söndag 20 mars 2011

Svensk journalist talar ut om PK-censuren - Fria Tider

Svensk journalist talar ut om PK-censuren - Fria Tider: "Svensk journalist talar ut om PK-censuren
Publicerat 20 mars 2011 kl 05:35
Inför en klentrogen dansk publik på Tryckfrihetssällskapet i Köpenhamn beskrev den svenska journalisten och författaren Ingrid Carlqvist hur svensk storföretagsmedia systematiskt förvrider och mörklägger sanningen om bland annat invandringen och förhållandet mellan män och kvinnor.
116
0
Retweet
0
Pusha

Carlqvist, som bland annat varit chefredaktör för magasinet Villaliv men fick sparken efter att ha bloggat om rättssäkerhet för män som anklagats för sexuella övergrepp, påstod att den svenska mediaeliten är extremt intolerant mot åsikter som inte stämmer in på dess definition av ”godhet”.

Hon sa att svensk media inte bara fullkomligt svikit sitt uppdrag att granska den politiska makten, den har dessutom skapat en förkvävande konsensuskultur som gör att svenskar numera är livrädda att lufta åsikter som kan betraktas som avvikande.

De danska åhörarna hade svårt att hålla sig för skratt när Ingrid Carlqvist beskrev det svenska maktetablissemangets krumbukter för att hela tiden framstå som politiskt korrekt.

– Man kan ju tycka att en regerings främsta uppgift är att föra en politik som gynnar den egna befolkningen. Men de senaste 40 åren så har den svenska regeringen mest gynnat andra folk, sa hon.

Sundström vägrade debatt
Ingrid Carlqvist kunde också berätta att ”den självgoda och lögnaktiga” TV4-journalisten Lena Sundström blivit erbjuden att debattera med Mikael Jalving, som skrivit boken Absolut Sverige – En resa i tystnadens rike – men Sundström vägrade.

Därefter valde svenska Publicistklubben (PK), som hade bjudit in Jalving, att helt enkelt förbjuda honom att komma, eftersom han deltagit i ett seminarium med Nationaldemokraterna.

”Publicistklubbens främsta uppgift är att slå vakt om tryckfriheten och yttrandefriheten”, heter det i klubbens egna stadgar.
Omodererat: Fria Tider ansvarar ej för innehållet nedan

– skickat med Google Verktygsfält"

Inga kommentarer: