tisdag 13 mars 2012

Mongol våldtog svensk kvinna | Realisten

Mongol våldtog svensk kvinna | Realisten: Mongol våldtog svensk kvinna
Av Redaktionen

Linköping Den 21-årige mongolen Natsag Bayar blev inbjuden av en arbetskamrat på en fest i dennes sommarställe. Närvarande var förutom de två arbetskamraterna även ytterligare en man och två kvinnor, varav en var yngre, runt tjugoårsåldern. Den ansvarige festfixaren och den yngre av kvinnorna var romantiskt intresserade av varandra, och en trevlig kväll slutade med att mannen och kvinnan blev romantiskt engagerade. De delade sovrum på den övre våningen av sommarhuset. Under natten gick mannen utomhus för att avnjuta en cigarett. Den svenska kvinnan blev ensam kvar i sovrummet, men hon vaknade plötsligt av att någon var i full färd med att förgripa sig på henne. Det var mongolen Natsag Bayar som bestämt sig för att ha sex med kvinnan. Hon började skrika och genom slag och vridningar lyckades hon göra sig fri. Hon sprang ner för trappan till och berättade för övriga gäster vad som inträffat. I ren ilska slängde sedan sommarställets ägare ut mongolen Natsag Bayar samtidigt som han skrikande frågade hur denne kunde bete sig som han gjort efter allt som värden gjort för honom.

Kvinnan fördes därefter till sjukhus, där spår säkrades. Bland annat hittades sperma tillhörande Natsag Bayar i kvinnans vagina. Med dessa bevis och i övrigt mycket klara redogörelser för vad som hänt under vistelsen i sommarstället, väckte åklagaren åtal mot Natsag Bayar. Han har själv uppgivit att han inte kommer ihåg någonting på grund av sin alkoholkonsumtion under kvällen, men tingsrätten fann ändå att de övriga gästernas vittnesuppgifter samt den tekniska bevisningen talade emot Natsag Bayar. Dessutom fann tingsrätten att kvinnan inte skulle ha några som helst skäl för att vilja ha samlag med mongolen frivilligt, då hon uppenbart hade en romantisk relation med mannen som ägde sommarstället.

Tingsrätten fann Natsag Bayar skyldig till våldtäkt, och att påföljden ska bestämmas till fängelse i ett år och tio månader. Varken åklagaren eller tingsrätten valde att lyfta frågan om utvisning, trots att Natsag Bayar inte är svensk medborgare. I Sverige har Natsag Bayar sambo och ett barn samt, åtminstone fram till våldtäkten, jobb som restaurangbiträde på en restaurang (restaurangägaren var tillika ägare till sommarstället). Frivården ansåg i ett yttrande att Natsag Bayar var lämpad för samhällstjänst, då dess handläggare ansåg att han inte skulle återfalla i brott. Tingsrätten delade inte frivårdens bedömning och ansåg att det faktiskt fanns fog för att Natsag Bayar ska få kvarstanna i häktet intill dess domen vinner laga kraft. Han har till den 2 april 2012 på sig att överklaga tingsrättens dom. Realisten.se kommer att följa ett eventuellt överklagande från mongolen.



– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: