fredag 23 mars 2012

Kenny Svensson, Expos extremistlista och den tunna demokratiska fernissan « Avpixlat

Kenny Svensson, Expos extremistlista och den tunna demokratiska fernissan « Avpixlat: Kenny Svensson, Expos extremistlista och den tunna demokratiska fernissan

OPINION Kenny Svensson, ledarskribent på Värmlands Folkblad, VF, ondgör sig i ett ledarstick över att hans hemort toppar “extremistlistan”. Det har nämligen den fina antirasistiska organisationen Expo slagit fast i en rapport om svensk högerextremism som man släppte för några veckor sedan. Beviset för att Värmland och Karlstad är mest “extremistiskt” och “ultrahöger” i Sverige är enligt Expo och Svensson att Sverigedemokraterna fick många röster i det senaste skolvalet. Svensson stoltserar, i likhet med de flesta SD-fobiker, med att vara den demokratiska värdegrundens tillskyndare, men skrapar man lite på ytan upptäcker man att den demokratiska fernissan är skäligen tunn.

2010 blev Sverigedemokraterna ett av de största partierna i skolvalet i Värmland med ett väljarstöd på över 20 procent på sina håll. Svensson är inte förvånad säger han men anser att det är “högst olyckligt när unga människor varje dag förloras till högerextremistiska och främlingsfientliga krafter“. Och Svensson kan sin Expo-läxa. Han återberättar på bästa papegojiska hur “extremisterna” inte längre har stövlar, rakade huvuden och lyssnar på vit makt-musik, så nu kan också Peak Performance-klädda Karlstadsbor känna sig hemma i “ultrahögern”. I Svenssons Expofierade huvud snurrar feberyriga bilder av Jimmie Åkesson med naziuniform under kostymen och den Sverigedemokratiska riksdagsgruppen i ett hemligt rum på kansliet heilande framför svastikaflagga och Hitler-porträtt. I den Expo-lanserade konspirationsteori som Svensson bekänner sig till har partiet bara snyggat till fasaden för att kunna lura in fler godtrogna väljare i sin under ytan ondskefulla nazistsekt.

Svensson ställer den retoriska frågan “Var ligger problemet?” om varför detta hemska parti vinner terräng, retorisk eftersom han är övertygad om att han redan vet svaret. Problemet ligger enligt Svensson givetvis hos skolan, vars handlingsplaner, policydokument och värdegrundsdagar inte varit tillräckliga. Svensson ser vad han kallar ett “fatalt misslyckande med värdegrundsarbete” som har medfört att “främlingsfientliga krafter obehindrat” tillåtits verka i Värmland. Svensson saknar också hos många värmlänningar “en förståelse för demokrati och alla människors lika värde“.

Principen om alla människors lika värde är – för den som till äventyrs missat det – doktrinen som slår fast att alla människor är lika mycket värda – utom Sverigedemokrater som med diverse logiska kullerbyttor har förklarats vara betydligt mindre värda, så att man utan att bryta mot sina fina principer eller riskera att glorian halkar på sned kan utesluta Sverigedemokrater ur facket, neka dem att delta i utbildningar och rentav hota, trakassera eller misshandla dem. Det är en fin princip som man ofta åberopar, så också Kenny Svensson i sin ledare ett flertal gånger.

Vidare upprörs Svensson över att det blivit accepterat att kalla sig för nationalist. Den som betraktar det som orealistiskt att alla världens människor fritt ska få ta med sin kultur och religion och bosätta sig i Sverige för att här försörjas av de svenska skattebetalarna, den personen respekterar enligt Svensson nämligen inte att alla människor (utom Sverigedemokrater) är lika mycket värda. Därför måste nu attityderna i samhället förändras och den så långt gångna högerextremismen brytas, dundrar Svensson.

Och hur menar han då att detta ska ske mer i sak? Jo, genom att “skolorna blir kvalitetssäkrade i det faktiska värdegrundsarbetet“. I klartext betyder det tätare besök i skolklasserna från Expo och Erik Ullenhags propagandister och självfallet utestängning av de som inte har godkänt “kvalitetssäkrade” åsikter, dvs Sverigedemokraterna.

I Svenssons värld är det ingalunda någon paradox att slå vakt om en demokratisk värdegrund genom att tillämpa totalitära diktaturmetoder, bara man kan ursäkta det med att det är för den goda sakens skull, att ändamålet helgar medlen. Och vad kan väl bättre legitimera dylikt öststatsagerande än insikten om att Sverigedemokrater “obehindrat” springer lösa i Värmland och förgiftar sinnet på traktens unga?

Sedan är det förstås också jättejobbigt för Kenny Svensson att behöva skämmas, förklara sig och ta avstånd från sin hemtrakt varje gång han minglar och smuttar rödvin på något samkväm med sina PK-präktiga journalistkollegor från exempelvis Stockholmspressen där man lyckats hålla Sverigedemokraterna nere på mer blygsamma nivåer. Rykten kan ju komma i svang inom journalistskrået om att Kenny inte gjort sitt jobb tillräckligt bra, inte förtigit tillräckligt många obekväma sanningar om invandringens kostnader och vissa invandrargruppers överrepresentation i kriminalitet t ex, trots att Kenny jobbat stenhårt på detta varje dag och till och med gått på kurser hos Expo för att bli ännu bättre på att pixla, vinkla, förtiga och censurera. Man förstår i det perspektivet att han känner sig föranlåten att skriva en ledare där han pekar ut någon annan som ansvarig för att det har gått så illa som det har I Värmland och där han i stället får vara den som serverar lösningarna.

Och Svensson har receptet klart. Eleverna måste lära sig “den enkla människovärdesprincipen om alla människors lika värde” (tautologi någon?). Om eleverna lär sig rabbla den katekesen (inklusive dess undantag förstås) så kommer de enligt Svensson att tycka och tänka rätt såväl idag som imorgon och aldrig mer rösta på Sverigedemokraterna. Och de som ska åsiktskorrigera eleverna och få dem att “komma till insikt” är Värmlands politiker, rektorer och lärare. Men först ska också dessa tvingas till avbön tycker Svensson, erkänna hur fel de hittills har gjort och sedan gå och icke synda mer härefter.

Konkret ska eleverna förmås sluta tänka Sverigedemokratiskt genom att utbildas i ett nytt ämne på schemat som Svensson kallar för “livskunskap”. Och den “kunskapen” ska bibringas eleverna från koltåldern tills de lämnar gymnasiet. Livskunskap kan enligt Svensson nämligen ge eleverna en “större förståelse för andra människor” – för naturligtvis är det brist på empati och inget annat (förutom möjligen lite okunnighet, rädsla och fördomar då) som gör att en människa blir Sverigedemokrat. Att det är så har Svensson fått lära sig på Expo-kurs.

Svensson efterlyser också ett “politiskt initiativ” för att “bryta den högerextrema trenden“. Här måste enligt Svensson fattas “politiska beslut som skapar förutsättningar för ett gott värdegrundsarbete i skolan“. Svensson anser inte att det förslår att integrationsminister Ullenhag och före detta folkpartiledaren Bengt Westerberg har skräddarsytt ett statligt nationellt SD-fientligt hjärntvättsprojekt för de svenska skolorna eller att Expo går som barn i huset ute på skolorna så att eleverna tror att de jobbar där som något slags extralärare i korrekt politiskt tänkande. Att lärarna i de samhällsorienterande ämnena satt i system att ge de elever lägre betyg som uttrycker politiskt inkorrekta åsikter har uppenbarligen inte heller gett tillräcklig effekt.

Kenny Svensson är desperat. Vi befinner oss nu snart halvvägs in i mandatperioden och nästa val närmar sig med stormsteg samtidigt som alltfler av de elever som röstade “fel” i skolvalet uppnår rösträttsålder. Nu är goda råd dyra och inga åtgärder för långtgående för att undvika den nationella katastrof det enligt Svensson skulle innebära om Sverigedemokraterna gick ytterligare framåt i valet 2014.

Det vore ju rent odemokratiskt om det skulle gå så, tänker Svensson samtidigt som han lutar sig tillbaka i stolen efter att ha skickat iväg sin ledartext och försjunker i våta dagdrömmar kring hur man för att värna demokratin kanske rentav skulle kunna förbjuda Sverigedemokraterna. Det är inte utan att en viss förbjudet lustfylld avund smyger sig på när han tänker på länder där man kan göra just så med obekväma partier. Och här skulle det ju dessutom absolut vara för ett ädelt och oegennyttigt demokratiskt syfte, resonerar Svensson, alltmer förtjust i tanken, medan han slår av redaktionsdatorn och reser sig från skrivbordet för att gå hem för dagen, nöjt visslande i förvissning om att han i varje fall knåpat ihop en verkligt angelägen ledare med riktigt många “allas likas värde”.

Mats Dagerlind – Demofon

VF
Print Friendly
Share
2012-03-23, 08:45 (uppdaterat 2012-03-23, 12:56) | Kategori(er): Debatt/krönika, Inrikes, Media, Politik

20
Disqus

Gilla
Ogilla
och 68 andra gillar det här.

Skriv en ny kommentar
Logga ut
@setovis
140 kommentarer 1623 gillar mottaget
Dela på
Visar 80 av 103 kommentarer
Sortera efter Prenumerera via e-post Prenumerera via RSS
Realtidsuppdatering är aktiverad. (Pausa)


Max Payne Moderator Top 10 12 timme sedan

Ah, Mats Dagerlind, dina artiklar är alltid lika läsvärda.

Det är för sorgligt egentligen att man inte får vara nationalist och patriot i sitt egna land. Jag brukar säga det till min omgivning, och då ser de alldeles förskräckta ut. Tills jag säger "titta på vårt grannland, Norge. Där är de väldigt nationalistiska och vifta med flaggor på sin nationaldag." och då brukar de flesta se skamsna ut, skrapa med foten och erkänna att även de skulle vilja fira vår nationaldag, men vågar inte. Varför? Jo, därför att vänsterextremister har skrämt folket till tystnad med sin dolda terror. En liten klick Sverigehatande människor ska sätta agendan och tala om för folket vad vi ska tycka, vad vi ska tro. Om vi inte hatar, avskyr och skäms för Sverige och vara svenskar med rätta glöden, då ska vi "omskolas". Man ska predika i skolan och tala om hur hemskt det är att vara svensk.

Jag är emot all form av extremism. Såväl höger som vänster. Politiskt står jag ganska i mitten, lite till vänster då jag tycker att vi har ett stort behov av en offentlig sektor, men ska uppmuntra företagsamheten. Så därför passar SD mig som hand i hanske då de har den politik som ligger mig närmast. Jag har inget emot invandrare, som lär sig språket, jobbar för sitt uppehälle och respekterar våra värderingar. Jag tror det är få SD:are som inte delar min åsikt på den punkten. Så var EXPO med flera får de idéerna är mig en gåta. Men det är ändå förvisso tragiskt att de så rabiat ska motarbeta oss och så aktivt uppmuntra olika aktioner mot oss.

Men det känns ändå skönt att se att folk börjar vakna. Det var inte de grupper jag räknade med/hoppades på, men å andra sidan sett så är det ungdomarna som ska ta över och bygga vidare, att de visar ett sådant glödande engagemang känns ändå positivt. Om vi får deras stöd i kommande val finns det ändå hopp om Sverige. Vi ska fortsätta engagera oss, vi ska inte låta oss skrämmas till tystnad av en liten pöbel med terrorister, vi ska ta tillbaka Sverige och göra det till det trygga land det en gång var. Och vi ska göra det med hjälp av unga, engagerade människor som älskar sitt land.
77 personer gillade det här.

Bataljonchefen 44 minut sedan som svar till Max Payne

Kanske är det också på det viset, att ungdomarna ser och hör samt upplever mest av avigsidorna med den enorma invandringen. Kanske är jobbigt att vara i en skolklass där vissa inte ens bryr sig om att följa de mest rudimentära regler som finns för att få en fungerande studiemiljö. Kanske just deras lillebror blev rånad på mobiltelefonen eller moppen. Kanske har de själva på nära håll sett hur staten daltar och öser pengar över berikarna, när de själva kanske lever i familjer med knaper ekonomi. Tycker det är underbart, att vissa ungdomar börjat vakna. Ack Värmeland du sköna!

Mimmi Mus Moderator 4 timme sedan

Jag vill skicka en hälsning och en fråga till dig, Kenny Svensson.

Är en sympatisör till Sverigedemokraterna lika mycket värd som en dito till ex.vis Folkpartiet, eller lika mycket värd som en barnamördare eller en bedragare som lurat till sig pengar från Försäkringskassan – eller lika mycket värd som du själv?

Jag tror faktiskt inte att du anser att alla människor är lika mycket värda. I vilket fall så får jag intryck av dina skrivna alster, att sverigedemokrater inte har samma värde som du och övriga människor - inkluderat de grövsta brottslingar.

Hur kan du må bra när du hyser så hatiska känslor mot människor som du inte känner personligen, och som förmodligen inte har gjort dig något ont.

Har du tänkt på att du kanske blir behandlad av en sympatisör till SD när du söker sjukvård eller går till tandläkaren?
När du lämnar dina ev. barn på förskolan kan de vårdas av en sympatisör till SD och dina ev. barn kanske undervisas av en lärare som röstade på SD.
Barnmorskan som förlöser ditt ev. barn kanske röstade på SD.
Dina gamla anhöriga kan mycket möjligt bli omhändertagna av en SD-sympatisör.

SD fick ca 340 000 röster i det senaste valet. Vi finns spridda i samhället och i olika yrkesgrupper. Hata oss inte – du behöver även oss!

Med vänlig hälsning
Anna

Mail till Kenny Svensson 2012-03-23 17:09
24 personer gillade det här.

Pelsjeager 4 timme sedan som svar till Mimmi Mus

Bra Anna!
Där fick han något och tänka på. Fast å andra sidan. Sådana som Kenny Svensson vill nog inte ens tänka tanken att det finns goda och omtänksamma Sverigedemokrater, det stämmer inte med hans världsbild.
5 personer gillade det här.

KizzOlga 12 timme sedan

Jag är stolt över att vara Wermlänning och hoppas att det är många som röstar "FEL" i riksdagsvalet 2014 !
57 personer gillade det här.

Allanoskar 13 timme sedan

Stolt svensk och värmlänning! Det ni Expo, det bränner allt till i era små förvridna, antidemokratiska själar.
61 personer gillade det här.

Hedander 12 timme sedan

Tack för ett gott skratt, Mats! Dock, trenden inom 7-klövern att börja hjärntvätta barn i tidig ålder för att tvinga dem till att tycka "rätt" börjar att kännas dj-gt oroande och djupt ovärdigt ett demokratiskt samhälle. Utbildningsväsendet har blivit allt mer politiserat sedan 70-talet och att unga människor ska formas för att passa den rådande maktens värderingar är vidrigt. Men som sagt, de unga i Värmland bevisar bara att politiskt korrekt styrning ofta motverkar sitt syfte.
54 personer gillade det här.

Delphi25 11 timme sedan

Mycket bra artikel! Du släpper alster av yppersta kvalité Mats.

Det som längre fram i tiden kommer att slå igenom med full kraft är att alla SD:are som dagligen får träning i argumentation eftersom de måste hela tiden avvärja alla påhopp med väl genomtänkta argument. Medan de andra slår sig till ro med ohederlig debatt teknik genom att kalla SD för allt mellan himmel och jord.

I och med detta så lär de ohederliga "debattörerna/politikerna" sig aldrig debattera med argument och därav är de "sitting ducks" i en hederlig debatt. M.a.o de gräver sin egen grav genom ohederlig argumentationsteknik. Kom ihåg vart ni läste det först.

Avpixlat regerar på nätet:

prisjakt.nu: 34:a på Alexa med 11,005 i Alexa Traffic Rank.
http://www.alexa.com/siteinfo/...

Traffic rank for prisjakt.nu:
Traffic Rank
Change

Yesterday
11,005

+4,109

7 day
7,881

+903

1 month
6,628

+708

3 month
5,657

+400

Compare prisjakt.nu to:

Avpixlat plats nr 40 men om man bara tittar på gårdagens ranking var Avpixlat större än prisjakt.
Något stort är på gång. Det skrivs historia i Sverige på nätet just nu!!

Traffic rank for avpixlat.info:
Traffic Rank
Change

Yesterday
7,548

-1,370

7 day
7,489

-897

1 month
8,174

-1,542

3 month
9,942

-17,114

Compare avpixlat.info to:

Alla andra partier är avundsjuka över dynamiken som finns i SD. Och att en SD:are vågar ta steget utanför koncensus. Innerst inne så respekterar de det förutom de mest fanatiska. vI SD:are är modiga även om inte om alla kommit ur garderoben ännu och det förstårr jag till 110". Det viktigaste är att rösta och sedan i sin vardag i samtal etc på ett fint sätt då och då peka på vissa problem så att diskussion sätter igång och sedan låta folk babbla själva. Luta sig tillbaka och låta diskussionen leva sitt eget liv. Tex Hörde du om gruppvåldtäkten av en 29-årig tvåbarns mamma utförd av 8-9 män ett flyktingboende?" Det kanske startar en diskussion. eller vad händer i Malmö egentligen? Endast fantasin sätter gränser.

Eller så kanske man ska hålla sig borta från att diskutera politik för det rör upp mer känslor än man tror. Men vissa samhällsfrågor kan man lyfta nån gång dåd och då.

En sista sak:
Har man en gång röstat på SD kan man aldrig gå tillbaka till nåt annat av 7klöverns partier eftersom det är dessa persoer som kallat DIG för Nazist, Facist, Rasist och allt annat.

Jag garanterar minst 15% i valet 2014 oroaer inte grabbar/tjejer/män/kvinnor m.a.o SD:are.
38 personer gillade det här.

mattias 11 timme sedan som svar till Delphi25

Det är sant. För den nätaktiva delen av befolkningen så är SD positiva, eller iaf SD neutrala en mycket stor, nästan dominerande del.

Dock tror jag att de inte är lika stor del för den nät pasiva.

Idag är ungefär 50% av de över 18år nät aktiva och ungefär lika många nätpasiva. Denna siffra ökar med ungefär 2% per år, men börjar nu sakta in.

Andelen under 15-18år som är nätaktiva har slutat att öka, och har snarare minskat (detta kan bero på invandring)
8 personer gillade det här.

McKay_0 3 timme sedan som svar till mattias

Jag fattar inte riktigt...

Mr_Metal 9 timme sedan

...jag har aldrig någonsin i hela mitt liv sympatiserat med högerpopulism,nazister o gud vet allt vad f-n det är, utan är en vanlig musicerande hårdrockare se´n minst 30 år tillbaka och kör jänkare o umgås med raggarfolk såväl som HD-åkare, som politiker och andra ur alla samhällsgrupper. Dessutom egenföretagare. Man blir bara så jä...trött på en så´n person som beskrivs härovan som Kenny Svensson, som är så totalt verklighetsfrånvänd? Egentligen vill man slippa engagera sig, men blir ofrivilligt tvungen, då samhället består av så många osänkbara korkskallar.....

Personligen tillhör jag dom som fått nog av det etablerade samhällets galenskaper, och är det några som verkligen känner av verkligheten så är det alla skolungdomar idag, så det är verkligen inte förvånande att skolvalen ger t.ex. SD så höga siffror. Det handlar inte om hudfärg, eller vilket land du kommer ifrån, utan om moral och etik samt attityder och värderingar, och det finns betéenden som rimmar väldigt illa med vårt samhälle och demokrati av idag. Därför håller jag och många med mig på SD, när inget annat hjälper!!
30 personer gillade det här.

Griffin11 8 timme sedan som svar till Mr_Metal

Vi kan ta i hand på många punkter ser jag, och även jag känner mig "tvingad" att bry mig om saker som man egentligen inte skulle behöva bry sig om. Snart dags att lufta aphänget. Du vet vad jag menar, medan andra kanske tar det som något rasistiskt he he...
5 personer gillade det här.

Mr_Metal 4 minut sedan som svar till Griffin11

...Absolut...vet precis vad du menar!

Goja 10 timme sedan

Det finns en gammal lettisk man i Malmö som helt klart är antisemit och utnyttjar sin makt för att skuldbelägga judarna i staden och vägrar dem hjälp när de trakasseras. Kanske borde Expo prata värdegrund och nazism med denne man och deras parti.
33 personer gillade det här.

Dannie_X Top 10 13 timme sedan

Tack Mats, det är vackert när du klär av ledarskribenter!
43 personer gillade det här.

prillan 12 timme sedan

En äkta, gammaldags "Gulag" måste vara den ultimata drömmen för den förvirrade nationalsocialistiske Kenny Svensson, en plats där han skulle samla "extremisthögern" för omskolning och hjärntvätt till den rätta EXPO-läran och där med fragdan kring munnen skulle det hamras in de "rätta värderingarna", allt medan skattepengar strömmar in från de "hemska SD:are"....men som bekant "pengar luktar inte".....och självaktning har aldrig nuddad vid EXPO-kruka....

37 personer gillade det här.

Svenskastavalla Top 10 13 timme sedan

Bra Mats, nu måste Kenny Svensson sätta sig ned och författa ytterligare en krönika för att skyla över de logiska brister du avslöjade i hans senaste krönika.
39 personer gillade det här.

codatronca 13 timme sedan

Högerextremism??? Ja men vänsterextremism då???? Denne är långt mycket värre och oroande. Den vi ska vara rädd för !!!!
36 personer gillade det här.

xingyi 11 timme sedan som svar till codatronca

Det är ca 25% högerextrema, 25% vänsterextrema och 50% islamistiska fundamentalister, enligt SÄPO.
10 personer gillade det här.

hans högbom 11 timme sedan som svar till xingyi

I danmark dömer man de vänsterextrema organisationernas medlemmar vid eventuella dåd efter terrorlagstiftning.. här i sverige står till o med partiledare och ber dom göra ännu mera jvlskap än de redan gör idag... skrämmande..
12 personer gillade det här.

SM811 12 timme sedan

Desperationen breder ut sig bland PK varelserna. Kan inte annat än mysa lite åt deras tafatta försök att ändra ungdomarnas åsikter. Har pratat med många ungdomar och de är så trötta på alla dessa invandrare som begår brott, bråkar, stör och slänger glåpord.
Självklart är det klarsynt att välja ett parti som tar tillvara deras åsikter. SD 2014
33 personer gillade det här.

lundabo58 12 timme sedan

Bra som vanligt Mats! ...o trots ämnets allvar en ganska underhållande sågning av denne pösmunk till ledarskribent :-)
33 personer gillade det här.

Adar Komdenja 12 timme sedan

Förbudsdravel á la denne mörkermans dunkla tankar på lokalblaskan i Värmland, slår givetvis tillbaka, och får omvänd effekt. Tack för hjälpen redaktör Kenny Svensson. Ytterligare en 'nyttig idiot' har sällat sig till (sd):s valrörelse inför 2014. Fast det vet han inte om själv, den enfaldige floskelmakaren.

Som man kunde misstänka, så är givetvis VF en socialdummokratiskt anfäktad propagandamegafon.
32 personer gillade det här.

YOTHI_TARZAN 12 timme sedan

Jag undrar vad han hade sagt ifall 20 % av ungdomarna hade röstat på kommunisterna
31 personer gillade det här.

KizzOlga 12 timme sedan som svar till YOTHI_TARZAN

Att Sverige är på rättt väg?
14 personer gillade det här.

KGFF 2 timme sedan

I en demokrati är det totalt oacceptabelt att använda skattemedel, utöver tilldelat partistöd, och möjligtvis pressstöd, för att bedriva politiska kampanjer. En sittande regering ska inte kunna använda de offentliga finanserna till att stärka sin egen ställning. Att bedriva skattefinansierad propaganda mot Sverigedemokraterna i skolorna är ett direkt brott mot demokratin, även om man kallar det för förskönande omskrivningar som värdegrundsarbete och kamp mot främlingsfientlighet och högerextremism.
7 personer gillade det här.

Det Fria Ordet 2 timme sedan som svar till KGFF

Sverige är ingen demokrati.

Fast vad gör SD?? SD måste jobba som oppositionella gör i diktaturer, vi lever under en regim, det är bara att inse fakta. Man måste nå ut internationellt med läget i Sverige.

Jag undrar ibland vad SD gör, aktiviteten t.om på hemsidan är låg.
2 personer gillade det här.

erik_14 11 timme sedan

När man ska skicka sina barn till skolan måste man nu orientera sig om vad för "värdegrunder" lärarna står på, innan var det vilken utbildning barnen kunde tänkas få.

Jag som alltid varit moderat i synnerhet för att barnen skulle få en demokratisk utbildning och inte styras av dogmer och vänsterradikaler har nu sett hur detta parti har förvandlats till ett av de mer hårdföra anti Sverige parti, det är med deras hjälp som journalister kan ta sig sådana friheter och skriva vad de vill om ett demokratiskt valt parti.

Vi får hoppas på att den nya generationen har bättre förstånd och att SD får en stor andel av rösterna i nästa val.
25 personer gillade det här.

Laxen 11 timme sedan

I går hade AP ett inlägg om journalistkårens extremt låga förtroende http://avpixlat.info/2012/03/2... - här kommer alltså en nytt bevis på att detta är helt befogat och välförtjänt. Som tur är fungerar inte våra psyken så som Kenny Svensson och andra hoppas. Ju mer uppenbart lögnaktig propaganda, som våra ungdomar utsätts för - desto mer tappar de förtroendet för de som sätter agendan! Gärna en Expo-timme om dagen i skolan - det skulle säkerställa egen majoritet för Sd i nästa skolval.
25 personer gillade det här.

BitteJ 13 timme sedan

jag skulle vilja se hur man lär ut denna livskunskap till de klasser som har mycket få svenskar, eller är det inte lika viktigt att muslimer lär sig livskunskap då de ändå inte tänker rösta på SD? fattar inte pk isterna att de definitivt är ute på hal is, tom våris som snart brister?
29 personer gillade det här.

Resignerad 3 timme sedan

Nog är det fascinerande att det nu i den svenska skolan - precis som på sin tid i den sovjetiska - finns av myndigheterna sanktionerad ideologisk skolning. Ryssland har trots allt sedan dess blivit mera demokratiskt medan Sverige blir allt mera totalitärt - i mångfaldens namn.
8 personer gillade det här.

evolution2000 6 timme sedan

Kenny Svensson!

Det är kanske inte ditt fel att du drog nitlotten i genernas tombola, men varför ska vi behöva lida för det..

Vad vi röstar på avgör inte du...det avgör var och en...hur illa du än tycker om det.....
13 personer gillade det här.

Mr_Realistic 11 timme sedan

Mycket bra av Dagerlind och heja Värmland! Där verkar eleverna vara duktiga på att tänka själva.
23 personer gillade det här.

Flaxman 10 timme sedan

Man blir verkligen trött på folk som okritiskt konstaterar att det är något högerextremt och rasistiskt med människor som röstar på SD. Och ännu värre: att SD är ett högerextremt och rasistiskt parti! Det är ju så enkelt att kolla upp hur det faktiskt är med den saken. Ska man yttra sig offentligt om huruvida ett folkvalt parti är rasistiskt så måste man kolla upp vad de står för först. Det finns på deras hemsida. Det finns kontaktuppgifter. Man kan ställa frågor till SD:are direkt. Man behöver inte okritiskt gå på information serverad av en grupp (expo) som av någon anledning ägnar sig åt att bara hata SD. Det är så otroligt korkat och slappt. Fattar inte att sånt som Kenny skrev anses värt att publicera.
20 personer gillade det här.

Lodjuret 7 timme sedan som svar till Flaxman

Bra skrivet. Håller fullständigt med.
1 person gillade det här.

Svensk_Riddare 7 timme sedan

Kenny,hört talas om demokrati? Yttrandefrihet? Rätten att själv välja vilka man röstar,?
Har du hört om det? Ditt spån!
14 personer gillade det här.

Pelle Andersson 1 timme sedan

Jag skickade ett mail till expo där jag bad om att få bli införd i deras åsiktsregister. Har tyvärr inte fått något svar. Lite dålig stil tycker jag.
4 personer gillade det här.

hans högbom 11 timme sedan

Skolelever går inte på indoktrinerare lögner längre som att tex islam är fredens religion och bla bla vad man nu ljuger om i skolan..
20 personer gillade det här.

Austin_Powerwich 12 timme sedan

Ack Värmland du sköna....

Se, lyssna och njut

http://www.youtube.com/watch?v...

/Skåningen
21 personer gillade det här.

Griffin11 8 timme sedan

Är inte detta egentligen vad det hela handlar om. Fick ett e-mail från en vän på andra sidan den stora pölen, därav engelskan. Vi ska inte tro att Europas vansinne är ignorerat eller okänt i övriga världen. I synnerhet tredje stycket, vilket jag utrustat med situationstecken, tycker jag man hittar svaret på vansinnet. Detta beskriver läget i Spanien ,men går ju att tillämpa på alla Europas länder.

One mans assessment of why the World is in so much trouble now.


The following is a copy of an article written by Spanish writer Sebastian Vilar Rodrigez and published in a Spanish newspaper on Jan. 15 2008. I t doesn't take much imagination to extrapolate the message to the rest of Europe - and possibly to the rest of the world.
IT WAS IN A SPANISH PAPER / Date: Tuesday, 15 January 2008,14:30
EUROPEAN LIFE DIED IN AUSCHWITZ

By Sebastian Vilar Rodrigez

I walked down the street in Barcelona , and suddenly discovered a terrible truth - Europe died in Auschwitz ... We killed six million Jews and replaced them with 20 million Muslims. In Auschwitz we burned a culture, thought, creativity, talent. We destroyed the chosen people, truly chosen, because they produced great and wonderful people who changed the world.
The contribution of this people is felt in all areas of life: Science, art, international trade, and above all, as the conscience of the world. These are the people we burned.
"And under the pretense of tolerance, and because we wanted to prove to ourselves that we were cured of the disease of racism, we opened our gates to 20 million Muslims, who brought us stupidity and ignorance, religious extremism and lack of tolerance, crime, and poverty, due to an unwillingness to work and support their families with pride."
They have blown up our trains and turned our beautiful Spanish cities into the third world, drowning in filth and crime. Shut up in the apartments they receive free from the government, they plan the murder and destruction of their naive hosts.

And thus, in our misery, we have exchanged culture for fanatical hatred, creative skill for destructive skill, intelligence for backwardness and superstition.
We have exchanged the pursuit of peace of the Jews of Europe and their talent for a better future for their children, their determined clinging to life because life is holy, for those who pursue death, for people consumed by the desire for death for themselves and others, for our children and theirs.
What a terrible mistake was made by miserable Europe .
A lot of Americans have become so insulated from reality that they imagine America can suffer defeat without any inconvenience to themselves.
Recently, the UK debated whether to remove The Holocaust from its school curriculum because it 'offends' the Muslim population which claims it never occurred. It is not removed as yet. However, this is a frightening portent of the fear that is gripping the world and how...
visa mer
14 personer gillade det här.

novolette 11 timme sedan

Jag ringde precis VF och sökte Kenny Svensson, tyvärr så var han ute för tillfället. Jag kommer att kontakta honom personligen för att ge min reflektion på hans artikel.
Framförallt i det han skriver "Var och varannan elev måste känna att den enkla människovärdesprincipen
om alla människors lika värde, och därmed rätt att tycka och tänka, ska
gälla såväl idag som imorgon." Varför gäller denna princip endast för likatyckande. Varför är inte alla människor lika värda när man kritiserar invandringspolitiken?

Jag återkommer med rapport efter jag talat med Kenny.
Det ska bli mycket intressant att höra hans resonemang och om han kan bemöta min kritik samt vilka floskler han slänger ur sig.
19 personer gillade det här.

Benny L "Pursvensk" 11 timme sedan som svar till novolette

Mycket bra gjort!
3 personer gillade det här.

Kalohux 11 timme sedan

Välskrivet och träffsäkert som vanligt. Tack.
18 personer gillade det här.

Biggles 8 timme sedan

Utan herr Svensson och alla andra Svensöner som härjar runt i landet med sitt, “tvinga- på-svenska- folket-multikultiprojekt” , som svenskarna inte har frågat efter, eller ens önskat sig , så hade aldrig Sverigedemokraterna behövts.

Att de nu till herr Svenssons stora fasa finns, är bara en sund reaktion på ett sjukt handlingssätt mot svenskarna, som har bedrivs av herr Svensson och hans medbrottslingar .
Sverigedemokraterna är de enda som har rätt medicin för att bota Sverige.

"Det som kallas för nazism nu har ingenting med nazismen i Tyskland att göra. Det är i stället en naturlig reaktion som kommit från en stor del av den svenska befolkningen mot den höga
invandringen."
Herman Lindqvist
13 personer gillade det här.

bowlaren 10 timme sedan

Mycket bra skrivet Mats Dagerlind, du är en klippa.
http://svenssonsfunderingar.wo...
16 personer gillade det här.

Karpstryparn 10 timme sedan

Felet är typer som Kenny Svensson som hatar demokrati och mänskliga rättigheter.
16 personer gillade det här.

Daniel Danholio Kristiansson 9 timme sedan som svar till Karpstryparn

Denna kommentar är borttagen av moderator.

Och du Daniel, vårda språket om du ska skriva här. Annars är det bara att fortsätta, och se när du blir avstängd.

MVH
Max Payne, en av moderatorerna.

(Redigerad av moderator)

sandbuzz (t_sucre) 8 timme sedan som svar till Daniel Danholio Kristiansson

Klickade på ditt namn och hamnade på facebook. It said: "You and Daniel aren't friends."

That is very true!

Vi kommer aldrig att vara vänner, av den simpla anledningen att du är svenskfientlig, och uppenbarligen liksom Kenny Svensson, gillar att hjärntvätta våra ungdomar till att tänka rätt i fin DDR, Soviet och Nord Koreansk anda. Det stämmer; Kenny Svensson är en vänsterextremist, och så är du. Åsiktsfrihet, och att tillåta självständigt tänkande har aldrig varit extremvänsterns starka sida...Och du, ni är präglade av totalitära uppfattningar!

"Think like us, or else"!

Over and out, you little commie pucko!
5 personer gillade det här.

dahlem 10 timme sedan

Kenny Svensson på Värmlands Folkblad...

har onekligen en massa problem! Här skriver han alltså en lång harang till sina läsare, och då
kan man ju vänta sig ett otroligt gensvar...när Kenny kommer med alla sina välmenande åsik-
ter! Men se Kenny litar inte på de allt mer trilskandes värmlänningarna, han gillar inte de fria
åsikterna, han vill bara ha envägskommunikation, han vill helt enkelt inte veta av någon annan
åsikt än sin egen...och tja...vad ska de stackars läsarna då göra...om inte vända sig till ett
demokratiskt parti som SD.

Till exempel skulle nog många läsare velat fråga Kenny Svensson; "Vad är det för fel i att vara
nationalist, varför vill du att just värmlänningarna ska agera femtekolonnare, varför vill du att vi
ska blunda för flyktingfiaskot, blunda för kostnaderna, blunda för gettona, blunda för Malmö,
Södertälje, Borlänge, Landskrona, you name it, blunda för den sociala otryggheten....ja du
vill att vi ska blunda för eländet...bara för att du säger det...i din tidning...som du inte ens lå-
ter oss komma till tals i...ja men Kenny...då börjar ju Värmland likna rena DDR samhället"!

Vidare skulle nog de stackars värmlänningarna fråga Kenny; "Hur orkar du mala om höger-
extremism i tid och otid, ser du aldrig någon av riksdagsdebatterna om det muslimska ter-
rorhotet i Sverige, är du helt obekant med den importerade grova kriminaliteten, ser du inte
de raserade förortsskolorna, ser du inte kostnaderna...är det allt du har att komma med,
att smeta högerextremism på ett demokratiskt parti som vill värna Sverige"?

Inte konstigt att Kenny Svensson och Värmlands Folkblad kör med "stängda luckor", slutna
ögon och huvudet hårt inkilat under armen!
16 personer gillade det här.

Karpstryparn 10 timme sedan som svar till dahlem

Ett av många bra bevis på att VF kör med "stängda luckor" är att om man som bloggare skriver om något som VF har skrivit om och länkar till en VF-artikel så händer inte ett skit, ens länk dyker inte upp. Ändå har VF en twigglysymbol till varje artikel, man undrar ju varför när inte twigglys HTML-kod fungerar på VF.
1 person gillade det här.

Arkngt 10 timme sedan

Jag tycker att principen om alla människors lika värde är grundläggande för fria och demokratiska samhällen. Ser ingen som helst motsättning mellan det och att stödja Sverigedemokraterna. Tvärtom är det just för att jag vill försvara individens frihet och alla människors lika värde som jag motsätter mig massinvandring och mångkultur. Det är ju uppenbart att principen om all människors lika värde inte delas av islam, klan- och hederskulturer, det vill säga majoriteten av de som invandrar från MENA.
16 personer gillade det här.

Thomas_har_vaknat 4 timme sedan

Waho! Jag som började undra var Mats tagit vägen? Skönt att se ännu ett härligt alster från en av mina favoriter :)
7 personer gillade det här.

PA Persson 9 timme sedan

Alla har lika värde, men visa har inte samma uppfostran, respekt för kultur och följa lagar i det nya land dom vistas i.
Kan man inte acceptera andras lagar, skall man inte heller få vistas där och få rikliga bidrag.
13 personer gillade det här.

Jarnsida 1 timme sedan

Aj då, min åsikt är fel. Rädda mig, Expo, verkligheten håller på att göra mig till en rasistnazist! Har de något nödnummer man kan ringa?
3 personer gillade det här.

Arbetsmyran 3 timme sedan

Kenny fattar inte den stora skillnaden mellan "alla människors lika värde" och "alla människors lika rättigheter". En människa som bor i Afrika och en som bor i Sverige kan ju ha samma värde men samma rättigheter, knappast. Det är ju lätt att slå hål på Kennys resonemang för tror ni att han verkligen tycker att alla människor har samma "värde" som han själv, dvs rättigheten för alla att fritt disponera hans bankkonto, bruka hans bostad och bil osv. Det lovar jag att han inte tycker. Alltså tycker inte heller Kenny att alla har inte samma "värde" med den mening han lägger i ordet. Samma bör väl gälla tillgången till de resurser som disponeras av ett lands befolkning, i detta fallet Sveriges. Att ha åsikten att alla människor på jorden inte har samma rättighet att ta del av våra resurser är inte detsamma som att anse att de inte skulle ha samma värde.
5 personer gillade det här.

Borgaren 8 timme sedan

Varje gång man se ordet “värdegrund”, så vet man automatiskt vad det rör sig om. “Värdegrund” har bivit slagdängan för såcialistisk rättänkande och har vlivit såssarnas, och stenkastarvänsterns, favorituttryck för närvarande. “Värdegrund”. Jag har inget minne av detta ord fanns i Orwells böcker, men det låter onekligen som det var hämtat därifrån. Huxley kanske? “Värdegrund” låter enbart krystat och fjantigt så fort man ser eller hör det. Det hamnar där ibland “jämnställdhet”, “solidaritet”, och “likaberättigande”. “Värdegrund”. Det ringer betyngande kommunism och dikterat åsiktsförtryck. Någon annan vet bättre.
11 personer gillade det här.

xingyi 11 timme sedan

“En förståelse för demokrati och alla människors lika värde“, det har invandrarna med sig i bagaget när de kommer till Sverige, speciellt de invandrare som sysslar med gruppvåldtäkter, bilbränder, dödsskjutningar och "hedersvåld" mm...
15 personer gillade det här.

xingyi 11 timme sedan

“En förståelse för demokrati och alla människors lika värde“ - det kan Kenny Svensson åka runt och propagera för till sveriges alla flyktingförläggningar, då gör han i alla fall någon samhällsnytta.
15 personer gillade det här.

JanEriks 10 timme sedan

AVPIXLAT PLATS 40 PÅ ALEXA!!!
13 personer gillade det här.

kokskungen 11 timme sedan

Lysande Mats!
Det är alltid underhållande att läsa vad en riktig journalist skriver, en journalist som med all säkerhet får många kolleger på PK-sidan att sitta och dräggla av avund, dels över hur välformulerat och vasst det är, men också för att han får skriva sanningar utan att riskera att förlora sitt jobb.
Åsiktsfrihet kallas det visst, något som blivit bristvara i det här landet.
14 personer gillade det här.

Daniel Danholio Kristiansson 9 timme sedan som svar till kokskungen

Kul att det bara är vinklat gnäll och inte ett dugg vasst. Dessutom skriver en riktig journalist korrekta artiklar, oberoende av politisk åsikt. Om man inte jobbar på ledarsidan såklart.

Magne_Syl 11 timme sedan

Välfärden är i princip som ett sparkonto - Man måste sätta in, innan man kan ta ut!
Svenska ungdomar som ser muslimerna med sin uråldiga meningslösa kvinnofientliga våldsbenägna kriminella religion, ta allt större andel av välfärden utan att tillföra något minsta....
Skall man förvänta sig att dessa ungdomar röstar på partier som motarbetar sin egen befolkning?

Knappast! Det har tagit århundrade att skapa den välfärd vi hittills haft i Sverige - men det tar bara ett par årtionden för en vänsterextrem regering att utplåna den.
Finns det något verksamt medel mot denna fruktansvärda förstörelse...?
Svar JA! Sverigedemokraterna, det enda svenska parti som arbetar för urspungsbefolkningen!
14 personer gillade det här.

Daniel Danholio Kristiansson 9 timme sedan som svar till Magne_Syl

Definiera ursprungsbefolkningen.

Misslyckande Top 10 11 timme sedan

Vill EXPO prata om ungdomsarbetslöshet? För inte utnyttjar och försvarar EXPO fattiga invandrare utnyttjas mot lönedumpningar? Inte har EXPO människosyn ni anklagar SD att ha? Börjar er fasad att vittra sönder pga mögelangrepp nu EXPO?

Inte ställer EXPO arbetslösa invandrare mot ensamkommande?

Krogmoms 5,3 miljarder – Ensamkommande 8,6 miljarder – hur många fler jobb?

http://misslyckande.wordpress....

Arbetslösa invandrare 34 miljarder – Ensamkommande 8,6 miljarder

http://misslyckande.wordpress....

30.000 asylsökande – 35.000 papperslösa

http://misslyckande.wordpress....

30.000 asylsökande – 30.000 asylsökande per år

http://misslyckande.wordpress....

10.000 analfabeter – 39% okvalificerad arbetskraft

– skickat med Google Verktygsfält

Inga kommentarer: