vad hände, du brukade vara en vettig man nu är du värsta idioten.
2 personer gillade det här.

Carter_Burke 11 timme sedan som svar till Stratiotes Iesous Christos

Vänta nu, "Ateism tvåa på mördarlistorna"?

Ah, den gamla uttjatade och falsifierade idén att Hitler och Stalin et al var ateister, därav alla folkmord. Fascinerande hur gamla påhitt fortfarande dras fram som argument.

Lästips: http://www.rejectionofpascalsw...

2 personer gillade det här.

Bengrot 12 timme sedan som svar till Stratiotes Iesous Christos

Tack, men jag är inte ateist. Jag är ickereligiös.
4 personer gillade det här.

Rawhide 13 timme sedan

I Malmö är det fritt fram för muslimer att attackera inte bara judar utan folk i allmänhet.

Polisen gör inget för då hamnar de i "rasistkitteln".

Den nya uttrycket "arabisering" är passande på Malmös utveckling. Vissa delar av staden är "no go" zoner för icke muslimer vilket i praktiken i Malmö betyder icke araber. De är nästan helt "arabiserade".

Ilmar Reepalu är helt blind för detta och gör som strutsen.

Som infödd svensk boende i Malmö tvingas jag konstatera att det finns "förbjudna städer" i Malmö dit jag som svensk inte har tillträde. Bara muslimer har tillträde dit. En direkt jämförelse med den "Förbjudna staden" i Peking dit bara kejsarfamiljen och hovet hade tillträde. Inget vanligt folk fick komma in.

I vissa delar av Malmö är vi redan där. Icke muslimer göre sig icke besvär, tredskas någon svensk med att flytta dit eller bo kvar blir de utdrivna genom trakasserier. Se SDS artiklar.

Hur har det kunnat bli så att en främmande religion lägger delar av svenska städer under sig?

Den svenska rädslan för att etiketteras främlingsfientlig, rasist, diskriminerande och islamofob är anledningen!

I klartext, rädslan för att stå upp för Sverige och vad det står för och kräva respekt för det!





1 person gillade det här.

JamesEdenhof 13 timme sedan

Hur man än vrider och vänder på saken så är judarna den mest intelligentaste och mest innovativa folkgruppen i världen rent generellt om man jämför dem till antal med andra. Högst IQ, högst utbildningar och starka och inflytelserika poster i den västerländska civilisationen. Trots denna enastående överlägsenhet så finns det så många judar som tyvärr står längst fram och konstant försvar mångkultur och massiv invandring till Europa och Väst vilket sliter vår älskade kontinent i stycken. Den dagen fler judar kommer vakna upp och INSE att utvisning av kriminella invandrare, utvisning och invandrare som är här på falska grunder och utvisning av invandrare som är totalt omöjliga att assimilera INTE är samma sak som nazism och Auschwitz så kommer gudinnan Europa och hennes folk gråta glädjetårar!

Jag är INTE antisemit någonstans! Tvärtom! Jag är en djup beundrare av intelligens, forskning, avancerad konst och vetenskap samt bildning där har judarna gjort så mycket gott som tillhör evigheten. Många av mina intellektuella förebilder är alla judar. Jag hoppas innerligt att fler judar i Norden och Europa kommer till insikt om att mångkulturen och massinvandringen raserar allt i sin väg och även judarna drabbas hårt av den. Att stå upp för lag och ordning, trygga samhällen, försvara goda medborgare och att man tar seden dit man kommer har inget med antisemitism att göra! Den dagen vi får fler judar på vår sida så kommer så mycket klarna och många mörka moln kommer att skingras. Jag hatar ingen, jag älskar rättfärdigheten och kunna skilja mellan gott och ont och rätt och fel.

Enade vi stå söndrade vi falla.

Mus_Lim 13 timme sedan

Att vara judinna i Sverige, är ingen dröm. Att vara judinna i världen överhuvudtaget är tufft, det enda land där det är bra att vara judinna är i Israel. Vilken förändring i väst sedan några årtiden tillbaka. Chockerande.
8 personer gillade det här.

MikeySalut 9 timme sedan som svar till Mus_Lim

USA är rätt najs också

repell 13 timme sedan som svar till Mus_Lim

Det är inte heller lätt att vara svensk i Sverige, det glömde du att tala om?
14 personer gillade det här.

Mus_Lim 13 timme sedan som svar till repell

Tack för att du påminner mig. Försöker att förtränga.

(Redigerad av kommentatorn 13 timme sedan)
4 personer gillade det här.

repell 13 timme sedan som svar till Mus_Lim

Vem försöker inte förtränga att Sverige är mer eller mindre ett våldtaget land.
5 personer gillade det här.

Talibananas 13 timme sedan

Jag känner mig tämligen stark i följande hypotes, tillika officiell sanning i det halta och lytta landet Sverige, rörande den malmöitiska förföljelsen av judar: progromens giftiga vindar blåser in från pisselandet Danmark och brunifierar Malmö. Hoho.

repell 13 timme sedan

Apropå kommunisterna som söker sitt stöd hos Islam!
Men varför?

Efter första världskriget ritades inte bara den geografiska
kartan om i Europa, utan även den politiska kartan. Framför
allt gjorde en ny politisk rörelse med buller och bång sitt intåg
på scenen – den revolutionära kommunismen.

Den segrade i Ryssland 1917 och revolutionära rörelser var på vippen att
ta över i flera andra länder – Tyskland, Finland, Ungern och
Italien.

Medelklassen och de besuttna världen över blev förstås livrädda,
inte minst när de fick höra skräckberättelser från vita
emigranter från revolutionens Ryssland. Oron blev givetvis
inte mindre av att stora delar av de lägre klasserna i deras egna
länder sveptes med av de kommunistiska locktonerna.
Frånräknat Sovjetunionen var Tyskland det land där kommunisterna
fick det största stödet. I början av 1920-talet gjorde
de tyska kommunisterna två revolutionsförsök.
1 person gillade det här.

Guest 13 timme sedan
Kommentaren är borttagen.

Rupert 13 timme sedan som svar till Guest

Svenska judar är en del av det svenska folket. Judar är en av tre officiella minoriteter i Sverige. Så du kan lugnt känna trivsel eftersom "Avpixlat kände lika för det svenska folket".
1 person gillade det här.

Infinitvm 14 timme sedan

De kan, till skillnad från svenskar fly till Israel, svenskarnas lott däremot.. tough luck!
10 personer gillade det här.

christel2 14 timme sedan

hej moderator,approve min comment nu...
3 hours and counting ?....

Allan Sethsson 14 timme sedan

Likaledes måste man dölja sina politiska sympatier, annars riskerar man minst sin egendom.
Det värsta som finns i blivande Swedistan är således en människa av judisk börd som till råga
på allt är SD-sympatisör.
14 personer gillade det här.

svenskmark 14 timme sedan

Enorma ansträngningar läggs på att den äldre damen från vitryssland eller var det nu var hon kom ifrån ska skickas hem.....

Vilka ansträngningar läggs av SÄPO på att skicka ut al-shabab?
22 personer gillade det här.

falconer9 14 timme sedan

Att släppa fram en antisemit i melodifestivalen är inget man duckar för heller! Gina Dirawi borde inte tillåtits leda programmet och man borde talat om varför.

Men i det här landet (Som en gång var Sverige) så gullar man med islamister så till den milda grad att dom får göra, tycka, tänka och säga precis vad som helst.
22 personer gillade det här.

Kung_kurredutt 13 timme sedan som svar till falconer9

Vad är antisemitiskt som hon har sagt?
Hon skrev enligt Avpixlat:

"Jag förstår inte varför världen fortfarande inte sagt stopp till det som
sker mellan Israel och Palestina. Israel har gång på gång
misshandlat, mördat, slängt ut oskyldiga palestinier från sina hem."

Detta är knappast antisemitiskt!
Sluta far med osanning, tack!

(Redigerad av kommentatorn 13 timme sedan)
3 personer gillade det här.

falconer9 11 timme sedan som svar till Kung_kurredutt

Så du menar på fullt allvar att det du tar upp är det ENDA uttalande hon har gjort i frågan någonsin? Snacka om skygglappar! Du får nog ta och kolla källorna lite innan du uttalar dig Inte jag som far med osanning här inte!

Svenskastavalla Top 10 14 timme sedan som svar till falconer9

Hade det varit möjligt för en Sverigedemokrat att få leda melodifestivalen?
17 personer gillade det här.

nuvetvi 12 timme sedan som svar till Svenskastavalla

Fick någon vara med och tävla som var Sd? Tyckte att Guillou hade sympatisörer där. Vad det nu var för bok som skojades om?

nuvetvi 14 timme sedan

Skam och man skäms att Sverige blivit så. Måste ändras. Men media gör ju bara saken värre för att inte tala om hur folk röstar. Skärpning någon gång.
6 personer gillade det här.

Jakanda 15 timme sedan

Gamla Sverige är ett land i förfall och folket faller också förutom alla inkommande
det är helt ohållbart
10 personer gillade det här.

Jakanda 15 timme sedan

Ja, det är ju bara kontrollear vilka som förföljer dem! vilken grupp av folk
2 personer gillade det här.

Jakanda 15 timme sedan

Hellre judar än islamister, muslimer med toranen i ryggsäcken

Jakanda 15 timme sedan

Så sant, nu för tiden är Malmö m fl städer mera likt i USA än svenskt
3 personer gillade det här.

gubbenogumman 15 timme sedan

Det är en skam Fredrik Reinfeldt att judar inte kan få leva ifred i Malmö du har anvsaret

MorbrorGul 15 timme sedan

Ja vad ska man säga, skotten viner över huvudet och runt knuten i det en gång så kära gamla Malmö, där man kunde gå på krogen utan att oroa sig för den sena hemgången, som bäst med en skön dam som kuttrade så där hemtrevligt på Skånska, ack ja dessa ljuva minnen från en svunnen tid, då träden doftade och himlen sprakade tukosblå och kunde avnjutas tillsammans med koltrasten klockan fyra på morgonen
12 personer gillade det här.

kalle008 14 timme sedan som svar till MorbrorGul

Jag minns precis en sån situation, inklusive skön dam jag mötte på Jörgen, hette det väl? Ja, det var längesen. Och klockan var tidig, tidningsbuden knallade omkring utan skottsäker väst.
9 personer gillade det här.

Kung_kurredutt 15 timme sedan

Judar och judinnor hit och dit... Jag är i första, andra och tredje hand lojal med mitt eget folk med germanska rötter.
Judendomen vs islam, same shit!

hassebj 15 timme sedan

Arabisering = muslimska judeförföljelser!
Har regeringen ens registrerat detta gigantiska problem eller har " Babyface " Ullenhag hunnit
klassa företeelsen som myt?

Sverige är på glid utför!
19 personer gillade det här.

Europa 15 timme sedan



Kristna förfölls oxo i många länder
i världen.

Ush..människor (både sekulära
och troende) är ganska galna ibland, alla tycket att de har sanningen : (

Kolla här på en från Japan som
söker svar på svåra frågor: http://www.corbettreport.com



– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: