söndag 20 mars 2011

British Airways-anställd dömd till 30 års fängelse « Politiskt Inkorrekt

British Airways-anställd dömd till 30 års fängelse « Politiskt Inkorrekt: "British Airways-anställd dömd till 30 års fängelse

STORBRITANNIEN En före detta datorspecialist anställd på British Airways dömdes på fredagen till 30 års fängelse för att tillsammans med amerikanskfödda extremisten Anwar al-Awlaki ha planerat att döda hundratals människor genom att spränga ett plan på väg till USA.

Mannen, 31-åriga Rajib Karim från Bangladesh, fanns skyldig till fyra punkter av förberedelse av terrorattacker. Han hade redan erkänt sig skyldig till fem andra terrorbritt men förnekade planerna på en terroristattack i Storbritannien.

Domaren David Calvert-Smith kallade brotten av största allvar och rekommenderade att, som en del av straffet, automatiskt deporteras från Storbritannien efter att ha avtjänat sitt straff.

Åklagarsidan menade att Karim använde sin ställning för att konspirera med al-Awlaki, en notorisk radikal predikant associerad med al-Qaida och tros gömma sig i Jemen. Vid ett tillfälle ska han, på uppmaning av al-Awlaki, ha ansökt till en flygvärdinneutbildning.

- Du är och var en engagerad jihadist, sa domare Calvert-Smith i Woolwich Crown Court i London.

Karim arresterades i februari 2010 och erkände att han assisterat vid tillverkandet av en terroristvideo, insamlingsaktion och volonterat för terrorism utomlands – men insisterade på att han inte planerade en attack i Storbritannien.

Brandon Sun
19 mars, 2011 | Category: Islam, Terrorism, Utrikes
28 comments to British Airways-anställd dömd till 30 års fängelse
« Older Comments 1 2

*
Kapten_Krok
19 mars, 2011 at 19:04 · Reply

Det låter illa att säga det, och har sagt det innan, men det hade behövt strukit med 30-40 människoliv i Sthlm i december för att fler skulle vaknat. De drabbade hade iaf vaknat upp och spridit till fler att vakna.
De hade nog gjort många tusen röster det.
*
johan olsson
19 mars, 2011 at 16:18 · Reply

Jag bor i Filippinerna, här måste varje arbetssökande skriva i vilken relion man har och man har som arbetsgivare naturligtvis möjligheten att gallra bort dom man inte vill anställa…
Man kan också i en jobbannons skriva att man söker tex en tjej med den o den utbildningen och att hon ska vara mellan den o den åldern och hon inte får väga mer än…
Tänk om man skulle sätta in en sådan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: